arabelax 06.09.22, 17:54 Jak dlugo dochodzilyscie do siebie po takiej operacji? Ile.czasu na l4? Wiadomo kazdy inny jest, pytam z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elenelda Re: Torbiel jajnika/laparoskop 06.09.22, 21:52 Do domu wyszłam tego samego dnia, na drugi dzień jeszcze bolało (najbardziej klatka piersiowa od gazu), trzeciego już było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Torbiel jajnika/laparoskop 06.09.22, 22:01 To bardzo szybko! A tak, zeby chodzic bez problemu i ogarniac rzeczy domowe /lzejsze/ i powrot do pracy, to ile? Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Torbiel jajnika/laparoskop 06.09.22, 22:35 Ja po laparoskopii dochodziłam do siebie około 6-7 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Torbiel jajnika/laparoskop 06.09.22, 22:11 Do domu tego samego dnia. Do pracy po 2 dniach,. C'mon - laparo to jest 20 minutowy zabieg a nie operacja. Jedyne o czym nalezy pamietac, to jak najwiecej czasu w pionie, aby gaz wylecial. Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Torbiel jajnika/laparoskop 06.09.22, 23:06 Z tydzień. Unikaj ciężkich prac domowych,bo jest ryzyko zrostów. Mi się zrobiły i musiałam poprawiać. W te same dziury zrobili ale następne znieczulenie i następny czas do dojścia do siebie. Brr w sumie 2 miesiące wszystkiego. Uważaj na siebie po operacji. To nie hop sciup. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Torbiel jajnika/laparoskop 06.09.22, 23:10 Pierwsza doba byla trudna, potem coraz lepiej. Po tygodniu calkiem dobrze. Choc fizycznych prac obawialam sie jeszcze przez dluzszy czas Odpowiedz Link Zgłoś
kora.bez.loginu Re: Torbiel jajnika/laparoskop 06.09.22, 23:21 Zaczęło się od laparoskopii, skończyło na otwarciu brzucha i usunięciu jajnika, a potem transfuzji krwi. Zwolnienia miałam 2 tygodnie, goiło się i wracałam do formy ekspresowo. Raczej nie pomogłam, każdy jest inny. Odpowiedz Link Zgłoś