Dodaj do ulubionych

Wesele - strój dla nastolatki

10.06.23, 03:45
Cały dzień zmarnowany na poszukiwanie kreacji. Dla mnie poszło łatwo, pierwsza przymierzona sukienka i od razu zakup. Natomiast reszta dnia zmarnowana na przymierzanie dziesiątki strojów dla córki i nic. Albo wydaje jej się że zbyt poważna albo zbyt dziecięca. Ani jedna nawet nie wpadła jej w oko. Najgorsze, ze będziemy musiały to powtórzyć a wesele za 2 tygodnie. W co wasze nastolatki 16-17 lat zakładają na wesele? Podpowiedzcie, zdjęcia z netu mile widziane.
Obserwuj wątek
    • tromedlov Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 06:52
      www.zygzak.net/pl/p/Sukienka-z-rozcieciem-ROSA-liliowa/3766
      www.vippidesign.com/pl/p/Sukienka-mini-rozkloszowana-dekolt-V-SAKURA-blue/1066
      naoko-store.pl/products/sukienka-midi-z-falbanka-birdy
      okee.com.pl/pl/p/Sukienka-lodka-Spanish-Vibe/3446
      • andaba Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 09:27
        Te sukienki, może poza drugą, to wyglądają jak koszmar nastolatki, a nie sukienki dla nastolatki.
        • memphis90 Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 13:15
          No weź, druga najgorsza…
          • andaba Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 13:19
            Moja córka chodzi w podobnej, tylko w pastelowych kolorach.
            Ale pozostałych nie włożyłaby,
            Za długie, za kwieciste, za falbaniaste.
            • memphis90 Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 14:04
              Może pastelowa córki ładna, ale ten konkretny wzór i kolor to są wybitnie nienastolatkowe…
      • alex_vause35 Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 14:10
        Rosa liliowa wygląda jak koszula nocna...
        Reszta dla 16-latki pewnie też nie za bardzo.
      • madame_edith Re: Wesele - strój dla nastolatki 11.06.23, 08:01
        To są fasony i wzorki dla starych bab, a nie nastolatek.
    • anilorak174 Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 07:30
      www.mohito.com/pl/pl/sukienka-z-kopertowym-dekoltem-7720e-05x
      Na przykład taka.
      • anilorak174 Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 07:33
        Albo tego typu:
        modbis.pl/product-pol-32354-Szyfonowa-rozkloszowana-sukienka-z-wyszczuplajacymi-zakladkami-32354.html
        • marta.graca Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 10:41
          Ponad 450 zł za poliester i to na wesele? Świetny wybór, jak ktoś chce się upocić.
          • anilorak174 Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 10:53
            Nie musisz kupować.
            • marta.graca Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 10:56
              Uff, dzięki, myślałam że zmuszasz😂
          • mikams75 Re: Wesele - strój dla nastolatki 12.06.23, 09:32
            tez uwazam, ze cena mocno wygorowana jak na te sukienke a jeszcze bardziej jesli to ma byc jednorazwa sukienka dla nastolatki. W sieciowkach i na zalando jest mnostwo o wiele tanszych kiecek, w ktorych nastolatka bedzie dobrze wygladac.
        • szansanalans Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 14:46
          nudna,nijaka
      • vivi86 Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 09:27
        Fajna
      • ichi51e Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 09:33
        Chciałam pogejtowac ale faktycznie ładna big_grin
      • hrabina_niczyja Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 12:37
        Oj nie, grzeczna 12latka. Szukać czegoś bardziej dorosłego.
        • majenkirr Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 14:52
          Dla 12-latki?? heloł??
          Ngl, to najtrudniejszy okres życia do ubierania.
          • majenkirr Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 15:20
            Sorry, dopiero doczytałam, ze chodzi o starsze dziewczę. To faktycznie za dziecinna ta sukienka.
    • kachaa17 Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 09:20
      Ja dla siebie szukam czasem miesiącami sukienki a Ty uważasz, że jeden dzień został zmarnowany? Myślę, że nastolatka może mieć trudniej niż dorosły bo właśnie część może być dziecinna a część za poważna więc ją doskonale rozumiem. Czy ona może kupić sukienkę nie angażując w to Ciebie? Może by poszła z koleżanką i wtedy Ty byś nie musiała marnować czasu a ona na spokojnie by poprzymierzała.
      • mikams75 Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 10:09
        i to jest najlepszy pomysl - odpuscic, przerzucic odpowiedzialnosc na malolate, poradzi sobie. Wyczuwalna presja matki i jej zniecierpliwienie moga wkurzac i blokowac podjecie decyzji.
        Ewentualnie niech sama spedzi wieczor na zalando, zamowi kilka do wyboru. Akurat zgrabna nastolatka bedzie dobrze wygladac w wiekszosci sukienek. Moja nastolatka wywleka moje stare ciuchy z szafy z polki pt. kiedys schudne i uwaza, ze te ubrania sa genialne.
      • laurels2 Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 15:17
        Ostatnio była z koleżankami zeby kupić letnia sukienkę i też wcale nie było łatwo. Kupiła coś ostatecznie ale bez zachwytów no i to nie była taka okazja jak wesele, wiec mogła wybrać cokolwiek. Mi jest już wszystko jedno, kombinezon, spódnica, cokolwiek, tylko niech jej się coś spodoba.
        • kachaa17 Re: Wesele - strój dla nastolatki 11.06.23, 08:44
          To może pójść z koleżankami i poprzymierzać a jak jej siw coś spodoba i będzie chciała kupić to może niech Ci wyślę zdjęcie ale o dopiero wtedy pójdziesz z nią do sklepu.
    • krwawy.lolo Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 09:26
      A nastolatka może w ogóle wolałaby nie iść?
    • bazia_morska Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 09:26
      Może nie chce iść, w nastolatkowym wieku wesele to wydarzenie gorsze od archiwizacji danych w dziewiętnastowiecznej bibliotece.
      • andaba Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 09:29
        Ale raczej dla 12-13-atki, tu mowa o 16-17-latce, czyli dziewczynie praktycznie dorosłej.
      • mikams75 Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 10:13
        no nie wiem, ostatnio znajomy 17latek byl totalnie zachwycony zblizajacym sie weselem, zamawial buty na te okazje i szykowal sie na impreze podekscytowany mimo, iz szedl z rodzicami.
      • pani_tau Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 12:47
        No ja bym sobie akurat poarchizowala dla czystej przyjemności, za to wesel nie cierpię.
      • laurels2 Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 15:05
        Chce iść i to bardzo. Na dodatek chce sukienkę. Problem jest chyba taki, ze ona nie nosi sukienek, wiec nie wie co jej się podoba. Ja myślałam, ze coś eleganckiego typu sukienka wieczorowa ale kompletnie jej nie leżały. Ona wybierała sukienki letnie, bardzo krotkie, duży dekolt. Żadna nie pasowała na tego typu okazje. Dlatego szukam inspiracji.
        • hrabina_niczyja Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 18:24
          Pokaz mniej więcej jakie wybierała? Bo może problem nie w niej, a w tobie, bo wszystko torpedujesz. To jest młoda dziewczyna, czas na wieczorowe kiecki jeszcze będzie.
        • andaba Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 20:17
          Ależ oczywiście, że dla 16-17 latki pasuje sukienka krótka i z dekoltem na wesele.

Pokaż co się córce podoba, mniej więcej, to ocenię smile
          Jak już ja uznam, że jest ok, to nie ma siły, żeby nie była.
        • kamin Re: Wesele - strój dla nastolatki 11.06.23, 07:53
          Niech idzie w letniej. Wesela powoli tracą rangę imprez wymagających tiulow, taft i połysków. Całkiem sporo kobiet przychodzi w zwykłych sukienkach lub w spodniach. A już nastolatka to w ogóle na luzie.
          (chyba że wiesz że impreza będzie ą, ę w pałacu, a organizatorem jest bridezilla)
        • laurels2 Re: Wesele - strój dla nastolatki 11.06.23, 20:25
          Może po prostu to nie był jej dzień. Podejdziemy jeszcze raz i może coś znajdzie.
    • tol8 Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 09:33
      Sukienka z balu ósmoklasisty
    • woman_in_love Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 10:12
      co jak co, ale nastolatce to idealnie pasuje strój łyżwiarki
    • magi104 Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 11:37
      U nas wesele (moje) za tydzień, obkupiłyśmy się w Mohito. Moja piętnastolatka na ceremonii wystąpi w sukience z zeszłego roku. Ma nieco inny kolor, ale taki fason:
      www.mohito.com/pl/pl/sukienka-maxi-z-hiszpanskim-dekoltem-4300u-72p
      Nota bene, ja sobie kupiłam dokładnie taką, więc pasuje laskom w każdym wieku.
      A na tańce obie wskoczymy w takie kombinezony:
      www.mohito.com/pl/pl/kombinezon-z-falbankami-7051m-55x
      I nie, moja córka nie jest stara maleńka, tylko już dorośle wyglądająca laseczkawink
      • malia Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 12:46
        obie w jednakowe kombinezony?
        • arthwen Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 14:32
          No nie? big_grin Marzenie każdej nastolatki big_grin
          • magi104 Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 19:32
            No cóż... nie mój pomysł... ja nie miałam nic do gadaniawink
          • magi104 Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 19:34
            Moje obie córki lubią wybrać coś takiego damego lub podobnego dla mnie i dla siebie. Takie matchy-matchy. Takie mamy relacje.
    • hrabina_niczyja Re: Wesele - strój dla nastolatki 10.06.23, 12:36
      Toż to prawie dorosła kobieta. Zara odwiedzona? Wszystkie sieciowki mają kiecki na takie okazję. Może kombinezon?
      • ivaz Re: Wesele - strój dla nastolatki 11.06.23, 00:03
        Nie wiem skąd jesteś, ale jak jesteś z Warszawy polecam odwiedzić Marywilską Hala C, ja ostatnio szukałam sukienki dla córki na bal 8klasistów, ( w sumie jednorazówki) jak jesteś z Warszawy polecam odwiedzić Marywilską Hala C, (to część polskich producentów). Sukienek tam jest cała masa do wyboru do koloru, krótkie, długie, świecące, tiulowe, plisowane, kombinezony, z cekinami, brokatem, skromne jak i "na bogato" każda coś znajdzie dla siebie, w sieciówkach nie było co wybrać, a tam nie dość, że ogromny wybór, to i ceny jak na jednorazowe wyjście dla małolatki do przyjęcia.
      • ivaz Re: Wesele - strój dla nastolatki 11.06.23, 00:04
        Sorki nie podpięłam prawidłowo w drzewko
      • laurels2 Re: Wesele - strój dla nastolatki 11.06.23, 20:29
        Zrobimy jeszcze jedno podejście. Mówiła ze była w Zarze z koleżankami i nic nie znalazła.
    • maja0026 Re: Wesele - strój dla nastolatki 11.06.23, 00:23
      Moja idzie w takiej mosquito-sklep.pl/pl/sukienki/7771-marita-kreszowana-sukienka-mini-czarna.html, podobała jej się jeszcze ta mosquito-sklep.pl/pl/sukienki/7373-selena-sukienka-maxi-na-ramiaczkach-srebrna.html
      • maja0026 Re: Wesele - strój dla nastolatki 11.06.23, 00:25
        mosquito-sklep.pl/pl/sukienki/7771-marita-kreszowana-sukienka-mini-czarna.html
        • memphis90 Re: Wesele - strój dla nastolatki 11.06.23, 08:34
          Ale chyba zakryjesz jej ramiona jakimś zakietem???

Ok, żartowałam 😁
          • ga-ti Re: Wesele - strój dla nastolatki 11.06.23, 20:41
            Bolerkiem albo szalem wink

A serio to młodzi chodzą w skórzanych ramoneskach, ostatnio widuję w takich "za dużych".
        • ga-ti Re: Wesele - strój dla nastolatki 11.06.23, 20:39
          O, chyba dziewczyny w takich waśnie chodzą na imprezy. Mnie się podoba, znaczy dla nastolatki wink
    • jakijaki16 Re: Wesele - strój dla nastolatki 12.06.23, 07:45
      Szukałabym coś krótkiego w jasnym kolorze. Zależy też od sylwetki jak jet szczupła i wysoka to może coś w tym stylu
      Sukienka mini z bufiastymi rękawami, SINSAY, 5672F-42X www.sinsay.com/pl/pl/sukienka-mini-z-bufiastymi-rekawami-5672f-42x
      • jakijaki16 Re: Wesele - strój dla nastolatki 12.06.23, 07:52
        Jeszcze coś w tym stylu
        Sukienka mini z falbanami, SINSAY, XS727-30X www.sinsay.com/pl/pl/sukienka-mini-z-falbanami-xs727-30x
        • mikams75 Re: Wesele - strój dla nastolatki 12.06.23, 09:29
          ta jest bardzo fajna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka