tanebo001 17.06.23, 00:33 kobieta.gazeta.pl/kobieta/7,133280,29817263,10-wskazowek-przy-diecie-dla-osob-cierpiacych-na-zespol.html#do_w=126&do_v=684&do_st=PP&do_sid=15&do_a=15&s=BoxLSImg2 Właściwie co jeść w takiej diecie? Wodę i światło słoneczne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aqua48 Re: Dieta 17.06.23, 13:21 Polecam przeczytanie artykułu do końca. Jest tam mianowicie zamieszczona niegłupia porada: "aby uzyskać zadowalające rezultaty, stosowania diety wspomagającej leczenie IBS zaleca się konsultacje z dietetykiem, który doradzi i pomoże wprowadzić stosowne zmiany w sposobie odżywiania pacjenta. Dyskomfort wynikający z objawów choroby można okiełznać i żyć pełnią bez uciążliwych dolegliwości." Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Dieta 18.06.23, 16:51 Trzeba wypraktykować. U mnie odpada świeży nabiał i błonnik i drożdżowe, kawa z mlekiem to zgon. Tak samo jak musli z jogurtem czy pieczywo żytnie. Większość rzeczy dietetycznych i zdrowych odpada.Bardzo słodkie owoce też ( gryszji, winogrona). Jem więc białe bulki ( najlepiej orkiszowe - brak glutenu typu D), ser żółty, mozarellę, fetę, jaja, mięso z indyka...warzywa : salata, pomidor, ogórek, cukinia, bakłażan też ok. Truskawki, czereśnie mogę. Wczoraj na obiad makaron bezglutenowy z cukinią, bakłażanem i pomidorami, dziś sałatka z hallumi. Plus leki od gastrologa. Po zmianie diety i lekach czuję się jak młody bóg, nawet piwo mogę wypić bez spędzenia nocy na kibelku. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Dieta 18.06.23, 16:53 Proponuję dietę fodmap. Najpierw odrzuca się prawie wszystko jsdalne. Potem powoli wprowadza nowe produkty i patrzy się po czym goni i boli. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Dieta 18.06.23, 18:57 Masz napisane co jeść. Natomiast tego się nie leczy dietą tylko psychoterapią, to jest klasyczna psychosomatyka. Odpowiedz Link Zgłoś