06.01.23, 08:35
streamable.com/8vub3l
"Prezes NBP - Adam Glapiński
Prezes NBP w szczególności:
jest przełożonym wszystkich pracowników NBP,
przewodniczy Radzie Polityki Pieniężnej, Zarządowi NBP, reprezentuje NBP na zewnątrz,
reprezentuje interesy Rzeczypospolitej Polskiej w międzynarodowych instytucjach bankowych oraz, o ile Rada Ministrów nie postanowi inaczej, w międzynarodowych instytucjach finansowych,

Prezes NBP przy wydawaniu zarządzeń podlegających ogłoszeniu oraz decyzji administracyjnych ma prawo używania pieczęci z godłem państwowym, ustala w porozumieniu z Ministrem Spraw Wewnętrznych i Administracji zasady przechowywania wartości pieniężnych w bankach i przedsiębiorstwach produkujących znaki pieniężne oraz transportowania tych wartości przez banki i te przedsiębiorstwa, realizuje zadania wynikające z przepisów wynikających o powszechnym obowiązku obrony Rzeczpospolitej Polskiej."

Ja wiem, wiem że to od dawna przerosło kabaret, ale mimo wszystko...
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Jaszczomb 06.01.23, 11:39
      To byłoby bardzo zabawne, gdyby nie było tragiczne.
      Biedna Polska.
      • abasia0 Re: Jaszczomb 06.01.23, 12:57
        A tak na marginesie, co ze złotem sprowadzonym z Anglii jakiś czas temu?
        • primula.alpicola Re: Jaszczomb 06.01.23, 13:03
          Nie zdziwiłabym się, gdyby to przepuścili na kampanię wyborczą.
      • asia.sthm Re: Jaszczomb 06.01.23, 13:01
        I znow powraca moje niesmiertelne: jak to mozliwe!

Zaprawde powiadam wam, nikogo innego na to stanowisko nie znalezli.
    • smoczy_plomien Re: Jaszczomb 06.01.23, 20:10
      To jest straszne. Wcześniej mnie to omijało, ale teraz obejrzałam parę fragmentów i informację, że ten występ trwał prawie 2 godziny. Brak mi słów.
    • gaskama Re: Jaszczomb 06.01.23, 20:13
      Tak, człowiek ze zdumienia przeciera oczy codziennie. To jest ... porażające ....
    • anorektycznazdzira Re: Jaszczomb 06.01.23, 21:52
      Delikatnie tylko poproszę, żebyś szanowała ortografię:
      jaszczomp.
      smile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka