Dodaj do ulubionych

Garnki le creuset

• mysiulek08 Re: Garnki le creuset 31.03.23, 22:05
      a niech was szlag trafi !!😎

robilam porzadki w szafie i stwierdzilam, ze skoro wywalilam wszystkie teflonowe patelnie to i ostatnie dwa gary tez trzeba, tym bardziej, ze teflon jakis parchow dostal (tefal produkcja francja), przypomnial mi sie ten watas, sprawdzilam, ze lecreusety mozna myc w zmywarce, weszlam na strone sklepu a tam spore promocje i we wtorek dojada 4 garnki, zobacze, przymierze do nadgarstkow i zobaczymy co z tego wyjdzie...
      • chococaffe Re: Garnki le creuset 01.04.23, 04:25
        a ja zostałam bez garnka za to z luksusowym płynem do jego czyszczenia big_grin
        • mysiulek08 Re: Garnki le creuset 01.04.23, 05:36
          plynu nie kupie, bo u mnie nie ma, ze swiata sciagac nie zamierzam i bede krusety myc bezczelnie w zmywarce, o ile oczywiscie po drugiej przymiarce ich nie zwroce, jedna owalna brytfanne raczej zostawie, bo gar do golabkow wlasnie wywalilam
          • thank_you Re: Garnki le creuset 01.04.23, 07:13
            Ciężkie są. smile

A ja od kilku dni nań Kenwooda ,Cooking Chef XL . 😂
            • chococaffe Re: Garnki le creuset 01.04.23, 07:44
              a kojarzycie/używacie Greenpana? Ja znalazłam naczynie o kształcie, który mi pasuje, ale coś mi zaczęło świtać. I tak, w otchłaniach szuflady znalazłam patelnię greenpana, prawie nówkę, której nie da się domyć (nie chodzi o powazne przypalenia tylko zwykłe "przyrumienienie", takie kropki i plamki). Spróbowałam teraz tego cudownego płyny i też nic.
              • mysiulek08 Re: Garnki le creuset 01.04.23, 16:15
                kojarze, ale to chyba chinska produkcja (mialam w reku patelnie i chyba byla wlasnie chinska) a takich w kuchni staram sie unikac

mam dwie plaskie patelnie oestera, ceramiczne i tak uzywana do nalesnikow jest nie do domycia, niczym, mniejsza sluzy za dekoracje sciany , niestety chinska produkcja ale trzymam, bo nie znalazlam odpowiednika w europejskim wydaniu
                • chococaffe Re: Garnki le creuset 01.04.23, 19:32
                  nie wiedziałam, że to chińczyk.

ceramiczne i tak uzywana do nalesnikow jest nie do domycia

czyli żegnam się z ceramicznymi. A myślałam, że ze mną coś nie tak.
                  • mysiulek08 Re: Garnki le creuset 01.04.23, 20:43
                    wymienialam wszystkie, oprocz tej nieszczesnej nalesnikowej, na wloskie ballarini z granitowa powloka, polecam
                    • chococaffe Re: Garnki le creuset 01.04.23, 20:59
                      I wychodzą ci cieniutkie naleśniki w ceramicznej? Ja potrafie chyba tylko na tefloniewink
                      • mysiulek08 Re: Garnki le creuset 01.04.23, 21:10
                        tak, wychodza, kwestia ciasta chyba
            • mysiulek08 Re: Garnki le creuset 01.04.23, 14:27
              no wlasnie podgrzewana misa to jest to co czasami potrzebuje
              • thank_you Re: Garnki le creuset 01.04.23, 15:21
                No cóż, musze przyznać ze ogarnęłam dzis mega szybko imprezę na dwa roboty. Chyba wydam TM i zostanę przy Kenwoodzie, mimo iz wyglada jak maszyna do szycia. tongue_out
                • mysiulek08 Re: Garnki le creuset 01.04.23, 16:11
                  az mnie 'zatkalo' jak wspomnialas o kenwoodzie, ty taka fanka KA 🤣

ja juz trzeciego robota nie mam gdzie postawic tongue_out moze jak bedzie nowa kuchnia..

wlasnie lamie sie nad moulinexem Cuisine Companion XL, do 4kwietnia 60% obnizki (prawdziwej) ale wydalam juz 4tysie na krusety i jakos mam opor moralny zeby wydac kolejne 1500 tongue_out i musialabym cos wydac/wywalic, mam kandydata, obrotowa frytownice delonghi, od 5 lat stoi nieuzywana i blokuje miejsce w szafie 😁
                  • thank_you Re: Garnki le creuset 01.04.23, 19:23
                    Nie jestem FANKA Kitchen Aida a jego uzytkowniczka. tongue_out Nie mam mu nic do zarzucenia ale szukam optymalnych rozwiązań w kuchni i chyba wlasnie znalazłam.

Wydaj sprzęt, ja tak robie smile Jedna rzecz nowa za jedna stara oddana/sprzedana smile
                    • mysiulek08 Re: Garnki le creuset 01.04.23, 20:40
                      no jak nie jestes? niczym rejtan bronisz KA 🤣😎
                      • thank_you Re: Garnki le creuset 01.04.23, 21:40
                        Bzdura.
                      • thank_you Re: Garnki le creuset 01.04.23, 21:43
                        Ale rozumiem, ze nie można byc zadowolonym? I wyrażanie swojej opinii to bronienie jak Rejtan? Szczególnie, gdy najwiecej do powiedzenia nt. rożnych sprzętów maja osoby, które ich nie maja/nie potrafia użytkować? I dlatego ta próba zdyskredytowania pisząc „fanka”? smile Come on, mysiulek, za stara na to jestem. Mam w domu sprzęty rożnych firm i żadnego nie jestem FANKĄ. Użytkuję to, co jest dla mnie wygodne i umiem obiektywnie ocenić, co jak i dlaczego sprawdza sie U MNIE.
                        Wiec KA jest w odroznieniu od Kenwooda ładny i dlatego jako jedyny moj robot stał na blacie. Potem doszedł TM. A teraz go schowałam i stoi także KCCXL szpecąc kuchnie przeokrutnie ale bardzo mi sie przydał w ostatnim tygodniu i go sobie zostawię.
                        • mysiulek08 Re: Garnki le creuset 01.04.23, 21:48
                          jessu, ironii nie wyczulas? emotikonow za malo? nie zaperzaj sie smile

nie KA nie jest ladny, a jako sprzet jest poprawny, sorbetiera robi dobre lody i sorbety ale do codziennego uzytku wole mum9, no co poradze smile
                          • thank_you Re: Garnki le creuset 01.04.23, 21:58
                            Wszystko jest kwestia gustu, z tych wszystkich robotów jako jedyny nie robi obory na blacie 😀

Sorbetiere mam tez w Kenwoodzie, ocenie która skuteczniejsza 😀

• thank_you Re: Garnki le creuset 01.04.23, 22:00
                              I przystawki do Kenwooda to 1/3 cena tych z KA. tongue_out
                              Ale mega sprawdza mi sie ten robot, tylko przy kręceniu drożdżowego z kilograma maki lata po blacie, a Ka trwa jak skala.
                              Chciałabym robot idealny - zeby w misie było od razu blendowal i podświetlenie jak w innym modelu Kenwooda. I zeby blendowal jak TM - błyskawicznie i na pył.
                              • mysiulek08 Re: Garnki le creuset 01.04.23, 22:13
                                ceny dupereli do KA to inna historia, przesadzone na maksa

a widzisz, mum9 przy wyrabianiu ciasta z 1 kg maki i wiecej ani drgnie, ma solidna zeliwna podstawe, a podstawa KA to blaszka, ciezar daje glowica

nikt nie jest idealny 😂🤣

echh, ide 'se' kupic tego moulinexa, frytownice wystawie z przyslowiowe peso na lokalnym allegro
                            • mysiulek08 Re: Garnki le creuset 01.04.23, 22:07
                              zrobi obore, jak podniesiesz glowice nie wylaczaj obrotow 😂 pare razy mi sie trafilo
                              • mysiulek08 Re: Garnki le creuset 01.04.23, 22:08
                                *wylaczysz
                              • thank_you Re: Garnki le creuset 01.04.23, 22:09
                                Mi tez - za pierwszym razem, przy serniku 😳😳😳
                                Podobno zdarza sie to każdemu użytkownikowi KA 😂
                                • thank_you Re: Garnki le creuset 01.04.23, 22:09
                                  A które garnki kupiłaś?
                                  • mysiulek08 Re: Garnki le creuset 01.04.23, 22:17
                                    owalna brytfanne 31cm, dwa okragle 28 i 26, ten plaski chyba 28cm i mala kokotke do owsianki, forme do tatin i tak zwykla z wyjmowanym dnem, oby sie chinska nie okazala, forma do pasztetow ( i chleba) nie zalapala sie na obnizke, wiec musi poczekac
                                    • thank_you Re: Garnki le creuset 01.04.23, 22:22
                                      😂😂😂 Poszalalas 😂 Lubie ten płaski, mam większy. I mam ulubiony gar do rosołu - taki zaokrąglony, nie wiem co to za model, ale ma chyba z 7 litrow 😂
                                      • mysiulek08 Re: Garnki le creuset 01.04.23, 22:36
                                        w moim ulubionym multisklepie co to mydlo i powidlo jest 😝 akurat sa black days 😎 i obnizki sa nawet 80%, dlatego nabylam sorbetiere KA (szukajac szafy do przepokoju), no i sie niektore krusety tez zalapaly, co z nich zostawie to inna sprawa
                                      • mysiulek08 Re: Garnki le creuset 01.04.23, 22:38
                                        wlasnie jeden, chyba 28 jest z tych zaokraglonych ( leze z kociastymi i tabletem, zamowienie na kompie a hasla do konta nie pamietam)
    • mysiulek08 Re: Garnki le creuset 05.04.23, 18:56
      dojechaly smile

do oddania bedzie owalna brytfanna, gesi nie pieke tongue_out

ale jedno wiem na pewno, wymieniam wszystkie blaszki/tortownice do pieczenia na krusety, jakosc jest zajebista smile

brak wykoczenia emalia brzego gara i pokrywki ma jakis glebszy sens?
      • thank_you Re: Garnki le creuset 05.04.23, 19:52
        Chyba zeby sie nie obtlukiwal o pokrywkę smile
        • mysiulek08 Re: Garnki le creuset 05.04.23, 22:05
          calkiem mozliwe, lepiej te do przylegnia jak chropowate

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka