summerland 07.03.23, 19:04 W Krakowie buduja wysoki mur na 10 m. W porownaniu mur berlinski mial wysokosc 3-4 m. Czy to ma zwiazek z 15-nasto minutowymi miastami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kk345 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 19:26 To 10 metrów to chyba w jakiejś innej skali mierzone, ewentualnie w Krakowie mają wyjątkowo wysokie kondygnacje... Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Po co ten mur? 07.03.23, 19:50 Nie wiem o co chodzi, ale fajne kaktusy na parapecie Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:11 A to ten mur krakowski, bo ja nic nie rozumiem?😅 Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:13 No ten, ten- poszła plota, ze ma 10 metrów, więc specjalnie rzuciłam sie oglądać to dziwo, a tu dupa- zwykły ekran dźwiękochłonny, 3-4 metrowy... Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:15 Ale to chyba źle, że Ci tak pod oknem mur walnęli? (Jesli to u Ciebie) Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:16 Nie, zdjęcie z netu, ilustrujące oburzony artykuł o otoczeniu murem. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:14 U mnie kaktusy dostały wypowiedzenie jak się parę razy nimi pokłułam. Zostały tylko te, co się w tej ikeowskiej budce zmieściły. 🌵 Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:11 To teraz wyobraź sobie taką sytuację. Córka ma łóżko piętrowe, pod łóżkiem - biurko. Kot wpada na pomysł, ażeby wskoczyć z biurka na łóżko. Drobi, drobi, przymierza sie, wreszcie przysiada do skoku… dupą wprost w kaktusa! Ale skoczył wysoko, przyznaję… Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Po co ten mur? 08.03.23, 00:19 Obstawiam, że odbił się od kaktusa. Gwałtownie. Odpowiedz Link Zgłoś
matacznik Re: Po co ten mur? 07.03.23, 19:40 summerland napisała: > Czy to ma zwiazek z 15-nasto minutowymi miastami? > Ciastami. Chodzi o piętnastominutowe ciasta, bardzo przydatne jak się nagle goście zjawią. Ktoś zrobił literówkę, która zaczęła żyć własnym życiem, zwłaszcza w pewnych kręgach. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 19:57 I oni w ten okalający mur wleją ciasto…? Takie wielkie? Trochę niehigieniczne, te psie kupy na chodnikach itd… Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:11 Jeśli to będzie ciasto czekoladowe to nawet nue zauważysz. To spiseg psiego lobby. Odpowiedz Link Zgłoś
summerland Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:08 Warszawa Krakow, Poznan sa na liscie takich miast Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:12 Jakich? Mówisz, że czas dojazdu do roboty skróci mi się do 15 minut? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:13 Że mi sąd przepchną bliżej domu? Czad!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:14 Ale że poznański ci przepchną? Bo wolałabym nie, wtedy ja miałabym daleko, jakby co. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:16 Zacznijmy od programu minimum: bardzo bym chciała ażeby Prokuratura Kraków Podgórze była w Podgórzu. Bo jest w Hucie z nieznanych mi przyczyn 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:21 daniela34 napisała: > Zacznijmy od programu minimum: bardzo bym chciała ażeby Prokuratura Kraków Podg > órze była w Podgórzu. Bo jest w Hucie z nieznanych mi przyczyn 😁 Oj, bo tu chodzi o to, ze te 15-minutowe ciasta to taki chwyt reklamowy. Że niby z Podgórza do Huty dojedziesz w czasie, gdy sie takie ciasto piecze (niby 15 minut, a w praktyce to wiadomo...) 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:24 Ale jak droga się dłuży, to masz w torbie ciasto i jest przekąska, jak znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:26 Ja akurat rzeczywiście często mam 🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:37 Jak zrobisz 11-metrową, to będzie wystawać ponad ten wymyślony mur... Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:40 kk345 napisała: > Jak zrobisz 11-metrową, to będzie wystawać ponad ten wymyślony mur... Kolos na Rodos stał na 10-metrowym podstumencie. Akurat by się nadał, żeby zaglądać przez mur (krakowsko-chiński). A Kopiec Kościuszki przerobi się na Piramidę Cheopsa ). Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:44 iwoniaw napisała: > kk345 napisała: > > > Jak zrobisz 11-metrową, to będzie wystawać ponad ten wymyślony mur... > > Kolos na Rodos stał na 10-metrowym podstumencie. Akurat by się nadał, żeby zagl > ądać przez mur (krakowsko-chiński). A Kopiec Kościuszki przerobi się na Piramid > ę Cheopsa ). > > No ale Kraków nie może zagarniać wszystkich atrakcji świata, piramida zostanie przekierowana na Hel. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:50 > No ale Kraków nie może zagarniać wszystkich atrakcji świata, piramida zostanie > przekierowana na Hel. Hel dostanie latarnię morska z Faros. A Kraków musi miec duzo atrakcji, bo taka jest tradycja (że muszą nam oddać samolot) Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:52 iwoniaw napisała: > > > No ale Kraków nie może zagarniać wszystkich atrakcji świata, piramida zos > tanie > > przekierowana na Hel. > > Hel dostanie latarnię morska z Faros. A Kraków musi miec duzo atrakcji, bo taka > jest tradycja (że muszą nam oddać samolot) > > Nienienie, Hel ma już blisko inne latarnie, więc ta z Faros trafi do Zakopanego, żeby mieli dogodny dojazd. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:02 Do Zakopanego nigdy nie będzie dogodnego dojazdu. Narzekano nań w belle epoque, w 20-leciu miedzywojennym, no a co o Zakopiance jest w kazdych wiadomosciach drogowych, to sama wiesz. A to wszak region trzymajacy się tradycji, konserwatywny i zadnego nowinkarstwa typu dobry dojazd (może jeszcze chcesz miedzę Jontka i Staska znacjonalizowac w tym celu, co?!) wprowadzał nie bedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:05 Bo Zakopane zawsze było miastem 15 minutowym - wpadniesz jak śliwka w kompot i się nie wydostaniesz Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:26 iwoniaw napisała: > Do Zakopanego nigdy nie będzie dogodnego dojazdu. No ale przecież to nie turyści mają mieć dobry dojazd do tej latarni, tylko miejscowi! Turyści niech sobie na Hel jadą do latarni. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Po co ten mur? 07.03.23, 19:44 Tak. A w nim będą żyły zaszczepione zombie, które nigdy nie będą mogły umrzeć - czy jakoś tak tam pisałaś Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 19:54 Mur graniczny. Trzech na murze Trzech wybiję, a mur zburzę! Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:19 daniela34 napisała: > Mur graniczny. Trzech na murze > Trzech wybiję, a mur zburzę! Ależ drogi mój sąsiedzie! To szaleństwo z waszej strony - i mur będzie naprawiony! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:30 Panie majster - ja w obronie. Nic się nie bój! - niechaj bije, Kiedy go tam swędzą dłonie. Dobrze! dobrze! - po czuprynie - Ot-tak - lepiej! - co się wlezie! - Nic się nie bój! - tego trzeba - Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:33 Mój rejencie, nie wyzywaj go na cięcie - bo jak ciachnie po pętlicach- zdywiduje, jak Bóg Bogiem... Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:01 Nie ma. Internetu ci chyba nie ukradli, przeczytać nie umiesz? Przestań kłamać. Odpowiedz Link Zgłoś
summerland Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:06 Potwierdzone od mieszkanki Krakows Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:09 Co potwierdzone? Pytam jako mieszkanka Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:12 I runęłaś? A mury runą, runą, runą... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:23 Ależ o co ty mnie posądzasz. Ja jak w tej ostatniej zwrotce. Rosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:23 O czym Wy w ogóle w tym wątku piszecie??😳 Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:31 Ej, a ty nie jesteś czasem z Krakowa? To powinnaś już wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:34 No właśnie jestem i się przerażam, kiedy czytam, że nas tam jakimś murem otaczają!! Rozmawiałam dziś z rodziną i nikt nic nie wspominał.😳 Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Po co ten mur? 07.03.23, 22:50 no i to jest jeszcze gorzej, tak bardzo się już przyzwyczaili do muru, że go nie dostrzegają. Ratuj ich póki czas Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:33 magdallenac napisała: > O czym Wy w ogóle w tym wątku piszecie??😳 No jak to - Kraków twój, murem podzielony - po lewej stronie łazienka, po prawej stronie kuchenka... Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:37 W kuchence stoi Danielka przy dwóch starych farelkach Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:45 daniela34 napisała: > W kuchence stoi Danielka przy dwóch starych farelkach Mam tak samo jak ty Miasto moje a w nim Dziesięciometrowy mur Ten najwyzszy mur... Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:51 Na prawo mur Na lewo mur A w środku torowisko Tu rośnie mur Tam rośnie mur Za murem blokowisko Autobusy błękitem migają Zaglądają do okien tramwajom Wciąż większy smog, wciąż więcej nas W Krakowie najlepszym z miast! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:58 Kiedy rano jadę Lajkonikiem Chociaż ciasno, chociaż tłok Patrzę na kochane moje miasto Które mnie zachwyca co krok Tu utknął na Długiej Bombardier dziś znów W tunelu napięcia brak i stanął ruch I Ref. Na prawo mur... Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Po co ten mur? 07.03.23, 22:06 Hej młoda Danielo, smutek zwalcz i strach! Przecież na tej trasie za czterdziesci lat Będzie już gotowa ciesząc nasze lica Domknięta z północy cudna obwodnica! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 22:08 I miasta zepnie końce dwa Gdzie żyje dziś matka twa!!! (Matka siedzi z tyłu. Powtarzam: Matka siedzi z tyłu) Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Po co ten mur? 07.03.23, 22:39 daniela34 napisała: > > (Matka siedzi z tyłu. Powtarzam: Matka siedzi z tyłu) A to mogla byc wasza Simply_z😛 Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Po co ten mur? 07.03.23, 23:30 iwoniaw napisała: > Hej młoda Danielo, smutek zwalcz i strach! > Przecież na tej trasie za czterdziesci lat > Będzie już gotowa ciesząc nasze lica > Domknięta z północy cudna obwodnica! Czuję się w obowiązku sprostować - kolejny kawałek obwodnicy mają oddać w tym roku (a praca wre, codziennie tamtędy przejeżdżam 4! razy), następny za rok, a całość ma być w 2025 I teraz tylko trzeba by dorobić co najmniej jeszcze jeden pas na obwodnicy południowej... Odpowiedz Link Zgłoś
tomato.soup Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:13 Na szczycie będzie jeszcze drut kolczasty i wieżyczki strzelnicze co kawałek. A to wszystko po to, żeby plebs nie zaglądał elicie do talerzy, tylko wpierdzielał grzecznie mielone karaluchy. Jak masz z tym problem, znaczy że jesteś po złej stronie muru… Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:13 Napisz jeszcze gdzie w Krakowie ten mur budują..boi wiesz, wybieram się i boję się, że mnie otoczy mur, I z całą sympatia do Krakowa, ale nie... nie chcę tam zostać. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:15 Tam jest Daniela, może będzie ci prowiant przerzucać przez ten mur? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:17 Jak się skutecznie utuczę to może mi się zasieg poprawi (i nie chodzi mi wcale o zasięgi w social mediach) I dam jakoś radę przerzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:23 Nie wiem czy to się uda jeśli po ojcu odziedziczyłam talent do łopaty. Kiedy mój ojciec zabrał się za przekopowanie ogródka swojej przyszłej teściowej to owa teściowa dostała ataku śmiechu i powiedziała, że Staś to jednak nadaje się wyłącznie do pracy umysłowej. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:18 Byłoby super gdyby jeszcze jakąś drabinkę linową (10 metrów?) podrzuciła. Chciałaby przy okazji zapytać co z PKP i CPK? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:28 ale tak optymistycznie to udaje mi się przeskoczyć mur i co .... wskakuję do innego 15 minutowca? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:29 A tam cię aresztują za nielegalny pobyt. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:31 sumire napisała: > A tam cię aresztują za nielegalny pobyt. Ej, ja widziałam ten film! Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:32 aresztować już ją mogą w pierwszym kawałku. Bo niby skąd tam się wzięła jak mieszka gdzie indziej. Czy takie 15 minutowe ciasta będzie można odwiedzać normalnie czy wizę trzeba będzie wyrabiać? Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Po co ten mur? 07.03.23, 23:31 A co jak ktoś przez 15-minutowe ciasto się przegryzie? Jakby co, to ja zaklepuję szarlotkę! Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:29 No tak. przecież Kraków duży, w jednym kawałku nie wejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:12 > Z prześcieradeł się ukręci. A taką linę z prześcieradeł to można w cieście podrzucić za więzienny mur. Przypomni mi kto, co to literatura nas o tym uczyła? Z Markiem Twainem mi się kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:27 *sprawdzić, czy nie prześcieradło z gumką, one się kiepsko składają i potrzebne byłoby zajebiście wielkie ciasto... Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:44 A do zajebiście wielkiego ciasta potrzeba by była zajebiście wielka blacha Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Po co ten mur? 07.03.23, 23:32 No i dlatego ten mur 10-metrowy! Idą na rekord z ciastem Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:26 Nic ci nie podrzuci, bo się upasie na tym cieście i będzie miała za nisko punkt ciężkości, będzie ją ściągać do ziemi przy próbie wyskoku. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:28 Nie wiem co z pkp i cpk ale jeśli chodzi o kpk to nadal, po 25 latach od uchwalenia i mimo licznych nowelizacji, w wielu miejscach się nie przyjął. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:30 Bo sąd sądem, a sprawiedliwość musi być po stronie granatów w światecznem ubraniu... Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:27 To dlatego, że po covidzie i z powodu wojny w Ukrainie jest teraz trend, żeby w razie przerwania łańcuchów dostaw mieć na miejscu to, co normalnie jest w Chinach. I Krakow zaczął od muru, proste. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:31 I pyk. Będzie drugi obiekt widoczny z kosmosu. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:31 A które miasto dostanie Morze Śródziemne? Dla koleżanki pytam... Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:18 No gdzie Morze do Radomia! W normalnym mieście jak idziesz w tej ładnej reprezentacyjnej, pełnej zabytków części, to wiadomo, że obok jest rzeka albo morze. A w Radomiu - nie. To już Łódź lepsza, przynajmniej nazwę ma odpowiednią. I hymn już jest, o! "Płynie Łódź moja wzburzonym Morzem..." Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:38 Nie no, bez przesady, wersję demo się zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:19 Rowy będą wydawane indywidualnie nauczycielkom, ale krzyżowo, żeby każda miała należący do koleżanki i mogła narzekać, ze musi na obcy rów patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:17 No pewnie, ze logiczne. Jak chcesz mieć wszystko pod ręka, to musisz zabezpieczyć, żeby ci z innego ciasta mąki na przykład nie podpierdzielili… To niby jak bez muru? W listwy wszystko nie wejdzie przecież… Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:38 Żarty żartami, ale pewnie jakiś jełop troll wypisuje takie rzeczy a summerland znowu uwierzyła Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:47 W końcu Wolne i Królewskie Miasto Podgórze odgradza się od reszty? Chałwa i dziękczynienie! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:54 Ej, bo ja będę musiała cło płacić na rogatkach 2x dziennie. Trochę empatii! Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:59 daniela34 napisała: > Ej, bo ja będę musiała cło płacić na rogatkach 2x dziennie. Trochę empatii! Słyszalam, ze jak ci w zylach plynie grafen, to jesteś zwolniona z cła. Oni chca ciemiężyc tylko tych, którzy Się Opierają Spiskowi (kryptonim SOS). Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:02 Aaaa to inna rozmowa! Jak na rogatkach Będą mieli wykrywacze grafenu to ja rzeczywiście będę zwolniona z cła, myta i pogłównego. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:36 Jako mieszkanka Podgórza popieram! Mogę nawet Rejtana zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:50 summerland: summerland Re: Przerazajace przepowiednie Slawika 23.12.20, 01:06 Takiego chlopca z Rosji. Nazywal sie Slawik Kraszenikow, w latach osiemdziesiatych bylo o nim glosno i o jego widzeniach. Ja niedawno sie o tym dowiedzialam. Ten chlopiec juz nie zyje. Zyje jego matka. Cytuj summerland Re: Przerazajace przepowiednie Slawika 23.12.20, 01:16 On mial widzenia dotyczace przyszlosci i przepowiedzial pandemie i ze duzo ludzi bedzie umierac. Widzial tez, ze ludzie beda dostawac szczepionki, ktore ich zmienia. Ci zaszczepieni, w tej chwili nie pamietam czy szczepionkami czy czipami stana sie czesciowo robotami. Nie beda mieli duszy. A najgorsze co mowil to to, ze ci ludzie nie beda mogli umrzec, beda cierpiec i beda chcieli umrzec a nie beda mogli. To wydalo mi sie przerazajace. Jak cos jeszcze mi sie przypomni to napisze. A moze ktos jeszcze slyszal o tym chlopcu? forum.gazeta.pl/forum/w,567,170997261,170997261,Przerazajace_przepowiednie_Slawika.html Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:54 >Ci zaszczepieni, w tej chwili nie pamietam czy szczepionkami czy czipami stana sie czesciowo robotami. Nie beda mieli duszy. Wszystko się zgadza, te bezduszne roboty nabijają się teraz z poważnych doniesień koleżanki i nie boją sie nic a nic 15-minutowych ciast, bo nie mają duszy... Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Po co ten mur? 07.03.23, 20:57 Ale ten Sławik z Mordoru to dopiero lepszy cwaniak! Żeby uniknąć mobilizacji, to juz wczesniej wziął i umarł bez żadnego czipa! Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:08 I tym samym wykiwał cały system 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:00 kk345 napisała: > >i nie boją sie nic a nic 15-minutowych ciast, bo nie mają duszy... Bez serc, bez ducha to szkieletów ludy! Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:17 Młodości! Dodaj mi skrzydla! Niech nad owym wzlecę murem W ulicę Fieldorfa - Nila Kędy zapał tworzy cudy I nie minie nawet chwila, A tuż za naszym podwórkiem Ujrzymy tory tramwaju, Co wprost na Krowodrzę Górkę Powiezie nas niczym do raju! Ale kogo wiek zamroczy, Kwadransem ograniczony, Takie widzi świata koło Jakie tępymi zakreśla oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:29 No i wreszcie się na coś przyda to wylatywanie nad poziomy, na wysoki mur-jak znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
tomato.soup Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:11 No mogli by się zdecydować w końcu, czy ja mam po tych szczepieniach umierać natentychmiast czy się unieśmiertelnić?!? Bo tak siedzę okrakiem na płocie, tfu, murze i nie wiem co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:25 Jeśli chcesz umrzeć, to nie umrzesz. Jeśli nie chcesz - to umrzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:48 a co z bezpłodnością?Bo nie wiem, czy już mogę z antykoncepcji rezygnować (fajnie by było!)? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:47 wy tu śmichy chichy a ja się właśnie dowiedziałam, że po trzykroć nie umrę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:52 livia.kalina napisała: > wy tu śmichy chichy a ja się właśnie dowiedziałam, że po trzykroć nie umrę. > Jeszcze kilka dawek i będziesz niczym kot! 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:56 Ma to sens- na wszelki wypadek, gdybym chciała żyć to będę martwa, ale gdybym jednak chciała umrzeć, to będę żyła. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Po co ten mur? 07.03.23, 21:58 daniela34 napisała: > Schroedingera? ❤️ Tak, tylko 27 razy (3 x9) Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 22:01 No i owszem, czemu nie Livii też należy sie Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 22:04 Byłam, widziałam, nie wpuścili mnie do Danieli. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 22:06 Bo mnie dziś nie było. Ja dziś byłam na wyprawie za mur. Świętokrzyskie zaszczycalam moją osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 22:17 A poza tym: "Wszak ze mnąś na Łysej Górze robił na duszę zapisy Cyrograf na byczej skórze podpisałeś ty i bisy" - podmiot liryczny opisuje zawarcie w formie szczególnej cyrografu i w obecności świadków umowy zrzeczenia się duszy z odroczeniem terminu spełnienia świadczenia o dwa lata Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Po co ten mur? 07.03.23, 22:24 Ahaa... i ty przygotowałaś im tę umowę, tak? Nieźle się trzymasz jak na swoje lata Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Po co ten mur? 07.03.23, 22:30 Igraszki z diabłem konserwują (Ktoś kiedyś przeczytałam ten wątek i mnie spalą. Serio. Spalą mnie na stosie jak nic!) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Po co ten mur? 07.03.23, 22:34 Taaaa... Założy ów ktoś wątek "Ej, macie haka na Danielę?", bo nie ogarnie wyszukiwarki. Tylko spamerzy umią w wyszukiwarkę. I choćby przyszło tysiąc hakerów i każdy zjadłby tysiąc burgerów i każdy nie wiem, jak się natężał - to nie odnajdą, taki to ciężar! Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Po co ten mur? 07.03.23, 23:03 Gdzie, o co chodzi, dajcie jakis link, byle nie rmf. p. prawidłowa składnia "budują mur wysoki na 10 m" Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Po co ten mur? 08.03.23, 00:09 Po co mur, durne pytanie. Do rozbiorki, rzecz jasna, jak kazdy mur predzej czy pozniej. Nawiedzil mnie pan Waclaw Milczek. Przez cala wizyte szlochal na temat "a taki byl ladny mur i poniekad pamiatka rodzinna, po tatusiu go mialem...". I z krakowskim tak bedzie, i na pewno ktos po nim zaplacze. Odpowiedz Link Zgłoś