krwawy.lolo 12.03.23, 21:32 To chyba na wymarciu? Sms-y dostaję ostatnio jedynie od operatorów sieci, z jednego banku TAN-y, oraz niedawno dwa smishingi, jakoby moje konto na Amazonie zostało zablokowane. A, i od "syna", że ma nowy numer telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bywalec.hoteli Re: SMS, eMatka używa? 12.03.23, 21:38 Nie wszyscy używają whatsappa czy messengera a poza tym bardziej poufne informacje lepiej wysylac smsem bo po co Cukierberg i Becos maja widzieć twoje listy miłosne? Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: SMS, eMatka używa? 12.03.23, 21:43 Nie używam fb z przyczyn praktyczno-ideologicznych, więc nie mam i nie zamierzam mieć msg-ra, whatsappa wycięłam po tym, jak zaczął majstrować przy regulaminie. Normalnie używam SMSów. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: SMS, eMatka używa? 12.03.23, 22:03 Mnie ewentualna inwigilacja lata. Jedyna przyczyna ideologiczna byłaby mnie w stanie skłonić do rezygnacji, gdyby właścicielem okazał się Kościół Święty. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: SMS, eMatka używa? 12.03.23, 22:36 Oczywiście. Głównie w kontaktach z klientami. Przesunięcia spotkań o 15 min albo o 2 dni, prośby o kontakt, hasła, zgłoszenia (klientom chyba się wydaje, że jak przyślą sms-a to reakcja będzie szybsza niż mailowo) itp. Powiadomienia z Urzędu Miasta (ostrzeżenia jak RCB tylko lokalne, różne istotne informacje z urzędu), z różnych przychodni przypomnienia o wizytach, e-recepty itp. Prywatnie to mężowi wysyłam listę zakupów, a ze znajomymi to najczęściej jakieś info jak się nie możemy do siebie dodzwonić. A, i pracownik jak pilnie potrzebuje kontaktu, a nie może się dodzwonić to też sms-uje. Z uwagi na różnicę pokoleniową zapytałam czy preferowałby może inny komunikator, ale stwierdził, że smsy + maile są OK. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: SMS, eMatka używa? 12.03.23, 22:40 Używam do komunikacji ze starszyzną plemienną, teraz też do wysyłania zdjęć potomkini. Z rówieśnikami rzadziej, ale też. Plus SMS-y z banku, z przychodni "potwierdź wizytę", informacje o promocjach w sklepach... I RBC. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: SMS, eMatka używa? 12.03.23, 22:41 uzywam, choc rzeczywiscie rzadziej niz kiedys. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: SMS, eMatka używa? 12.03.23, 22:43 Używam ale tylko do kontaktu z rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: SMS, eMatka używa? 12.03.23, 22:45 Z tatà przez whatsapp, reszta wszystko texts. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: SMS, eMatka używa? 12.03.23, 22:52 Używam zarówno prywatnie jak też w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: SMS, eMatka używa? 12.03.23, 23:07 Używam. Tak, również do kontaktu z ludźmi nie tylko do paczkomatów, banku itp. Faktycznie duża część rozmów przeniosła się na mesengera ale smsy choć rzadziej u mnie dalej w użyciu. Odpowiedz Link Zgłoś