krejzitate 05.11.22, 21:06 Jedziemy do Turcji. Hotel La Blanche w Turgutreis Leżaki, plaża, basen, piwo, drinki, dobre jedzenie. Dwa tygodnie totalnego chillu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sol_13 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 05.11.22, 21:28 O rany, ja dopiero za ferie się biorę. Dziś zaliczkę za obóz młodego zapłaciłam a na drugi tydzień hotel w górach dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 05.11.22, 21:29 Ja dopiero planuje wyjazd na Boże Narodzenie 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 08:19 Pewnie zależy gdzie:p Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 07.11.22, 16:24 A ja weekend listopadowy 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
vasaria Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 08.11.22, 22:16 Weekend ogarnęłam. Jadę to Tatralandii. Planuje teraz wyjazd grudniowy, wahamy się między Kanarami a Egiptem Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 09.11.22, 17:04 bergamotka77 napisała: > A ja weekend listopadowy 😊 > ..za rok ofc? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 05.11.22, 22:56 Ciesze się, że ktoś jeszcze, jak ja, jest na etapie najbliższych ferii zimowych Odpowiedz Link Zgłoś
mysz1978 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 00:16 ja już od 2 miesięcy mam na lipiec kupione bilety lotnicze do UK i zarezerwowany na bookingu hotel Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 22:39 Myśmy kiedyś w sierpniu zarezerwowali domek ma Litwie na ...sierpień następnego roku Właściciel zaraz się odezwał upewniając czy żeśmy się aby nie pomylili Rok później grzecznie stawiliśmy się o czasie pod kwaterą. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 30.11.22, 08:36 My tak co roku robimy z wyjazdem świątecznie noworocznym 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 05.11.22, 22:42 Też już sobie klepnęliśmy Turcję na koniec września. W Kemer. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 05.11.22, 23:28 My kolejny raz na Maderę. Kupowałam dwa miesiące temu, dziś cena jest wyższa o ponad tysiąc złotych. Ciekawe jakie ceny będą po nowym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 11.11.22, 01:15 wyjazd z biurem czy samodzielny? Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 00:19 Ja tez….rowerami przez Madagascar….. z dala od cywilizacji pierwszego swiata…. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 01:22 Turcja jest fajna, zawsze chętnie tam wracam, zwłaszcza, że jeszcze czeka na mnie taki rafting z prawdziwego zdarzenia i latanie balonem, ale ja na razie jestem na etapie planowania zimy na Mauritiusie i może przedłużyłabym sobie marzec Madagaskarem, bo zawsze wyjeżdżam w marcu. Co najwyżej mój szef będzie sobie rwał włosy z głowy, ale to nie pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 06:01 Ja jestem z frakcji - nigdy AI. Sama idea fajna, ale w związku z tym, że najczęściej hotele są w samym środku niczego, to pobyt ogranicza się do tego, co napisał autor - basenu, plaży, leżenia, drinków i jedzenia. To dla mnie za mało, czas wtedy ucieka jak szalony, każdy dzień taki sam. Dla mnie wakacje to różnorodność - jeden dzień na plaży w jednej miejscowości, drugi dzień włóczęga po mieście, w którym nie byłam, trzeci dzień na miejscu, czwarty dzień plaża w innej miejscowości - i tak w zależności od nastroju, kondycji w danym dniu (bo jak się złazimy jednego to miło poleżeć - moje dzieci równo z nami potrafią i 35 tys kroków zrobić). A co do rezerwacji - żadnych nie robię. Na razie myślę o BN, jak je zorganizować, bo w tym roku nie ruszymy się z domu. Na ferie chciałabym gdzieś wyjechać, ale to zależy od wielu czynników. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 09:21 Raftingu Ci zazdroszcze Bylam na raftingu w Turcji wiele lat temu, na takim prawdziw wlasnie i bylo tyle emocji, super naprawde! Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 12:10 No właśnie kiedy byłam ostatnio w górach Taurus nie mogłam odżałować, że nie organizują już raftingu, bo po sezonie i za zimno (grudzień to był), i obiecałam sobie, że jeszcze wrócę, bo dużo dobrego o nim słyszałam, a do tego sceneria piękna. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 09.11.22, 17:15 Sceneria turecka bywa piękna, zwłaszcza w T.Egejskiej.. Oludeniz..Badabag..Dalyan..si Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 17:27 Leanne, opowiadaj o Madaskarze, bo jade w sierpniu rowerowo….. i juz nogami przebieram Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 17:36 My na razie łamiemy sobie głowy, jak to zorganizować logistycznie, bo raz, że loty z Polski są bardzo drogie, dwa, że trzeba jeszcze zaplanować loty wewnątrz kraju, bo Madagaskar jest ogromny, a dobre hotele są na maleńkich wysepkach do których trzeba dolecieć z głównego lotniska. Na razie mnie to trochę przerasta, więc chyba się rozejrzę, jak będę w lutym na Mauritiusie i Reunion. A Ty jak masz jakieś dobre patenty na Madagaskar, to dawaj . Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 18:34 My na zorganizowane, w naszej malej 6 osobowej grupie na 16 dni, wiec logistyka typu rowery, rezerwacje hotelowe czy agroturystyczne, loty wewnetrzne odpadaja, i na takich wyprawach to my lubimy miec lokalnego przewodnika, bo wiecej informacji mamy niz z ksiazkowych przewodnikow I pokosztowanie roznych lokalnych spaecjalow np wszelakie street food…. Tak objechalismy Wietnam, Kambodze, Costa Rica i w planach Kuba I Ekwador. Przewodnikow mielismy zawsze rewelacyjnych, do tej pory jestesmy w kontakcie… Poza tym jak sa jakies niedociagniecia na miejscu, to przewodnik wyprostuje. W Europie to korzystamy z self-guided tours….rowery, hotele, tranfer bagazu zorganizowany i jedziemy w swoim tempie…. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 09.11.22, 17:17 ..self-guided w Europie sprawdza się najlepiej - ja, co prawda, nie rowerowo, ale kocham to Odpowiedz Link Zgłoś
azja_pl2 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 09.11.22, 17:37 Mozesz napisac, jakie biuro oferuje takie rowerowe wakacje? Odpowiedz Link Zgłoś
chebellacosa92 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 06:10 Na razie zarezerwowany tydzień w górach w ferie i mój styczniowy, urodzinowy weekend, na który jadę sama - taki prezent sobie funduję na okrągłe urodziny. Wakacje na pewno nie za granicą, nie stać nas, jeżeli ta inflacja się utrzyma będę musiała walczyć o swoją firemkę, a nie myśleć o olinklusiwach. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 14:40 My nigdy nie planujemy rok naprzód letnich wakacji i raczej o całych 2 tygodniach to mogę sobie pomarzyć. Tydzień musi wystarczyć. Czyli zazdraszczam autorce tej dwutygodniowej Turcji . Wymoczenia się i wypływania w morzu. Dopiero wróciliśmy z 3dniowego krótkiego spa. Zarezerwowaliśmy wstępnie wyjazd na BN. Pewnie też mąż wymyśli coś sam dla mnie na walentynki i urodziny jak zwykle w ulubionej lokalizacji. Zauważyłam, że im jestem starsza tym bardziej nie chce mi się męczyć się dłuższymi niż 4, 5, max 6 godzin dojazdami do celu podróży. Unikam też wstawania o świcie by gdzieś dojechać. Może już nie chce mi się tygodniowego kilkudniowego zaledwie wyjazdu zaczynać od niedospania itp. Lubię być wyspana, pospać dłużej i nawet zrywanie się na hotelowe śniadanie mnie przerasta czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 17:09 Zrywanie sie na sniadanie seewowane do 10? Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda2 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 19:09 palacinka2020 napisała: > Zrywanie sie na sniadanie seewowane do 10? Ależ tak. Ja potrafię spać do 12-13 na wakacjach i wstaję praktycznie na obiad dopiero Aha, i nie szkoda mi dnia, urlopu, pogody i all inclusive'a. Na wakacje jadę wypocząć i przede wszystkim wyspać się. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 08:17 Na razie mamy zarezerwowane tylko ferie zimowe. Jedziemy do Kranjskiej Gory. Nie wiem co będzie w wakacje bo starszy syn pisze maturę. Mam wrażenie, że dopiero następne wakacje uda nam się zaplanować jakoś wcześniej bo żadnych egzaminów w rodzinie nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 09:22 Turgutreis ma przepiekne plaze! Rok temu bylam przejazdem i bylam zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 09:58 podpowiedzcie, jakieś wakacje ze zwiedzaniem w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 09.11.22, 17:16 jakieś miasto w fajnej przyrodniczo okolicy do zwiedzania, niech nie będą to północne i środkowe włochy, nie dania, nie szwajcaria, nie chorwacja … nie musi być morza, raczej chodzi o fajną architekturę i przyrodę poza miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 12:13 ja jestem na etapie ferii zimowych, tzn, wiadomo, że narty, wiadomo gdzie, mam już bilety lotnicze na majówkę lecę do męża, mam bilet w jedną stronę i czekam na rozwój sytuacji, czyli czy będę ten bilet wykorzystywać, czy pójdzie do śmieci, jak projekt nie wystartuje. wakacje mniej więcej wiadomo, jak i gdzie (czyli w polsce) po wakacjach mam zamiar zostawić dzieci w peelu na studiach i wziąć ze 2-3 lata urlopu bezpłatnego, więc lato '23 może być żadne, najciekawsze rozegra się dla mnie to, co potem. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 18:08 Ja nie mam jeszcze rezerwacji na wypoczynek, wierzę, że znajdę coś nad Bałtykiem w maju, nawet tydzień przed wyjazdem. W międzyczasie parę krótkich wyjazdów, zarezerwowanych już dawno. Ten rok był trochę straszny, za dużo wyjazdów, za dużo atrakcji, jakieś popandemiczne zaległosci w kumulacji. W pewnym momencie kilka razy dołączalismy do siebie z partnerem na wyjazdach służbowych, żeby nie mijać z walizkami. Chciałabym w przyszłym roku mieć większą kontrolę nad biegiem wydarzen. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 19:38 Aha. I jedziesz szmat świata, żeby nic nie robić nad hmmm🤣hotelowym basenem? Zaimponowalas mi. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkaantka Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 10.11.22, 16:30 imponderabilia22 napisała: > Aha. I jedziesz szmat świata, żeby nic nie robić nad hmmm🤣hotelowym basenem? Z aimponowalas mi. Takich właśnie pseudoturystow jest niestety cały tłum, szczególnie w Turcji i Egipcie, bo tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 10.11.22, 21:44 Ale przecież autorka wątku nie nazwała swojego wyjazdu turystycznym, ani siebie turystką. Po prostu zarezerwowała wakacje. Poza tym, może jest piechurem, płetwonurkiem, zdobywca szczytów i woli aktywny wypoczynek, ale akurat ma ochotę poleżeć sobie na AL. Po co ta pogarda? Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 20:09 A ja jestem na etapie zastanawiania się dokąd pojechać na najbliższy dłuższy weekend (czyli za 4 dni). Około 20 grudnia będziemy zastanawiać się czy chcemy i jeśli tak to dokąd pojechać na sylwestra. Prawie rok wcześniej rezerwować wyjazd wakacyjny? 😳😳😳😳 po co? Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 22:31 Ja właśnie zdecydowałam - 11 listopada spędzam w Poznaniu Do wakacji to jeszcze się milion rzeczy może wydarzyć, ja nie umiem tak daleko sięgać w przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 08.11.22, 10:59 jeziorowa napisała: > Prawie rok wcześniej rezerwować wyja > zd wakacyjny? 😳😳😳😳 po co? My sami organizujemy wyjazdy, wolimy domki, albo apartamenty i jedzenie w różnych lokalnych knajpach. Nie przepadamy za hotelami, a zwłaszcza za hotelowym jedzeniem. Choć zdarzają się też fajnie miejscówki, najczęściej te małe albo tzw. rodzinne. Duże molochy, z basenami, animacjami i innymi cudami wybieramy w ostateczności, czyli właściwie nigdy. Są miejsca gdzie po prostu wybór jest mały/mniejszy a atrakcyjniejsze lokalizacje typu "z widokiem na morze" szybko się rozchodzą. Na bookingu masz opcję rezerwacji o możliwością odwołania. Stąd my już mamy zarezerwowane domki na Sardynii i Korsyce na przyszły rok. Zwyczajnie teraz jest jeszcze większy wybór standardu, ceny i lokalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 08.11.22, 20:29 Podeślesz namiar na Sardynię? Też o tym myślę na przyszły rok. Odpowiedz Link Zgłoś
powodzenia_juno Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 06.11.22, 20:27 Jakoś od pandemii nie przemogłam się jeszcze, by zrobić rezerwację z rocznym wyprzedzeniem, tzn. przez bp. Póki co mam tylko Sopot zaklepany, z płatnością na miejscu i opcją rezygnacji bezkosztowej. Powinnam Paryż załatwić, który mi wówczas przepadł, a dziecku obiecałam, ale zabieram się jak pies do jeża 🐕🦔 Odpowiedz Link Zgłoś
husmus Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 07.11.22, 13:29 Tak - Rzym (lot+mieszkanie), organizacja we własnym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 07.11.22, 16:12 Byłam w tym hotelu, cudne wakacje. Jedzenie najlepsze jakie kiedykolwiek na all jadłam. Muzyka, basen, cudo. Dobry wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 07.11.22, 19:10 nutella_fan napisała: > Byłam w tym hotelu, cudne wakacje. Jedzenie najlepsze jakie kiedykolwiek na all > jadłam. Muzyka, basen, cudo. Dobry wybór. Ty tak serio?😳😳😳 Muzyka, basen i hotelowe jedzenie oznaczają „cudne wakacje”. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 07.11.22, 19:26 Tak się stało, że w ramach jakiegoś prezentu wylądowaliśmy z mężem kilka tygodni temu nad morzem. W ośrodku family-friendly... Taki ośrodek z domkami, mnóstwem atrakcji dla dzieci (my we dwoje), basenem i barem z mnóstwem zabawek. O 19.00 bodajże na trawniku przed naszym domkiem zaczynały się wieczorne animacje dla dzieci. Wolałabym słuchać majteczki w kropeczki Pod drzwiami domku non stop do 22.00 jeździły dzieci na jeździdełkach- jakby przejeżdżał pociąg. Na śniadaniu od rana wyły małe dzieci, stoły były u.jebane jedzeniem a rodzice wykłócali się w recepcji o godzinę wymeldowania. Jedzenie pod dzieci- parówki, frytki , hot dogi na śniadanie Gdyby nie to, że byliśmy tam tylko 4 dni i dużo zwiedzaliśmy poza ośrodkiem to chyba byśmy oszaleli. Szukając teraz spontanicznie hotelu na sylwestra zobaczyłam na Słowacji pensjonat adult friendly. Oprócz innych zalet to mnie przekonało do jego zarezerwowania Odpowiedz Link Zgłoś
husmus Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 08.11.22, 10:27 Znam rodzinę, która po dwutygodniowym pobycie w Turcji nie była w stanie polecić niczego ponad hotelowy basen......... Więc tak, dla niektórych to "cudne wakacje". Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 08.11.22, 20:33 Ale jak odpoczeli to gdzie problem? Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 08.11.22, 08:33 nutella_fan napisała: > Byłam w tym hotelu, cudne wakacje. Jedzenie najlepsze jakie kiedykolwiek na all > jadłam. Muzyka, basen, cudo. Dobry wybór. Muzyka, basen hotelowy. No cóż, nie każdy musi być wymagający.... Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 09.11.22, 15:58 Nie jestem fanką nutelli, ale: 1. Oceniała hotel, nie pisała nic o tym, jak spędzała czas (może zwiedzała zabytki, w Turcji Egejskiej ich nie brakuje, może robiła wycieczki przyrodnicze, może coś tam) 2. A nawet jeśli większość pobytu spędziła na hotelowej plaży/nad basenem, to w zasadzie co z tego? Jeśli takie właśnie ma potrzeby, zapewniające jej dobry urlop: dobre jedzenie, fajny basen i plaża, to znaczy, że nie jest wymagająca? Ja bym raczej jako "niewymagającego" określiła kogoś, kto zadowoli się klitką ze wspólną łazienką, bo ma stamtąd blisko do jakichś (dla niego) atrakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 10.11.22, 18:25 Oczywiście, że ktoś, kto zadowoli się klitką ze wspólną łazienką jest niewymagający w sprawach dotyczących warunków lokalowych, ale decyduje się na to dla „ważniejszych spraw”, bo na normalny nocleg np w Paryżu go nie stać a ma potrzebę zwiedzenia tego miasta. Spędzanie wakacji na leżeniu na leżaku nad basenem i chodzeniu do stołówki i barów i znów nad basen, potem stołówka, drink i pobliska promenada (w sumie wszystko jedno w jakim kraju byle ciepło i tanio) oznacza brak jakichkolwiek wymagań pod względem mentalnosciowym. W oferowaniu takich „wakacji” specjalizuje się większość biur podróży. Taka oferta to tak naprawdę taki mcdonalds z wakacjami: byle co sprzedawane jako szczyt marzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 10.11.22, 21:49 To prawie tak jak spędzam nad Bałtykiem (oprócz stołowki). Tylko ja raczej leżę niż siedzę. Albo chodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
korniz Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 08.11.22, 22:42 Nie rezerwuje bo jeszcze nas zdążą pozamykac z powodu wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
korniz Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 09.11.22, 13:22 Wiesz jak to jest tego nie przewidzisz, co gdzie gruchnie. Sama mam plany wakacyjne itp ,ale zawsze rezerwuje w maju. Tak że czekam do maja Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 09.11.22, 15:15 "Wojny?!" Może na Krymie chciała tę rezerwację robić... (Bo jeśli ta "wojna miałaby być u nas to, obawiam się, przedwczesna rezerwacja wakacji będzie jednym z najmniejszych problemów). Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 09.11.22, 15:14 Tak, letnie zabukowane, potem zostana jesienne. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 09.11.22, 17:20 Narty na koniec marca już przedpłacone - liczę, że inflacyjnie cena przynajmniej za apartament/dojazd, nie wzrośnie O reszcie będę myśleć w stosownym czasie, chociaż ostatnio wpadła mi w oczy fajowa oferta na moje wymarzone wyspy na lipiec i teraz się waham..czy już bookować, czy jeszcze zaczekać.. Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 09.11.22, 20:02 Podepnę się. Poradźcie emamy podróżniczki, podróżniczej pierdole, czy da się - i jak najlepiej ogarnąć - pobyt w Hiszpanii, żeby zobaczyć Barcelonę i Madryt. Da się? Lepiej przez biuro, czy samemu kombinować? 🤔😎 Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 09.11.22, 23:43 7katipo napisała: > Podepnę się. > Poradźcie emamy podróżniczki, podróżniczej pierdole, czy da się - i jak najlep > iej ogarnąć - pobyt w Hiszpanii, żeby zobaczyć Barcelonę i Madryt. Da się? > Lepiej przez biuro, czy samemu kombinować? 🤔😎 A jesteś w stanie ogarnąć np. Kraków i Gdańsk? I niczego nie trzeba kombinować. To nadal jest tylko Europa.... Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 10.11.22, 18:30 Przez biuro z pewnością drożej (jeżeli w ogóle znajdziesz tak skomplikowaną ofertę jak Barcelona i Madryt na jednym wyjeździe). Nie rozumiem dlaczego chcesz kombinować - rezerwujesz noclegi w dwóch miastach, przylot do pierwszego, wylot z drugiego, drogę z pierwszego do drugiego pokonujesz szybkim pociągiem, samolotem lub pożyczonym autem. Sprawa prosta jak budowa młotka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkaantka Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 10.11.22, 16:27 W jakim celu o tym tutaj trąbisz? Co to kogo obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 10.11.22, 18:34 Bo to chyba miało być WOW😳. Coś niespotykanego (jak lot na Marsa) i pożądanego (jak milion euro), więc sumując: WOW - leżenie nad tureckim basenem, jedzenie i picie - naprawdę WOW! Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Wakacje 2023 zarezerwowane 10.11.22, 21:53 6,5 na booking? W Turcji??? Samobojca. Odpowiedz Link Zgłoś