Dodaj do ulubionych

Wygra PO i...

05.06.23, 10:17
Polska pójdzie jeszcze bardziej na dno. Bieda zajrzy w oczy jeszcze bardziej niż teraz i nikt nie będzie miał nic do powiedzenia, w końcu jest lepiej, bo wreszcie nie rządzi PIS .Za PO będzie przecież sielanka. Hura
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:20
      oj, aż tak kiepsko wam sondaże wychodzą?

No, smuteczekwink)
      • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:22
        Korniz zapadła w moją wdzięczną pamięć kiedy w szóstym (!!!) dniu wojny w Ukrainie popełniła wpis jak to koleżance/znajomej/rozpłakanej kuzynce (wybacz, nie pomnę) MOPS odmówił zasiłku, bo "wszystkie środki idą na pomoc Ukraincom." Niestety nie zalinkuję, gdyż wpis (przy moim wydatnym udziale) poleciał w niebyt. Ale polecam wdzięcznej pamięci innych forumek.
        • evening.vibes Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:26
          Ja pamiętam niestety jej wpisy z innego forum o tym jak pomóc zajechanemu mężowi. Pan jedyny żywiciel rodziny bo pani bezrobotna czekała aż się zwolni etat w miejscu, skąd ją zwolniono ale do innej pracy jakoś w międzyczasie nie poszła uncertain
        • hanusinamama Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:19
          Pamiętam
        • jednoraz0w0 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 12:05
          #pamiętamy
        • panna.nasturcja Re: Wygra PO i... 05.06.23, 15:23
          Pamiętamy
    • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:20
      Już ci wczoraj pisałam. Jak wygra PO to wszyscy umrzemy i nie będzie już nikogo.
      And then there were none
      • turbinkamalinka Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:33
        daniela34 napisała:

> Już ci wczoraj pisałam. Jak wygra PO to wszyscy umrzemy i nie będzie już nikogo
        > .
        > And then there were none

Ale zobacz ile problemów się rozwiąże smile Co prawda wszyscy umrzemy ale... Nie będzie bezrobocia, nikt się nie będzie kłócił o podwyższenie płacy minimalnej. Rozwiążą się problemy z psychiatrią, szkolnictwem, niepełnosprawnymi i tysiące innych. Czy nie będzie wtedy pięknie? smile
        • s12345s Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:43
          turbinkamalinka napisała:

Czy nie będzie wtedy pięknie? smile

Ja zawsze mówię, że śmierć rozwiązuje wszystkie, ale to wszystkie problemy zmarłego. Dlatego nie bardzo rozumiem, dlaczegi ci którzy mają w życiu przesrane, tak kurczowo trzymają się tej gehenny. 🤨
          Problemy mają tylko żywi. 😐
          • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:52
            Dlatego ja zupełnie nie rozumiem, czym martwi się korniz. Skoro jest tak źle, że całej społeczności, jak twierdzi, bieda zagląda w oczy, a za PO będzie gorzej, to po prostu cała społeczność wymrze jak jeden mąż i będzie po problemie. A obszary Polski zasiedlą Pieczyngowie albo Jaćwingowie. Taka jest naturalna kolej rzeczy.
          • ayelen40 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 13:48
            Mam te same refleksje. Moja rodzicielka potrafi tak jojczyć na to życie na tym łez padole, a równocześnie, że jakie to straszne, że umierać trzeba i że codziennie można się nie obudzić. No schizofrenia lekka po prostu.
          • al_sahra Re: Wygra PO i... 06.06.23, 04:22
            s12345s napisała:

> Dlatego nie bardzo rozumiem, dlaczegi ci którzy mają w życiu przesrane, t
            > ak kurczowo trzymają się tej gehenny. 🤨

To już Woody Allen zauważył, obserwując jak w jakimś pensjonacie wszyscy narzekali, że jedzenie było obrzydliwe, a poza tym porcje za małe. Woody to samo twierdził o życiu: że jest smutne i pełne udręki, a do tego o wiele za krótkie.
      • ursydia Re: Wygra PO i... 05.06.23, 13:35
        Ej, ale emama będzie? Będzie?
        • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 13:47
          Pewnie. Będziemy tu pisać z zaświatów nawet. Grruuu będzie zakładać wątki o ćwiczeniach dla duszyc (feminatyw od duchów), snake będzie jej wypominać wędrujące za życia jelito, fornitta pod kolejnym nickiem będzie pisać, że gruszki nawet po śmierci mają świetną talię, all that jazz napisze, że duch terapeuty wysyła jej zdjęcia nagiego penisa a na zdjęciu nic nie widać, bo jak wiadomo duchy nie mają penisów, asma to skomentuje swoim hihihihihi a ritual nam napisze, że brytyjskie duchy i tak stoją wyżej w hierarchii wszystkiego, co suki z godzin skomentują dziarsko: nie zes.... się. I tak będziemy sobie wesoło żyły po śmierci.
          • jednoraz0w0 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 13:56
            A duch Princessy będzie posypywać wszystko mąką.
            • jednoraz0w0 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 13:57
              A duch Berżi będzie mówić, że za życia wszyscy się w niej kochali i śpiewali jej pod oknami „i smak waszych ust, hiszpańskie dziewczyny!”
              • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 13:58
                Tak będzie smile ematka wszystko przetrwa, nawet zagładę narodową wywołaną przez złe PO.
                • panna.nasturcja Re: Wygra PO i... 05.06.23, 15:25
                  A chór emaek w tle będzie wył: aauuuuuuu!
          • rosapulchra-0 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 16:47
            Tylko o czym ja będę pisać? Po śmierci już nic nie boli przecież..

https://media.tenor.com/Ni-VQYLUk74AAAAC/cry-baby.gif
            • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 17:07
              :😄
            • jednoraz0w0 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 17:15
              o teściowej, może będzie szansa na family reunion
            • tapatik Re: Wygra PO i... 06.06.23, 23:11
              rosapulchra-0 napisała:

> Tylko o czym ja będę pisać? Po śmierci już nic nie boli przecież..

Poświęcę się dla ciebie i ugryzę cię w dudę, żebyś miała na co narzekać.
              • rosapulchra-0 Re: Wygra PO i... 07.06.23, 19:00
                Było. Nudy.
          • mysiulek08 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 17:33
            a my bedziemy piekly ciasta!

tylko ja poprosze miejscowke w piekle, w niebie nudno bedzie tongue_out
            • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 17:39
              Tak smile my do sekcji cukierniczej
    • evening.vibes Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:20
      Uuu.... Karynka 500+ trzęsie się ze strachu big_grin
    • triss_merigold6 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:24
      i nie będzie rządzić samodzielnie.

O ile w ogóle dojdzie do wyborów. Jedyne czego się obawiam to jakaś forma stanu wyjątkowego pod ukraińskim pretekstem i odsunięcie terminu wyborów na nie wiadomo kiedy.
      • chococaffe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:26
        Też się tego obawiam, pod jakimkolwiek pretekstem
        • snajper55 Re: Wygra PO i... 06.06.23, 01:03
          chococaffe napisała:

> Też się tego obawiam, pod jakimkolwiek pretekstem

Na przykład jakaś ruska rakieta wleci.

S.
      • kubek0802 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:26
        Mój syn też stawia na stan wyjątkowy. Uchodźcy u bram/ Ukraina, czy jeszcze coś.
        • triss_merigold6 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:29
          Cóż... potencjał jest, niezależnie od faktu, że proukrainskie wzmożenie opadło.
          • angazetka Re: Wygra PO i... 05.06.23, 13:46
            A ty nie przegapisz okazji, by dosrać Ukrainie.
            • sol_13 Re: Wygra PO i... 06.06.23, 00:25
              Po prostu stwierdza fakt, nie widzę w tym "dosrywania".
        • lauren6 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 12:31
          Matko, kim oni ten stan wyjątkowy mają wprowadzić? W służbach się gotuje, wojsko wqrwione do granic możliwości po akcjach Płaszczaka, policja też już powoli odwraca się od nich. Pozostaje WOT, część narodowców, plus liczą jeszcze na myśliwych, którzy mają pozwolenie na broń, w większości propisowskie poglądy i ostatnio dali im prezent, że nie muszą robić badań okresowych. Już widzę tych wąsaczy 70+ z bronią myśliwską, których zwiozą do Warszawy by pilnowali domu prezesa, bo policji już pilnować się nie chce.
          • triss_merigold6 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 12:37
            Wystarczy, żeby zaistniał na papierze jak ograniczenia covidowe i skutek w postaci zamkniecia szkół i edukacji zdalnej.
            • lauren6 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 15:14
              Żeby zaistniał na papierze to jeszcze potrzebny jest podpis Dudy. A tu jest loteria. Nie wiadomo co Ruchadło leśne i Seba sra do sera zarekomendują.
      • unikotka Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:30
        Ja bym się przyjrzała Turcji. Tam jest wzór Kaczyńskiego. Naród chyba też nie teges... sądząc po ostatnich wyborach. Czy przy tamtych wyborach trzeba było majstrować? Niestety jestem więc sceptyczna, choć staram się nie tracić nadziei. W końcu wszystko jest możliwe.
        • alicia033 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:38
          unikotka napisała:

> Ja bym się przyjrzała Turcji. Tam jest wzór Kaczyńskiego.

no raczej jednak nie tam

Naród chyba też nie teges... sądząc po ostatnich wyborach.

nowina-konopczyna to ty?
          Nie witam.

> Czy przy tamtych wyborach trzeba było majstrować?

Nie trzeba było.
          Polecam podkast Rosiaka o tureckich wyborach.
      • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Wygra PO i... 05.06.23, 13:33
        triss_merigold6 napisała:

> i nie będzie rządzić samodzielnie.
        >
        > O ile w ogóle dojdzie do wyborów. Jedyne czego się obawiam to jakaś forma stanu
        > wyjątkowego pod ukraińskim pretekstem i odsunięcie terminu wyborów na nie wiad
        > omo kiedy.

I do tego Duduś, któremu się długopis wypisze.
        Co do stanu wyjątkowego to wydaje mi się, że w to nie pójdą, za dużo wspólnego z 1981, za dużo ludzi to pamięta.
        • jednoraz0w0 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 13:41
          wredna_dziewucha_ze_wsi napisała:

> Co do stanu wyjątkowego to wydaje mi się, że w to nie pójdą, za dużo wspólnego
          > z 1981, za dużo ludzi to pamięta.

No właśnie nie jestem pewna. Z tego co czytam to na marszu 4 czerwca raczej były osoby 35-65, myślę ze po części dlatego, że dla nich data 4 czerwca z czymś zie kojarzy i coś znaczy. 81 tym bardziej pamiętają osoby 50+. Fakt ze społeczeństwo się starzeje ale chyba nie aż tak…
          • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:46
            jednoraz0w0 napisał(a):

> No właśnie nie jestem pewna. Z tego co czytam to na marszu 4 czerwca raczej był
            > y osoby 35-65, myślę ze po części dlatego, że dla nich data 4 czerwca z czymś z
            > ie kojarzy i coś znaczy. 81 tym bardziej pamiętają osoby 50+. Fakt ze społeczeń
            > stwo się starzeje ale chyba nie aż tak…

Właśnie się starzeje, a ci starsi głosują na PiS. Skojarzenie stanu wyjątkowego z Jaruzelskim w 81 będzie zbyt oczywiste i nawet PiS nie będzie w stanie jakoś tego ograć.

Inna sprawa, że gdyby do tego faktycznie doszło to ja będę napełniać butelki benzyną, przysięgam.
          • ayelen40 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 16:01
            Myślisz, że tak młode osoby kojarzą nocną zmianę? Bo chyba nie sugerujesz, że wybory niby-wolne w 1989 r. były czymś złym? W końcu był to początek końca.
            • jednoraz0w0 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 16:05
              Nie, tam miało być „się” 😈
              „Klawiatura jej nienawidzi!”
      • vivi86 Re: Wygra PO i... 06.06.23, 20:55
        Nie będzie stanu wyjątkowego. Będą wybory. PiS wygra, ale samodzielnie rządzić nie będzie.
    • demono2004 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:25
      Wczoraj podczas marszu, wypowiadała sie starsza kobieta. Uwaza, ze jesli będa rządzić Trzaskowski/Tusk, to zagwarantują jej swobodę podróżowania po świecie big_grin
      • dramatika Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:28
        demono2004 napisała:

> Wczoraj podczas marszu, wypowiadała sie starsza kobieta. Uwaza, ze jesli będa r
        > ządzić Trzaskowski/Tusk, to zagwarantują jej swobodę podróżowania po świecie big_grin

Buahahah
      • majenkirr Re: Wygra PO i... 05.06.23, 15:50
        Teraz nie ma tej swobody?
        • jednoraz0w0 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 16:03
          Teraz to rządy PiS wyglądają tak jakbyś puściła film o Polsce do 1989 ale od tylu. Czyli za chwilę może nie mieć, bo albo nas wykopią z Unii, albo złotówka będzie leżała i kwiczala, albo okaże się ze w 1974 kupiła „Russkij język w kartonikach” co świadczy o wpływach rosyjskich albo będzie mieć paszport u Ziobry albo wszystko powyższe.
        • livia.kalina Re: Wygra PO i... 05.06.23, 16:13
          Wierzysz w historyjki pisiego trolla?
    • niemcyy Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:26
      Tak bedzie, nie klamiesz.

Ale zwroc uwage, ze sformulowanie jeszcze bardziej znaczy, ze przez 8 lat rzadow pisu Polska juz poszla na dno.

Powoli te trolle jednak wyłażą po marszu do zoo i po wate cukrowa, chociaz przekaz niedopracowany.
      • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:29
        Korniz po prostu jest Wiesławem Gomułką bis: "Staliśmy nad przepaścią, teraz zrobiliśmy duży krok naprzód!"
    • woman_in_love Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:32
      zabierzemy ci 500+, masz to pewne
    • leosia-wspaniala Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:36
      Bezrobotnym leniom pewnie będzie gorzej.
    • chloe30 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:38
      Ależ wam się pod dudami pali.
      Cudownie
    • pursuedbyabear Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:40
      Chyba czas wrócić do przepisów na sałatki...
    • alpepe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:45
      Korniz, cienko przędziesz od lat, zaklinasz rzeczywistość, by ci było nieco lżej na sercu, bo portfel od lat leciuchny, ale pyszczysz, że PiS dobry? Jak taki dobry, to dlaczegoś taka biedna? Pytam serio. Powinno ci się dobrze wieść.
      • korniz Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:12
        Duże mieszkanie, samochody z salonu nie uzywane ,wczasy ,wycieczki zagraniczne to wg ciebie bieda? Nie każdy chce mieć dom, czy kredyty ja ich nie mam. Ale za to cieszę się z tego co mam ,więcej nie potrzebuję
        • chococaffe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:20
          'wycieczki zagraniczne" to kwestia bycia w EU a nie PiS. Swoje mieszkanie spłaciłam przed PiS
        • leosia-wspaniala Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:20
          Czekaj, w poście startowym piszesz: Bieda zajrzy w oczy jeszcze bardziej niż teraz No to się zdecyduj.
          • korniz Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:31
            Oj łapiesz za słówka. Nie chodzi o mnie ,ale ogólnie o całą społeczność
            • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:35
              Czyli mówisz, że teraz za PiSu jest ogólnie bardzo źle i bieda zagląda w oczy. Oj to ten PiS chyba jednak niedobry skoro 8 lat rządzi i taka bieda. Ojojojojoj
            • leosia-wspaniala Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:38
              Nie łapię za słówka, tylko cię punktuję, bo piszesz bzdury. Czyli nie jesteś biedna, ale boisz się, że będziesz? Jeśli tak, to dlaczego? Ale konkretnie? Przewidujesz jeszcze wyższą inflację? Czy żresz na państwowym i się boisz, że zabiorą?

I czym jest "ogólnie cała społeczność"? Jaką społeczność masz na myśli? Czy masz na myśli społeczeństwo, tylko nie odróżniasz jednego od drugiego? I jeszcze się dziwisz, że nie chcemy, żeby tacy ludzie jak ty nami rządzili?

Piszesz niechlujnie, wykształcona zbytnio nie jesteś (sądząc po tym co i jak piszesz), chlapiesz co popadnie, a jak ktoś cię złapie na kłamstwie i kręceniu, to się wijesz i piszesz, że cię łapią za słówka.
              • rosapulchra-0 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:04
                Leosia, w punkt!
            • niemcyy Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:39
              korniz napisała:

> Oj łapiesz za słówka. Nie chodzi o mnie ,ale ogólnie o całą społeczność

Mowisz, ze calej spolecznosci po 8 latach rzadow pis bieda zaglada w oczy? Jak ma nie zagladac przy takiej drożyźnie?
              • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:43
                No właśnie całej "społeczności" zagląda bieda. Za PO to przynajmniej niektórym się lepiej powodziło, a teraz widzisz- korniz ci pisze, że w całej społeczności bieda aż piszczy. Co za nieudacznicy, wszystkich doprowadzili do nędzy.
          • zalamana_50 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:45
            leosia-wspaniala napisał(a):

> Czekaj, w poście startowym piszesz: Bieda zajrzy w oczy jeszcze bardziej niż
            > teraz
            No to się zdecyduj.

Nie łap za słowka 😅 wymagałoby to od niej myslenia
        • hanusinamama Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:20
          I to wszystko od PIS.
        • alpepe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:20
          Naprawdę? Czyli jesteś biedniejsza niż sądziłam, biedniejsza mentalnie, bo jesteś zwykłą zawistną mendą najwidoczniej, która nie potrafi się cieszysć tym, co ma, tylko lepiej się czuje, jak się będzie porównywać do innych i obnosić, że ona taka skromna, taka samowystarczalna, taka wspaniała.
          • rosapulchra-0 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:07
            Porównywać do innych, materialnie biedniejszych od niej. Chociaż ja ani w to duże mieszkanie, nowe samochody i "zagraniczne wycieczki" nie wierzę. Za to w brak wykształcenia, prostactwo i zawiść o dobra materialne jak najbardziej.
            • leosia-wspaniala Re: Wygra PO i... 05.06.23, 19:45
              E tam, ja wierzę w zagraniczne wycieczki, może w Cieszynie mieszka? W Zgorzelcu?
              • panna.nasturcja Re: Wygra PO i... 05.06.23, 20:19
                W sąsiednim wątku pyta gdzie się ubezpieczyć, nie wie, że w Szwajcarii i Francji działa EKUZ, więc nie sądze by była gdzieś dalej niż ten Zgorzelec
                • rosapulchra-0 Re: Wygra PO i... 06.06.23, 00:54
                  Otóż to!
        • snajper55 Re: Wygra PO i... 06.06.23, 01:06
          korniz napisała:

> Duże mieszkanie, samochody z salonu nie uzywane ,wczasy ,wycieczki zagraniczne
          > to wg ciebie bieda? Nie każdy chce mieć dom, czy kredyty ja ich nie mam. Ale z
          > a to cieszę się z tego co mam ,więcej nie potrzebuję

Glapiński też się cieszy z tego co ma, choć więcej pewnie by mu si przydało.

S.
    • klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:50
      Oby nie oni, rzadne dziadki, jeszcze w młodych i średnich jest nadzieja.
      • chococaffe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:53
        tak, rzadne dziadki. Świeża krew z konfy - to jest to czego nam brakuje
        • klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:55
          Konfa to Korwin dziad nad dziadami
          • chococaffe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:57
            Nie - to Bosak i Mentzen
            • klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 10:59
              Mentalnie to dziady
              • chococaffe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:01
                To jakich "młodych" (chociaż z ułamkiem szansy na wygraną) widzisz?
                • klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:05
                  No właśnie nie widzę jeszcze takich polityków ale może w przyszłości ci młodzi otwarci, wykształceni, bez uprzedzeń i nienawiści przejmą władzę tylko oby ich nie zaszczuć.
                  • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:06
                    A gdyby tu (nagle) było przedszkole w przyszłości i wasz synek mały przechodził z kolegami...
                  • iwles Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:08
                    klaramara33 napisała:

> No właśnie nie widzę jeszcze takich polityków

skoro wszyscy są dziadami, to czemu uważasz, że dziady z Pisu są lepsi od dziadów z PO ?

• klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:21
                      iwles napisała:

> klaramara33 napisała:
                      >
                      > > No właśnie nie widzę jeszcze takich polityków
                      >
                      >
                      > skoro wszyscy są dziadami, to czemu uważasz, że dziady z Pisu są lepsi od dziad
                      > ów z PO ?
                      Obydwoje siebie warci. A dla ciebie dziadki z PO tacy lepsi?
                      • chococaffe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:22
                        To co proponujesz?
                      • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:25
                        Tak. Dla nas lepsi. Lepsi od chytrej Jadzi, chamowatej Semeniuk, nieudacznego Patkowskiego od nowego wału, od Szafarowicza i wielu wielu innych młodych, miernych i wiernych.
                      • chococaffe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:27
                        klaramara - czy ty między słowami sugerujesz, żeby nie iśc na wybory tylko czekać na młodych zbawicieli na białych koniach za xxxx lat???
                        • dramatika Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:37
                          chococaffe napisała:

> klaramara - czy ty między słowami sugerujesz, żeby nie iśc na wybory

Największa zbrodnia dla leminga - nie iść na wybory big_grin
                          Czoko, ale wiesz, że czynne prawo wyborcze to prawo, a nie obowiązek? smile
                        • klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:43
                          chococaffe napisała:

> klaramara - czy ty między słowami sugerujesz, żeby nie iśc na wybory tylko czek
                          > ać na młodych zbawicieli na białych koniach za xxxx lat???
                          >
                          Sama nie wiem. Nie jestem w politykowaniu mocna ale na starą kadrę nie zagłosuję, może Hołownia. Poczytam jeszcze sobie, jakoś się zorientuje w tym wszystkim i zagłosuję i nikomu nie sugeruję nie iśc bo to nie rozwiązanie. Z chęcią poczytam mądrzejszych co mniej kryrykują natomiast więcej patrzą na rozwiązania.
                          • chococaffe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:54
                            W skrócie: pali się chałupa i wybierasz strażaków, którzy skutecznie ten pożar zgaszą. A potem się zastanowisz gdzie powiesić obrazki i jak jest ładniej.
                            • chococaffe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 12:00
                              p.s. oczywiście zawsze możesz odmowić gaszenia pożaru bo strażak X wisi ci 500 zł od roku a a strażak Y nie sprząta po swoim psie a pies robi ci pod oknami. Niech chałupa spłonie.
                      • niemcyy Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:43
                        klaramara33 napisała:

> iwles napisała:

> > skoro wszyscy są dziadami, to czemu uważasz, że dziady z Pisu są lepsi od
                        > dziad
                        > > ów z PO ?
                        > Obydwoje siebie warci. A dla ciebie dziadki z PO tacy lepsi?

Ach, ci obroncy pisu, patrioci od siedmiu bolesci, ktorzy nie ogarniaja we wlasnym jezyku, co znaczy obydwoje...
                        • klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:46
                          niemcyy napisał(a):

> klaramara33 napisała:
                          >
                          > > iwles napisała:
                          >
                          > > > skoro wszyscy są dziadami, to czemu uważasz, że dziady z Pisu są le
                          > psi od
                          > > dziad
                          > > > ów z PO ?
                          > > Obydwoje siebie warci. A dla ciebie dziadki z PO tacy lepsi?
                          >
                          > Ach, ci obroncy pisu, patrioci od siedmiu bolesci, ktorzy nie ogarniaja we wlas
                          > nym jezyku, co znaczy obydwoje...
                          Obrońcy PO co tylko krytukują destruktywnie,sami nic dobrego nie proponując.
                          • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:49
                            A co mianowicie obrońcy PO chcą zniszczyć? Destruktywnie to działa PiS i zniszczył: edukację, ochronę zdrowia, system podatkowy, wymiar sprawiedliwości oraz zabiera się za wojsko.
                            • klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:53
                              daniela34 napisała:

> A co mianowicie obrońcy PO chcą zniszczyć? Destruktywnie to działa PiS i zniszc
                              > zył: edukację, ochronę zdrowia, system podatkowy, wymiar sprawiedliwości oraz z
                              > abiera się za wojsko.
                              PO pokazało co umiało jako elitka i nie wywiązywanie się z obetnic i to ono jest winne obecnej władzy. Poznałam wielu byłych wyborców PO co się rozczarowali. Teraz po tylko krytykować pis umie czyli destruktywna krytyka bez żadnych rozwiązań . Marudzące dziadki.
                              • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:56
                                Aha, czyli nic merytorycznie nie potrafisz napisać tylko paplanina spod gwiazdy #winatuska. Okeeej.
                                • klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 12:02
                                  Przykto mi ale mi się nie chce o detalach pisać zwłaszcza o polityce bo po co tnerwy strzępić. Mam dużo szczegółów w mojej pracy natomiast na forum przychodzę dla rozrywki.
                                  • chococaffe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 12:04
                                    to trudne tematy sobie wybierasz do tej rozrywkismile
                                  • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 12:05
                                    Aha. Czyli innymi słowy na rzucanie propagandowych hasełek masz czas a jak rozmówca mówi: "Sprawdzam" to nagle: "nie wiem, nie orientuję się, zarobiona jestem."

Było do przewidzenia, ale chciałam przetestować.
                                    • klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 12:09
                                      daniela34 napisała:

> Aha. Czyli innymi słowy na rzucanie propagandowych hasełek masz czas a jak roz
                                      > mówca mówi: "Sprawdzam" to nagle: "nie wiem, nie orientuję się, zarobiona jeste
                                      > m."
                                      >
                                      > Było do przewidzenia, ale chciałam przetestować.
                                      No ale jaki konkretne pytania mi posatwiłaś? Takie mam wnioski na podstawie obserwacji. Nie chce mi się przypominać i grzebać w tym szambie w sumie, wolę mysleć o politykach j młodych bez uprzedzeń z konstrruktywnymi roziązaniami, takich szukam.
                                      • chococaffe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 12:11
                                        Poprosimy o te konstruktywne myśli, zwłaszcza te o młodych politykach ( w kontekscie wyborów 2023 a nie 3292)
                                        • klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 12:13
                                          Szukam i szukam może się doszukam.
                                          • chococaffe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 12:13
                                            Gdzie widzisz szansę?smile
                                      • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 12:15
                                        k
                                        > No ale jaki konkretne pytania mi posatwiłaś?

Zapytałam, co chcą zniszczyć wyborcy PO

Takie mam wnioski na podstawie obs
                                        > erwacji.

Jakie konkretnie?

Nie chce mi się przypominać i grzebać

No mówię, zarobiona jesteś. Już kolejny post piszesz przy tym stanie zarobienia a odpowiedzi nie ma.
                                        • klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 13:26
                                          daniela34 napisała:

> k
                                          > > No ale jaki konkretne pytania mi posatwiłaś?
                                          >
                                          > Zapytałam, co chcą zniszczyć wyborcy PO
                                          >
                                          Wyborcy czy politycy? Do wyborców nic nie mam, niech se ludzie głosują jjak chcą, nikogo nie rozliczam.
                                          • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 13:36
                                            A o co zapytałam?
                                            • klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 13:43
                                              daniela34 napisała:

> A o co zapytałam?
                                              O wyborców ale może co innego miałaś na myśli.
                                              • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 13:49
                                                Ale moje pytanie wszak odnosiło się do twojej wypowiedzi, więc istotne jest co ty miałaś na myśli, odsyłam do wpisu z 11.46 (ale szacun, już przez dwie godziny mielisz, mielisz i nadal nie udzielasz odpowiedzi, ale rozumiem, taka zarobiona jesteś)
                                        • klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:03

>

To było od razu pisać,że chodzi o moją ripostę:
                                          > > Obydwoje siebie warci. A dla ciebie dziadki z PO tacy lepsi?
                                          >
                                          > Ach, ci obroncy pisu, patrioci od siedmiu bolesci, ktorzy nie ogarniaja we wlas
                                          > nym jezyku, co znaczy obydwoje...
                                          Moja wypowiedź: Obrońcy PO co tylko krytukują destruktywnie,sami nic dobrego nie proponując.
                                          Moja odpowiedź odnosiła się do tej forumowiczki,tego co napisała, gdyż napisała jak typowy zwolennik po znany mi z mojej rodziny, który nic nie zapropounuje lepszego krytykując pis , i nie udziela się w ogóle społecznie.
                                          • chococaffe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:05
                                            Ale rezygnacja z wyborów nie jest wyjsciem. Jeżeli ktoś chce zatrzymać dekonstrukcję państwa i demokracji powinien zaglosować.
                                            • chococaffe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:06
                                              Narracja "nie mam na kogo głosować" do lamusa. Chociaż na pewno będzie intensywnie używana.
                                          • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:08
                                            klaramara33 napisała:

> Moja wypowiedź: Obrońcy PO co tylko krytukują destruktywnie,sami nic dobrego ni
                                            > e proponując.
                                            > Moja odpowiedź odnosiła się do tej forumowiczki,tego co napisała, gdyż napisała
                                            > jak typowy zwolennik po znany mi z mojej rodziny, który nic nie zapropounuje
                                            > lepszego krytykując pis , i nie udziela się w ogóle społecznie.

Nie bardzo mnie obchodzi "typowy zwolennik po znany ci z twojej rodziny"- zapytałam co owi obrońcy PO chcą zniszczyć (skoro krytykują, jak sama określiłaś "destruktywnie").
                                            No więc pytam po raz kolejny (trzecia godzina nam leci) co chcą zniszczyć obrońcy PO?
                                            Doczekam się odpowiedzi?
                                            • klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:14

> No więc pytam po raz kolejny (trzecia godzina nam leci) co chcą zniszczyć obroń
                                              > cy PO?
                                              > Doczekam się odpowiedzi?
                                              Samo krytykowanie bez podawania rozwiązań, w mojej opinii ,działa destruktywnie, gdyż psuje komunikację, wprowadza złe nastroje ,przy tym niczego nie rozwiązuje.
                                              • chococaffe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:17
                                                Samo krytykowanie bez podawania rozwiązań

really?wink
                                                • klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:21
                                                  chococaffe napisała:

> Samo krytykowanie bez podawania rozwiązań
                                                  >
                                                  > really?wink
                                                  Naprawdę, naprawdę działa destruktywnie według mnie zwłaszcza jak się dużo kryrtykuje , gdy są problemy, to trzeba się skupić na rozwiązaniu a nie w kółko wałkować i obwiniać innych.
                                                  • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:23

> Naprawdę, naprawdę działa destruktywnie według mnie zwłaszcza jak się dużo kryr
                                                    > tykuje , gdy są problemy, to trzeba się skupić na rozwiązaniu a nie w kółko wa
                                                    > łkować i obwiniać innych.

Czyli inaczej mowiac: PIS zepsuł szkoły, ochronę zdrowia i wymiar sprawiedliwości ale nie wolno krytykować tylko skupić się na rozwiazaniu
                                                    No to news dla ciebie: odsunięcie PiS od władzy jest rozwiązaniem. Najpierw trzeba odsunąć psują żeby dłużej nie psuł
                                                  • klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:38
                                                    daniela34 napisała:

> .
                                                    >
                                                    >
                                                    > Czyli inaczej mowiac: PIS zepsuł szkoły, ochronę zdrowia i wymiar sprawiedliwoś
                                                    > ci ale nie wolno krytykować tylko skupić się na rozwiazaniu
                                                    Czy ja gdzieś napisałam,że nie wolno? Wolno tylko według mnie jak się krytykuje to trzeba podawać swoje rozwiązania, żeby nie tkwić w problemie.
                                                  • chococaffe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:40
                                                    Może tak jak ty szukają odpowiedziwink a w miedzyczasie krytykują (jak ty)
                                                  • chococaffe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:42
                                                    p.s. i sorry ale mam poważne wątpliwości co do twoich intencji w wątku o unii i produkcji odzieżowej, który sama założyłaś
                                                  • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:45
                                                    chococaffe napisała:

> p.s. i sorry ale mam poważne wątpliwości co do twoich intencji w wątku o unii i
                                                    > produkcji odzieżowej, który sama założyłaś
                                                    >

Ja wątpliwości nie mam ale przynajmniej jest zabawnie.
                                                  • klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:47
                                                    chococaffe napisała:

> p.s. i sorry ale mam poważne wątpliwości co do twoich intencji w wątku o unii i
                                                    > produkcji odzieżowej, który sama założyłaś
                                                    >
                                                    No to miej, twoje prawo.
                                                  • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:42
                                                    Ale rozwiązanie czego? Twoich problemów z gramatyką (krytyka Niemców tego wszak dotyczyła 😄)
                                                  • chococaffe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:24
                                                    No to zamiast krytykowac PO zaproponuj cos konstruktywnego na najbliższe wyborysmile
                                                  • klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:38
                                                    chococaffe napisała:

> No to zamiast krytykowac PO zaproponuj cos konstruktywnego na najbliższe wybory
                                                    > smile
                                                    >
                                                    Szukam na to odpowiedzi jeszcze.
                                                  • chococaffe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:39
                                                    big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • runny.babbit Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:30
                                                    klaramara33 napisała:

> gdy są problemy, to trzeba się skupić na rozwiązaniu a nie w kółko wa
                                                    > łkować i obwiniać innych.
                                                    Hihi, " przez osiem lat Polki i Polacy" oraz nieśmiertelne " wina Tuska"🤣
                                                  • klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:40
                                                    runny.babbit napisał(a):

> klaramara33 napisała:
                                                    >
                                                    > > gdy są problemy, to trzeba się skupić na rozwiązaniu a nie w kółko wa
                                                    > > łkować i obwiniać innych.
                                                    > Hihi, " przez osiem lat Polki i Polacy" oraz nieśmiertelne " wina Tuska"🤣
                                                    Oczywiscie pis robi to samo co po, tylko się wzajemnie obwiniają jak skłócone młażeństwo.Nie chcę obrażać nikogo ale ich widzę jako strych mentalnie ludzi.
                                                  • runny.babbit Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:44
                                                    To co robisz ma nazwę symetryzm.
                                                  • iwles Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:35
                                                    klaramara33 napisała:

> trzeba się skupić na rozwiązaniu a nie w kółko wałkować i obwiniać innych.

oooooo, narracja "wina Tuska" się zdewaluowała ?
                                              • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:21
                                                Ale twoja rozmówczyni skrytykowała nie pis tylko twoją znajomość gramatyki. Jaką opinię miała podać? Że użycie określenia "obydwoje" było błędem?
                                                • klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:48
                                                  daniela34 napisała:

> Ale twoja rozmówczyni skrytykowała nie pis tylko twoją znajomość gramatyki. Ja
                                                  > ką opinię miała podać? Że użycie określenia "obydwoje" było błędem
                                                  Tak i nie podała jak powinno brzmieć poprawnie.
                                                  • daniela34 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:54
                                                    Ale tu nie ma miejsca na opinie. A jak powinno być wszyscy wiedzą. Podobnie jak z "żadnymi"

(Oj nie idzie ci w tym wątku, biedulo)
                                                  • niemcyy Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:58
                                                    klaramara33 napisała:

> daniela34 napisała:
                                                    >
                                                    > > Ale twoja rozmówczyni skrytykowała nie pis tylko twoją znajomość gramatyk
                                                    > i. Ja
                                                    > > ką opinię miała podać? Że użycie określenia "obydwoje" było błędem
                                                    > Tak i nie podała jak powinno brzmieć poprawnie.

Chyba o mnie mowa, wiec sie wetne: big_grin
                                                    Poczytaj cos ambitniejszego niz pisowskie instrukcje i biuletyny to pewne rzeczy podlapiesz mimochodem, nie bedziesz musiala miec ich serwowanych łopatą. Nie chce mi sie byc korektorem pisiorow, blyszcz dalej to latwiej bedzie cie rozpoznac.
                                          • niemcyy Re: Wygra PO i... 05.06.23, 14:17
                                            klaramara33 napisała:

> Moja wypowiedź: Obrońcy PO co tylko krytukują destruktywnie,sami nic dobrego ni
                                            > e proponując.
                                            > Moja odpowiedź odnosiła się do tej forumowiczki,tego co napisała, gdyż napisała
                                            > jak typowy zwolennik po znany mi z mojej rodziny, który nic nie zapropounuje
                                            > lepszego krytykując pis , i nie udziela się w ogóle społecznie.

W sytuacji 20%-owej inflacji i ruskich rakiet wlatujacych niepostrzezenie 500 km w glab Polski, doprowadzenia do zatrucia Odry, zamykania cmentarzy w pandemii i interwencyjnego skupu chryzantem, czarnkowych HiTow, pozbawienia kraju srodkow z KPO, wsadzania Oskarkow na stolki i blokowania przez lata miejsca na oiomie mezem Witek wszystko jest lepsze od pisu i przybocznych.
                                            Ale zrozumiale jest, ze poszedl przekaz, zeby nie glosowac na opozycje, bo to juz ulatwi pis pozostanie przy korycie w chlewie, ktory urzadzil przez 8 lat.
                              • niemcyy Re: Wygra PO i... 05.06.23, 12:05
                                Topsz, w takim razie powiedz nam, co proponuje pis. Ze zajmie sie ruskimi rakietami wlatujacymi 500 km w glab Polski? Ze nie bedzie uchwalal nowych ładów i ustaw o ruskich agentach, zeby sie z nich rakiem wycofywac? Ze juz nie bedzie podsluchiwal opozycji za pomoca nielegalnego oprogramowania? Ze Polska wreszcie dostanie te pieniadze z KPO? Ze ktos poniesie konsekwencje za granatnik odpalony przez glownego komendanta policji albo wybory kopertowe albo respiratory od handlarza bronia?
                      • jednoraz0w0 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 12:15
                        klaramara33 napisała:

> dziad
                        > > ów z PO ?

Nie przypominam sobie, żeby za PO pół miliona ludzi szło protestować przeciwko ich rządom, zageanuczne rugby feministyczne pokazywaly zdjęcia z polskich protestów kobiet a zagraniczne agencje prasowe donosiły o przepychaniu ustaw niezgodnych z Konstytucją i zagrażających demokracji. Najwyraźniej nie było potrzeby. Ale może mam krótką pamięć, przypomnisz jakiś?
                      • iwles Re: Wygra PO i... 05.06.23, 12:24
                        klaramara33 napisała:

Skoro dla ciebie obojetne kto, byle nie dziadkiem, to czemu piszesz o dziadkach "lepsiejszych" I "gorszych"?

• klaramara33 Re: Wygra PO i... 05.06.23, 13:22
                          Nie uważam nikogo za lepszych dziadków, ja pytam na zasadzie odwrócenia ptania. Cigle ktoś tu uważa,że ja to za pisem, wcale nie ,ja po prostu popisu nie popieram.
                          • chococaffe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 13:46
                            Ale jednoczesnie nie będziesz głosować za partiami, które mogą PiS od władzy odsunąć. To w praktyce znaczy "nie idę na wybory" - co wbrew pozorom jest wielkim wyborem.
                      • tapatik Re: Wygra PO i... 06.06.23, 12:32
                        klaramara33 napisała:

> iwles napisała:
                        >
                        > > klaramara33 napisała:
                        > >
                        > > > No właśnie nie widzę jeszcze takich polityków
                        > >
                        > >
                        > dziad
                        > > ów z PO ?

Tak. PO to partia polityczna, pisi to zorganizowana grupa przestępcza.
                  • chococaffe Re: Wygra PO i... 05.06.23, 11:11