Dodaj do ulubionych

Okulary rowerowe

22.03.23, 18:20
Muszę kupić! Nie lubię, nie chcę, ale muszę. Dziś mi się jakaś cholera (mucha) wbila w oko.
Polećcie jakieś, kompletnie nie mam śladu pojęcia czym się kierować przy wyborze. Poza tym, żeby ładne były i twarzowe😎
Dziękuję!
Obserwuj wątek
    • extereso Re: Okulary rowerowe 22.03.23, 18:28
      Moim zdaniem żeby niezbyt ciemne i dość przylegające i starczy.
    • mikams75 Re: Okulary rowerowe 22.03.23, 19:18
      takie co sie nie zsuwaja, te typowo rowerowe sa bardzo nietwarzowe, no przynajmniej nie dla mnie.
    • krwawy.lolo Re: Okulary rowerowe 22.03.23, 19:45
      Jak Ci jeszcze kiedyś osa za dekolt wpadnie, będziesz szczególnie latem jeździć zapięta pod szyję. smile
      • krwawy.lolo Re: Okulary rowerowe 22.03.23, 19:47
        A okularów nie kupuje się w internetach. Chyba, że przedtem przymierzyłaś w sklepie.
        • heca7 Re: Okulary rowerowe 22.03.23, 19:57
          Przecież nie napisała, że chce kupić w internecie tongue_out Tylko pyta na co zwrócić uwagę.
          • krwawy.lolo Re: Okulary rowerowe 22.03.23, 20:47
            A, rzeczywiście. W takim razie na kolor. tongue_out
            Bo przecież nie na to, jak się w nich czuje, czy wygodne, także w kasku (jeśli używa),jak przez nie patrzy, znaczy czy wyraźnie, czy ... itd.
    • gaskama Re: Okulary rowerowe 22.03.23, 19:57
      Jeśli będziesz robiła kilkaset km miesięcznie, przez góry i lasy ... polecam Rudy Project.
      • evee1 Re: Okulary rowerowe 23.03.23, 12:12
        O, właśnie nabylam okulary tej firmy! Super, bo wreszcie mam okulary fotochromowe i jak wyjadę na rower po pracy jak jeszcze świeci słońce, to widzę gdzie jadę jak wracam wink.
        Ja okularów używam zawsze, bo mi oczy łzawią.
    • mid.week Re: Okulary rowerowe 22.03.23, 20:15
      Jezdze w zwyklych przeciwslonecznych
    • dorotakwiatkowska13 Re: Okulary rowerowe 22.03.23, 23:24
      Uvex z żółtymi soczewkami. Ładnie rozjaśniają drogę o zmierzchu i nadają się również do biegania, zarówno w słońcu, jak i w półmroku. Widać nierówności terenu. Poza tym dobrze się trzymają na nosie, mają wygodne zauszniki. Oczywiście to tylko moja subiektywna opinia, musisz przymierzyć, czy Ci będą pasować.
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: Okulary rowerowe 23.03.23, 15:05
      Szerokie oakleye albo 100% na pol twarzy, z polaryzacja albo zwiększonym kontrastem.
      Dużo jezdze, startuje w zawodach - mam problem z łzawieniem i tylko takie wielkie się u mnie sprawdzają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka