Dodaj do ulubionych

ho, ho, ho!!!

• homohominilupus Re: ho, ho, ho!!! 03.12.22, 09:25
      Dziad borowy 😁
    • kochamruskieileniwe Re: ho, ho, ho!!! 03.12.22, 09:41
      Zakonnica z jakiego zakonu? Czy moze takiego, w ktyrym kazdy zakup wiąże się z prośbą o zgodę przelożonej? Wtedy albo cos do ubrania, albo do uprawiania sportu czy malarstwa. Czyli sweter/torba/buty itp w odpowiednim kolorze. Na rower w zakeznosci jak jeździ ( w habicie?) kask, bielizna termiczna/ gadzet rowerowy typu licznik. Farby blejtramy itp do malowania...
    • mava1 Re: ho, ho, ho!!! 03.12.22, 14:53
      >ludzie, błagam, co kupujecie

i właśnie dlatego nienawidzę prezentów robionych na siłę "bo wypada".
      U mnie w domu nie było tradycji prezentów pod choinką, były tylko życzenia. Musiałam sie wdrozyc po wyjsciu za mąż bo u meża to szczególnie celebrowano.
      W mojej tradycji było robienie prezentów nawet bez okazji, poza taką że spotkało się cos specjalnego, o czym wiedziałam/ktos wiedział, iż ucieszy osobe bliska.
      Po latach wymyslania prezentów, mniej lub bardziej udanych, rok temu powiedziałam "dośc, prezentów nie będzie".
      Wszystkie dzieci juz "stare", rodzice (czyli my) też wiec dosyć udawania, ze Mikołaj istnieje.
      Przez te lata, a i do wszystkich innych okazji tę zasadę stosuję, kupuję prezenty przez cały rok - jak tylko zobaczę cos, co mogłoby podpasować bliskiej osobie to kupuję i chomikuje do następnej okazji jej obdarowania.
      • stephanie.plum Re: ho, ho, ho!!! 03.12.22, 18:38
        ja sobie solennie co roku obiecuję, że będę kupować, jak coś podejdzie i chomikować do świat, ale cóż - wychodzi jak zwykle.

u nas nie ma "musu" prezentów, ale nie ma też zakazu... lubię wyskoczyć z czymś fajnym, więc dlaczego nie poprosić o pomoc Wszechwiedzącego Forum?
    • stephanie.plum Re: ho, ho, ho!!! 03.12.22, 18:35
      Dzięki za podpowiedzi!!!

mam już jakieś pojęcie, może zdążę pozamawiać przez net.

szkoda, że nie jestem milionerką, wtedy mogłabym wykorzystać wszystkie pomysły...
    • mamamisi2005 Re: ho, ho, ho!!! 04.12.22, 13:26
      Zakonnicy żyjącej w dość średnich warunkach i spędzającej sporo czasu w zimnym kościele kiedyś kupiłam w prezencie bieliznę jedwabno- wełnianą (ciepła i przyjemna) i był to bardzo udany prezent.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka