Dodaj do ulubionych

Narciso Rodriguez Musc Noir

22.03.23, 15:14

Ja króciutko. Chcę tu podziękować forumce, która poleciła mi te perfumy.
Są piękne. Żałuję, że wcześniej ich nie poznałam. W szpitalnej rzeczywistości bardzo poprawiły mi nastrój 🙂

A teraz proszę przyznać, która z was mi je poleciła 😉
Obserwuj wątek
    • ayelen40 Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 22.03.23, 15:36
      Nie ja, ale polecam też inne kolory. Można też je mieszać.
      • ayelen40 Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 22.03.23, 15:43
        Ja najbardziej lubię róż Fleur Musc.
      • rosapulchra-0 Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 22.03.23, 17:21
        Serio?
        No to muszę zakupić kolejne. Tylko od którego zacząć?
        • ayelen40 Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 22.03.23, 17:30
          Wszystkie fajne.
        • chicarica Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 22.03.23, 17:59
          Klasycznej edp. Różowa butla, różowy korek. W drugiej kolejności czarnej edt. Petarda była wersja Delicate edp ale to była limitowana edycja i już jej nie sprzedają, a ja pielęgnuję resztki które mam.
          • memphis90 Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 22.03.23, 18:03
            Petarda to była pierwsza biała kostka… Do teraz szlocham wewnętrznie na sama myśl (IMO różowe najbardziej podobne do białej kostki).
            • gazeta_2023 Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 22.03.23, 20:48
              To te?
              • mamamisi2005 Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 22.03.23, 21:00
                Te są późniejsze i też fajne. Myślę, że Memphis chodziło o Narciso w mlecznobiałym sześcianie. Genialny, mam jeszcze resztki i celebruję.
                • memphis90 Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 23.03.23, 17:27
                  Nie, kosteczka. Kosteczka była jedyna w swoim rodzaju!
                  • damartyn Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 24.03.23, 10:58
                    Kostka to było TO!
          • gazeta_2023 Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 22.03.23, 20:45
            Sa caly czs do kupienia, 75ml za ok. 180 euro ale EDT
            • chicarica Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 23.03.23, 09:54
              Gdzie są do kupienia? Od kilku lat nie widziałam, mam ostatnią butelkę przechowywaną pieczołowicie w ciemnym i chłodnym i używam skąpo, bo mi żal.
            • chicarica Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 23.03.23, 09:55
              Aha, pardon, pomyliłam się, te moje to też edt. Edp była w jasnej buteleczce. Cudo po prostu.
        • chicarica Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 22.03.23, 18:01
          A jeszcze teraz wyszła jakaś wersja Forever, ale nie wąchałam więc nie wiem co sobą reprezentuje.
          • ayelen40 Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 22.03.23, 18:55
            Lecę przy najbliższej okazji do perfumerii pobuszować.
    • chicarica Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 22.03.23, 17:53
      Pewnie ja, bo to moje debeściaki. Niech się dobrze noszą. Zdrowia!
      • rosapulchra-0 Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 23.03.23, 18:56
        Śliczniej dziękuję i zapewniam, że na pewno dokupię sobie jeszcze inne kolory 🙂
    • memphis90 Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 22.03.23, 18:01
      Ja poleciałam różowe i czarne, bez musku, ale i tak mogę przygarnąć podziękowania 😂
    • raphidophora_tetrasperma Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 22.03.23, 18:34
      Przepiękny zapach. To były ulubione perfumy mojej przyjaciółki, niezmiennie mnie wzruszają.
      • chicarica Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 23.03.23, 09:54
        Były?...
    • gulcia77 Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 22.03.23, 19:36
      Ja byłam pierwsza w tamtym wątku. 😉 Możesz dziękować. 😁
      Swoją drogą, dlaczego ja Rodrigueza tak późno odkryłam, to nie wiem. A uwielbiam i czarne For Her i Musc Noir i Pudrée...
      • rosapulchra-0 Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 23.03.23, 18:56
        Tobie również dziękuję 🙂
    • bei Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 22.03.23, 22:27
      Rosa, zdrowiej❣️
    • chicarica Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 23.03.23, 10:01
      Jeszcze dodam: komu podoba się ta nuta przewijająca się w Narciso Rodriguez a nie chce wydawać za dużo i chce mieć takie perfumy typu "do wynoszenia śmieci", to polecam powąchać Avon Dreams o ile jeszcze gdzieś da się kupić. Wyjątkowo podobne.
      • senin1 Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 24.03.23, 05:03
        Wlasnie kupilam sobie takie do 'wynoszenia smieci' wink zupelnie przypadkowo. Weszlam do drogerii izeby zakupic okulary przeciwsloneczne, ale kolejka byla dluga, wiec buszowalam w okolicy perfum i moja uwage przykuly takie pod nazwa "Narcisse". pomyslalam o tym watku i sobie sprobowalam. Bardzo mi sie ten zapach spodobal, ale jak zerknelam na cene, to wiedzialam, ze to napewno nie "te". Jednak kupilam, bo wrecz smiesznie tanie. w domu, doczytalam na opakowaniu, ze inspirowane 'Narciso (cos tam) for her".

Tak wiem, nie nalezy sie przyznawac ze sie kupilo tania podrobke, ale co tam, jestem juz w takim wieku, ze mam wywalone na to czy oryginalne czy nie. Nawet sie rozgladalam za 'prawdziwymi', ale przyszla moja kolejka, wiec zaplacilam i poszlam na normalne zakupy.
        A podrobka fajna, taki zapach o jaki mi od dawna chodzilo.
        • ayelen40 Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 24.03.23, 06:23
          A trwały choć?
          • senin1 Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 24.03.23, 06:37
            Wytrzymal od 9-tej rano do pietnastej. Ale nie spodziewalam sie wieej za A$10
            • ayelen40 Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 24.03.23, 06:48
              Starczy w zupełności. Wciąż się podoba?
              • senin1 Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 24.03.23, 06:59
                Zdecydowanie. Ale nastepnym razem psikne przynajmniej dwa razy. Albo trzy wink
        • chicarica Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 24.03.23, 08:23
          Jeśli chodzi o podróbki podróbki, w sensie takie naprawdę chińskie czy tureckie podróby, to trochę strach bo nie bardzo wiadomo z czego, jak i gdzie to jest produkowane. Takich nie kupuję i szczerze odradzam.

Często natomiast można kupić coś "w stylu". Np. znanym odpowiednikiem dość drogich Bottega Veneta są perfumy Rihanny, Rogue. 125 ml za bardzo przystępną cenę, w Polsce coś koło stówki. Polecam bo ładne i trwałe, początek jest ciut inny (taki "bardziejszy") niż BV (mam też) ale ogólnie fajnie pachną takim zamszem i nuty dalsze te same.
          Podobnie jest z YSL Libre Intense (mam, uwielbiam) i jednym, już niedostępnym zapachem Zara (Golden cośtam). Są bardzo podobne, również trwałe i cena również coś koło stówki za dużą butlę.
          Perfum z Avonu nie kupuję bo przeważnie są kiepskie i mało trwałe, ale te Dreams kiedyś wyczułam na kimś i wydawało mi się że to Narciso. Poinformowana, kupiłam gdzieś z OLX czy Allegro bo w katalogu ich już nie było. No faktycznie, bardzo podobne.
          • anbete Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 24.03.23, 08:42
            A w jakiej cenie są Narciso w drogerii?
            • rosapulchra-0 Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 24.03.23, 08:58
              Ja za swoje, za 100ml zapllacilam ok. 80 funtow.
            • chicarica Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 24.03.23, 10:19
              U mnie teraz w dobrym sklepie online jakieś 1000 koron z małymi groszami, w Polsce na lotnisku w Gdańsku kupowałam za około 500.
              • ayelen40 Re: Narciso Rodriguez Musc Noir 24.03.23, 10:42
                Moje 30 ml za niecałe 50 € w Niemczech. Wiem, przepłaciłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka