10.12.22, 19:06
... na prze偶arcie 馃あ ju偶 nigdy nie spojrz臋 na gyoza ani na krewetki w 偶adnej postaci.
Byli艣my zobaczy膰 przyjazd pary miko艂ajowej starym poci膮giem z lokomotywa parow膮 i jedyne zdj臋cie, jakie mi si臋 uda艂o zrobi膰 jest z Miko艂ajem odwr贸conym doopa :p
Wam jak sobota mija?:p
Obserwuj w膮tek
    • homohominilupus Re: Umieram.. 10.12.22, 19:18
      Wspaniale.
      Najpierw dluuuuugi spacer z widokami.
      Teraz b艂ogie lenistwo. W planach pieczenie pierniczk贸w.
      • szarmszejk123 Re: Umieram.. 10.12.22, 19:21
        I tylko jedna fotka??? Dawaj wi臋cej tych widok贸w!
        • homohominilupus Re: Umieram.. 10.12.22, 19:25
          A co to jest gyoz?
          I pani Miko艂ajowa lepsza ni偶 Pan Miko艂aj.
          A widoki by艂y super to prawda.
          Troch臋 mnie przemrozilo i teraz jestem czerwona na gebie jak w贸z stra偶acki.
          • szarmszejk123 Re: Umieram.. 10.12.22, 19:27
            Pierogi na parze z japo艅skiej knajpy:p
            Widoki cudowne 馃槏
      • obrus_w_paski Re: Umieram.. 10.12.22, 19:56
        Czy to asturias? Pi臋kne widoki.
        • homohominilupus Re: Umieram.. 10.12.22, 20:06
          obrus_w_paski napisa艂a:

> Czy to asturias? Pi臋kne widoki.

A nienie. Pireneje aragonskie.
          Asturias nam sie na emerytur猫 marzy.
          • totutotam.org Re: Umieram.. 10.12.22, 22:34
            艢niegu pod dostatkiem? Bo wybieram si臋 tam z deskami za dwa tygodnie.
            • homohominilupus Re: Umieram.. 10.12.22, 22:53
              A to zalezy gdzie chcesz je藕dzi膰.
              Za 2 tygodnie moze dopada.
              Formigal otwarte ale nie wiem ile km tras uruchomiono, Cerler dramat, 10 km z 80 馃槵
              Chyba ze skitury, to bez problemu raczej.
              • totutotam.org Re: Umieram.. 10.12.22, 23:03
                No Cerler w艂a艣nie... 馃樀
                • homohominilupus Re: Umieram.. 10.12.22, 23:55
                  totutotam.org napisa艂a:

> No Cerler w艂a艣nie... 馃樀

Hmmm, niezbyt dobrze to wygl膮da je艣li chodzi o prognozy.
                  Ale mo偶e si臋 jeszcze zmieni a je艣li nie to mo偶e bieg贸wki w Llanos de Hospital?
                  Pi臋kna trasa dla 艣rednio zaawansowanych i zaawansowanych i co艣 dla pocz膮tkuj膮cych.
                  Ja tak si臋 wym膮drzam a sama jeszcze bieg贸wek nie pr贸bowa艂am tylko tras臋 znam. A tam jest zawsze du偶o zimniej, 艣niegu sporo i powinien si臋 utrzyma膰.
                  • totutotam.org Re: Umieram.. 11.12.22, 05:42
                    Te偶 tak planuj臋 na wszelki wypadek, bieg贸wki w Llanos albo 艂a偶enie na rakietach. Ale szkoda by by艂o, ca艂y rok na te zjazdy czekam, w zesz艂ym w tym terminie by艂o ok. Pewnie teraz te 10km, o kt贸rych piszesz to sztuczny?
                    • homohominilupus Re: Umieram.. 11.12.22, 08:42
                      Chyba wi臋kszo艣膰 niestety tak.

No nic, trzeba mie膰 nadziej臋 ze dosypie. Ja si臋 nastawiam na jazd臋 na pocz膮tku stycznia.
          • berber_rock Re: Umieram.. 11.12.22, 12:12
            hominilupus -= Ty tam mieszkasz?

Tak sie pytam, bo po poprzednim pobycie rozchorowalam sie na Pireneje i chce tam kupic maly domek.
            Celuje w okolice Graus - Benasque.
            Wszystcy mi odradzaja bo twierdza ze tam ciegle leje - w sensie cala jesien i cala wiosne. Wydaje mi sie to calkowita bzdura bo latem z kolei nie zaliczylismy deszczu w ogole.

No ale ja choruje na nastepujace rzeczy:
            - narty zimna
            - splywy i raftingi latem
            - kaniony
            - GR10

I znalazlam takie miejsce na ziemi ktore spelnia te kryteria smile
            Tylko widze ze sniegu brakuje - to tak w tym roku? Czy generalnie zaczyna byc podobnie jak Alpach?
            • homohominilupus Re: Umieram.. 11.12.22, 13:16
              berber_rock napisa艂a:

> hominilupus -= Ty tam mieszkasz?
              >
              > Tak sie pytam, bo po poprzednim pobycie rozchorowalam sie na Pireneje i chce ta
              > m kupic maly domek.
              > Celuje w okolice Graus - Benasque.
              > Wszystcy mi odradzaja bo twierdza ze tam ciegle leje - w sensie cala jesien i c
              > ala wiosne. Wydaje mi sie to calkowita bzdura bo latem z kolei nie zaliczylismy
              > deszczu w ogole.
              >
              > No ale ja choruje na nastepujace rzeczy:
              > - narty zimna
              > - splywy i raftingi latem
              > - kaniony
              > - GR10
              >
              > I znalazlam takie miejsce na ziemi ktore spelnia te kryteria smile
              > Tylko widze ze sniegu brakuje - to tak w tym roku? Czy generalnie zaczyna byc p
              > odobnie jak Alpach?

Berber, napisz do mnie na priv gazetowy
              • homohominilupus Re: Umieram.. 11.12.22, 13:18
                Albo ja Ci tam odpisz臋 je艣li odbierasz poczt臋 gazetow膮
                • berber_rock Re: Umieram.. 11.12.22, 13:24
                  Chyba nie dziala. Napisze wieczorem z priva.

dzieki
                  • homohominilupus Re: Umieram.. 11.12.22, 13:41
                    Napisalam ju偶 na gazetowy.
                    Moge skopiowa膰 i wys艂a膰 jeszcze raz tylko powiedz gdzie.
                    • berber_rock Re: Umieram.. 11.12.22, 20:07
                      Juz odpisalam z prywatnego. maila na gazecie tez przeczytalam.
                      O rany! Ale masz fajnie! podoba mi sie tam.

• homohominilupus Re: Umieram.. 11.12.22, 20:47
                        Odpisa艂am.
                        Wiem, w艂a艣nie stamt膮d wr贸ci艂am i coraz bardziej mi si臋 podoba 馃槈
          • obrus_w_paski Re: Umieram.. 12.12.22, 10:22
            Ha akurat by艂am tam tydzie艅 temu i mam zamiar jecha膰 do benasque w pierwszym tygodniu stycznia. Pireneje aragonskie to moje ulubione g贸ry w Hiszpanii, No ale jeszcze nie by艂am w picos de Europa (poczekam a偶 dziecko troch臋 podro艣nie)
            • homohominilupus Re: Umieram.. 12.12.22, 10:46
              Tez tam b臋d臋 w pierwszym tygodniu stycznia 馃槈
              Bylam w Picos de Euopa ale tylko latem. Piekne g贸ry.
              No ale w Pireneje mam bli偶ej.
              • totutotam.org Re: Umieram.. 12.12.22, 13:22
                Picos de Europa pi臋kne, ale od jakiego艣 czasu wol臋 ogl膮da膰 z daleka, z pla偶y w San Vicente. Mnie te g贸ry kojarz膮 si臋 niestety z niebezpiecze艅stem, jest mn贸stwo wypadk贸w spowodowanych usuwiskami, zna艂am wspinaczy, kt贸rzy zostali tam ju偶 na zawsze i zwyk艂ych spacerowicz贸w po Ruta del Cares, z kt贸rej co i rusz co艣 spada. Wol臋 moje mniejsze ale spokojniejsze Guadarrama, Gredos...
                Czyli na pocz膮tku stycznia zjazd ematek w Benasque?!
                • homohominilupus Re: Umieram.. 12.12.22, 15:09
                  totutotam.org napisa艂a:

>
                  > Czyli na pocz膮tku stycznia zjazd ematek w Benasque?!

Jestem za!
                  • totutotam.org Re: Umieram.. 13.12.22, 13:24
                    Dopada艂o tej nocy, Benasque bia艂e!
                    • homohominilupus Re: Umieram.. 13.12.22, 15:19
                      Wiemy, cieszymy si臋 ogromnie i ostrzymy narty 馃榿
                      Oby zosta艂 ju偶 ten 艣nieg do ko艅ca marca najlepiej.
    • ga-ti Re: Umieram.. 10.12.22, 19:47
      Ja si臋 dzisiaj spracowa艂am jak cholera i teraz siedz臋 przed lapkiem z bol膮cym kolanem i poczuciem dobrze spe艂nionego obowi膮zku. 艢wi臋ta mog臋 zaczyna膰! Umy艂am okna, wypra艂am, wyprasowa艂am i zawiesi艂am firanki, dodatkowo dwa inne prania rozwiesi艂am i jedno zebra艂am, umy艂am 艂azienk臋, odkurzy艂am porz膮dnie i umy艂am pod艂ogi tak od艣wi臋tnie, wytar艂am kurze na wysoko艣ciach, omiot艂am wszystkie sufity, rogi i ranty w poszukiwaniu paj膮k贸w i paj臋czyn, wyprasowa艂am i wymieni艂am obrus i poszewki na poduszki, dodatkowo zrobi艂am gar go艂膮bk贸w.
      M膮偶 zrobi艂 zakupy, a m艂odzie偶 ciasto.
      Wiem, wiem, powinno si臋 sprz膮ta膰 ca艂y rok wink i Jezusek na okna i firanki nie patrzy, ale jako艣 nie mog臋 inaczej, mia艂am gdzie艣 z ty艂u g艂owy, 偶e 艣wi臋ta zaraz, a u mnie ba艂agan. A teraz mam satysfakcj臋, 偶e czysto i mog臋 艣wi膮teczne dekoracje wiesza膰 i ustawia膰.
      A zaraz meczyk, piwko si臋 ch艂odzi, ale mo偶e powinnam je zagrza膰 (katary u nas), czipsiki przygotowane.
      Mi艂ego wieczora!
      Ps. Miko艂aj i pani Miko艂ajowa super! A widoczki u Homoho... pi臋kne!
      • pade Re: Umieram.. 10.12.22, 22:58
        O jesu, a o kt贸rej wsta艂a艣?
      • stare_haslo Re: Umieram.. 11.12.22, 00:13
        To jest niemo偶liwe! Nie da si臋! Nie ma mowy, 偶eby okna i go艂膮bki, 艂azienka na b艂ysk, odkurzanie, pranie i prasowanie zrobi膰 jedn膮 osob膮 w jeden dzie艅. Chyba, 偶e mieszkasz w kawalerce 26 m2 z dwoma oknami, a go艂膮bki by艂y bez kapusty. wink
        • taniarada Re: Umieram.. 11.12.22, 06:13
          Oj tam grymasisz przy艂o偶y艂a si臋 .Przecie偶 to jest forum tu mo偶na r贸偶ne scenariusze pisa膰 .Z rana jak to zrobisz to wieczorem nie ruszysz r臋k膮 ,ani nog膮 .Lulaj偶e Jezuniu .
        • jednoraz0w0 Re: Umieram.. 11.12.22, 13:54
          Jak niemo偶liwe, normalna ematka jeszcze do tego p贸艂maraton przebiegnie
        • ga-ti Re: Umieram.. 11.12.22, 16:56
          No dobra, bez pokoi dzieci, one sobie sprz膮taj膮 same albo nie sprz膮taj膮 wcale. Zostaje jeszcze kuchnia. A go艂膮bki maj膮 kapust臋, gotowa艂a si臋 i li艣cie zdejmowa艂am w trakcie sprz膮tania, tylko nieco ry偶 przypali艂am wink
          Za to dzi艣 odpoczywam smile
    • sueellen Re: Umieram.. 10.12.22, 19:49
      Ale miko艂ajowa cycem do przodu wi臋c w czym problem? 馃ぃ
    • daniela34 Re: Umieram.. 10.12.22, 20:03
      Na pewno nie umr臋 z przejedzenia, bo si臋 krz膮tam i obiad by艂 na szybko. A mija mi tak
      • dubysmalone45 Re: Umieram.. 11.12.22, 16:55
        Kichal pies dekoracje, ale jakie piekne wazy!!!
    • szmytka1 Re: Umieram.. 10.12.22, 20:18
      Choruje, bachury choruj膮. Stary ca艂kiem.na powa偶nie zaproponowa艂 nam wakacje w sanatorium. Kolezanka mnie dzi艣 przekona艂a na tak, wi臋c w poniedzia艂ek stary zaklepie miejsc贸wk臋. Tylko jeszcze wahamy si臋 kt贸re sanatorium. Staro艣膰 panie.
    • extereso Re: Umieram.. 10.12.22, 20:44
      By艂am z mam膮 na zakupach, by艂o bardzo fajnie. Potem czyta艂am, wyprowadzi艂am psa c贸rki, teraz siedz臋 zadowolona, ale zastanawiam si臋 czy powinnam jeszcze raz do niego jecha膰, czy 5 godzin sam wytrzyma.
      • majenkirr Re: Umieram.. 11.12.22, 13:47
        Jecha膰!
    • primula.alpicola Re: Umieram.. 10.12.22, 22:13
      Rumianku si臋 napij.
      Fajn膮 mam sobot臋- rano by艂am w schronisku dla zwierz膮t, potem trening, obiad, nag艂e zaproszenie do sauny, a wi臋c sauna, a teraz piek臋 pierniki.
    • eliszka25 Re: Umieram.. 10.12.22, 22:28
      Pani Miko艂ajowa za to przodem, nie jest tak 藕le!

Mnie si臋 sobota zacz臋艂a od od艣nie偶ania, bo musia艂am si臋 przekopa膰 przez podjazd 偶eby wyjecha膰 na zakupy. Reszt臋 podjazdu od艣nie偶yli ch艂opaki. Do wtorku jestem s艂omian膮 wdow膮, bo m膮偶 wyjecha艂y, wi臋c zrobi艂am sobie leniwy dzie艅 z synkami. Na kolacj臋 zrobili艣my fondue, a potem poszli艣my jeszcze na chwil臋 powyg艂upia膰 si臋 po ciemku na 艣niegu.

Na fotkach choinka na naszym trawniku i m贸j m艂odszy syn na gorze za domem.
      • homohominilupus Re: Umieram.. 10.12.22, 23:56
        Zazdroszcz臋 tego przekopywania 艣niegu oraz fondue 馃槏
      • szarmszejk123 Re: Umieram.. 11.12.22, 08:24
        O widzisz, a dopiero narzeka艂a艣, 偶e zima za rogiem a do was nie chce przyj艣膰:p licz臋 na fur臋 zimowych fotek!
    • jkl13 Re: Umieram.. 10.12.22, 22:30
      U mnie wyj膮tkowo zimowo, wi臋c sobota min臋艂a na 艣nie偶nych szale艅stwach, nawet dzieciom kulig zrobi艂am.
      • eliszka25 Re: Umieram.. 10.12.22, 22:36
        Ale pi臋knie! U nad te偶 tyle 艣niegu, tylko s艂o艅ca nie by艂o, bo ci膮gle sypie.
      • szarmszejk123 Re: Umieram.. 11.12.22, 08:26
        Pi臋knie 馃槏 u mnie po 艣niegu zosta艂o tylko wspomnienie i b艂oto w lesie :p jest lekki mrozik, w nocy -5 ale w przysz艂ym tygodniu b臋dzie ju偶 normalnie, 5-6 stopni na plusie.
        • jkl13 Re: Umieram.. 11.12.22, 08:49
          U nas - o dziwo - mr贸z ma si臋 utrzyma膰 a偶 do 艣wi膮t. W przysz艂ym tygodniu ma dosypa膰 艣niegu... Jest to o tyle dziwne,偶e mieszkam w Polsce, nad morzem i takiej pogody u nas nie by艂o od niepami臋tnych czas贸w... Dzieciaki wariuj膮 ze szcz臋艣cia, ja te偶 smile Wychodz臋 z psem i nie mog臋 si臋 napatrze膰, zw艂aszcza na drzewa przykryte 艣niegiem. Jak w Alpach lub Finlandii wink
    • totutotam.org Re: Umieram.. 10.12.22, 22:38
      Sobota do d. Zbiera艂am powody do k艂贸tni (same s艂uszne) i na koniec zrobi艂am wybuchow膮 wyliczank臋. Z jednej strony jestem zadowolona, bo zrzuci艂am z siebie par臋 temat贸w. Ale z drugiej, po kiego mi to i w jakim celu 馃
      • szarmszejk123 Re: Umieram.. 11.12.22, 08:27
        Oj tam, czasem tak si臋 po prostu ma i tyle :p
    • piszaca.zza.swiatow2 Re: Umieram.. 10.12.22, 23:29
      A ja chcia艂am popracowa膰 w ogrodzie, ale plany pokrzy偶owa艂 mi... go艂膮b 馃榾

Pojecha艂am na fitness, wr贸ci艂am, a typ siedzia艂 skulony w ogrodzie i si臋 nie rusza艂. Niby chcia艂 ucieka膰 jak go pr贸bowa艂am z艂apa膰, ale by艂 niestety mocno pokiereszowany (chyba z艂amane skrzyd艂o). Wsadzi艂am go w pude艂ko ze szmatkami i schowalam przed kotami.
      Najpierw obdzwonilam wszystkie mo偶liwe instytucje, 偶eby si臋 dowiedzie膰 co z nim zrobi膰. W ko艅cu zawioz艂am go do schroniska.
      A potem to mi si臋 ju偶 nie chcia艂o pracowa膰 馃槅
      Poni偶ej gruby typek:
    • igge Re: Umieram.. 11.12.22, 01:49
      Muzyka i ksi膮偶ki i zwierz臋ta. Leniwa sobota, a jutro leniwa niedziela.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj si臋

Nakarm Pajacyka