Dodaj do ulubionych

Wątek wyżalny

• 21mada Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 10:40
      No niestety temperatura w zimie nie różni się zbytnio od temperatury wiosna i jesienią. Lato trwa 3 miesiące i to tyle.
      • andaba Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 10:46
        Ale to nie wiosna jest problemem, tylko beznadziejne zimy.
        Jak zimą było po -15 do -30 stopni, to nikomu nie przeszkadzało 10 stopni w maju.
        Mnie zresztą i teraz nie przeszkadza, wolę 3,5, niż 35.
        • panna.nasturcja Re: Wątek wyżalny 18.05.23, 02:26
          Otóż to. Podpisuję się wszystkimi łapami.
    • okruchlodu Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 10:54
      Nie pomogę. Może i jest zimniej ale nie narzekam. Zepsuł mi się sterownik temp do pieca gazowego więc muszę ręcznie uruchamiać. A że grzanie w maju jest dla słabych (hehehe) to nie włączam. Tylko koteł musi zwinięty w kulkę spać ale za to chętnie przychodzi do mnie na przytulaski.

A żeby jeszcze bardziej pogrążyć zmarzluchów i pokazać brak solidarnosci dodam, że dzisiaj spałam przy otwartym oknie a wczoraj wybilam na miasto w kiecce z gołymi nogami i krótkim rękawem. I jak zobaczyłam ludzi w kurtkach to pomyślałam WTF?
      • 21mada Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 11:28
        Pewnie masz nadwagę i tłuszcz cię grzeje. Zgadłam?
        • okruchlodu Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 12:13
          A co ty robisz casting na trzecią do trójkąta?
          Zgadzam?
    • stephanie.plum Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 11:17
      raz we Flandrii nad morzem mieliśmy taki rok, że zimą było +5 a latem +12 stopni, zaś lało równo cały czas. i ten wicher, który zdejmował człowieka z roweru...
      wspomnienia jednak mamy piękne!

z ujowych rzeczy, boli mnie brzuch.

:~(
    • homohominilupus Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 11:19
      U nas też się nieźle ochlodzilo po koszmarnych kwietniowo/ majowych upałach. Ale jest słonecznie i niestety bardzo sucho. Nie wróży to dobrze.
      Tęsknię za majem buchajacym zielenią.
      Na szczęście już zaraz jedziemy w góry a tam klimat bardziej zbliżony do polskiego.
      8 stopni i deszczu jednakowoż współczuję 😬
    • samaasma Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 11:41
      Zgoda co do pogody ale z tym piecem to chyba trochę przesadzacie skoro tyle kosztuje to nie możecie go wyłączyć nie wiem jaką różnicę robi bo na pewno nie jest tak jak w zimie bo jednak dni są Ciepłe i wszystko się ociepla

Poza tym zepsuł mi się dziś nieoczekiwanie ekspres do kawy O który staram się bardzo dbać bo bez kawy nie mam życia kosztował 1 000 000 i po kilku miesiącach już zepsuty ….no super….. Jeszcze mam gwarancję ale z taką jakością to trochę pieniądze wyrzucone w błoto jak on ma Zamiar się psuć i co trochę
      • szarmszejk123 Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 11:56
        No jasne, możemy go wyłączyć, obniżajac temperaturę na termostacie poniżej dla nas akceptowalnej:p mamy ustawione 19 stopni w nocy i 21 w dzień, skoro piec się włączył, znaczy że temperatura spadła poniżej 19.
        • snakelilith Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 12:42
          Ale 19 stopni w nocy to jakby trochę luksus, więc jak chcesz to musisz płacić. Niederlandy to nie tropiki.
          • szarmszejk123 Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 12:52
            No nie wiem, czy luksus w maju. Jakoś do tej pory nie było luksusem i to bez dogrzewania. 3 stopnie wnocy to tutaj normalnie są w styczniu, nie w maju.
          • samaasma Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 13:29
            No właśnie
            Snake jak zwykle fachowo dobije

To wasz wybór
            Ja znam osoby patrzące ekologicznie które w zimie w dzień maja 17 wink
            W nocy nie wiem typuje 10 ???

Sama nie wiem ile mam teraz w nocy ale to maj i ogrzewanie nam niepotrzebne

Ale kto bogatemu zabroni sobie ustawiać 19 jak ma taki kaprys ?

• szarmszejk123 Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 13:32
              No, całe szczęście, że nas stać na życie w ciepłe,nie muszę mrozić dupy w10 stopniach :p ale nie powiem, że nie wolałabym wydac tej kasy na cos innego, zamiast ogrzewania w maju.
              • okruchlodu Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 15:04
                I to jest powód do radości, żyjesz luksusowo w ciepełku. Nie każdy zmarznięty człowiek miał/ma/będzie miał się tak dobrze.

Nie musisz zdobywać drewna na opał, palić ogniska i otulać się w futra wcześniej upolowanych zwierząt. Wystarczy, że ustawisz termostat na odpowiednią temperaturę i wszystko zrobi się samo. Jak tak człowiek spojrzy na to z tej perspektywy to wychodzi, że urodziliśmy się w najlepszych czasach, w całkiem przyzwoitym miejscu.
    • klaramara33 Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 12:35
      Nie mogę się otzrąsnać po pKamilka..łaczę nocami,na pracy nie mogę się skupić. ...Już incazej mi wszytko wygląda.
      • simply_z Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 13:05
        zawsze wiedzialam, ze jestes trollem smile
        • klaramara33 Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 14:40
          No to mało wiesz
      • panna.nasturcja Re: Wątek wyżalny 18.05.23, 02:28
        Bo to pierwsze takie dziecko w Polsce było. I ostatnie. I nigdzie w tej chwili żadne inne dziecko nie cierpi, nie mordują go, nie strzelają do niego.
        Ty masz 15 lat?
    • alpepe Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 13:24
      Moja psia córka ma stan zapalny i dysplazję uda. Bardzo cierpi, jak tabletki przestają działać, a ja mam tyle rzeczy jeszcze do zrobienia. Oczywiście leczenie swoje kosztuje, ale najbardziej mnie uderzyło, że jestem aż tak tym podłamana, wczoraj wieczorem, choć jeszcze mialam coś zrobić, to po prostu nalałam sobie o 19 kieliszek białego wina, by się wyluzować. I tak potem nie mogłam spać mimo tabletek na sen, a o 3.30 słyszałam, jak się moja córka rusza na posłaniu, czyli zaczęło ją boleć, wstałam, dałam środek przeciwbólowy i poszłam spać, wstałam o 6, bo musiałam być w Lipsku właśnie wracam, pociąg ma pół godziny opóźnienia, dobrze, że to ICE, więc to tylko nieco ponad godzina w podróży, no i niespodziewanie kierowniczka pociągu znalazła dwa miejsca, jedno zajęłam ja, siedzę wygodnie i klepię w klawisze. A dziś wieczorem jeszcze podróż nad morze i cztery dni wypełnione kurowaniem psa, pracą i pomocą w remoncie.
    • kora.bez.loginu Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 13:29
      7latka cała w ospie, to pasuje do wyżalnego wątku? Ale deszcz sprzyja o tyle, że nie muszę wysłuchiwać jak to okropnie, że nie wyjdzie na rower/rolki..
      • szarmszejk123 Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 13:32
        Jasne, że pasuje. zdrowia!
      • szmytka1 Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 14:45
        Dlaczego nie zaszczepiona? 7 latka od 5 lat powinna być już po cyklu szczepień zawierających te szczepionkę
      • panna.nasturcja Re: Wątek wyżalny 18.05.23, 02:29
        Nie szczepiłaś?
        Szkoda dziecka, półpasiec jest bardzo poważną chorobą i choruje się wiele razy.
    • borsuczyca.klusek Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 13:35
      Mnie by pogoda nawet pasowała, ale fachowscy od prac ziemno budowlanych umówieni na ten tydzień się zbiesili i kazali czekać na koniec deszczów 😒
      • szarmszejk123 Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 13:42
        My mamy w przyszłym miesiącu wymieniac okna dachowe,mam nadzieję że się wstrzyma te dwa dni..
    • bi_scotti Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 14:38
      Lucky you - Bi_scotti kocha Zime i zazdrosci Ci z calego serca - seriously smile U mnie w tym momencie +2C ale potem ma byc +12C, moze nawet +14C - wolalabym zeby nie roslo no ale juz polowa maja, eh wink
      Ujowe? Bo ja wiem ... W ten weekend nie zobacze wnuczecia, bo ci moi ukochani z Ottawa beda odwiedzac in-laws (US) - wcale mi sie to nie podoba ale nikt mnie o zdanie nie pytal tongue_out Cheers.
    • szafireczek Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 14:58
      Ale już oznajmiają, że nadchodzą upały. W weekend. Ten najbliższysmile
    • majenkirr Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 15:35
      U mnie idealnie, noce chłodne, dni idealne 😊
      • majenkirr Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 15:36
        Haha, bardzo bardzo idealnie 😅
    • enigma81 Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 15:58
      Jest mokro i ujowo.
      Trzyma mnie myśl o ciepłym Rzymie w październiku - moja pierwsza wizyta we Włoszech ever.. Oby wypaliło.
      No ale przynajmniej jest zielono.
    • emateczka Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 17:31
      Zimno, cimno i do domu daleko...

A serio, temperatury mniej mnie denerwują niz brak słońca. Jak słonko świeci, to i przy 12 stopniach jest miło. No ale świeci rzadko w tym maju...
    • mrsacola Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 19:24
      U mnie jest ok, co prawda 13 stopni ale to jest milion razy lepsze niż 3 stopnie w marcu lub 35 stopni jakie czeka nas w czerwcu jak zwykle więc napawam się i nie narzekam.
    • margaretta80 Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 21:43
      Łączę się w bólu. Nienawidzę takiego zimna. Cały czas chodzę w kurtce. Na dodatek u mnie zimno, ale nie pada i jest bardzo sucho. Więc zazdroszczę tym, u których chociaż pada. Dodam, że mieszkam w Polsce.
      • berdebul Re: Wątek wyżalny 17.05.23, 22:39
        Nie wiem, czy jest czego zazdrościć. Dzisiaj łapałam pływające (!) na trawniku żaby. 🤦🏻‍♀️
        • bi_scotti Re: Wątek wyżalny 18.05.23, 00:48
          berdebul napisała:

> Dzisiaj łapałam pływające (!) na trawniku żaby. 🤦🏻‍♀️

Just for you - nie calowalam wiec nie wiem czy Ksiaze ale chowa sie cwanie, nie? wink Cheers.
          • panna.nasturcja Re: Wątek wyżalny 18.05.23, 02:30
            Dobrze się maskuje. I w cieniu siedzi smile
    • alex_vause35 Re: Wątek wyżalny 18.05.23, 05:32
      Rano zimno, wieczorem zimno, włączam ogrzewanie, co zrobić. Pokazuje mi 4 stopnie teraz...
      Mam chyba alergię na coś, przez cały czas kicham i to momentami z krwią, więc śluzówka uszkodzona.
      Mam realną perspektywę wizyty kuratora i sprawy w sądzie rodzinnym, gdzie dostanę bęcki za prawie dorosłą osobę tongue_out. Chyba nie może być bardziej xujowo.
    • lalkaika Re: Wątek wyżalny 19.05.23, 13:56
      U mnie tak napadało, że mamy powódź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka