Dodaj do ulubionych

Fajni lekarze na NFZ

08.03.23, 08:25
Czy tylko ja mam takie szczęście? Sama trafiłam na fajnych jak skorzystałam z NFZ, byłam też z synem u dwóch lekarzy specjalistów (skierowanie bez problemu, termin krótki) i super ludzie, prywatnie biorący 300 zł za konsultację, dmuchający na zimne, bardzo fajni. Nie jestem vipem, sama jestem zdziwiona poziomem usług.
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Fajni lekarze na NFZ 08.03.23, 08:42
      Mam na NFZ spoko lekarza pierwszego kontaktu, znalazłam metodą prób i błędów. Bez problemu daje skierowania, recepty, zwolnienia w razie potrzeby, realizuje wizyty domowe i omawia dokładnie.
    • brenda_bee Re: Fajni lekarze na NFZ 08.03.23, 08:44
      Mam takiego lekarza rodzinnego, ginekologa i dentystę.
    • anilorak174 Re: Fajni lekarze na NFZ 08.03.23, 08:52
      Ja ostatnio tez mam szczęście i do terminow i do lekarzy.
      Ortopeda z powodu bólu barku- wizyta po tygodniu od telefonu, usg od razu na wizycie, diagnoza, leki plus skierowanie na rehabilitację. Po lekach o niebo lepiej, po rehabilitacji zero dolegliwości (na rehab czekałam niecały mc).
      Chirurgia- wycięcie guzka. Termin od konsultacji - 2 tyg. Opieka w trakcie zabiegu i po na 6.
      Neurolog - także sensowna, trafna diagnoza, skierowanie na zabieg. Od kwalifikacji do zabiegu 2 mce.
      POZ mam dwie lekarki, które nigdy nie bagatelizują pacjenta, kierują na badania, nawet same z siebie (dawno pani nie robiła, to dam skierowanie).
      Pediatre dla dzieci tez mam super.
      Jedynie na dermatologu się sparzyłam (wyleczyłam się sama).
    • marta.graca Re: Fajni lekarze na NFZ 08.03.23, 08:56
      Mam naprawdę solidną i zaangażowaną lekarkę w POZ, podobnie troskliwą i kompetentną psychiatrę na NFZ.
    • unikotka Re: Fajni lekarze na NFZ 08.03.23, 09:04
      To ja niestety mam pecha do lekarzy na NFZ. Fakt że dawno nie korzystałam, może się coś zmieniło. Ale zasadniczo doświadczenia nam nieciekawe. Najgorsze że ta sama osoba może być różna, zależnie czy płacisz, czy nie. Obrzydliwe.
    • milin94 Re: Fajni lekarze na NFZ 08.03.23, 09:05
      Ja jestem zadowolona z moich lekarzy. Może terminy nie takie znów króciutkie, ale i nie długie bardzo. Chirurga i jego uroczą asystentkę kocham miłością wielką, bardzo kompetentny a przy tym przemiły, z dużym poczuciem humoru facet. Z niedawnego pobytu w szpitalu też jestem bardzo zadowolona, wprawdzie w samym szpitalu biednie i głodno, ale personel nadrabiał fachowością i podejściem do pacjenta. Nie mogę narzekać.
      • anilorak174 Re: Fajni lekarze na NFZ 08.03.23, 09:51
        To ja z ostatniego pobytu w szpitalu wychodzilam ze szczęka opadniętą do kolan. Szpital jak amerykańskiego serialu, personel przemiły, fachowy, wszystko jak w zegarku szło.
        Podobne wrażenia odniosłam jak kilka lat temu odwiedzałam mamę na kardiologii (mama tez nachwalić się nie mogła personelu, lekarza prowadzacego, smacznych posiłków - tu nawet miałam okazję spróbować, bo pani rozwozaca zupę zaproponowała mi porcję i rzeczywiście byla bardzo smaczna).
        Wiele się zmienia.
    • gr.ruuu Re: Fajni lekarze na NFZ 08.03.23, 09:09
      Nie tylko Ty. Mój ginekolog - rewelacyjny, chodziłam do niego przez lata, dwie ciąże prowadziłam na NFZ, niestety teraz przyjmuje tylko prywatnie plus praca w szpitalu, ale jakość taka sama bez względu na opłatę. Pediatra, interniści u mnie w przychodni bardzo w porządku- teraz jest nowa młoda internistka, widać że przejęta, ale przez to bardzo dokładna, skłonna wypisywać skierowania na badania i do specjalistów. Mamy też świetną dentystkę dziecięcą
    • jdylag75 Re: Fajni lekarze na NFZ 08.03.23, 09:31
      Mam dobrą lekarkę POZ, chodzę do niej do 20 lat, podobnie ginekolożkę i kardiologa. Generalnie lekarze na NFZ są moim pierwszym wyborem mimo ze mam pakiet medyczny.
    • katarrynka Re: Fajni lekarze na NFZ 08.03.23, 09:36
      Nie tylko ty. Udało mi się znaleźć za pierwszym podejściem kardiologa i hematologa. Diagnoza, leczenie wdrożone. Jestem bardzo zadowolona smile
      • jdylag75 Re: Fajni lekarze na NFZ 08.03.23, 09:39
        Gdzie ten dobry hematolog?
        • helka.na.zakrecie Re: Fajni lekarze na NFZ 09.03.23, 13:55
          I kardiolog
    • 35wcieniu Re: Fajni lekarze na NFZ 08.03.23, 09:40
      Tych, których bym chciała, na NFZ się nie uświadczy, tzn. i owszem, ale oczekiwanie to jakieś lata big_grin więc nie korzystam.
      • mia_mia Re: Fajni lekarze na NFZ 08.03.23, 17:32
        Ja dostałam namiary na przychodnię tu na forum, czas oczekiwania miesiąc (kardiolog dziecięcy), super człowiek, coś tam wyszło, potem już nie wyszło, był komplet badań dwa razy, wpisał w papiery, ze pozostawić pod opieką poradni, żeby gdyby kiedyś była potrzeba to bez skierowań. Swoje przygody z lekarzami traktującymi mnie, jak własne dziecko albo rówieśniczkę w potrzebie też opisywałam, bardzo pozytywni ludzie.
    • gulcia77 Re: Fajni lekarze na NFZ 08.03.23, 09:48
      Jestem totalną fanką mojego lekarza POZ. Poza tym nie narzekam. Ostatnio prywatnie to tylko hematologa tacie załatwaiłam.
    • feniks_z_popiolu Re: Fajni lekarze na NFZ 08.03.23, 15:33
      Na NFZ mam bardzo dobrą lekarkę rodzinną. Bada szczegółowo, daje niezbędne skierowania. Jest na bieżąco z wiedzą. Jest bardzo ceniona "Szacun na dzielni" smile.
    • jeste_m_sobie Re: Fajni lekarze na NFZ 08.03.23, 15:43
      Mam generalnie dobre doświadczenia z lekarzami na NFZ. Pediatra, dentysta i ortodonta dla córki, dla mnie: ortopeda (choć najpierw przerobiłam dwóch beznadziejnych), okulista, dermatolog, gastrolog, psychiatra. Naturalnie, nieraz trzeba się naszukać, ale prywatnie też tak jest. Denerwujące są terminy - prawie wyłącznie od rana (zwłaszcza w przypadku dziecka szkolnego). Leżałam z córką w szpitalu i tutaj też moje wrażenia są pozytywne. Generalnie mam taką refleksję, że szpitale pediatryczne zmieniły się bardzo - i nie mam tu na myśli wystroju, a w każdym razie nie tylko - przede wszystkim podejście do małego pacjenta. Natomiast w odróżnieniu od nich szkoły są jak spetryfikowane, niestety...
      • mia_mia Re: Fajni lekarze na NFZ 09.03.23, 05:49
        U pediatry moje dziecko było przez 10 lat kilka razy w życiu, nie licząc szczepień, a na te jak zapomniałam to dzwonili lub wysyłali list, przychodnia z gatunku geriatrycznych, więc może o młodych dbają bardziej, w prywatnych gdzie mam abonament z pracy już niekoniecznie, przy tych kilku razach było całkiem dobrze, ostatnio druga w życiu angina, pani pokręciła nosem, ale przyjęła pomimo braku „numerków”, bo matka zdiagnozowała anginęwink
    • slonko1335 Re: Fajni lekarze na NFZ 08.03.23, 17:56
      Mam super ginekologa i moje dziecko ma świetną ginekolog. Dziecko i maz maja tez swietna alergolog/pulmonolog...I to byłoby chyba na tyle z nfz.
    • extereso Re: Fajni lekarze na NFZ 09.03.23, 07:38
      Miałam cudowną panią rodzinną, od grudnia na emeryturze, na razie jeszcze nie znalazłam nowego. Bardzo empatyczny, zaangażowany ginekolog. I przemiły, kulturalny radiolog ( kontrola piersi).
    • stephanie.plum Re: Fajni lekarze na NFZ 09.03.23, 10:48
      dziewczyny, dajecie mi nadzieję!

muszę pójść do lekarza na jakiś ogólny dzień biadolenia, i posprawdzać, czy mi coś nie jest, a podchodzę do tego jak pies do jeża, w ogóle muszę wybrać przychodnię dopiero...
      • marta.graca Re: Fajni lekarze na NFZ 09.03.23, 11:26
        Obyś nie trafiła na lekarza, który zacznie biadolić nad swoim losem wink
      • mia_mia Re: Fajni lekarze na NFZ 09.03.23, 13:29
        Ja jestem w przychodni dość geriatrycznej, jak już pisałam, tu też jest zapisane jest moje dziecko, bo mają pediatrię, może to jest jakiś trop, ludzi poniżej 70 r.ż traktują tu wyjątkowo dobrze, może dlatego, że rzadko przychodząwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka