Dodaj do ulubionych

100 SPF- polecajka

13.05.23, 13:55
SPF100 z dobrym skladem polecicie?

Tak tak wiem ze kluczowe jest nakladanie wielokrotnie. Mam alergie na slonce i wychodza mi tu i tam bomble jak ide na plaze wiec SPF100 jak juz kupuje bo SPF50 sie skonczyl.
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 14:03
      https://static.gemini.pl/assets/produkty/9053076/pharmaceris-a-medic-protection-krem-specjalna-ochrona-spf100-75-ml-16539039071.jpg

Uprzedzam, szczypie w oczy, omijaj te okolice.
      • woman_in_love Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 14:41
        mnie tam każdy szczypie w oczy
        • by Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 16:04
          woman_in_love napisała:

> mnie tam każdy szczypie w oczy

Ostatnio kupiłam Orientana SPF50+ do twarzy, 100% naturalny i ... uwaga! Nie szczypie w oczy!
          A wszystkie inne szczypały ( Nivea, Garniera, La-Roche)
          • woman_in_love Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 16:13
            hmmm... to kosmetyki naturalne, nie wiem czemu brak mi zaufania do jakości filtra

i co? działa oprócz tego, że nie szczypie?
            • by Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 16:34
              Ciężko ocenić bo przed zastosowaniem zdążyłam opalić się trochę..
            • black_magic_women Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 20:48
              woman_in_love napisała:

> hmmm... to kosmetyki naturalne, nie wiem czemu brak mi zaufania do jakości filt
              > ra
              >
              >

Mam podobnie.
        • primula.alpicola Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 17:33
          woman_in_love napisała:

> mnie tam każdy szczypie w oczy

Próbowałaś Holika Aloe?
          • woman_in_love Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 22:05
            wydaje mi się, że koleżanka dawała mi to przetestować 2 lata temu i też szczypało
      • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 14:58
        O obniucham skład
      • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 17:03
        Octocrylene zawiera. To nie jest dobry skladnik
    • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 14:51
      Princess a jak się czuje „ maz” ?
      Czy to jakoś dalszy przyjaciel miał ten udar ?
      • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 14:58
        Stary Prince odpukac ma sie bardzo dobrze.
        Stary Prince to nie moj przyjaciel tylko dopust bozy 🤣🤣🤣

Moj przyjaciel Dave mial mini udar. Dokladnie posobna historia jak z Lisem.Nagle w wieku 58 lat wpadl na pomysł biegania dlugosystansowego. Chlopy! 🙄Stracil wzrok w 1/4 oka i naplynela tam krew. Mial wselakie badania i dali leki ale to sie moze powtorzyc...jak u Lisa
        • taniarada Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 15:07
          Tu nie ma żartów .Po mini udarze zalecane jest dożywotnie przyjmowanie kwasu acetylosalicylowego (lub - w razie jego nietolerancji lub przeciwwskazań do stosowania - innych leków przeciwpłytkowych jak czytam .
          • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 15:22
            No właśnie
            Ciekawe czy w ogole so lekarza się dostał bo w uk lekarze teraz strajkują
            • taniarada [...] 13.05.23, 15:59
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 16:54
                No moj kumpel a nie amant.

Ja nie rozumiem dlaczego w Polsce koniecznie sie trzeba przyjaznic z ta sama plcia. Ja mam przyjaciol i znajomych obojga plci i nie mam z nimi romansow.
                • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 17:01
                  No weź
                  Ale co Prince na to ?
                  Ja za granica i
                  Ja nigdy nie miałam przyjaciół facetów i absolutnie by mi się nie podobało gdyby maz miał jakiś przyjaciółki
                  On jest dobrze ułożony zreszta _ nie chciał ostatnio jechać tylko z sama sąsiadka zawieść dzieci na atrakcje hihihi

Czy Prince ma dużo przyjaciółek ? wink
                  • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 17:05
                    Prince? Z jednego sie smieje a drugiego lubi. Ja jestem osoba towarzyska.
                    Moze twoj maz jakiś amorzasty. Ja jestem osoba powsciagliwa.

Prince ma jednego przyjaciela z tego co kojarze. Reszta to znajomi
                    • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 17:20
                      Nie rozumiem ale cenie wink
                      • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 18:10
                        Od liceum jak siegam pamiecia mialam kumpli.
                • taniarada Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 19:40
                  princesswhitewolf napisała:

> No moj kumpel a nie amant.
                  >
                  > Ja nie rozumiem dlaczego w Polsce koniecznie sie trzeba przyjaznic z ta sama pl
                  > cia. Ja mam przyjaciol i znajomych obojga plci i nie mam z nimi romansow.
                  To ja wiem ale nadgorliwość gorsza od faszyzmu .Nawet nie można pożartować 😊
                  • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 19:54
                    Ja myślałam że ty to poważnie

ty też masz przyjaciółki kobiety?
                    • taniarada Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 20:19
                      Oczywiście kumpli mam dwóch .Trzech wyjechało 1990 roku do Australii i różne ich losy .Nie przepadam za facetami .To od małego gdy brakło matki taka schiza .
          • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 15:43
            Dostal Clopidogrel i badaja go dalej.

Nie ma problemu z dostaniem sie do specjalisty. Natychmiast go przyjeli.

Strajki to sa jedno dwu dniowe i to mlodych lekarzy szpitalnych i pielegniarek. A poza tym juz sie dogadali z rzadem
            • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 16:15
              Ale aż strach zachorować z tymi strajkami dobre ze mas lekarkę w domu i recepty od ręki
              • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 16:50
                Haha moja mama ma 83 lata i od 10lat jest na emeryturze
                • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 17:03
                  Do polski do siostry nie mysli wracać ?
                  • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 17:05
                    Siostry z ktora sie nie widzialam z 30 lat? Lol
                  • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 17:08
                    Ah ty mowisz o mojej siostrze a nie mojej mamy siostrze.

Moja mama nie mieszkala z moja siostra by do niej wracac. Poza tym przeciez sie widuja
                    • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 17:17
                      Ale starsi ludzie lubią wracać do ojczyzny
                      I z brytyjskiej emerytury by żyła jak królowa

O to mi chodziło smile
                      • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 18:08
                        Sadzisz ze moja mama jako emerytowany lekarz biede klepie hehe?
                      • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 18:09
                        Musialoby zalac UK bym wracala do Polski.
                        • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 20:11
                          Do 2030 tylko macie lepiej potem poziom gorszy niż w Polsce
                          6,5 roku zleci migiem
                          • taniarada Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 20:33
                            Zżyta z tym Londynem .Do Pisu nie wróci .A z kościołem katolickim jest nie po drodze .To pełna gębą Angielka .Może kiedyś królową zostanie 😊
                            • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 21:16
                              No synek Princess aspiruje do elitarnych szkół więc może tam np. spotkać Za 10 lat królewską córkę Charlotte i wziąć z nią ślub

nigdy nie wiesz więc się śmiesz Kuj

• taniarada Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 21:26
                                "No synek Princess aspiruje do elitarnych szkół więc może tam np. spotkać Za 10 lat królewską córkę Charlotte i wziąć z nią ślub .O tym samym mówię Princessa zasługuje na takie zaszczyty .Matka królewicza wspaniale brzmi .Ale bez żartów to fajna i dobra kumpela .Jest otwarta na ludzi i nieźle sobie daje radę. Dobrej nocy Asma bez Ciebie nie jest fajnie ,a resztę pies drapał. Siema .
                              • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 21:58
                                Nie taaak elitarnych 🤣.
                                • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 04:40
                                  Kurczę ale fajnie byłoby mieć kogoś „ swojego „ w rodzinie królewskiej
                                  • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 12:31
                                    Nie sadze
                          • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 21:08
                            >Do 2030 tylko macie lepiej potem poziom gorszy niż w Polsce 6,5 roku zleci migiem

Po polskiej wojnie z Rosja?? 🤣
                            • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 21:22
                              Nie będzie wojny
                              Putin atakuje wrzuca jakieś pociski na Polskę co jakiś czas ale zero reakcji

Polska korzysta bo część kasy dla Ukrainy skapuje u nas wink Ukraina się reformuje na wzór europejski i też zgarnia mnóstwo kasy z całego świata

No umówmy się ze porozmawiamy 2030 r. ciekawe jak się zmieni nasze życie
                              • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 21:59
                                Mysle ze moxemy pogadac juz w koncu 2028
                                • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 04:55
                                  Napisz co się wydarzy bo twoje przepowiednie się sprawdzają tak jak ta o wojnie
                                  • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 11:34
                                    O wojna to bedzie ale niekoniecznie na terenie Polski ale beda sie bic gdzie indziej " do ostatniego Polaka" jak to w NATO.
                                    Ja nigdy nie mowilam ze to juz natychmiast. Ale do podanej przez Ciebie daty 2030 juz bedzie wszystko jasne.

Pamietaj ze PsychoPutin najechal Krym w 2014 a wojna na Ukrainie na wieksza skale nastapila pozniej.
                                    • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 11:38
                                      Aha no właśnie przecież zapowiadają też wojnę w Irlandii północnej

Jak się kryzys pogłębi to automatycznie mogą się zacząć tłuc tam na tej drugiej wyspie
                                      • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 12:32
                                        Absolutnie nie wierze w wojne w Irl Polnocnej
        • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 15:19
          Niech się cieszy ze zyje

Jeden taki gagatek zawsze umiera w każdym maratonie …. Ludzie myślą ze bieganie to igraszki
          • pani_tau Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 15:26
            Niezmiernie mnie dziwi to uwielbienie dla maratonów, bo przecież pierwszy maratończyk zmarł po dobiegnięciu do celu.
            • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 15:36
              Naprawdę przyjaciel Proncess miał dużo szczęścia
              60 latek stojący nad grobem zapisał się bez żadnego treningu na bieg 42 km

Szok
              • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 15:41
                Moj przyjaciel narazie trenowal by byc w maratonie. Ale zaczal nagle.
                • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 16:01
                  A to dziwne bo są specjalne programy i nawet aplikacje na telefon z rozpiska treningów
                  Co on
                  To wiedza z Google nawet
                  Proncess podpowiedz mu
              • taniarada Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 15:47
                samaasma napisał(a):

> Naprawdę przyjaciel Proncess miał dużo szczęścia
                > 60 latek stojący nad grobem zapisał się bez żadnego treningu na bieg 42 km
                >
                > Szok
                Hehe Sport to zdrowie ,ale na papierze .Długo się trzeba przygotowywać do tego.
                • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 16:03
                  I zaczynać tak pozno tez niedobrze
        • joyce_byers Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 16:26
          Lis miał akurat przetrwały otwór w sercu. Wyszło mu w badaniu TCD. Niestety dopiero jego trzeci udar w dość krótkim czasie dał lekarzom do myślenia w tym kierunku. Gdyby zrobili mu totalnie nieinwazyjne badania TCD (robione w każdym oddziale neurologii nawet w Polsce) to chłop nie miałby pozostałych dwóch udarów mózgu.
          Tą samą przypadłość miała żona Justina Biebera. Echo serca nie pokazuje tej wady. Jej efektem są tylko udary niedokrwienne mózgu jeden po drugim w bardzo krótkim odcinku czasowym.
          Także co do Lisa to nie samo bieganie maratonów, ale wysiłek fizyczny powoduje udar w przypadku otworu przetrwałego.
          Równie dobrze mógł sobie nurkować wśród rafy czy robić za przeproszeniem kupę, albo lecieć samolotem lub kichać.Tutaj też zmiana ciśnienia powoduje, że udar powstaje wskutek właśnie przepuszczalności naczyń krwionośnych w mózgu.
          • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 16:52
            Mojego znajomego zaraz zaczeli badac we wszystkie strony
            • joyce_byers Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 19:31
              To dobrze. Tak właśnie być powinno. Dużo zdrowia dla niego.
              • taniarada Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 19:46
                O zdrowie trzeba samemu zadbać .A do biegania trzeba się przygotować .A teraz po mini wylewie można zapomnieć .Badania wykluczą czy nie ma tętniaka .
                • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 21:09
                  Nie ma tetniaka. Juz to wiadomo
                  • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 21:19
                    Ale dalej Biega od nowa tak jak Lis???
                    • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 22:04
                      No wyperswadowal mu lekarz.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 15:59
      A to nie jest tak, że 100 spf to ściema? Tzn. że daje minimalnie lepszą ochrone niż 50 spf, i nie daje 100% ochrony.
      • bazia_morska Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 16:18
        Nie, ale i tak najwazniejsze jest dokladne nałożenie i reaplikacja smile
      • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 16:58
        SPF 50 blokuje 98 procent UVB a SPF 100 99 procent UVB.
        Jak kupuje krem z filtrem to i dlaczego nie mialabym kupic 100 SPF skoro juz kupuje a cena taka sama.

No ale to tylko UVB. A szukam UVB 100 SPF z pelnym spektrum
        • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 17:02
          Nie chciało by mi się tak analizować
          Wolałabym nie isc na plaże hihihii
          • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 18:46
            Bo nie masz czerwonych bąbli po plazy
            .a ja mam i serdecznie dziekuje za ga atrakcje
            • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 19:51
              W namiociiku jak siedzisz to dostajesz bąble???

Mam SPF 50 i jak się taki SPF sumiennie używa dokładnie wciera i po w tarza aplikację bo kąpieli czytam co kilka godzin To się w ogóle nie Opala sz skóra biała więc nie wiem czy miałby się różnić od tej pięćdziesiątki setka chyba tylko że bardziej naszpikowane chemią i więcej kosztuje a efekt taki sam
            • taniarada Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 19:54
              To Panthenol Spray używaj .Dobrze Ci Asma napisała że się katujesz .Ja w zimie używam solarium i mam gdzieś bzdety że szkodzi. Najpierw intensywnie. ,później raz w miesiącu.Jak masz delikatną skórę to ją nawilżasz jakimś kremem który Ci służy ,a nie jakieś wynalazki i opalasz delikatnie z początku .
              • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 22:05
                Ja mam alergie na slonce. W ogole sie nie opalam.
                • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 04:54
                  To nie rozumiem po co prześladujesz na tej plazy ?
                  Nie możecie zacząć jeździć w góry ?
                  Przecież na francuskiej zimnej plazy nie kończy się świat
                  • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 11:37
                    >Przecież na francuskiej zimnej plazy nie kończy się świat.

Zimna plaza nad morzem śródziemnym siosna latem mowisz...🤔💭
                    Asma przyznaj sie hehe ty nigdy nad morzem srodziemnym nie bylas - sadzac po tej wypowiedzi 😄🤣

Nie lubie jezdzic w gory. Uwielbiam morze. Slonce w gorach tez wali. Wszedzie wali.
                    • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 12:19
                      Prinze ss właśnie przeciwieństwie do ciebie ja jeżdżę co roku w jakieś inne miejsce i nigdy bym nie stwierdziła że we Francji są jakieś nie wiadomo jakie ekstremalne warunki w porównaniu z bardziej egzotycznemi krajami

Kamon
                      • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 12:35
                        Napisalas zdanie " zimne wybrzeze We Francji"

Morze Środziemne to morze zamkniete. Wiosna, latem i wczesna jesienia nie ma czegos takiego jak " zimne wybrzeze we Francji nad morzem śródziemnym. Po prostu nie ma. Tam zawsze latem jest cieplo i jest ciepla woda.

Nie wiem jak sie ma do tego " egzotyczne kraje".

Po prostu to zamkniete morze.

Chyba ze ma byc z krokodylami i ciepla jak zupa no na pd Florydy. Nie dziekuje
                        • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 12:49
                          Tak Krokodyle i tarantule

Mogłabyś gdzieś pojechać i dziecku pokazaćsmile

Wy Francji to przecież podobnie jak w Piasecznie znudziło by mi się
                          • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 13:52
                            Nam sie nie nudzi. W Piasecznie znudziloby mi sie po godzinie
                            • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 14:18
                              Ale synkowi musicie też pokazywać świat
                              co on wyrośnie przekonaniu że Kula Ziemska składa się tylko z jakiejś plaży we Francji i udek Żabich na kolację
                              • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 15:09
                                no bylismy z nim w Hiszpanii i w Grecji.

Poza tym wyjezdzamy z 3 razy w roku w UK. W ostatni weekend znowu jedziemy

• samaasma Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 15:15
                                  No ale co ma biedny jeździć po tej uk
                                  po co
                                  to tak trochę biednie jak w stanie wojennym jeździło się po Polsce bo nie można było wyjechać za granicę

W Afryce nie był ani w Azji ani w Ameryce

Podróże mają znacząco podrożeć więc to może być ostatni Dzwonek żeby sobie tak po świecie pohulać
                                  • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 15:25
                                    bo tu jest pieknie i wszedzie morze.

W ogole za boga ojca nie mam checi jechac do Afryki a wyjazd do Tokyo wspominam jako koszmar
        • black_magic_women Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 20:52
          princesswhitewolf napisała:

> skoro juz ku
          > puje a cena taka sama.
          >

Zastanawiałam się ostatnio dlaczego spf-y są relatywnie drogie. Czy to technologia, składniki, czy po prostu marża na specyficzny produkt? Ktoś wyjaśni?
          • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 13.05.23, 21:18
            Nie śledzę tak bardzo tematu ale ostatnio też jest Moda na takie tanie SPF chyba z niwea
            dla mnie był trochę za lepki Ale to kwestia mojej skóry bo ja potrzebuję takie matujące ale naprawdę nie widzę żadnej różnicy między takim za 5 € a jakimś za 50 eur
            • black_magic_women Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 00:46
              samaasma napisał(a):

> ja potrzebuję takie
              > matujące

I ja. A ty czego teraz używasz? Ja forumowego Garniera, ale na to daję makijaż, więc szukam jeszcze czegoś "suchszego".
              • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 04:49
                Wiesz co przez lata kupowałam z Korei taki super z face stop No shine ale już jest nie do zdobycia

Teraz mam taki ale nie jest to jakieś wow tak hak poprzedni ale nie chce mi się szukać i testować

www.biore.com/en-gb/products/sunscreen-spf-50/

A który to ten garnier ?
                • black_magic_women Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 21:55
                  Takibz napisem anty dark spot. A ten biore fajny? Chyba nigdy nic od nich nie miałam.
                  • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 22:09
                    Dzięki
                    Nic lepszego od tego biore na ten moment nie znalazłam tylko są różne rodzaje tego niebieskiego i taki najlżejszy jest gel

No i cena jest znośna bo miałam ostatnio kilka takich niby wow za 50 - 60 € i nie podeszły mi
    • engine8t Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 01:07
      Zadngo nie polecam...
      Wszystko powyzej SPF 30 to juz markieting..
      SPF15 blokuje % UV, SPF30 blokuje 97% UV, SPF45 - 98%
      NIC nie blokuje 100%.
      • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 01:40
        Przy takim samym nakladaniu wielokrotnym miedzy 30 a 50 roznica jest widoczna..u mnie w alergicznych objawach. No i musi to byc full spectrum a nie tylko UVB blocker
      • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 04:52
        No dokładnie
        Skoro 50 spf ma wszystko blokować to czym są te wyższe ? wink

Czy do kupienia jest również spf 200 i spf 1000?
        Hahahah
        • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 11:38
          O 1 procent wiecej. Wiesz tak jak napisalam- gdyby miala w domu SPF 50 to bym nie kupowala nowego. A ze akurat ten sie przeterminowal i czas kupic nowy to kupie 100 SPF czemu nie.
          • taniarada Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 12:02
            To sobie kup prędzej lub coś podobnego i stopniowo przyzwyczajaj skórę do słońca .
            • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 12:18
              Albo bluzkę UV po prostu
              • black_magic_women Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 21:58
                Nacinstagramieceidziałam "kominiarki uv" do kupienia w hiszpańskich aptekach
                • black_magic_women Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 21:59
                  *Na instagramie widziałam
                • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 22:10
                  Ja widziałam dzisiaj taka kominiarkę właśnie UV googlami szczepiony mi z przodu takimi jak od motocykla

• samaasma Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 12:17
            Princesa ale to 100 spf to jest chemia razy 100
            czy od takiej ilości Chemi która jest zbędna tak właściwie nie pogłębi ci się alergia?

Wydaje mi się że przy alergii właśnie trzeba się powstrzymać od wścierania agresywnej Chemi w skórę
            • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 12:38
              No totez nie uzywam ,jak to okreslilas "agresywnej chemii" w filtrach i pytalam o taki z dobrym skladem. Potrafie tez odroznic w skladzie.

Poza tym zalezy na co ta alergia. Ja nie mam alergii na wszystko. Na kremy wszelakie nigdy. Natomiast alergie na slonce mam nie od wczoraj.
              • taniarada Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 12:43
                Co robi blondynka, gdy Słońce świeci jej w oczy?
                Nakłada cień na powieki
              • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 12:48
                No tak ale to jest twoja skóra to też wydaje mi się że lepiej nie szpiegować jej tapeta ze środków Chemicznych których masz przecież więcej w takim SPF 100 niż SPF 50

A nie próbowałaś takich ubrań z UV ?
                • taniarada Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 12:49
                  Coś takiego Asma . www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.decathlon.pl/browse/c0-kobieta/c1-odziez-damska/c2-odziez-z-filtrem-uv-damskie/_/N-1hq6xfy&ved=2ahUKEwiW1KHa0PT-AhWPxIsKHWa3AREQFnoECBIQAQ&usg=AOvVaw3jmiYuSEh9yn1aLcsD9iea
                  • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 12:51
                    Nie otwiera mi się ten link coś pokazuje że trzeba się zalogować czy coś

Ale rozumiem że to jakaś gustowna bluzeczka którą Prinzess mogłaby sobie kupić żeby się chronić na plaży. Zamiast leżeć oklejona chemią po czubek nosa

Tak tak tak
                    • taniarada Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 13:26
                      Nie wiem dlaczego Ci się nie otwiera ? Nie trzeba się logować .Obiad gotuje i patrzę na ematkę ,a wyjątkowo na Ciebie 😉
                      • taniarada Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 13:28
                        Coś takiego ,ale są i tańsze z tego linku wyżej .
                        • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 14:19
                          Ona nie chce naszej bluzki , nie wiem dlaczego

• princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 15:08
                            bo juz taka mam. Niemniej szyi, dekoltu nie chroni. I tu wazny jest SPF i o tym mowie
                            • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 15:13
                              Są też kapelusze takie z rondem Też z materiału uv

W ogóle zainspirowali ście mnie chyba sobie kupię też taką bluzkę

Mówisz że ona chroni i nawet jak się nie posmarujesz to śmigasz cały dzień w słońcu i nic nie opali?
                              • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 15:26
                                trzeba powtarzac smarowanie. Poza tym to nie opalenizna jest objawem alergii ale 1 cm bable.

Oczywiscie ze kapelusz mam. I galoty leggingsy plywackie do kolan
                                • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 16:04
                                  Jeszcze opcją jest burkini

tam we Francji chyba większość na plazy jest w burkini prawda wiec to nie jest żadna sensacja ? Czasami im zazdroszczę
                                  • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 18:05
                                    Nie stac ich na wybrzeze.
                                    • samaasma Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 22:06
                                      A na co ?
                        • taniarada Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 15:25
                          taniarada napisał:

> Coś takiego ,ale są i tańsze z tego linku wyżej .
                          A my tak się staramy 😛
                    • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 13:51
                      Bluzke na nos mowisz? No mowie UFOk 😄🤣
                • princesswhitewolf Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 13:50
                  Oczywiście ze tak ale przeciez nie chodze cala w jakims kostiumie jak UFOk lol. I to nie tylko o olywanie chodzi ale i funkcjonowanie na codzien
                  • taniarada Re: 100 SPF- polecajka 14.05.23, 15:32
                    Pudry z SPF z pędzelkiem .To lepsze niż krem którego szukasz .To jest hicior poczytaj .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka