Dodaj do ulubionych

Mycie okien - czy

02.05.23, 10:03
Zrobić to co zaplanowalam? Miałam na dzisiaj zaplanowane mycie okien, ale jestem trochę obolała. Wczoraj jeździłam na rowerze, niedużo bo 10 km, sadziłam kwiaty na balkonie, wieczorem poćwiczyłam i dziś trochę nóżki bolą.
Okna są już w stanie nieciekawym i miałam się za nie zabrać. Robicie to co zaplanujecie czy odpuszczajcie?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 10:14
      Nie myj, masz wymówkę, jesteś usprawiedliwiona.
      • 21mada Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 13:49
        To żadna wymówka akurat.
        • efka_454 Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 19:07
          Każda wymówka jest dobra
    • bene_gesserit Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 10:18
      Nie myj.
      Nic się nie stanie, jeśli ich nie umyjesz dzisiaj.
      • 21mada Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 13:48
        Każdy tak mówi ze nic się nie stanie a bywa różnie.
        • bene_gesserit Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 16:04
          Mhm. Każdy myje, a i tak się zabrudzą. A drzemki, spaceru i przyglądania się erotycznym zwyczajom ptaków nic nie zastąpi. Priorytety trzeba mieć.
        • efka_454 Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 19:09
          A co się może stać od nieumytych okien? O_O
        • arthwen Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 20:52
          Eee, a co się stanie od nieumytych okien?
          Pytam dla koleżanki, która nie umyła jeszcze po zimie (a przed zimą też nie za bardzo) tongue_out
          • silenta Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 20:55
            Przyjdzie w odwiedziny znajomy, który mógłby być przyszłym bardzo bogatym mężem ale jest pedantem i jak zobaczy te okna to z małżeństwa i obiecującej znajomości nici big_grin
            • arthwen Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 21:51
              Jak tak stawiasz sprawę, to mąż, rzeczonej koleżanki rzecz jasna, chyba postawi bana na mycie okien do końca życia big_grin
    • gama2003 Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 10:27
      Nie myj.
      Też czekam na wenę.
      Może mnie dopadnie w Dniu Sadzenia Kwiatów Na Balkonie. Czyli według moich planów gdzieś za tydzień.
      • wiosennedni5 Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 10:33
        Posadziłam te kwiatki i chciałoby się na nie wyglądać przez czyste okna☺️
        Kupiłam pelargonie, ale jakieś małe sadzonki bez kwiatów i chyba sobie długo na nie poczekam.
        • banicazarbuzem Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 13:01
          𝕋𝕠 𝕓𝕖𝕫 𝕤𝕖𝕟𝕤𝕦 𝕞𝕪ć 𝕥𝕖 𝕠𝕜𝕟𝕒, 𝕡𝕡𝕔𝕫𝕖𝕜𝕒𝕛 𝕒ż 𝕓ę𝕕ą 𝕜𝕨𝕚𝕒𝕥𝕪 😀
    • ichi51e Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 10:30
      Umyj będziesz mieć z glowy
    • mondaymorning1987 Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 10:32
      Ja miałam w planach skopać osttnie pół grządki ale czekam aż spadnie deszcz zapowiadany, żeby mieć wymówkę😀jestem cała obolała po wczorajszym kopaniu i dzisiejszym porannym sadzeniu kwiatków.
    • pepsi.only Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 10:35
      To nie myj okien. A umyj jedno okno. Umyj to, na którym najbardziej ci zależy.
      Jak mam tak z kuchennym , bez firanek, zasłonek itd z widokiem na podwórko, jak jest brudne okno kuchenne to mnie to wkurza, i dlatego myje je b. często. I czasem na tym jednym oknie kończę, a czasem- jak mi dobrze idzie- to robię jeszcze np w sypialni i biurze, albo w łazience ( bo najmniejsze) ale zawsze zawsze jestem coś do przodu.
      • 7katipo Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 11:49
        To jest dobra koncepcja. Bo jest szansa, że niesiona siłą rozpędu umyjesz więcej, niż jedno.
        Ja tak mam 🤭
    • joyce_byers Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 10:36
      Nie myj. Jest ładna pogoda. Odpocznij, wypij kawę. Okna nie zając.
    • daniela34 Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 11:04
      Różnie, pani, różniście. Czasem robię wg planu a czasem odpuszczam. Dziś plan mam napięty: posadzić rośliny na balkonie, przebrać pościel, posprzątać kuchnię i salon. Co z tego wyjdzie to się zobaczy.
      • 21mada Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 13:50
        Teraz po Wielkanocy dopiero cię oświeciło ze trzeba zmienić pościel? 🙄
        • memphis90 Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 15:16
          A ma teraz czekać do kolejnej…? Oj, z kogoś tu flejka wyszla…
        • panna_lila Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 17:04
          ematka zmienia co tydzień, więc od wielkanocy, to może być juz trzecia zmianasmile
        • daniela34 Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 17:39
          Nie, to nie po Wielkanocy, to już przed Bożym Narodzeniem, bo potem mogę nie zdążyć.

Melduję, że plan został prawie wykonany. Rośliny posadzone co oczywiście natura uczciła deszczem, żebym się nie mogła w spokoju upajać kawą na balkonie. Pościel zmieniona i wyprana, pralka kończy ostatnią turę, kuchnia posprzątana. Mężczyzna mojego życia ma jeszcze odkurzyć. Idę po bacik żeby pogonić.
    • hrabina_niczyja Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 11:09
      Zależy jak bardzo nas brudne okna męczą. Chociaż z drugiej strony do tego trzeba mieć wene, wtedy robota idzie szybciej.
      • kubek0802 Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 11:47
        Nie będę obiektywna, bo wczoraj miałam wenę na mycie okien. Dziś mam czyściusieńkie co mnie ucieszyło z samego rana.
        • vivyan Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 13:41
          O, to tak jak ja. Już mi słabo szło niepatrzenie na brudne okna (od końca listopada nie były myte! ), więc wczoraj nastał TEN dzień 😆 Ale jak nie ma weny to nie ma co się zmuszać 😀
      • memphis90 Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 15:18
        Oj tam wenę, wkurrrr..a solidnego trzeba mieć, wtedy się samo szoruje i nabłyszcza…
    • danaide2.0 Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 11:50
      Umyłam dziś dwa okna dla Konstytucji.
      Zakwasy trzeba rozchodzićwink
    • szmytka1 Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 12:12
      No jak się zmęczyłam, ale mam wizytę u dentysty, to idę, ale jak miałam okna myc, a mi się odechciało, to nie myje. Nikt mnie z umycia moich własnych okien nie będzie rozliczał, więc jaki problem umyć w przypływie natchnienia, a nie zgodnie z jakimś tam planem
      • nika_1985 Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 12:21
        A daj sobie spokój z oknami czy innymi rzeczami. Jak ja źle się czuje to chrzanie cały system o nie robię nic. A że nie jestem pozbiera na pkcie mycia okienek koniecznie przed świętami, przed przyjęciem rodziny (koleżanka tak ma) czy przed wiosną, po wiośnie itp. to myje kiedy mi się podobawink
        • nika_1985 Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 12:23
          Nie jestem piznieta miało byćwink)
          Nie daj się zwariować kobieto!! A sąsiadki.moga sobie myć okna nawet co nd smile)
    • mandre_polo Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 12:22
      Zakwasy to miły ból. Rozchodzic i się zapomni
    • szafireczek Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 12:37
      Ja myję systematycznie, bo sobie wmawiam, że jak są czyste, to mniej męczy mnie alergia (nie mam na kurz, tylko na pyłkismile) Tak w ogóle ma padać, a potem ma być zimno, bo nadchodzą "zimni ogrodnicy" i "zimna zośka" - szkoda jednorazowego wysiłkusmile
      • pade Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 13:27
        "Tak w ogóle ma padać, a potem ma być zimno, bo nadchodzą "zimni ogrodnicy" i "zimna zośka" - szkoda jednorazowego wysiłku"

I właśnie dlatego nie myłam okien przed świętami (bo zimno i deszcz) i w majówkę (bo majówka jest od ogrodu, odpoczynku, a właściwie to zaraz będzie padać). Pomyślę o myciu w czerwcusmile
        • nika_1985 Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 13:52
          Ja równieżwink
          • unikotka Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 18:12
            Moje też czekają. Czerwiec brzmi rozsądnie. 😂
    • demono2004 Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 13:33
      Myję, gdy mam czas/ochotę. Nie robię niczego wbrew sobie.
    • 21mada Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 13:47
      Skoro zaplanowałaś, to powinnaś umyć te okna. To że jesteś obolała to nie jest żaden powód. Nie może tak być, że planujesz umyć okna, a potem się wymigujesz i szukasz wymówek.
      • bene_gesserit Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 16:08
        21mada napisała:

> Nie może tak być, że planujesz umyć okna, a potem się wymigujesz i
        > szukasz wymówek.

Nie można słuchać rozkazów wewnętrznego bezwzględnego kaprala, życie jest na to za krótkie.
        • 21mada Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 16:48
          Ale kapral też człowiek i też ma uczucia. Nie rób drugiemu co tobie niemiłe!
          • bene_gesserit Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 20:36
            Racja. Ale można negocjować.
    • babcia47 Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 16:06
      To co masz zrobić jdziś zrób pojutrze. Będziesz miała dwa dni wolnego
    • em_em71 Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 17:24
      Mycue okien teraz jest bez sensu. Trzeba poczekać aż drzewa przekwitną, bo cały efekt szlag trafi jak mocniej przypyli 😀
      • unikotka Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 18:11
        Słuszna uwaga. Też się zbieram, ale po Twoim wpisie, to chyba zaczekam 🤔
    • unikotka Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 18:10
      Słucham siebie. W tej sytuacji bym odpuściła. Dobrze mieć plan, ale jak coś wyskoczy, typu właśnie gorsze samopoczucie, to odpuszczam. Poza tym szkoda majówki na mycie okien 🌞
      • wiosennedni5 Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 18:26
        Umyłam, jedno podwójne balkonowe, mniejsze w salonie i w kuchni. Przy okazji starlam kurze, usunęłam zbędne durnostojki, posprzątałam w kuchni, umyłam płytę i zlew, wyniosłam śmieci i worek z ubraniami do kontenera. Mogę odpoczywać 😄
        • wiosennedni5 Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 18:27
          W międzyczasie było pranie i odkurzanie.
        • mandre_polo Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 18:31
          Czyli zwykle sprzątanie plus umyte okno
    • jammer1974 Re: Mycie okien - czy 02.05.23, 18:59
      Nigdy nie robie tego co zaplanowalam jesli cos pokrzyzowalo mj plant(gorsze samopoczucie, czy zwykle lenistwo). I jeszcze nigdy swiat mi sie z tego powodu nie zawalil.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka