Dodaj do ulubionych

Ślepy mechanik samochodowy

14.12.22, 19:02
Co sądzicie o takim mechaniku: jedziecie do niego z dwiema usterkami na przegląd samochodu, nie wspominacie o tych usterkach, a on mówi że wszystko jest w porządku i nic nie trzeba robić? Te usterki to zepsuty amortyzator i końcówka drążka kierowniczego. Czy kolejnym razem wracacie do takiego mechanika? Nie oszukuje to fakt, no ale nie widzi też usterek.
Obserwuj wątek
    • fogito Re: Ślepy mechanik samochodowy 14.12.22, 20:35
      Nie wracam i mowie mu, ze nie zauwazyl zanim odjadę.
    • koronka2012 Re: Ślepy mechanik samochodowy 14.12.22, 22:03
      Miałam podobnego kalibru usterkę stwierdzoną na badaniach technicznych warsztacie byłam dwa razy, mimo tego że mam zaufanie, podobno wszystko wyglądało ok uszkodzenie było minimalne i wyszło dopiero po demontażu.
    • mava1 Re: Ślepy mechanik samochodowy 15.12.22, 08:17
      Sądzę, że jak ide do mechanika to mu mówię, jakie mam zastrzeżenia do samochodu. Oczekujesz, że mechanik rozbierze samochód na części i sprawdzi każdą po kolei? I przejedzie nim co najmniej kilka km, zeby zobaczyć, jak sie sprawuje?
      Do lekarza tez idziesz i mówisz mu, żeby sprawdził czy jestes zdrowa? czy jednak mówisz, na co sie uskarżasz?
      Nie wszystko widać od razu i na "pierwszy rzut oka".
    • nowaczek12345 Re: Ślepy mechanik samochodowy 15.12.22, 09:33
      Ale to jakiś test czy egzamin był? Normalny człowiek mówi, z czym przyjeżdża.
    • mikams75 Re: Ślepy mechanik samochodowy 15.12.22, 09:46
      z dwojga zlego,, to bym tak wolala niz zeby mi wymienil pol samochodu. Nie wszystkie usterki widac bez jezdzenia czy rozmontowania ilus elementow.
    • efka_454 Re: Ślepy mechanik samochodowy 15.12.22, 11:28
      Nie wszystkie usterki widać na pierwszy rzut oka. Czasami trzeba się nieźle naszukać, bo objawy wskazują na coś innego
      A jak jadę do mechanika to mu mówię co mnie niepokoi i wtedy mechanik w przybliżeniu wie gdzie i mniej więcej czego szukać
    • mimfa Re: Ślepy mechanik samochodowy 15.12.22, 11:32
      Dziwna jesteś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka