Dodaj do ulubionych

Święta skarpetka

26.08.22, 11:53
Czy można modlić się do brudnej skarpetki, walczyć z szatanem skarpetką? Można!
natemat.pl/433045,skarpetka-jana-pawla-ii-relikwia-ksiadz-wypedzal-nia-szatana
Jedyny komentarz jaki mi przychodzi jako komentarz, to że nie wiem czy śmiać się czy płakać, ale liczę, że Wasze poprawią mi humor i zrobią dzieńwink
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Święta skarpetka 26.08.22, 11:56
      Jakoś Kompleks Portnoya mi się przypomniał.
      • lella_two Re: Święta skarpetka 26.08.22, 12:06
        Coś jest na rzeczy🤣 Myślałam, że z wątróbką nic nie wygra, ale papieska skarpeta uczyniła cud.
        • aandzia43 Re: Święta skarpetka 26.08.22, 14:44
          Byle nie strzelali do żarówek.
      • nie_ma_niebieskich Re: Święta skarpetka 26.08.22, 13:19
        🤮
    • heca7 Re: Święta skarpetka 26.08.22, 11:57
      Jak wypędzał nią szatana to chyba jasne , że się ubrudziła tongue_out
    • triss_merigold6 Re: Święta skarpetka 26.08.22, 12:00
      Volenti non fit iniuria.
      Dla mnie to identyczny lot jak wiara w wygraną w benkle, płacenie zyliona monet za weekend z postem w ramach kontaktu ze swoim zwierzęcym opiekunem duchowym, odnowa mistyczna za pomocą toksycznej żaby czy trening mentalny z szamanskim bębenkiem.

Większość ludzi ma moduł irracjonalnosci i musi to czymś karmić.
      • agao_72_n Re: Święta skarpetka 26.08.22, 13:17
        Nawet zapłaciłabym ten worek monet, żeby pobawić się z kapibarą i hieną wewnętrzną. Uważam, że to mnij szkodliwe od straszenia brudną skarpetką.
    • czubakka Re: Święta skarpetka 26.08.22, 12:11
      Skarpetką przeciętnego nastolatka, wracającego z treningu można wszystko wypędzić.
      • paskudek1 Re: Święta skarpetka 26.08.22, 14:53
        czubakka napisała:

> Skarpetką przeciętnego nastolatka, wracającego z treningu można wszystko wypędz
        > ić.

🤣🤣🤣🤣🤣
      • bene_gesserit Re: Święta skarpetka 26.08.22, 16:30
        Przeczytałam w artykule "to świętość tak śmierdziała" i zarżałam.
        • arthwen Re: Święta skarpetka 26.08.22, 17:45
          Już rano były memy wink
      • agao_72_n Re: Święta skarpetka 26.08.22, 16:43
        czubakka napisała:

> Skarpetką przeciętnego nastolatka, wracającego z treningu można wszystko wypędz
        > ić.

szlag - moja ćwiczy na bosaka
    • lilia.z.doliny Re: Święta skarpetka 26.08.22, 12:17
      Wrzucałam srana
      Egzorcyzmy - masakra
      Kto tam wysłał te dziewczynę?
      • niemcyy Re: Święta skarpetka 26.08.22, 16:18
        Tam to nie wiem, ale demon ją wysyłał do uwodzenia księży. Szczegóły tutaj:
        www.matras.pl/ksiazka/serce-z-ciala-miedzy-demonem-a-chrystusem-prawdziwa-historia-egzorcyzmow-agnieszka-dembek-69102
        "Wszystkim sceptykom i wątpiącym daję świadectwo.
        Tak, historia Agnieszki jest wiarygodna, jest prawdziwa.
        ksiądz Maciej Gutmajer,
        egzorcysta diecezji bydgoskiej", ten od skarpetki

big_grin
        • bene_gesserit Re: Święta skarpetka 26.08.22, 16:33
          Z informacji wynika, że ktokolwiek wątpi w tę relację, powinien oczekiwać wizyty warczącego i przyciskając ego do ściany Szatana. Fiu fiu
          • arthwen Re: Święta skarpetka 26.08.22, 17:46
            Jeśli w postaci Toma Ellisa to ja poproszę big_grin
    • chebellacosa92 Re: Święta skarpetka 26.08.22, 13:02
      Jeśli chodzi o kościół katolicki to już nic nie jest mnie w stanie zdziwić.
      • heca7 Re: Święta skarpetka 26.08.22, 16:35
        chebellacosa92 napisała:

> Jeśli chodzi o kościół katolicki to już nic nie jest mnie w stanie zdziwić.

Nie bądź takim pesymistą. Jeszcze się coś znajdzie wink
    • heca7 Re: Święta skarpetka 26.08.22, 13:06
      To ten sam poziom co dwie czaszki Jana Chrzciciela wink Jedna jak był mały a druga z dorosłości big_grin Oraz szczebel z drabiny, która się przyśniła Jakubowi big_grin
      • paskudek1 Re: Święta skarpetka 26.08.22, 14:54
        Oraz łzy Matki Boskiej 🤣🤣
      • chatgris01 Re: Święta skarpetka 26.08.22, 14:59
        Jana Chrzciciela to w ogole nazywaja hydra lernejska cool (posiadaniem jego glowy szczyca sie Amiens, bazylika Laterańska, Lyon, Beauvais, Turyn, Nimes, Aosta, Leon, Burgos i jeszcze inne koscioly).
        • heca7 Re: Święta skarpetka 26.08.22, 15:01
          😂😂😂
          • chatgris01 Re: Święta skarpetka 26.08.22, 15:29
            A nie, przepraszam, zwanego Hydrą z Ain Karem big_grin (takie miejsce urodzenia podaje wiki).
        • borsuczyca.klusek Re: Święta skarpetka 26.08.22, 15:36
          Bo wy nie wiecie, że są relikwie I i II stopnia. Po prostu te wymienione czaszki zostały potarte o tę jedną prawilną i tak oto mocy sprawczej nabrały 🙄
        • arthwen Re: Święta skarpetka 26.08.22, 15:40
          Dlatego skarpetki są bezpieczniejsze - skarpetek mógł Wojtyła w życiu zużyć całe tony, może miał jakąś fobię, albo grzybicę i zmieniał co 3 godziny?
          • bene_gesserit Re: Święta skarpetka 26.08.22, 16:35
            No, jeśli śmierdziały tylko świętością,to zmieniał jedynie w towarzystwie demonów.
          • heca7 Re: Święta skarpetka 26.08.22, 16:38
            Jeżeli zmieniał codziennie majtki to przez całe życie zużył ich około 30 tysięcy. To ma dopiero potencjał!
    • lauren6 Re: Święta skarpetka 26.08.22, 13:10
      > Jedyny komentarz jaki mi przychodzi jako komentarz, to że nie wiem czy śmiać się czy płakać, ale liczę, że Wasze poprawią mi humor i zrobią dzień

Polecam komentarze pod tym newsem na fb Tygodnika Nie 😉
      • niemcyy Re: Święta skarpetka 26.08.22, 13:18
        Aż tam zajrzałam. Również gorąco polecam! big_grin big_grin

(Fajny ten z rozkręconą pralką oraz wieeeele innych)
      • niemcyy Re: Święta skarpetka 26.08.22, 13:38
        Śmiechy śmiechami, ale to naprawdę nie jest fejk z tą skarpetką? (W sensie, że uznana za relikwię, nie że dokonuje cudów, bo w kwestii cudów nie mam wątpliwości wink)
        • arthwen Re: Święta skarpetka 26.08.22, 15:42
          Wydaje mi się, że ten certyfikat to jest tylko potwierdzenie autentyczności (ale nie wiem, czemu akurat od tej siostrzyczki, papieską praczką była czy coś?) a nie uznanie za relikwię.
          To to już chyba inwencja własna tego ezgorcysty.
          • niemcyy Re: Święta skarpetka 26.08.22, 15:56
            W sumie w różnych muzeach są ubrania różnych znanych, już nieżyjących ludzi i nikt się nie śmieje.
            • gama2003 Re: Święta skarpetka 26.08.22, 17:55
              Ale czy to relikwie są i ktoś się modli do nich ?
              Czyimi skarpetami wypędza się demony jeszcze ?
              • niemcyy Re: Święta skarpetka 26.08.22, 18:32
                Haha, sądzę, że niczyimi, dlatego akurat ta jest taka wyjątkowa wink. Ale lada moment jego rodzice będą świętymi, więc poczet skarpetek może się powiększyć.

Jakiś czas temu widziałam np. suknie cesarzowej Sissi i nawet buty, wyraźnie schodzone, ale jednak nie śmierdziały świętością, może dlatego nie miały tej mocy ;O. I tak jak wspomniałam, nikt z licznych zwiedzających się nie śmiał, a mnie- jak widać po tych wpisach- szatan nie opuścił wink

Próbowałam dowiedzieć się u źródła (nie pytajcie, gdzie, domyślcie się :p), o co chodzi z tą skarpetką, ale rozmówca ponoć nie zna tematu, więc nie mógł się wypowiedzieć.

(Co mi się przypomni sformułowanie "święta skarpetka", śmieję się w głos, super tytuł smile)))
                • vivi86 Re: Święta skarpetka 26.08.22, 19:01
                  A suknie oryginalne? Bo te wystawiane w Wiedniu to kopie. O czym zresztą informują.
      • jdylag75 Re: Święta skarpetka 26.08.22, 14:52
        Ubogaciłaś mój dzień, dziękuję. Rycze ze śmiechu
        • mid.week Re: Święta skarpetka 26.08.22, 18:06
          Czy ja moge prosic o linka? Scrolluje NIE ale okropnie mi dzis appka skacze i co przewijam to po sekundzie treśc leci sama do góry sad
    • nie_ma_niebieskich Re: Święta skarpetka 26.08.22, 13:21
      Ojp...
    • gama2003 Re: Święta skarpetka 26.08.22, 14:39
      Niby człowiek nie powinien się dziwić...
      Moje uczucia to razi a właściciela skarpetki ośmiesza.
      Serio wierni będą teraz do skarpetki pielgrzymować ? To się serio dzieje ?
    • bi_scotti Re: Święta skarpetka 26.08.22, 15:21
      A gdzie majtochy? Mial jedne jedyne i w nich zostal pochowany czy co? Lud (wierny!) potrzebuje bielizny ... tongue_out
      Skarpetka jest prawie tak dobra jak wizerunek matki boskiej na cheesburger - po pewnym czasie zapachy sa te same ... moze o to chodzi? wink Cheers.
    • borsuczyca.klusek Re: Święta skarpetka 26.08.22, 15:37
      Z opisu to bardziej wygląda na onuce niż skarpetkę 🤔
      • lella_two Re: Święta skarpetka 26.08.22, 15:51
        Onuce będą po Franciszku!
    • sumire Re: Święta skarpetka 26.08.22, 16:40
      Oni to tam jednak mają srogie fetysze.
      Ale istotnie z komentarzy pod postem NIE na FB rżałam w głos w taksówce.
    • turbinkamalinka Re: Święta skarpetka 26.08.22, 16:44
      Czy taką skarpetę długo Papież musiał nosić (bez przerwy), żeby zasłużyła na miano Świętej?
    • krwawy.lolo Re: Święta skarpetka 26.08.22, 16:55
      Heil Lux, zawołałby pobożny nazista.
    • krwawy.lolo Re: Święta skarpetka 26.08.22, 16:57
      W sumie lepiej, niż gacie.
    • mid.week Re: Święta skarpetka 26.08.22, 18:04
      Jestem ciekawa reakcji. Tamara Gonzales wywołała fale hejtu, powstało kilkanaście nagrań różnych Jutjuberów, wielu dziennikarzy napisało sporo gorzkich słów. Lud się oburzył. Ze śmiech na sali, że MY za to PŁACIMY (wystę w TV), że oszustka bierze kase na wciskanie kitu i czaszek. Była nawet reakcja TVP. Tutaj mamy KK, który nas kosztuje miliardy i wypędza złe moce skarpetkami. To ja już kur...a wole Tamare, przynajmniej jej nie muszę utrzymywać.
      • niemcyy Re: Święta skarpetka 26.08.22, 18:41
        "wypędza złe moce skarpetkami" big_grin

Reakcja jest może opracowywana. Próbowałam się dowiedzieć tak u źródła, co z tą skarpetką (przy czym dla niepoznaki zachowałam powagę w głosie i powstrzymałam się od sarkazmu), i podobno temat nie jest znany.
    • szare_kolory Re: Święta skarpetka 26.08.22, 18:05
      Rżymy z mężem do łez aż nam wierszyk wyszedł. Kto wie, może powstanie kiedyś litania i ten dwuwiersz się tam znajdzie?

Miał tak potężne skarpety,
      Że sam szatan smażył mu kotlety.
    • chersona Re: Święta skarpetka 26.08.22, 19:02
      moja babcia opowiadała mi, że nie wie, czy wierzyć w gusła czy nie, ale była świadkiem jak znachor chorą, niewstającą krowę obtarł brudną skarpetą i krowa wstała, otrząsnęła się i była jak nowo narodzona. tak że nie bagatelizowałabym możliwości skarpetki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka