Dodaj do ulubionych

Co dla 3 latka

31.05.23, 06:46
Dzień dobry z rana,
W pt idę do znajomej i nie mam pojęcia co kupić 3latkowi. Wczoraj Biedrze widzialam jakieś kolorowanki z nalepkami,ale no nie wiem czy on się zainteresuje tym i nie kupiłam póki co. Nie mam kompletnie pomysłu a też nie chce biegać po sklepach. Ma to być coś niezobowiązującego.
Macie jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: Co dla 3 latka 31.05.23, 07:24
      Paczkę balonów kup. Nadmuchaj przy nim ze dwa, porzucaj, a potem już się sam pobawi.
    • little_fish Re: Co dla 3 latka 31.05.23, 07:32
      Wodne kolorowanki lub takie z naklejkami to fajny pomysł. Jak nie wiesz czym się interesuje, kup ze zwierzątkami, rzadko które dziecko ich nie lubi 😉
      • nika_1985 Re: Co dla 3 latka 31.05.23, 07:48
        Hmm ale trzy letnie dziecko koloruje? Nei znam się całkowiciewink Wydaje mi się,że dużo fajnych rzeczy jest dla takich dzieci 5-7 letnich bo przynajmniej już mega kumaty..a takie 3 letnie to sama nie wiem..
        Może do Pepco pójdę i tam coś znajdę..
        Kolorowanki będą też w Pepco?
        • little_fish Re: Co dla 3 latka 31.05.23, 08:05
          Wodne kolorowanki nie wymagają umiejętności kolorowania. Wystarczy maziać pędzelkiem z wodą i obrazek sam powstaje. A w tych z naklejkami najważniejsze są nalejki 😉
          • little_fish Re: Co dla 3 latka 31.05.23, 08:08
            youtu.be/JPKqUcMuYFk
            • nika_1985 Re: Co dla 3 latka 31.05.23, 08:17
              Dobra dziękiwink) zobaczę co tam znajdę.
              • little_fish Re: Co dla 3 latka 31.05.23, 08:36
                W Pepco dla trzylatka to jeszcze można kupić jakiś mały gadżet do zabawy piachem i wodą. Akurat na lato
              • kaczka_w_wisniach Re: Co dla 3 latka 31.05.23, 21:18
                W Biedrze są takie kolorowanki wodne (z dołączonym "pisakiem")
    • turzyca Re: Co dla 3 latka 31.05.23, 08:41
      Nalepki są zawsze trafionym prezentem dla przedszkolaka.
      Reszta też fajna, ale na przyszłość - nalepki to pewniak.
      • gajmal Re: Co dla 3 latka 31.05.23, 08:50
        Albo ciastolinę Playdoh-a?
    • szarmszejk123 Re: Co dla 3 latka 31.05.23, 09:12
      Brokat 😁
      • bona.sforza Re: Co dla 3 latka 01.06.23, 17:56
        Zła kobieta!
        Dlaczego chcesz innym zrujnowac życie?
        Autorka się nie zna i jeszcze kupi, najlepiej taki sypki we wszystkich kolorach tęczy...
        Ja błyszczę! Tak jak skarb piratow gdzies na dnie..!
        • szarmszejk123 Re: Co dla 3 latka 01.06.23, 18:32
          To na zasadzie " niech inni cierpią jak i ja cierpiałam" 🤣
          • bona.sforza Re: Co dla 3 latka 01.06.23, 21:08
            Na tej zasadzie mój ojciec zawsze się odgrażał, że będzie wnukom kupował plastelinę. Dużo plasteliny. I trąbkę, gitarę i bębenek.
            🤣🤣🤣
        • nika_1985 Re: Co dla 3 latka 01.06.23, 19:50
          Hahah bez jaj. Chociaż...gdybym matce chciała przysporzyć atrakcji typu extra sprzątanie czemu nie...wink
    • betyskai Re: Co dla 3 latka 31.05.23, 11:57
      jeśli dziewczynka to wszelkie kolorowanki i naklejanki i pisaczki, jeśli chłopak to jeszcze samochodziki
      • kitek_maly Re: Co dla 3 latka 01.06.23, 11:53
        A dla dziewczynki nie może być samochodzik?
        • panizokienka Re: Co dla 3 latka 03.06.23, 18:54
          1/1000 by się ucieszyła. Tak jak chłopcy z lalek. Choćbyś nie wiem jak zaklinała i próbowała sfeminizować rzeczywistość.
    • zaczarowanyogrod Re: Co dla 3 latka 31.05.23, 13:00
      Książeczkę, puzzle dla takich małych dzieci
    • ichi51e Re: Co dla 3 latka 31.05.23, 13:02
      Autko zmieniające kolory zależnie od temperatury
    • princesswhitewolf Re: Co dla 3 latka 31.05.23, 13:05
      samochod chodzik. Naprawde moje dziecko to uwielbialo. Taki plastikus z kolami i dziecko w tym lazi
      • little_fish Re: Co dla 3 latka 31.05.23, 21:15
        To raczej nie jest niezobowiązujący drobiazg...
        • nika_1985 Re: Co dla 3 latka 01.06.23, 12:39
          No właśnie miałam pisać.. że samochodzik chodzący to niech rodzice czy ciotka kupują.
          Ja kupiła książeczkę malowanki i miecz do robienia baniek mydlanych.
    • alewcale Re: Co dla 3 latka 31.05.23, 14:06
      Zależy od kwoty i czy chłopiec czy dziewczynka. Jeśli kolorowanki to duże (A4). Teraz jest dużo promocji. Brokat nie, bo wszystko będzie tym usypane a to się trudno sprząta i potem wszędzie ten brokat się znajduje.
    • shmu Re: Co dla 3 latka 31.05.23, 21:01
      Banki mydlane, samochodziki. Książeczki są super, ale weź taka dla 4- czy 5-cio latka. Moi nie lubią kolorować, ale zagadki rozwiazywac już tak. Naklejki też są fajne, puzzle tez.
      Nie przynos slodyczy ani ubrania (chyba, że koszulkę z traktorem, psim patrolem czy co tam dziecko lubi, ale tu trudniej trafić w gusta i na ogół są raczej dość tandetne....)
    • ga-ti Re: Co dla 3 latka 31.05.23, 21:21
      Bańki mydlane + dodatkowa butelka płynu, bo dzieci lubią ten płyn niechcący wylewać.
      Jeśli książeczki to nie koniecznie kolorowanki, za to z naklejkami będą ok, zwierzątka, pojazdy różne, dinozaury (zakładam, że to chłopiec, bo jeśli dziewczynka to wszelkie jednorożce jeszcze). Albo takie książeczki z pisakiem, w których można rysować i ścierać (mają śliskie strony).
      Pojazdy, autka, jakieś koparki, dźwigi, czy wszelkie z 'ijo-ijo', mogą być resoraki, hot wheels albo zwykłe małe.
      Auto do piaskownicy, większe, wywrotka jakaś albo taczka, czy zestaw do piasku.
      Figurki dinozaurów lub zwierzaków dzikich, ewentualnie naszych rodzimych.
      Masy plastyczne, ciastoliny, piaskoliny, czy zwykła plastelina, można w zestawie z foremkami, czy czymś tam.
      Piłka gumowa, czy jakieś mniejsze piłki.

I pewnie jeszcze wiele innych smile
      • alewcale Re: Co dla 3 latka 31.05.23, 21:30
        ciastolina z taką maszynką do wyciskania kształtów potrafi wywołać wypieki u 3-latków i zająć na długo, tylko trzeba pilnować, żeby nie wylądowała wtarta w dywan
    • kitek_maly Re: Co dla 3 latka 01.06.23, 11:51
      Hey clay - fajne i nie brudzi, są małe zestawy. Odradzam ciastolinę, kruszy się, wczepia się w ubrania.
    • nika_1985 Re: Co dla 3 latka 03.06.23, 07:50
      Dzięki bardzo za tematy. Kupiłam ten zestaw baniek i kolorowankę i dziecko wzięło to i rzuciło w kat.
      Także no cóż..wink)) nie było specjalnie zainteresowane
      • szarmszejk123 Re: Co dla 3 latka 03.06.23, 08:39
        Było brać ten brokat. Nawet jak by rzuciło w kąt to efekt byłby wow :p
        • nika_1985 Re: Co dla 3 latka 03.06.23, 08:48
          Miałyście rację z tym brokatemwink)) byłby efekt murowanywink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka