Dodaj do ulubionych

Ach te oczy....😄😄

15.01.23, 10:02
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 10:06
      O jakie cudeńko!
    • gama2003 Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 10:20
      Zniewalające.
      Co za kolor oczu i futrzaka, śliczny !
    • lilia.z.doliny Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 10:54
      Boziu! Mogłabym mieć całe mieszkanie w tych kolorach! I ciuchy! Cudne stworzenie smile
      • daniela34 Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 10:57
        😍😍😍
        • lilia.z.doliny Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 11:05
          Ciastka jadłam.
          Sama!
          • daniela34 Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 11:27
            A mialam właśnie pytać, co miałaś, czego nie dałaś pieskom 😁
          • dvdva Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 11:48
            Serca nie masz
            • lilia.z.doliny Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 12:29
              Bez serc big_grin
          • gama2003 Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 12:27
            Twardym trzeba być a nie mientkim.
            Dolinowa wytrzymuj spojrzenie, wytrzymuj !
            Na mnie też patrzą wzrokiem ,, słaniającym się z głodu,,.
            • lilia.z.doliny Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 12:30
              Gama, nie daje rady, nie daje, nie daje...
              Robiom zennom co chcom
      • alicjamagdalena Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 11:26
        Twoje przytulanki tyż śliczne bestyje wink
      • sela.vi Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 12:18
        Wyglądają przyjaźnie smile
        Długo bałam się owczarków niemieckich.
        Pewnego dnia, taki owczarek ( mojej siostrzenicy) chciał się ze mną bawić. Podbiegał do mnie i oddalał się, a przy tym szczekał na mnie bo chciał mi dać znak do zabawy.
        Rety, jak ja spanikowałam...z piskiem uciekłam do domu...wstyd mi do teraz.
        • alicjamagdalena Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 12:31
          Nie twoja wina, poprostu nikt cie nie nauczył jak zachować się przy psie.
          Rodzice, przedszkola uczą jak przechodzić przez jezdnie, czego nie dotykać, unikać obcych...a malo kto ( jeśli nie jest wlascicielem psa) uczy dziecko jak zachować się w kontakcie z psem.
          Często sprowadza się to do " nie dotykaj bo cie ugryzie", dzieci nie wiedzą jak się zachować gdy np biegnie ich stronę pies lub odwrotnie ładują się z rękami w kierunku psa.
        • gama2003 Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 12:53
          Ja bym chciała owczarka.
          Ale u mnie by się skończyło tym, że pies by siedział na kanapie z nogą zalożoną na nogę a ja bym byla ostatnia w hierarchii.
          Tak duży pies to musi być wychowany.
          Moje kajtki do kolan rozpuszczone ujdą w tłumie. A taki duży pieseczek to już niekoniecznie ❤
          • lilia.z.doliny Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 13:08
            Dałabyś radęsmile
            One uwielbiają się uczyć i być dobrymi psami
            • gama2003 Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 14:08
              Mój problem to tiutiusiająca miłość do moich zwierząt. Gdyby ktoś słyszał nasze rozmowy !
              ( rodzina na szczescie dyskretna i nie nagrywa, chyba) 🤔

Tak jakoś mam, że mi zwierzęt szkoda, że zawsze mają bardziej przerąbane, są zależne od człowieka, nie potrafią naskarżyć, kochają nawet jak kijem wychowywane.
              Marzy nam się z mężem duże zwierzę, ale on jest taki sam. Nawet gorszy, bo ja minimum wymagam od tych potworów moich.
              Teraz mam bidę po przejściach, widać jak różni się zwierzę z kochającego domu, bez traum, zrównoważone, z syndromem wywalenia na wszystko od psa po przygodach niefajnych. Kompletnie nieprzewidywalne w reakcjach. Lękowych, dziwnych.
              Tę rasę znam z autopsji ponad 20 lat, w razie czego gabaryt do wzięcia na ręce ( ok, moją starszą ze stęknięciem...).
              A taki owczarek jakby się trafił trudny to przerąbane. Jasne, że z hodowli bym chciała. I to najchętniej hodującej mimozy przylepne.
              Kiedys nawet myślałam o psie ( tylko tu koszty ogromne) z grup szkolonych do sluzb, tam na kolejnych etapach psy ,, odpadają,, ze szkoleń. Bo niby ok z charakterem i posłuszeństwem, ale w pracy nie są skoncentrowane itd.
              Zafiksowalam się, że duza rasa to większa odpowiedzialność za zachowanie i ewentualne poskromnienie psa.
              Tematu schronisk nie ruszam, nie ma szans bym dała radę z duzym psem po przejściach.

• agdzieztam Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 16:11
                Gama, będziesz gotowa zakochasz się to weźmiesz, kogo kochasz i wtedy nic nie będzie miało znaczenia. Na teraz i tak dużo robisz. Więcej niż wielu. Czy ty myślisz, że tak łatwo znaleźć dom trudnemu psu po przejściach? A nawet łatwemu po przejściach? A w schronisku wszystkie po przejściach. Więc po prostu dziękuję, że w ogóle komukolwiek pomagasz.
                • gama2003 Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 17:53
                  E tam dużo.
                  Z egoizmu mam te psy. A popierdółkę moją zobaczyłam na zdjęciu i poszło. Mąż się bał, że takiego belzebubka nie pokocha a trafiło go od pierwszego wejrzenia na żywo.

Ja ich bardziej potrzebuję niż one mnie.

Do schroniska mnie wołami nie zaciągną, na samą myśl mi słabo. W życiu bym nie umiała wybrać kogo ( tak, kogo) brać ze sobą.
                  Mam znajomych, to są Ludzie. Biorą zawsze staruszki ze schronów. Zawsze. Brzydkie, najbrzydsze. Schorowańce.
                  Nie dałabym rady. Przez częstotliwość pożegnań. A oni potrafią.
                  • lilia.z.doliny Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 18:52
                    Rozumiem, bo ja nawet nie umiem tego czytać bez ryczenia. Smutne psie oczy to jest coś, z czym sobie nie radze
          • agdzieztam Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 13:23
            Duże psy są często bardzo spokojne i nie próbują zająć miejsca g(L)ownodowodzacego. Rozmowa z nimi, jak z dorosłym zrównoważonym człowiekiem. Przynajmniej takie mam doświadczenia. Nie bój się, bierz! A jak stary to w ogóle tu będziesz boginią, której się należy kłaniać przez resztę życia.
    • aqua48 Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 11:07
      Pysiak!!
    • szarmszejk123 Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 11:34
      Mogłby człowiekowi wszystko wcisnąć na te oczy- magiczne kołdry z wielbłąda, cudowne garnki i bransoletki uzdrawiające..
    • dvdva Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 11:49
      Czy ciamka kocyk?
      • alicjamagdalena Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 12:00
        Tygryska
    • szarmszejk123 Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 11:59
      To są oczy psa, mówiące "daj kotka, będę się ładnie bawił..."
      • alicjamagdalena Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 12:00
        On mówi " chcę na spacerek" 😄
        • szarmszejk123 Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 12:01
          Nie nie, on chce się bawić z kiciusiem. Kiciuś jednak nie podziela entuzjazmu :p
          • alicjamagdalena Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 12:05
            Kiciusie mają swoje sposoby żeby pozbyć się natręta 😄
      • lilia.z.doliny Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 12:34
        Ooooooo....
        Kotu, baw się!
        • szarmszejk123 Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 12:35
          Kotu trochę za mały i jeszcze się musi oswoić:p
        • efka_454 Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 13:34
          Oddal się! Kot ma teraz relaks
      • gama2003 Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 12:54
        Ja tu widzę - tylko mnie kochaj !
    • primula.alpicola Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 12:04
      Cudnysmile
    • sela.vi Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 12:20
      Jakie spojrzenie! smile
    • default Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 14:36
      Piękny. Mam takiego sąsiada - jest równie piękny, wieeelki (łeb ma na wysokości mojego biodra, a mam 172 cm!) i przemiły - ładnie się wita, całuje po rękach i się uśmiecha.
      A tu mina Ireny p.t. "ja nic nie mówię, ale chyba czas iść na spacer" (siedzi obok mnie i daje do zrozumienia, żebym szybciej tę kawę piła).
      • szarmszejk123 Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 17:58
        Irena ma bardzo wymowną mimikę:p
        Ja bym się czuła winna pod tym spojrzeniem :p
        • default Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 18:45
          A myślisz, że jak ja się czuję ?? 😉Piję tę kawę niemal duszkiem...
    • australijka Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 15:59
      Kocica i piesio od miesiąca domowy, wcześniej schroniskowy. Kota też zresztą nabyta z ulicy.
      Konfiguracje różne.
      • australijka Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 16:02
        Kociczka i piesio lubią na parapetach leżąc w pierzynkach oglądać reality show "u somsiada".
    • heca7 Re: Ach te oczy....😄😄 15.01.23, 16:20
      Oczy w kolorze nieba smile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka