Dodaj do ulubionych

SMS, eMatka używa?

12.03.23, 21:32
To chyba na wymarciu? Sms-y dostaję ostatnio jedynie od operatorów sieci, z jednego banku TAN-y, oraz niedawno dwa smishingi, jakoby moje konto na Amazonie zostało zablokowane. A, i od "syna", że ma nowy numer telefonu.
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: SMS, eMatka używa? 12.03.23, 21:38
      Nie wszyscy używają whatsappa czy messengera a poza tym bardziej poufne informacje lepiej wysylac smsem bo po co Cukierberg i Becos maja widzieć twoje listy miłosne?
    • anorektycznazdzira Re: SMS, eMatka używa? 12.03.23, 21:43
      Nie używam fb z przyczyn praktyczno-ideologicznych, więc nie mam i nie zamierzam mieć msg-ra,
      whatsappa wycięłam po tym, jak zaczął majstrować przy regulaminie.

Normalnie używam SMSów.
      • krwawy.lolo Re: SMS, eMatka używa? 12.03.23, 22:03
        Mnie ewentualna inwigilacja lata. Jedyna przyczyna ideologiczna byłaby mnie w stanie skłonić do rezygnacji, gdyby właścicielem okazał się Kościół Święty.
    • z_lasu Re: SMS, eMatka używa? 12.03.23, 22:36
      Oczywiście. Głównie w kontaktach z klientami. Przesunięcia spotkań o 15 min albo o 2 dni, prośby o kontakt, hasła, zgłoszenia (klientom chyba się wydaje, że jak przyślą sms-a to reakcja będzie szybsza niż mailowo) itp. Powiadomienia z Urzędu Miasta (ostrzeżenia jak RCB tylko lokalne, różne istotne informacje z urzędu), z różnych przychodni przypomnienia o wizytach, e-recepty itp. Prywatnie to mężowi wysyłam listę zakupów, a ze znajomymi to najczęściej jakieś info jak się nie możemy do siebie dodzwonić. A, i pracownik jak pilnie potrzebuje kontaktu, a nie może się dodzwonić to też sms-uje. Z uwagi na różnicę pokoleniową zapytałam czy preferowałby może inny komunikator, ale stwierdził, że smsy + maile są OK.
    • angazetka Re: SMS, eMatka używa? 12.03.23, 22:40
      Używam do komunikacji ze starszyzną plemienną, teraz też do wysyłania zdjęć potomkini.
      Z rówieśnikami rzadziej, ale też.
      Plus SMS-y z banku, z przychodni "potwierdź wizytę", informacje o promocjach w sklepach... I RBC.
    • mayaalex Re: SMS, eMatka używa? 12.03.23, 22:41
      uzywam, choc rzeczywiscie rzadziej niz kiedys.
    • marusia_ogoniok_102 Re: SMS, eMatka używa? 12.03.23, 22:43
      Używam ale tylko do kontaktu z rodziną.
    • majenkirr Re: SMS, eMatka używa? 12.03.23, 22:45
      Z tatà przez whatsapp, reszta wszystko texts.
    • nanuk24.0 Re: SMS, eMatka używa? 12.03.23, 22:47
      Używam regularnie.
    • iberka Re: SMS, eMatka używa? 12.03.23, 22:52
      Używam zarówno prywatnie jak też w pracy
    • kaki11 Re: SMS, eMatka używa? 12.03.23, 23:07
      Używam. Tak, również do kontaktu z ludźmi nie tylko do paczkomatów, banku itp. Faktycznie duża część rozmów przeniosła się na mesengera ale smsy choć rzadziej u mnie dalej w użyciu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka