liliawodna222 30.04.23, 09:34 Dziewczęta Gdzie znajdę duży wybór strojów kąpielowych? Możecie polecić jakieś konkretne marki? Interesują mnie dwuczęściowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mabel_mora Re: Stroje kąpielowe 30.04.23, 09:47 w wyszukiwarce internetowej wpisujesz: strój kąpielowy i dajesz "zakupy" lub "grafika" nie odpisuje złosliwe, ale tak jest najłatwiej znaleźć taki który ci sie spodoba, a potem, jak już masz wybrany, to pokaż i pytaj gdzie kupić, jak sie nosi... Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Stroje kąpielowe 30.04.23, 09:52 Ja freyowata. Inne mi tak nie leżą. A całościowy mam Triumpha, na basen. Odpowiedz Link Zgłoś
unikotka Re: Stroje kąpielowe 30.04.23, 09:55 W TK Maxx właśnie kupiłam córce. Leży idealnie - DKNY, w cenie HM. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Stroje kąpielowe 30.04.23, 09:56 Zawsze polecam Freyę, są świetne jakościowo, dobrze skonstruowane i trwają całymi latami. Właśnie sobie kupiłam nowy, po 6 latach użytkowania starego (kolory nieco wyblakły, możliwe, że z powodu basenu). Poza tym takie zwykłe miękkie bikini do opalania i snucia się po plaży kupuję w Calzedonia i hm, zawsze na wyprzedażach oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Stroje kąpielowe 30.04.23, 11:17 Wyblakły? To szkoda. Moje Freye mają więcej niż 6 lat, użytkowane bardzo intensywnie na basenie oraz w bardzo słonej wodzie i nie wyblakły. Wzory są czarno-białe i czarny jest tak intensywny jak na początku. Ale przy innych kolorach może być oczywiście inaczej. Ja osobiście nie znajdując aktualnie jednoczęściowego modelu, który by mi się podobał na tyle, by dać za niego więcej niż 50 euro (kolorami Triumpha jestem na żywo rozczarowana), kupiłam sobie strój tanio w bonprix. Ten jedyny w sklepie z miseczką E i wysokim zabudowaniem z przodu w sportowym stylu. Jestem zaskoczona tym, jak dobrze leży, choć biustu nie podnosi, ale ma przynajmniej na niego miejsce i trzyma przy klatce. Szkoda, że mam tylko wybór między kolorem brzydkim i bardzo brzydkim, a więcej takich perełek w tym prawie biuściastym rozmiarze nie mają. Ale jak ktoś chce ekonomicznie i nie ma dużego biustu, to warto zajrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Stroje kąpielowe 30.04.23, 13:27 A ja się zawiodłam na Frei, miałam jeden, byłam bardzo zadowolona, ale mąż mi wyprał i biały kolor przestał być biały. Kupiłam drugi strój w innych kolorach, ale ten sam model i rozmiar i mogę go nosić z pół godziny, potem tak mnie uwiera w mostek, że nie da się wytrzymać. Rozmiar mi się nie zmienił, stary strój z poszarzałym białym jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Stroje kąpielowe 30.04.23, 10:30 Dzięki Dziewczyny, zerknę Wstyd się przyznać, ale nie znałam tej marki Freya... Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Stroje kąpielowe 30.04.23, 10:45 Freya to marka stanikowa z tych z szeroką rozmiarówką Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Stroje kąpielowe 30.04.23, 10:57 Ja lubię stroje z gatty, plusem jest to, że do góry od bikini można dobrać doły o różnych fasonach z tej samej kolekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Stroje kąpielowe 30.04.23, 11:30 Ja też z reguły kupowałam Gattę, ale wydaje mi się, że mają niewielki wybór... Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Stroje kąpielowe 30.04.23, 11:04 Ja Freyą nie jestem zachwycona. Jakiś taki sztywny ten stanik. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Stroje kąpielowe 30.04.23, 11:33 Freya ma przecież różne modele. Z fiszbinam i bez, w różnych fasonach. Więc jak oceniasz negatywnie konkretny model, to warto podać nazwę. Może komuś się przyda. Ja mam trzy jednoczęściowe od Freyi, wszystkie mają ten sam krój miseczki, jak ich kultowy Vodka Martini, czyli soft triangle, padded, ale bez fiszbinów. Ja na zdjęciu niżej. Sztywne na pewno nie są. Jedynym problemem jest, że bardzo eksponują biust i dekolt, co przy jednoczęściowym basenowym nie zawsze jest pożądane. Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: Stroje kąpielowe 30.04.23, 11:32 Na allegro, ja też polecam Freya. Można upolować tanio ale nie zestaw tylko osobno stanik i majtki, często u różnych sprzedawców. Tzn to są części zestawu ale kupuję osobno. Stanik rozmiarówka standardowa natomiast majtki są bardzo duże noszę S/M a majtki Freya nieraz XS Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Stroje kąpielowe 30.04.23, 13:51 Ja lubię z bonprix, ale to tylko online. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszka_leila Re: Stroje kąpielowe 30.04.23, 13:56 Oglądałam w Oysho. Są przepiękne, ale moim zdaniem zupełnie nie dla kobiet z większym biustem. Fasony raczej dla nastolatek. W ogóle Oysho, które bardzo kiedyś lubiłam, przemieniło się z firmy typowo bieliźnianej w producenta strojów dla wylaszczonych sportsmenek- zazdrość mnie zżera oczywiście, bo nie ma tam już prawie nic dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś