Dodaj do ulubionych

A to teraz ma

18.12.22, 18:57
Covidka? Test mi to rano potwierdził. Wczoraj pojechałam na jarmark świąteczny do Leer i myślałam, że mnie tak ścięło po gluweinie z wkładką a to tylko czterdziestostopniowa gorączka była. W nocy umierałam, dziś jest lepiej.
Jakieś tipy albo chociaż głaski?
Obserwuj wątek
    • ursydia Re: A to teraz ma 18.12.22, 18:58
      *Kto
    • woman_in_love Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:02
      dziś jest lepiej.

Przed zawsze się podobno polepsza. Będę się za ciebie modliła.
      • ursydia Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:07
        Co nie?
        W filmach tak zawsze jest: oo Piotruś po dwóch tygodniach w maglinie to się uśmiechnął i nawet zjadł kaszkę a potem to już tylko dzwony biją. No nic.
        • ursydia Re: A to teraz ma 18.12.22, 21:41
          Jezus, w malignie rzecz jasna!
    • arista80 Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:04
      My wychodzimy z grypy australijskiej, która teraz panosi się we Włoszech. Przywlokła ją córka ze szkoły i oczywiście choróbsko zrobiło rundę po całej rodzinie. Ja, mąż i córka umieraliśmy na prawie 40 stopni gorączki, ale na szczęście tylko przez jedną noc, syn niestety dłużej, bo gorączka nie chciała zejść i wylądował nawet na ostrym dyżurze. Teraz już lepiej, ale musi brać antybiotyk.
      • ursydia Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:11
        No właśnie wychodzi na to, ze u mnie to tez była jedna noc bo oweszem, czuję sę fatalnie ale gorączki nie mam
      • celandine Re: A to teraz ma 19.12.22, 09:20
        Kurczę, moja córka też to przywlekła za szkoły. Ja i mąż i najstarsza córka byliśmy szczepieni na grypę i nas nie złapało, natomiast pozostałe dzieci nie były szczepione, bo przedtem miały innego wirusa i nie mogliśmy. W rezultacie wszystkie z gorączką 40, dwulatek ma od 6 dni gorączkę 39-40 cały czas, w piątek byliśmy w pogotowiu, lekarz niczego nie chciał mu dać, bo niby to wirus, ale widzę, że nie daje rady tego zwalczyć. Ma też paskudny kaszel. Dziś idę do pediatry i mam nadzieję, że mu da antybiotyk, bo chyba się coś skomplikowało.
    • rosapulchra-0 Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:06
      Nie mam! Szczepiona jestem! big_grin
      Poza tym wystarczy mi chorób i bólu. Podzielić się nawet mogę.
      • ursydia Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:13
        A co ci Rosa jest?
        • ursydia Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:14
          I w ogóle co to za sygnaturka???
          • rosapulchra-0 Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:17
            ursydia napisała:

> I w ogóle co to za sygnaturka???

Zapytaj fragile_f. Ona jest autorką smile
          • marta.graca Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:23
            To jest o Braciach Samcach smile
            • ursydia Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:28
              Rozumiem, ze to z jakiegoś wątku? Ide szukaćwink
      • rosapulchra-0 Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:15
        No i głaski ofkors:
    • daniela34 Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:13
      Covida nie mam, ale głaskami służę. Głasku, głasku.
      • ursydia Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:17
        Ten kocyk w kratkę daj!
        Wydzwoniłam sobie litr herbaty z imbirem i goździkami oraz pierniczki u starego i teraz słyszę jak się tłucze po kuchni jak marek po piekle i mamrocze: goździki, goździki…
        • daniela34 Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:19
          Dam!
          • pepsi.only Re: A to teraz ma 18.12.22, 20:21
            Boze jaki piękny koc ....
            ( też mam , ale w bardziej jaskrawych kolorach, a marzy mi się w takim zestawie bardziej stonowanym,
            jako drugi, nie że zamaist wink)
            • daniela34 Re: A to teraz ma 18.12.22, 20:36
              Piękny, prawda? To dzieło rąk mojej mamy z wełny częściowo z SH.
          • trudneslowa Re: A to teraz ma 18.12.22, 20:43
            Przepiękny koc!
            • ursydia Re: A to teraz ma 18.12.22, 21:35
              Ale proszę się odsunąć od mojego kocyka, rozejść się.
              • panna.nasturcja Re: A to teraz ma 18.12.22, 23:20
                Nie bądź taka, podziel się. W zamian mogę dać goździki smile
    • alicjamagdalena Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:15
      Mam jakiegoś wirusa grypopodobnego, myślisz że mając covida jesteś lepsza?😜😅😁😁
      • ursydia Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:17
        No wiesz co COVID to covid wiadomixwink
    • ursydia Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:21
      No i oczywiście gdy ja leżę chora i uziemiona w łóżku to jakaś nierozsądna forumka zakłada wątek o hitach kosmetycznych. To jest nieludzkie.
      • primula.alpicola Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:27
        Bardzo, bardzo przepraszam, nie wiedziałam, że jesteś chora! Głasku, głasku!
        Zamawiaj sobie do woli te hity, to na pewno poprawi Ci samopoczucie!
        • ursydia Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:28
          No chyba nie sądzisz, że czytałam na pustowink
          • primula.alpicola Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:45
            O nie. Też wydałaś forsę?
            Ja chciałam Black Honey, ale cena mnie przystopowała i poprzestałam na Niveawink
            • pade Re: A to teraz ma 18.12.22, 20:59
              Na pomadce Nivea?
    • turbinkamalinka Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:31
      Głaszczę ale musisz głaskami podzielić się z moim synem. W nocy 39 stopni miał. Dziś jest niby lepiej, ale zachowuje się jakby go kosmici podmienili. Nic się ze mną nie kłóci, większość dnia się przewalał po łóżkach albo u mnie na kolanach. Dobrze że mu apetytu kosmici nie zaiwanili smile
      • ursydia Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:36
        Noooo ja po tej nocy tez taka potulna byłamwink
        • turbinkamalinka Re: A to teraz ma 18.12.22, 19:52
          W swoim krótkim życiu on nigdy nie był tak grzeczny. Chyba nie chcę żeby kosmici kończyli na nim eksperymenty tongue_out
    • pepsi.only Re: A to teraz ma 18.12.22, 20:21
      Zdrówka!!! kiss
    • interstate95 Re: A to teraz ma 18.12.22, 20:36
      Mnóstwo ostrożnych głasków od wychodzącej z jakiejś szalonej grypy mnie.
      W życiu mnie tak nie skosiło jak w tym roku. W pierwszej dobie, zanim organizm przyzwyczaił się do wysokiej gorączki, trzepało mną po łóżku, a w dreszczach i miałam zwidy, że to Zełenski mną trzęsie. Żeby wytrząść ze mnie Ukraiński Kamień Wolności.
      Odgrażałam mu się, że skoro tak, to jak tylko wstanę, natychmiast go w ramach zemsty przestanę go obserwować i żadnych, &^%$@, lajków! : ))

Po trzech dniach poczułam się lepiej, rozpuściłam ozór, poddając w wątpliwość mężowskie kolorystyczne wybory odziewania psów - sztuk już cztery - w płaszczyki i sweterki ( odkryłam firmę Kurgo i zakochałam się w możliwościach) i chłop jednak stwierdził, że te trzy dni, kiedy tylko leżałam i cichutko mrugałam, miały swoje zalety ; )

Życzę szybkiego procesu ozdrowieńczego, bez żadnych długofalowych skutków : *
      I tak szybko, żebyś zdążyła obskoczyć jarmarki świąteczne ile tylko chcieć, wrzucając do organizmu gluweinem element baśniowy w ilościach zadowalających ; )

Jeszcze bombeczki pokażę, żeby NAS ; ) nie męczyć lataniem po wątkach.
      Mąż od współpracowników, w ramach ich hermetycznych żartów świątecznych, zza kałuży dostał zestaw gejowskich ozdób świątecznych z December Diamonds.
      Padłam. Powiesimy w najbardziej eksponowanym miejscu, w jednym rządku choinki. Niech się chłopaki bujają.
      ŁAAAJ EM SI EJ!
      • rosapulchra-0 Re: A to teraz ma 18.12.22, 21:09
        Noo.. bombeczki niczego sobie big_grin
      • ursydia Re: A to teraz ma 18.12.22, 21:37
        Och ty w życiu!
      • jednoraz0w0 Re: A to teraz ma 18.12.22, 23:52
        Och! Skondone? Koleżanka zamówiła sobie takie i przysłali jej jakieś żałosne podróby, jeśli jest jakieś reputable source to chętnie bym jej podesłała!
        • interstate95 Re: A to teraz ma 19.12.22, 14:17
          jednoraz0w0: ofiarodawcy zeznają, że kupili w Walmart.

• jednoraz0w0 Re: A to teraz ma 19.12.22, 14:49
            dzięki! Znajoma w Polsce zamawiała, widać tam Walmart nie dotarł tongue_out
            • interstate95 Re: A to teraz ma 19.12.22, 15:37
              Znajomej w takim razie życzę oryginałów za przystępne ceny ( właśnie sprawdziłam ile to kosztuje, dobryjeżuanaszpanie) bez względu na Walmarta, zabłąkanego wędrowca big_grin

Ursydii ( i rodzinie) nieustająco zdrowia, niech covid i jego czarowne objawy delegują się precz.
              Czy wypada pytać, jak kredens został zagospodarowany?
              Czasami o nim myślę, w świecie idealnym chciałabym móc postawić porządny kredens w kuchni.

• mrs.solis Re: A to teraz ma 18.12.22, 21:12
      Tipow nie mam, bo jeszcze covida nie mialam, ale przesylam troche humoru.
      • ursydia Re: A to teraz ma 18.12.22, 21:33
        Dzięki COVIDwink
      • anorektycznazdzira Re: A to teraz ma 19.12.22, 10:16
        big_grin
    • mae224 Re: A to teraz ma 18.12.22, 22:05
      zgłaszam się.
      • ursydia Re: A to teraz ma 18.12.22, 22:55
        Jak się czujesz?
        • mae224 Re: A to teraz ma 18.12.22, 23:08
          Lepiej, mam standardowe objawy, ale w małym nasileniu, tzn znośny ból głowy, wcześniej gorączkę (nie miewam zwyle), kaszel suchy, ale znośny, ból pleców i chyba zanik smaku, bo coś tak wiele rzeczy papierem smakuje.
          Ps. Też złapałam na targu świątecznym smile
    • ursydia Re: A to teraz ma 19.12.22, 09:09
      Mój mąż do mnie dołączył dziś rano.
    • aqua48 Re: A to teraz ma 19.12.22, 10:17
      Głasku głasku. Ja już miałam. Pomógł mi jak zwykle Amol (który podobno niczego nie leczy) oraz wygrzanie się w domu. Zatoki miałam zawalone, a szynka parmeńska smakowała jak...posolona tektura.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka