Dodaj do ulubionych

Co powinnam zrobić

19.04.23, 20:22
Mam córkę lat 15 i mam psa. Wiek psa nieistotny. Pies wyżera z koszy na śmieci. Wyjął z kosza w pokoju córki posmarkaną chusteczkę. Zabrałam psu chusteczkę, okazało się że to nie smarki tylko sperma. Powiedziałam córce. córka się śmiała. Ja jestem zawstydzona. Chyba powinno być odwrotnie. Żałuję że powiedziałam, lepiej było udawać głupią bo chyba powinnam coś zareagować, ale nie wiem jak. Zabronie to i tak sie nie przejmie.
Upomniałam, żeby uważała. I nie wiem co moge więcej.
Jestem w szoku, że ona się to wtopą w ogóle nie przejęła. A przynajmniej nie okazała. Powiedziała swojemu chłopakowi. I śmiała się, że więcej do niej nie przyjdzie. Jak powiedziałam, że pewnie tak będzie, to sie znowu śmiała i powiedziała, że na pewno przyjdzie.
Czy młodzieży dziś nic nie jest w stanie zażenować?

Obserwuj wątek
    • nutella_fan Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:24
      Serio, jak ty spermę rozpoznalas, wąchałaś czy jak? Bo to chyba nie była świeża sperma?
      • heca7 Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:28
        Szczególnie, że wcześniej ta chusteczka była w psiej mordzie wink
        No chyba, że fatygant miał silne zakażenie bakteryjne tongue_out Ale nie wiem czy wtedy by mu się chciało amorów tongue_out
      • iniainna Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:33
        Zabrałam chusteczkę i to foliowe opakowanie po jednorazówkach psu i wsadziłam palce w coś mokrego. Powąchałam. Niedobrze mi do teraz.
        W sumie nie wiem czemu powąchałam, chyba musiało mi dolecieć coś, co mnie zaniepokoiło.

Pies nie wyślinił, nie zdążył.
        • mgla_jedwabna Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:08
          To będzie kolejny wątek z elitarnej grupy, do której należą też szczotka do kibla w zmywarce, pizza na wycieraczce i ten, gdzie główną atrakcją było ciasto z kremem na qtasie.
          • stephanie.plum Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:15
            nie zapomnij o braku kosza na śmieci w toalecie...
            :~D
          • hosta_73 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:24
            O nie, przegapiłam kutasa!
          • afro.ninja Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 15:23
            Pamiętaj o kupie na kanapie. Skasowano tamten wątek, a narracja podobna.
          • maleficent6 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 16:25
            To był murzynek! A nie ciasto z kremem.
            forum.gazeta.pl/forum/w,210,3260668,3260668,problem_z_murzynkiem.html
          • primula.alpicola Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 16:32
            mgla_jedwabna napisała:

> To będzie kolejny wątek z elitarnej grupy,

I ten "znowu się ruchacie?"
          • arwena_111 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 20:17
            gdzie ten z kremem - bo nie kojarzę?
      • lemonka5 Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:38
        Dawno nie parsknęłam tak szczerym śmiechem jak w tym wątku. Dzięki, potrzebowałam jakiejś nieskomplikowanej rozrywki.
        • lemonka5 Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:40
          Poza tym autorka pomogła mi wytrwać w decyzji niejedzenia wieczorami. Dziś już na pewno niczego nie zjem. Jeszcze raz dzięki smile
          • nutella_fan Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:58
            😂
        • homohominilupus Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 23:02
          A mnie się zrobiło niedobrze 🤢
          • jdylag75 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:20
            Mnie również, na pewno spokojnie dotrwam te 40 minut do okna żywieniowego bryyy
            • jednoraz0w0 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:57
              Ja też, dzięki!
      • znowu.to.samo Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 13:48
        Zawsze mówiłam że nie należy całować psów uncertain
    • backup_lady Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:25
      Mam nadzieję, że nie wkręcam się, ale:
      a) zabierz córkę do ginekologa, na rozmowy o motylkach i ptaszkach już za późno
      b) umów psu jakiegoś behawiorystę, jeszcze się czymś zatruje albo porani
    • marinella Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:28
      Fuj, takie rzeczy w porze kolacji.
    • malia Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:28
      2/10
    • iwoniaw Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:29
      No ale co ona twoim zdaniem powinna zrobić? Na pewno jest to dla niej żenujace, że zawartość kosza na śmieci została tematem rozmowy, no ale ma płakać? Nie zrobiła niczego złego, nie zostawiła na widoku czegoś, co mogloby kogoś zgorszyć/obrzydzić/co tam jeszcze. No skąd mogla wiedzieć, że śmieci zostaną obejrzane i skomentowane?
      • iniainna Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:35
        Może jest tak jak mówisz.
        Po prostu ten brak reakcji, skruchy jakoś mi sie kojarzy z demoralizacją.
        Lepiej było sie nie odzywać, ale już po ptakach.
        • iwoniaw Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:40
          iniainna napisała:

> Może jest tak jak mówisz.
          > Po prostu ten brak reakcji, skruchy jakoś mi sie kojarzy z demoralizacją.
          > Lepiej było sie nie odzywać, ale już po ptakach.

Nie bardzo sobie to wyobrażam, tzn. skruchę. Jak to widzisz? "Ach, jakżesz bylam głupia, że się z Kalasantym mizialiśmy do etapu, że trzeba bylo chusteczek użyć! To sie nigdy nie powtórzy, przebacz mi!"? No bez jaj.
          • mid.week Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 21:53
            iwoniaw napisała:

> iniainna napisała:
            >
            > > Może jest tak jak mówisz.
            > > Po prostu ten brak reakcji, skruchy jakoś mi sie kojarzy z demoralizacją.
            > > Lepiej było sie nie odzywać, ale już po ptakach.
            >
            > Nie bardzo sobie to wyobrażam, tzn. skruchę. Jak to widzisz? "Ach, jakżesz byla
            > m głupia, że się z Kalasantym mizialiśmy do etapu, że trzeba bylo chusteczek uż
            > yć! To sie nigdy nie powtórzy, przebacz mi!"? No bez jaj.
            >

To za malo! Włosienica na grzbiet, cos do samobiczowania i zamkniecie sie w piwnicy na tydzień
            • borsuczyca.klusek Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:34
              mid.week napisała:

>
              > To za malo! Włosienica na grzbiet, cos do samobiczowania i zamkniecie sie w piw
              > nicy na tydzień
              >

To dopiero grube zboczeństwo 🙄
            • m_incubo Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 16:49
              No mnie by sperma na chusteczce a co za tym idzie głupota dziecka (dowolnej płci) zaniepokoiła mocno. Powinna się znaleźć w prezerwatywie.
              • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 20:48
                Przypomniałaś mi rozważania mojej przyjaciółki (jakoś koło 15 lat miałyśmy) w którym momencie chłopak powinien założyć gumkę, czy już na samym początku czy dopiero po zdjęciu spodni big_grin Dziękuję za te nostalgiczne wspomnienia, ten letni wieczór na boisku szkolnym przypomniał mi się że wszystkimi szczegółami
        • abidja Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 21:00
          iniainna napisała:

> Może jest tak jak mówisz.
          > Po prostu ten brak reakcji, skruchy jakoś mi sie kojarzy z demoralizacją.
          > Lepiej było sie nie odzywać, ale już po ptakach.

Jakiej skruchy???
          Seks to nie demoralizacja.
          Tetaz masz okazje porozmawiac z corka, o antykoncepcji, kwesti zgody, zwiazkach i samym seksie. Tylko litosci,bez tekstow o demoralizacji.
          • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:22
            Z takim podejściem to nie wiem. Poza tym co usiadzie i powie "kochanie a teraz porozmawiamy poważnie". Chyba bym dała jakąś książkę. Sexed.pl np. Powiedziałą,z e ze mna rodzice o tym nie rozmawiali i ja nie umiem rozmawiać. Ale sie postaram. Tu ma ksiązkę. Jak ma jakieś pytania moze przyjsc i pogadamy.
        • eriu Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 21:36
          A Ty okazujesz skruchę po seksie? Za każdym razem?

Seks to seks. Córka nie ma obowiązku Cię przepraszać, że seks uprawiała, ona nie jest Twoją własnością. Jej seksualność jest jej, ma 15 lat.
          • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 09:53
            Jest w.sumie dzieciakiem. Ja bym tam nie była taka luzacka.
            • kamin Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:11
              Jest w wieku w którym pojawiają się potrzeby seksualne, a czasem już pierwsze próby ich realizacji. To naturalny proces i "luzackość" rodziców kompletnie nie ma z nim związku. Zakazami i nakazami nie cofniesz procesów fizjologicznych. Możesz jedynie zadbać o edukację, aby nie było niefajnych konsekwencji.
            • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:20
              Jest w wieku w którym seks jest dozwolony.
              Czy rodzic luzak czy nie nie ma znaczenia ( chociaz jak ktos tu napisał, dzieciaki z domów gdzie seks jest tabu czesto robią to zanim są gotowe...).
              Pytanie czy dziewczyna wie co powinna wiedzieć, czy czuje się gotowa.
            • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 11:06
              A na czym polega brak luzackości? Kazalabyś stać w kącie za te chusteczkę
            • eriu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 20:15
              A co byś zrobiła? Na rozmowy i edukację to czas już był. Trzeba było zacząć rozmawiać jak córka miała kilka lat. Teraz jedyne co może zrobić jak zacznie wyjeżdżać, że dzieciak ma się kajać to że dzieciak się będzie ukrywać z tym. A potrzeby seksualne może mieć. Wiek inicjacji można podwyższyć przez odpowiednią edukację.
          • szmytka1 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:32
            Tak, a jak zajdzie w ciążę w wieku 15 lat konsekwencji radośnie też nie będzie ponosić, tylko bejbika rodzice wychowają. Seksualność seksualnością, a wiek 15 lat to nie czas na seks, bo możliwe konsekwencje mogą dziewczynie życie zlamac
            • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:37
              Przede wszystkim o tym rozmawia sie zdziećmi już wcześniej. Teraz sobie w tej sytuacji romowy nie wyobrażam,
              I tak 15 lat to za wcześnie ale jakby się stało. Wymaganie skruchy i żalu za grzechy jest słabym pomysłem. Seks to nie tylko ciąża...o tym też trzeba pomyśleć.
              • szmytka1 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:41
                Ale ty mnie nie pouczaj bo ja mam dziecko w tym wieku i poczekam aż twoje dorosną i będą uprawiać seks jako 15 latki i czy wtedy będziesz taka luzaczką. Nigdzie autorka niennaposala, że z córką wcześniej nie rozmawiała. Ja mam wrażenie, że rozmawiała i dlatego jest rozczarowana reakcja i zachowaniem córy. Ja też bym była. 15 lat podstawówka, poczaki liceum do książek jeszcze nos wsadzić a nie do seksu.
                • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 11:05
                  Petting w wieku 15 lat to taki dramat? Jak rodzic jest "rozczarowany" tym że dorastające dziecko ma seksualność to można temu dziecku tylko współczuć. A już na pewno niech nie liczy, że dziecko , jakąkolwiek kwestią do niego przyjdzie
                  • waleria_bb Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 11:24
                    To nie jest dramat, ale to bardzo szybko. Nie piszę jako dinozaur, jestem jedną z młodszych na tym forum i już z tego pokolenia mocno wychuchanego, zadbanego itd. I właśnie dlatego wydaje mi się to mega szybko, bo dziś 15-latki to dzieciaczki prowadzone praktycznie za rękę. Mam tu na myśli kontrolę, obsesję rodziców na punkcie szkoły, zajęć dodatkowych, egzaminów. Wiele ematek zastanawiało się, czy 15-16 latek może już sam zostać w domu. Dlatego jakoś nie idzie mi w parze seks i jednocześnie bycie tym wspomnianym dzieciaczkiem w wielu aspektach.
                    • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 11:32
                      Przecież to biologia. Ja byłam bardzo pilnowanym dzieckiem nadopiekuńczej matki ale jako 15-latka nie była aseksualnym dzieckiem, przeżywalam pierwszą miłość, jak najbardziej było całowanie i dotykanie i nie widzę w tym niczego dziwnego. Serio czekałaś z jakimikolwiek czynnościami seksualnymi do 18? Juz pomijam, że u 15-letniego chłopaka to tak wiele nie trzeba żeby chusteczka była potrzebna wink
                    • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 11:49
                      No to nie prowadzajmy za rękę. O seksie orzmawiajmy często a nie raz "ty się szanuj i uważaj". Tobie w parze może nie iść...mnie też. Ale to co robią te 15 latki mały mamy jednak wpływ. Ta dziewczyna w swoich oczach czuje się dojrzała. Zamkniesz w piwnicy?
                      Są badania, że dziecko które żyje w srodowisku gdzie seks to nie tabu ani grzech, często czeka az bezie gotowe na inicjację.
                  • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 11:45
                    Seks w wieku 15 lat nie jest norma. I tak gdyby moje dzieci, bo to były dzieci w wieku 15 lat, uprawiałyby seks nie byłabym spokojna, a raczej zaniepokojona.
                    • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 11:55
                      Jak definiujesz seks?
                      • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:04
                        Tak, że mogę babcia zostać. Inaczej są to inne czynności seksualne.

• gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:05
                          No to sperma w chusteczce nie jest dowodem na seks
                          • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:09
                            Na jego brak tez dowodem nie jest.
                            • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:12
                              Jak mawiał klasyk: brak dowodów może być dowodem na to że dowody zostały zniszczone big_grin
                              • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:18
                                Tu zniszczył je pies, albo suka nie jestem pewna...
                • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 11:47
                  NO z tego jak napisała, ze napomknęła zeby "uważała" to raczej napisała jasno. Ździebko późno taka rozmowa. I nie bardzo mi to wygląda na romowe o seksie.
                  Nie piszę ze byłabym nastawiona luzacko. Też uważam, że to za wcześnie. Natomiast czym ona ma być rozczarowana?
                  Ze sie córka w pierś nie bije? Gadaniem "nos w ksiązki" chyba słabo ugrasz. To akurat pamietam z czasu kiedy sama byłam w tym wieku
                  • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 11:57
                    Mogla.rozmawiac nie raz i nie dwa. I mogła tez powiedzieć, żeby córka uważała. Bo nawet w braniu taksów trzeba być uważnym.
                    • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:23
                      MOgła. Tu przyszła usłyszeć ze nie wychowała źle dziecka. No jeżeli o to jej w całej historii chodzi...
                      • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:37
                        Troll. Mam tylko nadzieję, że ręce umyła hehr.
        • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:18
          Powinna sie wstydzić? Pomyśl jaki ty masz stosunek do seksu i czy jest aby na pewno dobry.
          Nie wiem czy po ptakach. Wiem, ze wcześniej trzeba było więcej rozmawiać.
      • alex_vause35 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:11
        Dziewczę ma lat 15 i już się bzyka. Równie dobrze może kończyć podstawówkę, a nie być w 1 LO.
        • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:12
          Skąd wiesz, że się bzyka?
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:33
      Chyba się nie nadajesz do wychowywania - ani córki, ani nawet psa nie wychowałaś, jak należy.
      • iniainna Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:37
        I co mam teraz na to poradzić?
        Oddać psa do schronu a dziecko do bidula?
        • mamtrzykotyidwato5 Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:50
          Eeee, czemu zaraz oddać?
          Pewnie mają też trochę zalet, które te niedoskonałości równoważą.
          Może musisz się z tym pogodzić, że jest, jak jest?
        • berdebul Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 21:33
          A co Ci pies zawinił, to nie jego sperma.
          • mamtrzykotyidwato5 Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 21:38
            A pies donosiciel.
            • berdebul Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 16:58
              Jak donosiciel. Jak chciał usunąć ślady zbrodni, tylko został przyłapany na gorącym uczynku.
        • alchemy_alice Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:03
          Możesz spróbować wepchnąć do okna życia, jak jest drobnej budowy (chociaż w jakimś mieście zmieścił się tam dorodny student). A tak serio to kosze na śmieci z klapą, to pies nie będzie wyciągał, a z córką porozmawiaj normalnie, a nie jakieś kocopoły o skruchach czy zboczeństwach.
      • kamin Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:57
        A co masz do zarzucenia córce? Śmieci wyrzucają do kosza, sperma na pewno nie była jej...
      • nutella_fan Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:59
        Skąd taki okrutny osąd?
      • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:17
        W sensie? BO nie rozumiem rozkmin ani o psie ani o dziecku
    • slatynka85 Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:34
      Zabrałam psu chusteczkę, o
      > kazało się że to nie smarki tylko sperma.
      Czyli jedno wiemy. Prezerwatyw nie używają, więc może to jest problem główny.
      Już nie mówię o ciąży ale o chorobach

• alpepe Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:46
        Oj tam, ojtam, może to był handjob.
      • kamin Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:58
        Może nie robili nic co by wymagało prezerwatywy. Całe szczęście bo guma mogłaby psu zaszkodzić.
    • lilia.z.doliny Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:46
      Cudne!
    • alpepe Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 20:48
      Czym miała się zażenować, przecież to było w koszu na śmieci. Gdyby tak sobie leżało luzem na łóżku, rozumiem. I nie, moja suka uwielbia moje papierki posmarkane przeze mnie, ale nie wiem, czy u mojej córki coś luzem w koszu siedzi.
      • nika_1985 Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 21:47
        Mój też lubi chusteczki wyciągać z kosza albo z mojej torebki. I z tego co wiem to dużo psów tak ma
        • little_fish Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 17:33
          Mój uwielbiał ogryzki od jabłek. Chusteczki zresztą też.
    • czubakka Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 21:19
      Pies kapuś
      • lemonka5 Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 21:34
        Dlaczego nikt nie pochyli się nad emocjami psa? Odebrano mu atrakcyjną zdobycz i naruszono jego granice grzebiąc brudnymi palcami w pysku.
    • mama-ola Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 21:30
      Żenują Cię rozmowy o seksie, więc się nie dziw, że córka z Tobą o tym nie rozmawia i nawet Cię nie poinformowała, że już współżyje. Nie chciała Cię zawstydzać.
      • iniainna Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 21:43
        No chyba byłoby dziwnie, gdyby informowała?
        Informowałaś mamę o tym, że zaczełaś współżycie?

• mama-ola Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 22:25
          Informowałam, że jadę do faceta na noc. Więc jakby tak.
          Mój syn mnie informuje, że jedzie do dziewczyny. Innym razem ona nocuje u nas. Więc znów informacja zostaje przekazana na linii matka - dziecko.
          Nie, nie jest dziwnie. Dla mnie luz.
          • alpepe Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 09:48
            Jak miałaś 15 lat?
            • mama-ola Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:08
              Nie, 20+. Odniosłam się do pytania, czy informowałam mamę i czy to dziwne informować mamę. (Dla mnie normalne).
              • alpepe Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:14
                A, to już chyba tylko twoja dobra wola w tym wieku. Moja córka była zdziwiona, że jak skończyła 18 lat, to mnie już nic do kogo i z kim, jedynie, jako że czasem mieszkała u mnie, że chciałam, by mnie poinformowała, czy wróci na noc, a jak wróci, to mniej więcej kiedy, bym się nie martwiła, że coś nie tak. Natomiast jakoś u mnie nie było zgody na nocowanie piętnastolatki u chłopaka i vice versa.
                • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:16
                  Ona pisze o 20latku. Tu dziewczyna uprawia seks, natomiast nie rozmawia o seksie i tematach pokrewnych z mamą
                  • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 11:07
                    A skąd wiesz, że uprawia seks w znaczeniu penetracji?
                    • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 11:50
                      Dla mnie seks to nei tylko penetracja...
        • dzikka Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 09:32
          iniainna napisała:

> No chyba byłoby dziwnie, gdyby informowała?
          > Informowałaś mamę o tym, że zaczełaś współżycie?
          >
          >
          No cóż, na poprawę relacji z córką może jeszcze nie jest za późno ale uwierz, wiele córek obecnie, zanim zacznie współżyć rozmawia z matkami a nawet jest po wizycie i rozmowie z lekarzem z odpowiednim zabezpieczeniem w razie "gdyby". Ty seks traktujesz jak cos wstydliwego, córka wręcz przeciwnie, może w buncie przeciwko twojej postawie. Niestety wiele przedwczesnych inicjacji dochodzi wśród dzieci z domów, gdzie seks to tabu.
        • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:14
          Informowanie to jedno ale wy o seksie nie rozmawiacie normalnie co?
        • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 11:09
          Biorąc pod uwagę, że w Polsce niepełnoletnia dziewczyna nie może iść sama do ginekologa to jeśli jest rozsądna i ma dobre relacje to owszem, rozmawia o tym.
        • waleria_bb Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:24
          Nie informowałam i nie uważam, że oznajmienie tego to wyznacznik dobrej relacji. Seks jest bardzo intymną częścią życia i nastolatka może nie chcieć wpuszczać do tego intymnego świata rodzica. Oczywiście, musi być rozmowa o antykoncepcji, chorobach i ogólnie 'uświadomienie'. Jednak rozprawianie z matką o tym, że chce się już współżyć wydaje mi się trochę dziwne, od tego są przyjaciółki.
          • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 20:25
            NO tylko ze niestety w PL seks uprawiać moze juz 15 latek...ale do 18 roku zycia wymaga zgody rodzica na wizyte u lekarza. I co ma zrobić taka 17latka jak chce tabletki albo zwyczajnie chce sie zbadać czy pogadać z ginem w tym tamacie?
            • andaba [...] 20.04.23, 20:31
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 11:47
        Powaznie. Dzieci informuja rodziców kiedy zaczynają współżycie?????
        • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 11:56
          Na przykład jak dziewczyna chce iść do ginekologa na badania i po antykoncepcję to jak ma to zrobić inaczej?
          • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:00
            Konieczne jest info, że chce seks.uprawiac?
            • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:04
              A w jakiej innej sytuacji potrzebna jest antykoncepcja?
              • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:17
                Do uprawiania seksu wcale nie potrzebna jest antykoncepcja.
                W.sumie ciekawa jestem ile córek powiedziało matce, że już uprawiam, za chwilę zacznę uprawiać seks. 15letnich of kors.
                • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:22
                  Do uprawiania seksu antykoncepcja nie jest niezbędna. Natomiast jak ktoś ją stosuje to jest jasne, w jakim celu. O jeśli dziewczyna jest niepełnoletnia (bez znaczenia, czy ma 15 czy 17,5) i chce skorzystać to potrzebuje o tym powiedzieć, dlatego nie wiem, co Cię tak dziwi. Że są domu, w których nastolatka ma zaufanie do rodziców i może iść do lekarza, jeśli tego potrzebuje?
                  • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:42
                    Nie dziwi mnie zaufanie.do.rodzicow. jestem ciekawa ile 15latek.tak stawia.sprawe. Chcę zacząć uprawiać seks choć mamo do gina po tabsy. A matki idą. I zero zaskoczenia, że może jeszcze za.wczesnie.
                    I o 15latkqch piszę, nie 17,5.
                  • szmytka1 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 13:37
                    A mnie dziwi gru twój brak wiedY na ten temat. Antykoncepcja hormonalna jest przepisywana nie tylko dla swojego głównego działania.
                    • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 13:50
                      Jak dziewczyna ma trądzik to chyba widać? Jak mówi że potrzebuje do ginekologa to raczej nie w celu leczenia pryszczy
                      • szmytka1 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 13:53
                        A może w celu leczenia innej.przypadlosci? Polecę ematka i ci moE wmowie, ze.do giną latalas tylko by się bzykać bez skutków. Aha, bo o infekcjach,.stanach zapalnych i innych.niepokojacyxh rzeczach nie słyszałaś, a wreszcie wyrodna macoho nie przygotowałaś dorastającej dziewczyny do.odpowiedniego dbania o swoje zdrowie i nie przyszło.ci do.glowy, że chce iść na kontrolę tak jak xhodI się.do.dentysty 😁
                        • szmytka1 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 13:55
                          Wiem jak się pisze machocha, ale jak zwykle nie chciało.mi się na telefonie poprawiać, bo ciężko mi ustawić kursor
                        • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:04
                          Ja się akurat bzykam skutecznie biorąc pod uwagę liczbę dzieci big_grin Skarbie, skup się, ja wiem po co się chodzi do ginekologa. Rozmowa była o czymś innym - niepełnoletnia dziewczyna potrzebuje antykoncepcji, ale nie chcę mówić, że współżyje. Jakie rozwiązanie widzisz?
                          • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:10
                            niepełnoletnia dziewczyna potrzebuje antykoncepcji, ale nie chcę mówić, że współżyje. Jakie rozwiązanie widzisz?

Gumki np.
                            • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:11
                              Uściślijmy - potrzebuje antykoncepcji na receptę, bo jest pewniejsza
                              • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:34
                                Nadal 15latka chcąca prowadzić aktywne życie seksualne, to dla mnie niepokojące zjawisko. Wiem, wiem jak swiat stary tak istnieje.
                              • magdallenac Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 16:59
                                gr.ruuu napisała:

> Uściślijmy - potrzebuje antykoncepcji na receptę, bo jest pewniejsza

Mam bardzo bliską, dobrą i ciepłą relację z dzieckiem. Zakładam, że gdyby planowała rozpocząć współżycie, to byłabym pierwszą osobą, która by się o tym dowiedziała. Zrobiłabym wszystko co w mojej mocy, aby odsunąć ten moment w czasie, przynajmniej do chwili, kiedy będzie choć odrobinę dojrzalsza. Gdybym jednak dowiedziała się, że rozpoczęła regularne współżycie (15 lat!), to jednak odczułaby to jako porażkę wychowawczą i miała poczucie, że zrobiłam coś nie tak. 14- 15 latki współżyją (u nas to pierwszy tok szkoły średniej), ale jest to dość specyficzna grupa dziewczynek i chłopców - przynajmniej u nas. Mniej dopilnowani, lekko zaniedbani, z dużą ilością wolnego czasu, przebywający poza domem wtedy, kiedy młodzież powinna spać. Niestety w małym środowisku, takie dzieci szybko stają się obiektem plotek i otrzymują łatki, których później trudno się pozbyć do końca szkoły.
                                • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 17:08
                                  Tyle że nikt tu nie mówił, że 15 lat to idealny wiek na inicjację. Ani że jest to typowy wiek na inicjację. Więc nie bardzo rozumiem, czego dotyczy spora część argumentacji i z czym ma być polemiką... Z tego co kojarzę to w Polsce średnio to jest 16,5 roku. Co nie zmienia faktu, że jeśli niespełna 17-latka chce współżyć, korzystając z antykoncepcji na receptę to potrzebuje w Polsce wsparcia rodziców.

Tak na marginesie zastanawia mnie o co chodzi z tym regularnym współżyciem. Jakby współżyła nieregularnie, od czasu do czasu to ok?
                                  • magdallenac Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 20:07
                                    No, zakładam, że jeśli dziewczynka nie planuje regularnego współżycia, to nie przyjdzie do rodziców, aby prosić o pomoc w zdobyciu antykoncepcji.
                                    • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 20:10
                                      Dzieciaki w tym wieku raczej mało planują ogólnie. Dobrze by było miec taką relację z dzieckiem i taką atmosfere w domu, zeby młoda mogła przyjśc porozmawiać.
                                • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 20:02
                                  Magdalena nikt z nas nie mowi ze to dobry wiek. Tyle ze jak taki dzieciak chce to bedzie seks uprawiać. Pytanie co zrobić aby dziecko było bezpieczne. Nie chodzi tylko o ciąże czy choroby ale i o sferę emocjonalną, zeby ktoś nie wykorzystał
                          • szmytka1 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 15:15
                            Kochanie, sama się skup i zamiast wysilać się na traktowaniu mnie protekcjonalnie, poproś kogoś, nich cie zaprowadzi w końcu do ginekologa. Może mamę? A tych dzieci to masz chyba dopiero 2, nie tak dużo jeszcze.
                          • berdebul Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 16:30
                            Skutecznie to bombelek co rok, najwyżej co dwa. tongue_out
                            • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 20:51
                              Trzy bombelki w 4,5 roku więc proszę mi braku skuteczności nie zarzucać :p
                      • po_godzinach_11 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 13:55
                        gr.ruuu napisała:

> Jak dziewczyna ma trądzik to chyba widać? Jak mówi że potrzebuje do ginekologa
                        > to raczej nie w celu leczenia pryszczy

Czy chodzi Ci o to, że 15-letnia dziewczynka potrzebuje środków antykoncepcyjnych, bo zamierza uprawiać seks? I w tym celu rodzic ma z nią iść do lekarza?
                        • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:08
                          Nie bardzo rozumiem pytanie. Była mowa o tym, że środki antykoncepcyjne mają też inne zastosowanie lecznicze. Tylko nie wiem, jak to się ma do poruszonej kwestii, że w Polsce niepełnoletnia dziewczyna nie może iść sama do lekarza, więc poniekąd musi poinformować o współżyciu, bo nietrudno zgadnąć, dlaczego chce od ginekologa receptę na środki antykoncepcyjne
                          • po_godzinach_1 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:14
                            gr.ruuu napisała:

> Nie bardzo rozumiem pytanie.

Czego nie rozumiesz? Pytam czy rodzic ma iść z dziewczynką do lekarza, bo potrzebuje ono antykoncepcji. Proste pytanie.

Była mowa o tym, że środki antykoncepcyjne mają te
                            > ż inne zastosowanie lecznicze. Tylko nie wiem, jak to się ma do poruszonej kwes
                            > tii, że w Polsce niepełnoletnia dziewczyna nie może iść sama do lekarza, więc p
                            > oniekąd musi poinformować o współżyciu, bo nietrudno zgadnąć, dlaczego chce od
                            > ginekologa receptę na środki antykoncepcyjne

Tak, za nieletnie dzieci odpowiedzialni są rodzice i wizyty lekarskie odbywają się za ich wiedzą.
                            Jeśli dziewczynka ma jakieś dolegliwości ginekologiczne powinna powiedzieć o tym rodzicom i oni powinni z nią iść do lekarza.

Jeśli chce antykoncepcji też musi powiedzieć, a rodzice mogą się zgodzić ale nie muszą, bo mają prawo uważać, że 15 lat to za wcześnie.
                            • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:16
                              Nie jest proste. Co to znaczy "ma iść"? Nie ma obowiązku chodzenia do lekarza, rodzic może odmówić wizyty u dowolnego specjalisty, jeśli o to Ci chodzi. Natomiast musi iść, jeśli dziecko ma skorzystać.
                              • po_godzinach_11 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:20
                                gr.ruuu napisała:

> Nie jest proste. Co to znaczy "ma iść"? Nie ma obowiązku chodzenia do lekarza,
                                > rodzic może odmówić wizyty u dowolnego specjalisty, jeśli o to Ci chodzi. Natom
                                > iast musi iść, jeśli dziecko ma skorzystać.

Powtórzę - rodzic jest odpowiedzialny, również prawnie, za dziecko. Ma więc obowiązek je leczyć w wypadku jego choroby.

Zapewnienie 15 - letniemu dziecku antykoncepcji nie jest obowiązkiem rodziców.
                                • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:21
                                  A ktoś mówi że jest?
                                  • po_godzinach_11 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:23
                                    gr.ruuu napisała:

> A ktoś mówi że jest?

Nie wiem czy ktoś mówi.

Swoją kwadraturę koła musisz rozwiązać sama smile
                                    • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:24
                                      To Twój chochoł
                                • waleria_bb Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:28
                                  Przede wszystkim mnie zastanawia to, po co tak młoda dziewczyna ma od razu zażywać tabletki itd. Przecież i tak pozostaje kwestia chorób i ta prezerwatywa musi być (nie wierzę w stałe i odpowiedzialne związki nastolatków).
                            • shellyanna Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 15:08
                              po_godzinach_1 napisała:

> Jeśli chce antykoncepcji też musi powiedzieć, a rodzice mogą się zgodzić ale ni
                              > e muszą, bo mają prawo uważać, że 15 lat to za wcześnie.

Maja prawo. Oczywiście. Co nie zmienia faktu, ze pusty zakaz nic nie da. Tu trzeba delikatności i uważności. To jest trudna sytuacja dla rodzica i relacji z dzieckiem. Trzeba jednak pamiętać, ze dorosły ma szersza perspektywę. Zna zagrożenia i konsekwencje. Zaślepiona „uczuciem” - nastolatka niekoniecznie. W tym momencie starałabym się najpierw zminimalizować ryzyko ciąży i chorób, a jednocześnie dociec skąd taka szybka decyzja, poznać powody / motywację.
                    • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:13
                      I co ma kłamać matce ze na pryszcze? Smutne
                      • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:32
                        Kurcze hanusia masz córki. I na hasło 15latki mamo chce uprawiać bezpieczny seks bez mrugnięcia okiem idziesz z nią do lekarza, dumna, że masz.dobre relacje, bo powiedziała? 0 myśli, że za wcześnie na te regularne stosunki?
                        • szmytka1 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 15:06
                          Jej się tak wydaje, bo ma małe kilkuletnie dziewczynki, poczekamy aż podrosną, a raz dwa optyka jej się zmieni
                          • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 20:09
                            Nic mi sie nie wydaje, bo nie napisałam ze na luzie bym przeszła do porzadku dziennego. Nie wiem ile ty masz lat ale chyba nie az tyle wiecej aby nie pamietać co sie robi w tym wieku ...aby rodzic nie wiedział.
                            Dzisiaj w dobie dostęności niewiadomego pochodzenia środków anty czy tabletek po ... wieksza tragedia moze sie stać jak młoda sie nałyka czegoś bojąc się ciązy.
                            NIe wiem czy nie zauważyłaś (wpadajać w jakąs panikę w tym temacie) ale ja tu pisałam, zeby z tym dzieckiem rozmawiać. Nie "porozmawiać" a rozmawiać.
                            Dzieciaki z domów gdzie seks i seksualność jest tabu często zaczynają wspóżycie zanim są na to gotowe.
                        • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 20:04
                          Nie bez mrugnięcia zapewne..ale wiem też ( mam lat 40 ale pamietam jak to się było w LO) ze jak dzieciak chce to to zrobi.

Pytanie jest czemu to robi. Czy ma potrzebę, czy moze chce czyjeś potrzeby zaspokoić. Sporo dziewczyn robi to po to aby być akceptowanym, kochanym.
                          • andaba [...] 20.04.23, 20:10
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                            • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 20:13
                              NO pytanie czy sama ma taką potrzebę jeżeli chdozi o seks czy robi to bo wie ze chłopak chce a ona chce być kochana.
                              Ty to anaba robisz bo twoj facet to lubi ...czy jednak sama tez potrzebujesz?
                      • magdallenac Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 17:03
                        Hanusina, mnie też się tak wydawało, dopóki rzeczywiście nie mam 15 latki w domu. To jest taka buzująca mieszanka hormonów, że nie zdajesz sobie nawet sprawy - w jednej chwili masz do czynienia z dzieckiem, a za 5 minut z dorosłą kobietą, która wszystkie rozumy zjadła. Do takiej mieszanki, tylko dołożyć seks, rozplotkowane środowisko licealne, złamane serce i mamy przepis na katastrofę.
                        • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 20:06
                          Magdalena ja nigdzie nie napisałam ze 15latka jest dojrzała ani ze to dobry wiek. Pamietam jednak co robiły koleżanki 15-16 letnie które chciały uprawiać seks.
                          Poza tym autorka napisała ze się domyślała...ale wolała nie wiedzieć.
                          Oraz ze napomkneła coś zeby uważała.
                          To też jest przepis na katastrofę.
                • shellyanna Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:42
                  Ja. Ja powiedziałam. I poprosiłam o wizytę u ginekologa po antykoncepcję. Na co moja mama powiedziała, ze jeśli mnie zabierze, to będzie to dla mnie przyzwolenie na rozpoczęcie współżycia, a ona się nie zgadza. I ona nie chce o tym wiedzieć. Miałam 16 lat. Zgadnijcie czy to mnie powstrzymało.
                  • shellyanna Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:45
                    Tak, że można sobie uważać jako rodzic, ze dziecko ma czas, ze za wcześnie, ze to błąd. Ale jako rodzic powinno tez się myśleć o konsekwencjach.
                  • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:46
                    Ale.serio teraz, bo ja mam ju, dorosłe dzieci, 15latka regularnie współżyjąca to norma?
                    • iwoniaw Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:52
                      gryzelda71 napisała:

> Ale.serio teraz, bo ja mam ju, dorosłe dzieci, 15latka regularnie współżyjąca t
                      > o norma?

Nie, nie norma, może jednak z jednorazowego znalezienia w śmieciach chusteczki zabrudzonej spermą nie wysnuwajmy wniosków, że to "regularne współżycie". Natomiast tak, dzieciaki w tym wieku zaczynają różnych rzeczy probować (niekoniecznie "regularnego" czy w ogóle "pełnego" współżycia) i lepiej, żeby wiedziały pewne rzeczy niż były "informowane" o ewentualnych zagrożeniach enigmatycznymi uwagami o "uważaniu".
                      • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 13:06
                        Odniosłam.sie do pójścia z 15latka po antykoncepcję. Ta z wątku to pewnie tylko na forum.istnieje.
                    • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:54
                      Nie umiesz znaleźć statystyk? Nie, większość nie współżyje w wieku 15 lat. Natomiast sam fakt współżycia osoby niepełnoletniej nie jest niczym dziwnym. Tak samo jak to, że dziewczyna informuje o potrzebie pójścia do ginekologa. Bardzo się cieszę, że zbudowałam z córką mojego partnera taką relację, że do mnie z tą sprawą przyszła. Przypominam że ta odnoga dotyczy samego faktu "informowania o współżyciu" a nie wieku inicjacji
                      • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 13:06
                        A ja się skupiłam na wieku jednak.
                        • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 13:08
                          Jeśli nie masz z dzieckiem takiej relacji, żeby porozmawiało w wieku lat 15 to i w wieku 17 nie przyjdzie
                          • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 13:13
                            Mnie chodzi o 15latke uprawiająca seks, a nie relacje z matka. Czas idzie do przodu, ale mnie by dziwiło, że moja 15latka chce uprawiać regularnie seks. A tu dodatkowo.podczytuje, że jak może.mnie to dziwić. No dziwi.
                            • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 13:20
                              "Powaznie. Dzieci informuja rodziców kiedy zaczynają współżycie?????" -z tego wynikało że dziwi Cię fakt rozmowy z rodzicami a nie współżycie w wieku 15 lat.
                              • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:01
                                Napisałam dzieci. Synowie tez informują?
                                • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:05
                                  Zapewne zależy od rodziny
                                  • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:11
                                    I zaraz padnie jak mają dobry kontakt to informują? A jak nie to cicho sza?
                                    • gr.ruuu Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:23
                                      Jak mają dobry kontakt może powiedzieć lub nie. Jak mają zły na pewno nie powie
                                      • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:36
                                        Powie, nie powie. Z naciskiem na nie powie. 15latek.
                            • shellyanna Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 13:25
                              Nie wiemy czy regularnie. Pamietam, ze raczej były to okazjonalne stosunki, kiedy mieliśmy wolna chatę, a nie bzykanie się jak króliczki codziennie i byle gdzie.
                              Przypominam, ze seksualność u kobiet rozbudza się stopniowo.
                              Stereotypowe myślenie, ze jeśli zaczyna się w wieku 15/16 lat oznacza, ze jest się puszczalska jest krzywdzące. Miałam jednego chłopaka przez całe liceum i zerwaliśmy dopiero, kiedy byłam na pierwszym roku studiów.
                            • szmytka1 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 13:42
                              Nie, nie uprawiają. Ja mam dziecko w tym wieku i obserwacje biezace. Nie odpowiadam oczywiście za wszystkie te znajome dzieciaki, ale w większości to są wlasnie dzieciaki, eksperymentujące z papierosem i makijażem, ekscytuje je jeszcze co innego niz seks. Z wywiadówki ostatniej, jeszcze nie ma w klasie ani jednej osoby sparowanej czyli posiadającej chlopaka albo dziewczynę. Było właśnie o tym ile osób jest po 15 roku życia, bo wycieczka, wiek przyzwolenia itd
                    • magdallenac Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 13:48
                      gryzelda71 napisała:

> Ale.serio teraz, bo ja mam ju, dorosłe dzieci, 15latka regularnie współżyjąca t
                      > o norma?

Absolutnie nie jest to normą.
                      • waleria_bb Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:18
                        Mam podobne zdanie.
                        • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 14:37
                          Dobrze, że to piszecie.
                      • m_incubo Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 16:55
                        To patologia, a nie norma.
                      • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 20:11
                        Normą nie jest ale też nie czymś niemożliwym. I serio Magda nawet dziewczynka z "dobrego domu" może.
                  • iwoniaw Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:55
                    shellyanna napisała:

> Ja. Ja powiedziałam. I poprosiłam o wizytę u ginekologa po antykoncepcję. Na co
                    > moja mama powiedziała, ze jeśli mnie zabierze, to będzie to dla mnie przyzwole
                    > nie na rozpoczęcie współżycia, a ona się nie zgadza. I ona nie chce o tym wiedz
                    > ieć. Miałam 16 lat. Zgadnijcie czy to mnie powstrzymało.

Przynajmniej sprawa była jasna, a rozmowa szczera. To dużo, zwlaszcza w porównaniu z prezentowana przez autorkę postawą "no i po co sie odzywalam, lepiej żebym nie wiedziała, tylko podejrzewała" 🤦‍♀️
                    • shellyanna Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 13:19
                      Na miejscu autorki cieszyłabym się z otwartości córki. To znaczy, ze zaufanie dziecko ma. I nie spodziewała się gromów z jasnego nieba. To idealny moment na rozmowę o zabezpieczeniu.
              • szmytka1 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 13:36
                W sytuacjach wielu, np zmiany skórne, problemy z cyklem
    • inny.kwiatek Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 21:31
      iniainna napisała:

> I nie wiem co moge więcej.

Popracować nad wiarygodnością historii.
      • iniainna Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 21:46
        A co konkretnie jest niewiarygodne?

Dziewczyna pozwalająca sie chłopakowi spuścić w swoim pokoju
        Pies grzebiący w śmieciach
        Pani nie pozwalająca psu zjeść śmieci
        Czy matka nie robiąca awantury po takim znalezisku?
        • asia_i_p Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 21:50
          Matka wypowiadająca się o swojej córce tak jak ty w poście, na który odpowiadam.
          Fachowe odróżnienie spermy od nie spermy bez wcześniejszych podejrzeń.
          • iniainna Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 21:57
            Nie wiem o co chodzi.
            Nieistotne to właściwie, troche i tak sie pocieszyłam, spodziewałam sie innych odpowiedzi takich właśnie w tonie, że córki nie wychowałam. Takie mam niestety wrażenie, nawet jeżeli odpyskowałam na takie dictum.

Głupio mi i mam starszny niesmak po tym wszystkim.
            Nawet jak podejrzewałam, to co innego podejrzewać, co innego wiedzieć.
            • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:13
              I to jest jedyne co cie frapowało? Ze ktoś powie ze córki nie wychowałaś? No na temat seksu to chyba nie gadacie, a to spore zaniedbanie. Serio widzisz problem chyba nie tam gdzie on jest
        • inny.kwiatek Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 22:33
          Po prostu kłamiesz aż wióry lecą i wydaje ci się, że jesteś oryginalna.
        • 1matka-polka Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 09:25
          Rozpoznanie spermy po zapachu.
          • shellyanna Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:37
            Sperma ma bardzo specyficzny zapach.
            • 1matka-polka Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:54
              shellyanna napisała:

> Sperma ma bardzo specyficzny zapach.

Nie zauwazylam, a wacham wszystko i wyczuwam najmniejszy smrodek...
              • szmytka1 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:56
                OcUwiscie, ze ma zapaxh a jak intensywny to kwestia osobnicza zależy podobno, min. od diety.
                • shellyanna Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:59
                  Od diety to raczej smak się zmienia… ale fakt, ze zapach jest bardziej lub mniej intensywny, ale nie do podrobienia.
                  • szmytka1 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 11:04
                    W smakach nie mam doświadczenia akurat. Mogę tylko o zapachach opowiedzieć 🤭
                  • 1matka-polka Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 11:59
                    Zapach sliny czuję a spermy nie, moze moj maz to odmieniec a innych sperm nie wachalam tak intesywnie..
              • szmytka1 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:57
                Poza tym matek półek nie sądzę, byś miał wiele okazji do wąchania spermy, chyba że własną wąchasz
                • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 11:54
                  Jakoś tak pomyślałam, ze wiecej sobie facet nawącha jednak...
        • heca7 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 09:36
          Pozwoliła mu się spuścić w swoim pokoju?! A to wywłoka! Powinna kazać mu w ostatniej chwili wystawić za okno! tongue_out
          • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:10
            Też pomyślałam o oknie smile
            • ponis1990 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 22:50
              E tam, w firankę wytrzeć
        • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:10
          Jeżeli jednak jesteś prawdziwa (wątpię), zastanów się jak rozmawiasz z dzieckiem o seksie i tematach pokrewnych.
          Co ro znaczy ze wspomniałaś, zeby uważała. Na co uważała. Brakuje mi jeszcze tekstu "szanuj się".
          Jak rodzice tak rozmawiają z dziećmi o seksie to ja nie mam słów
        • primula.alpicola Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 16:43
          iniainna napisała:

> A co konkretnie jest niewiarygodne?

TO:

> Dziewczyna pozwalająca sie chłopakowi spuścić w swoim pokoju

Matka o córce tak nie mówi, po prostu.
          • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 20:14
            Ooooooooooooj zdziwiłabyś się.
      • kanna Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 09:58
        Też bym sądziła, ze to fejk, gdyby nie porządnie zawiązana gumka z zawartością znaleziona u mnie na kanapie.
        Zwierzak przywlókł.

Jako rozwiązanie widzę zamykany kosz big_grin
    • rosapulchra-0 Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 21:56
      O jaaaaaaaaaa..! Spermowa ekspertka!! Prawdziwa ematka!!
      • iniainna Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 22:00
        Sperma śmierdzi. Nie zauważyłaś? Nie palę, więc mam dobry węch.
        Niestety.
        • mid.week Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 22:05
          A rocznik po zapachu poznajesz?

"yyymmm mlodzieniec lat 17 i 3/4, poczęty w nowiu księżyca, na wysokowęglowodanowej diecie"
          • iniainna Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 22:06
            Nieśmieszne
            • mid.week Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 22:07
              Nieprawda 😂
            • borsuczyca.klusek Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 12:44
              Trochę śmieszne 🙄
              • ponis1990 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 22:52
                I nie zboczeństwo? ;p
    • po_godzinach_11 Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 21:58
      Córka się śmiała z tego, że jej matka niechcący pobrudziła sobie rękę sperma jej chłopaka?

Faktycznie - można boki zrywać.

Współczuję.
      • iniainna Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 22:03
        No właśnie. Jakoś mi jej reakcja wydała się nieadekwatna.
        Może trochę to było nerwowe, albo nie wiem, ucieszyła się że tylko tyle. Jakby jej ulżyło, że nic więcej? Może sobie to dopowiadam, już sama nie wiem co mam myśleć.
        • po_godzinach_11 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:21
          iniainna napisała:

> No właśnie. Jakoś mi jej reakcja wydała się nieadekwatna.
          > Może trochę to było nerwowe, albo nie wiem, ucieszyła się że tylko tyle. Jakby
          > jej ulżyło, że nic więcej? Może sobie to dopowiadam, już sama nie wiem co mam m
          > yśleć.

Weźmy to za dobrą monetę i załóżmy, że Twoje dziecko było również zażenowane i ten śmiech to właśnie wyrażał.

Przecież dla was obu ta sytuacja była mocno niezręczna.

A zużyte w ten sposób chusteczki w przyszłości niech córka wyrzuca do sedesu - mniej smrodu i obciachu.
      • berdebul Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 16:31
        Śmiech z zażenowania. Co miała zrobić, zapaść się pod ziemię?
    • mid.week Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 21:58
      Kupic kosze zamykane
    • lauren6 Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 22:28
      Na twoim miejscu bym się bała, że pies zajdzie w ciążę od tej chusteczki ze spermą. Ochrzań córkę, że mogła zaciążyć wam psa.
    • kropkacom Re: Co powinnam zrobić 19.04.23, 23:03
      Próbuj dalej big_grin
    • mgla_jedwabna Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 09:37
      1. To była twoja ingerencja w prywatność córki, więc tak, to ty powinnaś być zażenowana.
      2. Śmiech też może być oznaką zażenowania.
      3. Co to znaczy "żeby uważała"? Albo konkret, albo daruj sobie takie "porady", bo tylko świadczą o twoim nieudźwignięciu tematu.
      4. Wtopa to by była, jakbyś znalazła zużytą prezerwatywę na kuchennym blacie. Tu chusteczka znalazła się we właściwym miejscu. Wtopą jest, że nie wytresowałaś skutecznie psa, by trzymał pysk z dala od koszy na śmieci.
      • arthwen Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:49
        ad 1. Jej? Chyba jednak psa tongue_out
    • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 09:50
      O mój bosze......
      Bardziej mnie obrzydza, że ty babrzesz się w wydzielinach chusteczkowo-śmietnukowych. Bleeeee
    • alpepe Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:05
      Aha, przypomniała mi się historyjka z życia lokatorów. Jakiś palant zostawił swoje wydzieliny w papierze w stoliku kawowym u mnie... Jakoś tak było po jego wyprowadzce, że sprzątaczki nie zaangażowałam i sama to, nie w rękawiczkach, sprzątałam. Te wszystkie, które nie czują spermy w papierze czy chusteczce, pewnie przeszły koronę. Autentycznie mi się nawet teraz na wspomnienie robi niedobrze.
    • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:05
      MOże córka się śmiała bo żeś obślinioną chusteczkę przez psa uznała za spermę...
      Nie wiem jak z młodzieżą ale ja czuję się zażenowana, że to przeczytałam...
      • alpepe Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:11
        No, Hanusina, nie mów, że nie rozpoznałabyś organoleptycznie spermy.
        • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:25
          NIe mam psa (mam koty) ale te psy które znam jak cokolwiek wezmą do paszczy to migiem jest to uślinione. Chyba bym nie wąchała i macała a poszła umyć ręce.
          Nawet jezeli to była sperma to problem nie jest ona w pokoju córki tylko sposób w jaki sie w tym domu mówi ( a raczej się nie mówi) o seksie.
          Kolejny dowód na to, ze wszkołach powinna być rzetelnie ta wiedza przekazywana
    • demono2004 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:16
      Sorry, ale popłakałam sie ze śmiechu big_grin big_grin big_grin
    • shellyanna Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 10:38
      Pogadaj z córka o tym, czy się zabezpiecza.
      • zuzanna_a Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 11:18
        Jak jaśnie chłopak kończy w chusteczce to chyba nie musi big_grin
        • hanusinamama Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 11:52
          O ile to nie stosunek przerywany...
          Poza tym nadal musi. A przynajmniej powinna. Ale jak zacznie "lepiej uważaj" to słabo ta rozmowa cokolwiek da
        • gryzelda71 Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 11:54
          To.chyba jednak.zalezy co w trakcie się dzieje.
    • zuzanna_a Re: Co powinnam zrobić 20.04.23, 11:19
      mocny kandydat na wątek roku big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka