alina460 26.03.23, 20:14 Polećcie, dziewczyny, gdzie jest duży wybór staników sportowych? Albo jaki sklep lub firmę polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geez_louise Re: Staniki sportowe 26.03.23, 20:16 Panache sport i shock absorber. Bywają w sklepach typu intersport. Zwykle nie ma pełnego asortymentu, wiec trzeba przymierzyć, wykombinować jakiego rozmiaru potrzebujemy i zamówić przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Staniki sportowe 26.03.23, 20:17 Najwygodniejszy jaki mam to shock absorber Rozmiarowke typowa Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Staniki sportowe 26.03.23, 20:20 Ooo, ja mam wszystkie SA 10 cm szersze w obwodzie niż inne staniki. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Staniki sportowe 26.03.23, 20:23 Ja mam takie z Decathlonu, kupowane w promkach za 49. Imo są super, wywalilam wszystkie stare z fiszbinami. Ale ja mam biust XS wiec on nie miewa shock i nie potrzebuje absorber Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Staniki sportowe 26.03.23, 20:29 Ale do czego? Do biegania shock, ale na fitness, jogę, ja mam po prostu z firm sportowych, Nike, under amour, wygodniejsze, fajnie wyglądają jak jest do tego luźna koszulka bez rękawów Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Staniki sportowe 26.03.23, 21:22 Wielofunkcyjne: spacery, rower, wycieczki, góry. U mnie biust z tych mniejszych, więc nie potrzebuję shock absorber 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Staniki sportowe 26.03.23, 22:01 Nie, nie kupuj ani Panache ani shock absorber - to okropnie niewygodne chomąta są. Shock absorber mnie więził niczym skorupa, bleeeee. Podjedź do outletu (takiego jak Factory, w kilku miastach są) i kup ze zniżką stanik sportowy z Nike, Pumy czy tam innego Reeboka. Ładne, wygodne, można nosić na co dzień po prostu, zwłaszcza jeśli masz mniejszy niż duży rozmiar. Te decathlonowe nie są za fajne, moim zdaniem - mniej komfortowe w noszeniu, choć tańsze, potrafią uwierać czy obetrzeć. Lepiej mieć porządny jeden z marek sportowych, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: Staniki sportowe 26.03.23, 22:26 Jeszcze w outletach Tchibo bywają fajne sportowe w dobrych cenach. Ja uwielbiam Sweatty Betty. Mam różne poziomy podparcie (?) biustu w zależności do czego używam. Bardzo wygodne, bez fiszbin świetnie trzymają i do tego bardzo ładne. Mają tylko jedną wadę - cenę. Ale można upolować z niezłą obniżką na Zalando Lounge Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: Staniki sportowe 26.03.23, 22:27 A, i właśnie kupiłam shock absorbera - mówisz, że pożałuję? Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Staniki sportowe 26.03.23, 22:37 No ja oddałam nienoszony koleżance, samo mierzenie to był koszmar. Ale może są amatorki. Ja wolę miękki z dowolnej firmy typowo sportowej, bez poduszek, fiszbin, ściskających gumek, po prostu trzymający, co trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Staniki sportowe 26.03.23, 22:38 Zależy jaki masz biust i jaki rodzaj aktywności. Panie zadowolone z topów firm sportowych i w stylu Tchibo nie maja dużych biustów/nie uprawiają sportów powodujących gwałtowne ruchy klatki piersiowej lub mają małe wymagania co do biustonoszy. Jak masz minimum 70H, biegasz lub uprawiasz jeszcze bardziej aktywny sport i masz na co dzień świetnie dopasowaną bieliznę, to tylko specjalistyczne topowe modele Cię zadowolą. Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Staniki sportowe 26.03.23, 22:45 Wątkodajka pisała, że nie ma dużego biustu. Ja biegam, intensywnie tańczę, ćwiczę siłowo itd., noszę sportowe staniki ze 20 lat. I sprawdziły mi się tylko takie, jak piszę wyżej - żadne shock absorbery, które po prostu mordują człowieka, oddychać się w nich nie da, a co dopiero ćwiczyć. Rozmiar noszę, powiedzmy, średni, do 70H na pewno mi dość daleko. A, ale to co noszę to nie żadne topy sportowe które robią nic - takie też testowałam. To porządna bielizna sportowa, która sprawia, że biust jest na miejscu, nieruchomo, ale wygodnie i bez bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Staniki sportowe 26.03.23, 22:55 Mały biust i źle dobrany SA. Dobrze dopasowany sprawia, że nawet wielki biust przestaje się czuć. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Staniki sportowe 26.03.23, 23:00 klementyna156 napisał(a): > Wątkodajka pisała, że nie ma dużego biustu. Ale jednoczesnie, ze szuka rozm. L 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Staniki sportowe 26.03.23, 23:16 To nic nie znaczy, to nie jest nawet rozmiar bielizny przecież. Z wymiarów, które podała potem, wynika że nosi jakieś 75B, 75C. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Staniki sportowe 27.03.23, 17:07 klementyna156 napisał(a): > To nic nie znaczy, to nie jest nawet rozmiar bielizny przecież. Z wymiarów, któ > re podała potem, wynika że nosi jakieś 75B, 75C. No nie, ja widzialam rozmiar L w Decathlonie, jest spory Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Staniki sportowe 27.03.23, 03:25 mid.week napisała: > klementyna156 napisał(a): > > > Wątkodajka pisała, że nie ma dużego biustu. > > > Ale jednoczesnie, ze szuka rozm. L 🙄 Może.byc,.że.klata.zapasnika No to lekki top z mikrofibry wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Staniki sportowe 27.03.23, 09:00 Może.byc,.że.klata.zapasnika moofka...........)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: Staniki sportowe 26.03.23, 22:48 No fakt, ja mam w porywach D. Pytanie, czy SA zmieni mi jakość biegania 😊. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Staniki sportowe 27.03.23, 09:59 alina460 napisała: > Wielofunkcyjne: spacery, rower, wycieczki, góry. U mnie biust z tych mniejszyc > h, więc nie potrzebuję shock absorber 😀 To serio...jakikolwiek 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Staniki sportowe 27.03.23, 13:48 alina460 napisała: > Wielofunkcyjne: spacery, rower, wycieczki, góry. U mnie biust z tych mniejszyc > h, więc nie potrzebuję shock absorber 😀 Spacery, rower, wycieczki, góry, to nie są sporty, do których osoba z małym biustem potrzebuje sportowego stanika typu shock. Ja mam duży biust, a na takie okazje, to noszę albo zwykły stanik, albo sportowe braletki. Przejrzyj sobie sportowe staniki w H&M. Mają takie light, medium i high suport i one wcale nie są takie złe. Kupiłam sobie kiedyś jeden na wyprzedaży z tych high suport, bo był tani jak barszcz, pewnie dlatego, że w oczoyebnym kolorze żółtym. I okazał się świetny na stacjonarny rower, na jogę, na pilates, na ćwiczenia siłowe na dywanie i na długie spacery wakacyjne nad morzem. Spełnia rolę stanika i koszulki, co przy upałach jest doskonałe. Na wycieczki w góry też pewnie byłby dobry. Od razu kupiłam jeszcze jeden i dwa medium w innym kolorze, by mieć na zmianę. Przy rozmiarach w H&M lepiej brać rozmiar mniejszy niż większy, ja przy obwodzie biustu w okolicach 98cm mam w tych high suport L, ale w tych medium M, bo one się bardziej naciągają. Przy biuście 90cm brałabym S. One mają zwykle takie kieszonki na wkładane gąbki. Ja to wyciągnęłam, bo to coś, jak chcesz użyć tej braletki jako zwykłego stanika, by biust był bardziej okrągły i nic nie prześwitywało. W sumie praktyczna sprawa, bo widziałam latem, że masa dziewczyn coś takiego teraz nosi zamiast stanika. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Staniki sportowe 26.03.23, 21:44 Jak wpisałam rozmiar L to w Deckathlonie wyskoczyły mi tylko te 4 staniki. Do tańca mi niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Staniki sportowe 26.03.23, 22:50 Szukam odpowiedniego rozmiaru i Internet twierdzi, że takiego jak mój to nie ma. W biuście 90, pod biustem 85 cm. Nie ma takiego rozmiaru wg kalkulatorów rozmiarów! Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Staniki sportowe 27.03.23, 06:32 Jak nie ma. Wpisałam w 2 pierwszych wyszukiwarkach, które mi wyskoczyły w google (mybra i biustyna) i w obu normalnie przeliczylo rozmiar. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Staniki sportowe 26.03.23, 23:00 A co powiecie na ten? www.tchibo.pl/products/402051641/biustonosz-sportowy?dim1=03 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Staniki sportowe 26.03.23, 23:04 Nic. Staniki sie mierzy a nie oglada 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Staniki sportowe 26.03.23, 23:14 Jedź do Decathlonu i poprzymierzaj np. www.decathlon.pl/p/stanik-fitness-cardio-domyos-540-zip/_/R-p-341114?mc=8757818&c=Czarny www.decathlon.pl/p/stanik-fitness-cardio-domyos-920/_/R-p-323708?mc=8578234&c=Czarny www.decathlon.pl/p/stanik-do-biegania-kalenji-jog-kokoon/_/R-p-338890?mc=8736838&c=Br%C4%85zowy Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Staniki sportowe 27.03.23, 00:52 Mi bardzo pasują staniki sportowe z 4F. Noszę je nie tylko na sporty, służą doskonale również na zwykłe "cywilne" okazje. No i wreszcie przestałam dzwonić w lotniskowych bramkach, bo nie mają fiszbin... Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: Staniki sportowe 27.03.23, 17:22 Ja zawsze znajduje w tk maxx. Mam firm różnych - od oceans apart (niespodzianka życia kupiony za grosze w TK maxx) do Nike, decathlon, calvin klein etc Odpowiedz Link Zgłoś