Dodaj do ulubionych

Roliczania Magdy Stępień

27.11.22, 16:45
Grozi pozwami za pytania o kasę ze zbiórek
rozrywka.dziennik.pl/news/artykuly/8594800,magdalena-stepien-pozwy-sad-zbiorka-oliwier.html

Mam jakieś takie mieszane uczucia, przeprowadzka do Warszawy, wiem, że może pomieszkuje u koleżanki wink dość wystawne życie, zadbana urodowo, nie jest to skromne życie... ale jeżeli "zaciągnęłam" kredyt u ludzi, to robiłabym to przynajmniej dyskretniej.
Wspomagam "psie" zbiórki, na znacznie mniejsze kwoty i tam zawsze w rozliczeniu są faktury.
Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: Roliczania Magdy Stępień 27.11.22, 17:02
      Wszyscy jesteśmy winni. Trzeba było tam:
      1) odebrać prawa do dziecka
      2) dać je ojcu
      3) i leczyć w PL z zakazem wyjazdu poza kraj
      • memphis90 Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 07:37
        Pisz za siebie. Ja nie mam narzędzi do nadawania lub odbierania komukolwiek praw rodzicielskich tudzież odbierania ludziom paszportów.
    • zajetewszystko123 Re: Roliczania Magdy Stępień 27.11.22, 18:00
      Skoro chce się sądzić, to prawdopodobnie ma kwity na potwierdzenie swoich racji.
      • danka88 Re: Roliczania Magdy Stępień 27.11.22, 18:16
        Nie wiem jak to wygląda organizacyjnie , ale jeśli zbiera to jakaś fundacja czy organizacja to powinni przelewać pieniądze na leczenie bezpośrednio do szpitali itd , a jeśli dziecko / osoba dorosła na którą się zbierało leczenie umiera powinni te pieniądze przeznaczać na innych potrzebujących
        • bajgla Re: Roliczania Magdy Stępień 27.11.22, 18:18
          Pierwsza zbiórka była na zrzutce, więc nie ma żadnych wymaganych formalności.
          • kamin Re: Roliczania Magdy Stępień 27.11.22, 18:58
            Na zrzutce też uruchamiają pieniądze jak udokumnetujesz wydatki.
    • mondaymorning1987 Re: Roliczania Magdy Stępień 27.11.22, 18:23
      Ciszej nad tą trumną☹️
      • alpepe Re: Roliczania Magdy Stępień 27.11.22, 18:55
        To ona umiera?
    • geez_louise Re: Roliczania Magdy Stępień 27.11.22, 18:32
      Leczenie i pobyt w Izraelu to takie śmieszne wydatki, że na pewno teraz tarza się w kasie i botoksie.
      • bajgla Re: Roliczania Magdy Stępień 27.11.22, 18:49
        Owszem, więc co za problem rozliczyć?
        • princy-mincy Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 11:14
          A skad wiadomo, ze nie rozliczyla? Musi to robic publicznie?
          • ewcia.1980 Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 12:52
            princy-mincy napisała:
            > A skad wiadomo, ze nie rozliczyla? Musi to robic publicznie?

No skoro pieniądze zbierała "publicznie" to ............moim zdaniem WYPADAŁOBY.
    • clk Re: Roliczania Magdy Stępień 27.11.22, 18:46
      W sumie - trochę mnie zaskoczyła. Myślałam ze zniknie z mediów - a tutaj super szybki powrót. Ścianki, kolacje, wywiady - mogła to robić ale po cichu, jednak nie umie
      Gdzie byli wszyscy ci znajomi jak szukała pieniędzy na leczenie? No nigdzie.
      Jeśli nie zrobi jakiegoś rozliczenia z przeszłością - kariery dalszej nie zrobi.
      • bajgla Re: Roliczania Magdy Stępień 27.11.22, 18:48
        No właśnie to że bardzo szybko wróciła wywołuje takie reakcje.
        • cosmetic.wipes Re: Roliczania Magdy Stępień 27.11.22, 18:55
          Wiadomka, żałobę przechodzi się tak, jak tego oczekują randomowe byty z internetów.

🤦
      • geez_louise Re: Roliczania Magdy Stępień 27.11.22, 18:54
        Najwyraźniej wróciła do tego co kiedyś lubiła i robiła. Fakt, że wizerunkowo to błąd, bo ludzie generalnie mają zero empatii i będą widzieć nieistniejące pieniądze i szukać dowodów na to, że „niewłaściwie” przeżywa żałobę.
      • nenia1 Re: Roliczania Magdy Stępień 27.11.22, 19:11
        clk napisała:

> W sumie - trochę mnie zaskoczyła. Myślałam ze zniknie z mediów

no jak mi przykro...co za rozczarowanie, te celebryty to nie mają poczucia obciachu.
      • 35wcieniu Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 07:47
        Zasadniczo chyba z tego właśnie żyje więc co za zaskoczenie że wróciła.
      • heca7 Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 07:47
        Jeśli bywanie na ściankach to była jej praca to co miałaby teraz robić?
        Wyobraź sobie, że jesteś prezenterem, umarło ci dziecko. A ty po 4 miesiącach myślisz- nie mogę wrócić do wiadomości bo ludzie będą mnie codziennie oglądać. Będą komentować, że jestem uczesana i ubrana i nie znikłam podczas żałoby. No to uj z tym, zatrudnię się wiec do rozkładania w nocy towaru w Biedronce tongue_out Tam nikt mnie nie będzie widział tongue_out
        • k.messi Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 21:29
          Jest różnica pomiędzy byciem prezenterem wiadomości, a byciem influencerem, którego jedynym zajęciem jest publikowanie zdjęć na instagramie i polecanie coraz to nowszych wynalazków do wybielania zębów/odbytów i szejków na odchudzanie.
          • thank_you Re: Roliczania Magdy Stępień 30.11.22, 08:46
            Jest różnica. I co w związku z tym?
          • azalee Re: Roliczania Magdy Stępień 30.11.22, 09:20
            W tym kontekscie nie ma zadnej roznicy : i to i to jest praca zarobkowa, i tu i tu trzeba sie ubrac, umalowac i usmiechac, i to i to moze dac odskocznie od pograzenia sie w totalnej rozpaczy.
      • lauren6 Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 12:44
        To chyba dobrze, że wróciła do normalnego życia, zamiast zamknąć się w domu i poddać rozpaczy? Ją praca, ścianki, przymus ładnego ubrania się i makijażu pewnie trzymają przy życiu.
    • panipoczterdziestce Re: Roliczania Magdy Stępień 27.11.22, 19:02
      Niech sobie weźmie na zdrowie i zrobi co zechce. Kobieta czasu nie cofnie. Nie odzyska dziecka.
      Po co wam rozliczać sępy tą kobietę, niech idzie w swoją stronę z tym bogactwem.
    • wkswks Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 08:45
      Żałosne to jest komentowanie wyglądu „osieroconej matki”. Kazdy sposób przechodzenia żałoby jest prawidłowy.
      • hanusinamama Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 15:45
        Właśnie miałam pytac o jakiś wzornik na prawidłową żałobę.
    • agaagaaga123 Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 10:56
      Obraz, jaki się wyłania teraz to niestety z jej strony lekki szantaż emocjonalny, że nie wolno zapytać o te pieniądze, bo się jest sępem.
      Obnoszenie się z żalobą w mediach w sposób bardzo pretensjonalny w moim odbiorze, wygląda jakby realizowała jakiś tani scenariusz, który ma zamknać usta pytającym o rozliczenie. A przecież ona umie w media. Uwaga, ja nie podważam jej żałoby i jej odczuć, wiem, ze jest rozwalona po smierci dziecka - ja komentuję ruchy PRowe, jakie wykonuje, bo w takich sytuacjach PR oddziela się od uczuć, jeżeli nie jest się Pauliną S. A ruchy PR wyglądają jak obliczone na zamknięcie ust pytającym.
    • sueellen Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 11:24
      Kobieta straciła syna. Jeśli ludzie dawali jej kasę to znaczy że było gotowi pożegnać się z tymi pieniędzmi.niecsadze aby to hojny darczyńca ja oskarżał, ale zawistni hejterzy którzy sami chętnie by ukradli.
      • jasnoklarowna Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 12:17
        To że straciła syna nie wszystko wytłumaczy. Ścianki i jęk aktywność mnie nie ruszają. Pieniędzy też na nią nie wpłacałam, więc pretensji nie mam.
        Ale tak dla porównania, w moich okolicach też zbierano na pewne dziecko, uzbierano na terapię, dziecko zmarło na jej początku, tak, że rodzice wydali mniejszą część uzbieranych pieniędzy. A były one już w ich dyspozycji. I co? I nie proszeni przez nikogo publicznie napisali ile zostało, ile wydali i to co zostało wpłacili na terapię kolejnego dziecka z takim samym schorzeniem jak ich zmarłe dziecko.
        Można? Można. I kwasu nie było, i nikt nic nie zarzucał. I oni uważali ze darczyńcom należy się jakieś wyjaśnienie. Wystarczy być przyzwoitym że tak sparafrazuję klasyka.
        • sueellen Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 15:27
          Zgadzam się. Darczyńcy dają bo chcą dawać i są gotowi na pożegnanie się z ta z kasą bez względu na to czy pacjent umrze na początku terapii pod koniec terapii czy przeżyje. Rodzice martwego dzieciaka mogą sobie zostawić resztę pieniędzy na otarcie łez i na przykład wyremontowanie pokoju dla rodzeństwa czy na co tam jeszcze potrzebują. To już darczyńców nie interesuje. Ci którzy się interesują co się stało z kasą i czy obdarowana się rozliczyła to zwykli hejterzy i trolle którzy jej grosza nie dali. Dziewczyna prawidłowo ma ich w nosie. Rozliczać się nie musi bo pieniędzy nie ukradła tylko dostała.
          • agaagaaga123 Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 19:51
            sueellen napisała:

> Zgadzam się. Darczyńcy dają bo chcą dawać i są gotowi na pożegnanie się z ta z
            > kasą bez względu na to czy pacjent umrze na początku terapii pod koniec terapii
            > czy przeżyje. Rodzice martwego dzieciaka mogą sobie zostawić resztę pieniędzy
            > na otarcie łez i na przykład wyremontowanie pokoju dla rodzeństwa czy na co tam
            > jeszcze potrzebują. To już darczyńców nie interesuje. Ci którzy się interesują
            > co się stało z kasą i czy obdarowana się rozliczyła to zwykli hejterzy i troll
            > e którzy jej grosza nie dali. Dziewczyna prawidłowo ma ich w nosie. Rozliczać s
            > ię nie musi bo pieniędzy nie ukradła tylko dostała.

A skąd wiesz, co myślą wszyscy darczyńcy? Czemu się wypowiadasz w imieniu ludzi, którzy chcieli dać kasę tej pani konkretnie na leczenie umierającego dziecka i z tego powodu wyskoczyli ze swoich pieniędzy, zamiast kupić coś swoim dzieciom. A nie po to, zeby ona teraz za nie sobie robiła remont, bo na biednego nie trafiło. Zapominasz, ze wspomagali ją ludzie nieraz dużo ubożsi niż ona i jej psim obowiązkiem, skoro wzięła pieniądze, jest powiedzieć, co z nimi teraz zrobi, bo to nie były pieniądze dla niej tylko na leczenie dziecka. Taki był cel: leczenie dziecka. Ja dając pieniądze na zbiórkach zwracam na przykład uwagę na cel. Inni też mogą zwracać i nie, wcale nie jest wszystko jedno.

Nie wiem czy pamiętacie aferę, jak na gali Punch Down jeden z zawodników, Andrzej Walczak dostał na tyle mocno, że trafił do szpitala w stanie krytycznym, miał bardzo małe szanse, jego siostra zaczęła zbiórkę na jego przyszłe leczenie i rehabilitację, chociaż było z grubsza wiadomo, że nawet jak przeżyje, to jako roślina. Po czym zawodnik dość szybko zmarł, co było do przewidzenia a jego siostra ogłosiła, że przeznaczy pieniądze ze zbiórki na pogrzeb. Przy czym denat był - jak na znanego zawodnika przystało - bardzo dobrze sytuowany i za sam występ na tej gali miał gażę 50 tys za wieczór. Afera, jaka się podniosła w necie była potężna, bo ludzie dawali kasę na jego powrót do zdrowia a nie na to, żeby rodzina dobrze sytuowanego faceta zaoszczędziła na pogrzebie albo żeby miał ładniejszy pomnik. Nie wiem, jak się to skończyło, czy oddała hajs czy nie, ale pamiętam wzburzenie ludzi tym komunikatem, że pieniążki pójdą na pogrzeb, zamiast na ratowanie innych chorych. Też powinni się odwalić, bo skoro już dali, to nie powinni się interesować, na co poszły?
            • nenia1 Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 22:02
              agaagaaga123 napisała:

> A skąd wiesz, co myślą wszyscy darczyńcy? Czemu się wypowiadasz w imieniu ludzi
              > , którzy chcieli dać kasę tej pani konkretnie na leczenie umierającego dziecka
              > i z tego powodu wyskoczyli ze swoich pieniędzy, zamiast kupić coś swoim dziecio
              > m. A nie po to, zeby ona teraz za nie sobie robiła remont, bo na biednego nie t
              > rafiło.

a czemu ty szczujnio szczujesz? Masz dowody to wal do prokuratury a nie snuj insynuacji
              po forach.
              • agaagaaga123 Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 22:31
                Nie szczuję tylko odpowiadam na opinię "jak ktoś daje pieniądze na jakiś cel, to potem ma się nie interesować i nie pytać, na co poszły faktycznie a ten, kto je dostał, może z nimi zrobić co chce i to tylko jego sprawa".
                Ty też tak uważasz, że darczyńców nie powinno interesować, jaki jest dalszy los wpłacanych pieniędzy?
                • nenia1 Re: Roliczania Magdy Stępień 30.11.22, 19:20
                  agaagaaga123 napisała:

> Ty też tak uważasz, że darczyńców nie powinno interesować, jaki jest dalszy los
                  > wpłacanych pieniędzy?

Proszę cię...na forum emama się dowiesz? Nakręcasz tu tylko hejt nic więcej.
          • panna.nasturcja Re: Roliczania Magdy Stępień 30.11.22, 03:18
            sueellen napisała:

> Zgadzam się. Darczyńcy dają bo chcą dawać i są gotowi na pożegnanie się z ta z
            > kasą bez względu na to czy pacjent umrze na początku terapii pod koniec terapii
            > czy przeżyje. Rodzice martwego dzieciaka mogą sobie zostawić resztę pieniędzy
            > na otarcie łez i na przykład wyremontowanie pokoju dla rodzeństwa czy na co tam
            > jeszcze potrzebują. To już darczyńców nie interesuje.

Ale z czego to wnosisz?
            Bo z mojego doświadczenia wynika coś dokładnie odwrotnego.
            Darczyńcy oczekują rozliczeń a jeśli cel zbiórki nie może zostać zrealizowany (bo ktoś zmarł, bo jednak nastąpiły zmiany i nie kwalifikuje się do danego leczenia, bo cokolwiek) to chcieliby wiedzieć co stanie się z pieniędzmi.
            I nie, dla zdecydowanej większości wydanie tych pieniędzy na cokolwiek nie jest akceptowalne, bo na zbiórki na leczenie ludzie często dają coś, co mogliby wydać na przyjemności, ale chcą komuś ratować zdrowie lub życie i na to przeznaczają te pieniądze.

Ci którzy się interesują
            > co się stało z kasą i czy obdarowana się rozliczyła to zwykli hejterzy i troll
            > e którzy jej grosza nie dali.

Chyba nigdy w życiu nie miałaś do czynienia z organizacją za pośrednictwem której ludzie zbierają pieniądze i pojęcia nie masz jakie są oczekiwania darczyńców.
        • kaki11 Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 21:36
          Podpiszę się. Tak niewiele czasem wystarczy.
          Przy czym jeśli zbiórka (a druga była) jest prowadzona przez siepomaga, to chyba fundacja w takiej sytuacji sama przekazuje te pieniądze na podopiecznego z podobnym schorzeniem - czasem na sugerowanego przez rodzinę. Przy czym wystarczyłoby wrzucić na instagrama taki post z informacją i też byłoby ok. Tylko trzeba chcieć.
          I takie same mam doświadczenia, jeśli śledzę na fb czyjeś zbiórki i postępy a niestety się nie uda. Po czasie pokazuje się post z tego typu informacją.
          • agaagaaga123 Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 22:32
            No dokładnie, zamiast normalnie napisać, że pieniądze fundacja przekazała na inne dzieci, to ona grozi pozwami tym, którzy pytają.
        • lauren6 Re: Roliczania Magdy Stępień 29.11.22, 11:06
          > rodzice wydali mniejszą część uzbieranych pieniędzy

Właśnie- rodzice.

Nie wiem czy przypadkiem czy celowo pomijacie fakt, że Magda była sama. Wraz ze śmiercią Oliwerka straciła płynność finansową: zasiłek macierzyński/zasiłek na dziecko, 500+, alimenty od Rzeźniczaka. Przecież sytuacja samotnych matek niepełnosprawnych/chorych dzieci w Polsce jest tragiczna po śmierci dziecka: tu wielka tragedia, żałoba i jednocześnie człowiek ląduje bez środków do życia, często z długami, bo musi zwrócić państwu część zasiłków wypłaconych z góry.

Sytuacji Magdy nie da się absolutnie porównać do sytuacji rodziców opisanych przez ciebie. Oni byli dwoje, pewnie mieli stałe źródło utrzymania poza zasiłkami na chore dziecko.

Nie mam absolutnie żadnych pretensji jeżeli Magda wydała te pieniądze na utrzymanie siebie zanim znalazła pracę, spłatę długów wobec państwa, transport zwłok do Polski, nagrobek dla synka. To nie są koszty powiązane z leczeniem, ale jednak potrzebne by nie narobić sobie olbrzymich długów.

Rozumiem, że nie chce pokazywać rachunków. I tak zawsze się znajdzie Dziki Trener czy inny debil, który by te rachunki rozłożył na czynniki pierwsze i zaczął komentowac: "a czemu tak drogo kosztowało sprowadzenie ciała? Można było dziecko skremować w wyszłoby taniej".

Nie dziwię się, że dla własnego spokoju nie wchodzi w zbędną dyskusję z hejterami.
          • woman_in_love Re: Roliczania Magdy Stępień 29.11.22, 11:46
            "a czemu tak drogo kosztowało sprowadzenie ciała? Można było dziecko skremować w wyszłoby taniej"

Ale to prawda. Zresztą prawo w ogóle nie powinno dopuszczać przewozu zwłok a jedynie prochów zmarłego.
            • lauren6 Re: Roliczania Magdy Stępień 29.11.22, 13:59
              Całe szczęście, że ta biedna matka w żałobie nie musi wysłuchiwać takiego pierdolenia.
              • rosapulchra-0 Re: Roliczania Magdy Stępień 29.11.22, 17:12
                Dokładnie!
              • woman_in_love Re: Roliczania Magdy Stępień 29.11.22, 18:04
                jakiej żałobie? przecież co do tego są wątpliwości nawet tu, a poczytaj co o tym w necie piszą
                • lauren6 Re: Roliczania Magdy Stępień 29.11.22, 20:03
                  Ten wątek wyczerpał mój dzienny limit czasu straconego na idiotów.
      • woman_in_love Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 22:46
        Jeśli ludzie dawali jej kasę to znaczy że

chcieli ratować to dziecko, a nie dawać kasę na nie wiadomo co, typu remont "pokoju dla rodzeństwa". I tak, darczyńców zazwyczaj interesuje, co z tym dzieckiem dalej i co z kasą.

A ponieważ to była darowizna celowa (na leczenie), to rozliczyć się musi, bo jeżeli je wyda na coś innego to jakby to ukradła.

Na szczęście nie dałam ani grosza na to, bo śmierdziało to od początku i wywoływało kontrowersje.
    • ewcia.1980 Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 15:05
      Ja jak zbieram na coś pieniądze (nie chodzi o zbiórki typu zrzutka lecz w pracy na coś co mam kupić i składają sie wszyscy) to później rozliczam się co do grosza.
      Nigdy nikt tego ode mnie nie wymagał ale uważam, że tak jest uczciwie i właśnie dlatego żeby nikt mnie nie posądził, że coś sobie przywłaszczyłam.

Na zbiórki tej pani nie wpłaciłam ani grosza więc oceniać jej postępowania na forum nie będę ale oczywiście zdanie swoje mam/
    • imponderabilia22 Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 15:21
      A ja się zastanawiam gdzie były te wszystkie koleżanki, z którymi teraz bryluje, jak zbierała pieniądze...
      • hanusinamama Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 15:48
        NO ale w sumie dobrze, ze teraz nie jest sama. Przy czym ja mam nadzieje, że to realne wsparcie.
        • berdebul Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 17:30
          Tak, tak. big_grin Celebryci są znani z bycia wielkodusznymi, wspierającymi…nigdy nie robią tego dla dobrego pr, albo ulg podatkowych (duże darowizny…).
          • hanusinamama Re: Roliczania Magdy Stępień 29.11.22, 10:36
            Ja tylko napisałam, ze lepiej zeby nie była teraz sama. Nie wiem co cie śmieszy. dziewczyna przeszła tragedię, zdecydowanie lepiej jak będzie miała kogoś koło siebie
            • berdebul Re: Roliczania Magdy Stępień 29.11.22, 11:14
              Tak, kogoś komu może zaufać i na kim może polegać. Jakoś nie było widać tych koleżanek jak zbierała kasę na leczenie syna.
    • volta2 Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 15:29
      nie wpłacałam, wiedziałam na 90% kto na tej zbiórce skorzysta, i że nie będzie to dziecko ani matka, to na pewno.
      mnie jej powrót nie dziwi, to jej zawód, nie mam jej z czego rozliczać, nie wiem, czy jej wypada, czy nie. to już sprawa ludzi, komu wierzą, komu kibicują i co dalej z tym robić.
    • zuzanna_a Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 21:56
      Coz, celebrycko i influensersko Magda Stepien jest spalona.
      Mysle ze kazda firma marketingowa widzi, ze niestety ale dziewczyna przestala byc nosnikiem reklamowym. Kojarzy sie juz tylko albo smutno (zaloba), albo zle ( zachowanie, grozby pozwow, nierozliczenie zrzutki, aferty z ex mezem) - wiec naprawde jej brylowanie na sciankach nie ma sensu i pozostaje poszukac normalnej roboty.
      Wspolczuje jej bardzo ale mnie to razi. Tu zbieranie na dziecko a tu jednak kto sie zna to widzial kolczyki tous, torebusie LV i inne balenciagi i inne gowienka za tysiace zlotych w trakcie gdy oszczedzala kazdy grosz i zbierala na dziecko.
      Sprawa chlopczyka i jego smierci to jedno, sprawa jej zaloby ktora jest szczera, prawdziwa i ma prawo do wszystkiego drugie - ale trzecie to kretactwa, zachowanie, jawne wyłudzenia. 40 kola sie poszlo j…bać na samym przewalutowaniu bo nie zalozyla konta. Zwykla uczciwosc i przyzwoitosc nakazuje jednak miec nieco szacunku do wplacanych, rowniez ciezko zarobionych pieniedzy.
      • borsuczyca.klusek Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 22:02
        zuzanna_a napisała:

> Coz, celebrycko i influensersko Magda Stepien jest spalona.

Tu wcale nie byłabym taka pewna
        • zuzanna_a Re: Roliczania Magdy Stępień 29.11.22, 10:36
          czemu? no jakbyś miała dać krem do reklamowania czy odżywkę - robisz jednak badania rynku.
          szukasz twarzy które budzą pozytywne skojarzenia.

dlatego Lewy może reklamować co chce

a Antek Królikowski to raczej w reklamach nie zagra. albo ten aktor z przyj//banym wzrokiem, co się potknął, odłączył i wpadł do łóżka Rafalali. No ludzie. Ktokolwiek ich weźmie do reklamy?

Jak płacisz ciężki hajs to nie po to by reklamowała go osoba, która budzi skrajne kontrowersje lub źle się kojarzy a w komentarzach zamiast dyskusji o produkcie / torebce będzie debata "rozlicz zbiórkę".
          • borsuczyca.klusek Re: Roliczania Magdy Stępień 29.11.22, 10:47
            W tym biznesie liczą się zasięgi a nie jak kto się z czym kojarzy. Oprócz dużych graczy i znanych marek, które rzeczywiście robią research i szukają swoich "ambasadorów" mamy całą rzesze drobnych wciskaczy kitu, którzy zapłacą za znaną "polecajkę".
            Nie mówię, że M. Stępień będzie topową influ, ale całkiem z rynku bym jej nie wykluczała. Pytanie ile osób realnie ogląda jej storiesy.
      • lauren6 Re: Roliczania Magdy Stępień 29.11.22, 10:54
        > Tu zbieranie na dziecko a tu jednak kto sie zna to widzial kolczyki tous, torebusie LV i inne balenciagi

Tak, pewnie prezenty od Rzeźniczaka.

Wiesz, gdy wyszła diagnoza Oliwiera ona te pieniądze potrzebowała zebrać jak najszybciej. To nie był czas by się bawić w wystawianie kolczyków na Vinted, czekanie aż się sprzeda za 1/5 ceny sklepowej, bieganie z paczkami do paczkomatu. Dobrze, że nie traciła czasu na takie akcje i była przy dziecku, bo to chore dziecko poddawane bolesnym zabiegom w szpitalu nie miało nikogo poza nią.
    • geez_louise Re: Roliczania Magdy Stępień 28.11.22, 23:06
      Ciekawe jest, że mamy na forum nowe nicki piszące o Magdalenie Stępień jakieś obrzydliwe bzdury. A już to co się dzieje na Pudlu, to widzę pierwszy raz. Od kilku godzin kilka tych samych osób grzeje klawiatury i jak nakręcone co chwila dodają nowy oszczerczy komentarz.
      Jak się nazywają te odpady co zgadują się w internecie i robią takie akcje?
      • thank_you Re: Roliczania Magdy Stępień 30.11.22, 08:58
        Karaczany.

Widziałam te dziewczynę 2 tygodnie w naszym hotelu, spędzała tam weekend. Każdy, kto pierdoli o tym, iz ona nie przezywa żałoby, powinien ją zobaczyć na żywo. Serce mi się krajało i po prostu odwracalam wzrok.
    • abidja Re: Roliczania Magdy Stępień 29.11.22, 10:16
      Dziewczyna pracuje w sklepie, udzieliła jednego wywiadu o wlasnej żałobie,wzieła udzial w jednej akcji charytatywnej. I przy okazji zrobiono jej zdjecia.
      Szok.
      Idz,rozsiewaj go..no gdzie indziej. Najlepiej we wlasnym domu.
      • joyce_byers Re: Roliczania Magdy Stępień 30.11.22, 13:20
        Jednego wywiadu? Dla DDTVN były trzy wywiady. Potem dla innych portali. Do tego ścianki celebryckie tuż po śmierci dziecka. Oczywiście każdy ma prawo do własnego przeżywania żałoby. Ale ona ją przeżywa tak jak przeżywa, a sama zabiera prawo do innego przeżywania np Rzeźniczakowi. On wystrzelił z tym ślubem (chodzi o termin). Ale Magda równie dziwnie swoją żałobę przechodzi. Tfu, nie dziwnie lecz indywidualnie. Może to słowo pasuje lepiej.
        • abidja Re: Roliczania Magdy Stępień 30.11.22, 19:05
          Moze udzielac nawet i 30 wywiadow dziennie. To nie twoja brocha.

Stracila syna,o ktorego zycie walczyla do samego konca. Byla przy nim,wspierala i kochala. Moze teraz chodzic do wszystkich tv swiata,moze stac na ulicy i krzyczec o swoim bolu. Nie twoja sprawa.
          Moze pracowac,robic zdjecia, pozowac na sciankach. Żyć!
          Swoje zadanie wykonala do samego konca.
          A tobie i innym nic do tego.
    • furiatka_wariatka Re: Roliczania Magdy Stępień 29.11.22, 10:56
      Rzeźniczak wziął właśnie ślub w Miami, cały w skowronkach, a ludzie rozliczają z żałoby Magdę S. 🤮
      • jasnoklarowna Re: Roliczania Magdy Stępień 29.11.22, 11:05
        Yyyyyyyyy
        Chyba nie z żałoby jednak. Tylko z pozostałej nadwyżki po zbiórce.
        Nie wpłacałam, ale jeżeli coś zostało że zbiórki na leczenie dziecka to powinno iść dalej na leczenie kolejnego. Albo podobny cel.
        Ja nie wiem czy ona wzięła resztę pieniędzy na władne potrzeby czy nie, niw wpłacałam więc nie obchodzi mnie to. Ale grozenie pozwami za pytanie o ten fakt jest słabe i rodzi podejrzenia że coś jest na rzeczy. Tyle. Hejtu za żałobę nie widzę.
        • berdebul Re: Roliczania Magdy Stępień 29.11.22, 11:19
          Chcieli, to wpłacili. Musiała pokryć koszty leczenia, transportu zwłok, pogrzebu, to nie są małe kwoty, jeżeli nie miała ubezpieczenia.
          • robin1025 Re: Roliczania Magdy Stępień 29.11.22, 18:31
            Ale ojciec dziecka ma ubezpieczenie....
            • berdebul Re: Roliczania Magdy Stępień 30.11.22, 19:15
              Od kosztu transportu zwłok dziecka? Nie sądzę.
            • abidja Re: Roliczania Magdy Stępień 30.11.22, 19:23
              robin1025 napisał(a):

> Ale ojciec dziecka ma ubezpieczenie....

Jakie ubezpieczenie? NFZ?
              Jesli tak,to nie pokrywa transportu dziecka ani jego leczenia w Izraelu ani transport zwlok do PL.
              Jesli ubezpieczenie prywatne Rzeźniczaka to pokrywa okreslone koszty ubezpieczonego,czyli samego Rzezniczaka. Nie sadze,aby tatus bedac zaangazowany w minimalnym zakresie zalozyl dziecku wyjatkowo obszerna polise zdrowotna. O ejmujaca koszt transport zwlok z Izraela.
              A poza tym,wskaz mi prosze taka polise zdrowotna ktora obejmuje leczenie calkowite+transport z i do punktu leczenia,tak rzadkiej choroby u takiego dziecka.
              Czy Wam sie wydaje,ze ubezpieczenia zdrowotne sa po to by was zabezpieczyc czy towarzystwo ubezpieczeniowe ma zarobic na waszym zaufaniu?
        • angazetka Re: Roliczania Magdy Stępień 29.11.22, 19:12
          Z załoby też. Czy miała prawo wrócić do pracy.
      • misiamama Re: Roliczania Magdy Stępień 29.11.22, 11:43
        prawda?
    • mabel_mora Re: Roliczania Magdy Stępień 29.11.22, 17:46
      serwisy do zbierania dają ogromne możliwości do wyłudzeń, manipulowania faktami
      przykład: kilka miesiecy temu moja koleżanka potrąciła dziewczynę na przejsciu, przebiegała na czerwonym przez 4 pasmową jezdnie, bo zobaczyła po drugiej stronie kolezanki, wszystko wygladało b. poważnie, lądował helikopter, były straże, policja, dziewczyna reanimowana, wielkie zbiegowisko ludzi, bo to w centrum miasta, na szczeście świadkowie, monitoring, kamery potwierdzily, że dziewczyna po prostu wpadła na to przejscie, to byl mega sprint, że nie było szans wyhamowac....
      ....a już po kilku dniach pojawiły się artykuły i zbiórki: " x potrącił samochód na przejściu dla pieszych. Pomóż! " "koszmarne potrącenie na pasach" "roztrzaskana na przejsciu" chwytliwe tytuły, opatrzone zdjęciem ładnej dziewczyny, a pod spodem wiadro pomyj na kierowce i to co z nią nalezy zrobić. Matka mojej koleżanki wylądowała w szpitalu z zawałem, koleżanka do dziś leczy się psychiatrycznie i od wypadku nie wsiadła do samochodu.
      • panna.nasturcja Re: Roliczania Magdy Stępień 30.11.22, 03:44
        Nie rozumiem. Przecież z tego, że dziewczyna wbiegła na pasy na czerwonym w żaden sposób nie wynika, że w wypadku nie odniosła poważnych obrażeń.
        • geoardzica_z_mlodymi Re: Roliczania Magdy Stępień 30.11.22, 06:33
          Bonie o to tu chodzi, tylko o sposób przedstawienia zdarzenia, ze tylko czekać linczu na kierowcy, który jechał wg przepisów.
      • zuzanna_a Re: Roliczania Magdy Stępień 30.11.22, 08:31
        Masakra sad
        Zgadzam sie, dziennikarstwo ma tak denny poziom, ze szkoda dzialac.
        Z redakcji powinni wywalac na zbity pysk za pisanie klamstw. A w sumie to dziennikarzyna moze napisac co mu sie zywnie podoba, nawet nie wiem czy jakis proces pomoze bo kary niskie.
    • angazetka Re: Roliczania Magdy Stępień 29.11.22, 19:13
      Zajrzałam do wątku, bo byłam ciekawa, czy rozliczające dziewczynę nie tylko ze zbiórki, lecz także z żałoby, mają coś do powiedzenia w kwestii tego, że ojciec dziecka wziął właśnie ślub z nową miłością na całe życie. I jakoś nie.
    • 71tosia Re: Roliczania Magdy Stępień 29.11.22, 19:46
      Na jakich ściankach? Jakie liczne wywiady? Może nie śledzę pilnie plotka ale pierwszy . raz od śmierci dziecka widzę jej wypowiedz.
    • niemoralna Re: Roliczania Magdy Stępień 30.11.22, 10:36
      Nie wsparlam tej kobiety nawet w 1 pikaczu ,więc nie mam wobec niej jakichkolwiek oczekiean ,ale z czystej przyzwoitisci mogłaby ujawnić rozliczenie jak robia to setki ,bądź tysiące osób korzystających z zbiórek i wszystko pięknie elegancko honorem i godnością jest pozakanczane.
      Nie rozumiem co Magdalenę powstrzymuje przed tym samym działaniem, idzie w opór to jeszcze długo ferment za sobą będzie ciągać.
      Po co to jej to tylko ona to wie i z jakiego powodu
      • thank_you Re: Roliczania Magdy Stępień 30.11.22, 13:06
        Po to, bo wtedy rozpocznie się rozliczanie, że bilet na samolot za drogi i zamiast bułek mogła kupować synowi chleb, a Jezus to o wodzie tyle dni wytrzymał to i ona by mogła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka