auksencja15 10.07.23, 14:53 Polećcie proszę jakiegoś dobrego polskiego producenta. Ma to być pościel z kory, bawełniana, dobrej jakości, nie sztywna. Internet jakieś gowna mi podrzuca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pasquda77 Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 14:55 Co prawda producent nie polski, ale najlepsze pościele w H&Y Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 14:56 miga mi co jakiś czas marka mumla, może ktoś ma sprawdzoną… Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 14:58 Mumla moim zdaniem nie ma z kory. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 14:59 mumla.pl/ Pewnym zaskoczeniem było dla mnie ze ich posciel jest na suwak Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 15:46 No właśnie z kory to chyba nie ma obecnie dużego wyboru… Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 14:57 Z kory?! Z wakacjami w agroturystce się kojarzy Mumla zobacz. Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 15:45 No jak ktoś uzywa tylko z kory i chce z kory to go nie będę uszczęśliwiać satyna ;p Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 15:13 Ja bym się obraził, gdyby mi ktoś sprezentował pościel. Równie dobrze możesz tego kogoś obdarować papierem toaletowym. Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 15:16 ja bym się obraziła za pościel z kory. za normalną nie Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 15:21 Przecież pościel to element gospodarstwa domowego, jak tabletki do zmywarki, proszek do prania, czy gąbki do naczyń. Odpowiedz Link Zgłoś
wbka1 Re: Pościeli szukam na prezent 11.07.23, 19:22 Dla niektórych tak, a dla innych nie. Dla mnie ma znaczenie jakość tkaniny i wykonania oraz estetyka. Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 15:49 Chce kupić pościel osobie, która jej potrzebuje i uzywa tylko z kory. Pościel lniana, satynowa, muślinowa jej nie interesuje napisałam prezent, ale to poprostu drobiazg bez okazji ma być. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 15:53 To jej kup taką ala flanelową. Może się przekona? A jak nie, to tylko prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 15:44 To jest prezent na życzenie starszej osoby, stad ta kora. Po prostu potrzebuje nowej wiec dostanie. Budżet bez większych ograniczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 15:54 Kup flanelę i powiedz, że to taka alternatywna kora. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 15:59 Jak dobrze pognieciesz, jest. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 17:17 A rozmiar znasz? jaka kołdra, jaki materac? Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 15:23 Za dużo masz wymogów Dobrej jakości pościel ma np. Pod Pierzyna, Calvado, ale raczej nie jest budżetowa, ani chyba polskiego producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 15:43 Nigdzie nie napisałam, ze ma być budżetowa. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Pościeli szukam na prezent 11.07.23, 16:14 To ja tak napisałam, bo nie chciałam pisać, że cena moim zdaniem przewartościowana, chociaż towar dobrej jakości Pościel z kory jest też w Eurofiranach, chociaż gdybyś zmieniła preferencje to polecam bardzo dobrej jakości pościel z bawełnianego adamaszku - maja tam tylko 2 wzory, ale wykonanie (poza tym, że na zamek, a nie na guziki) jest za ich cenę więcej, niż bardzo dobra. Po praniu także nie ma różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 15:44 cotone.pl dobrej jakości niedroga i ładne wzory. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 16:01 Łóżkoholicy -ten sklep ma pościel z kory, ale nie wiem, jakiej jakości Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 16:02 www.lozkoholicy.pl/product-pol-124633-Posciel-160-x-200-3cz-Anthony-Kora-Bielawa-205.html?gclid=EAIaIQobChMIodGwtKaEgAMVDdN3Ch3fbg18EAQYCSABEgIEu_D_BwE Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 16:01 Polecam polską firmę Bielawa, 100% bawełny. Kupowałam stacjonarnie dla mamy, bo też lubi korę. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 16:03 Ooo, to ta w Łóżkoholikach jest z Bielawy Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 17:33 Zachęcam do sprezentowania pościeli z lnu. Dotykowo zdecydowanie bliżej pościeli z kory niż tej satynowej, a jakość i komfort używania bez porównania. Len przebija nawet jedwab. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 17:45 Len przebija nawet jedwab z tym pozwole sie z szanowna kolezanka nie zgodzic 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 17:49 No to pozostaniemy w tej niezgodzie A mówię to jako ogromna fanka jedwabiu (majtki teraz akceptuję wyłącznie jedwabne!) PS Ewentualnie mogę się zgodzić co do poszewek na poduszki (twarz i włosy) ale jedwabne prześcieradło zdecydowanie ustępuje lnianemu - len w upały jest chłodniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 17:56 kto sie czubi ten sie lubi uwielbiam te 'sliskosc i miesistosc' jedwabiu, len jest jednak troche 'tepy', komfort termiczny tez odczuwam lepszy w jedwabnej poscieli, Kicia.Yoda tez woli jedwab, tak luksusowo pazury sie wbija ale rozumiem, wspoldomownicy tez, po przetestowaniu, wole len, ja zdecydowanie nie, to juz wole dobrej jakosci satyne bawelniana Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 18:24 Nie będę na sile wciskać starszej osobie czegoś czego zdecydowanie nie chce 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 18:28 Jeśli nie chce to pewnie, że nie ma sensu. Ale skąd wiesz, czy na pewno nie chce? Próbowała lnu i jej się nie spodobał czy zakładasz, że jej się nie spodoba, bo chce korę? To dwie różne kwestie. Często ludzie mówią, że chcą tylko x bo niczego innego nie próbowali. Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 18:30 Za dużo tu jest założeń niewłaściwych w temacie. :p kategorycznie nie chce, kora jest ulubiona, taka pościel sprawia jej przyjemność. Ja tam nie lubię jak mi ktoś wciska coś czego nie chce, powód obojętny 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 18:49 Ja też nie lubię uszczęśliwiania na siłę ale pytanie czy faktycznie ktoś czegoś nie lubi bo próbował i jednak nie, czy po prostu nie zna. To duża różnica. I czasami warto sprezentować komuś coś nowego, żeby mógł sam wypróbować i być może się zachwycić. Natomiast jak ktoś czegoś nie lubi to jasne, że tego się nie kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 19:17 tylko posciel z lnu to jest teraz dosc solidny wydatek i jak nie wypali, to troche szkoda, jest te opcja, ze lniania schowa do szafy i nie bedzie uzywac, bo nie Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 17:44 z posciela z kory kupiona online, trzeba uwazac, moze sie trafic sztywna, nieprzyjemna w uzytkowaniu, kilka arzy sie nacielam (lubie posciel z kory ) Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Pościeli szukam na prezent 10.07.23, 18:25 no właśnie tego bym chciała uniknąć Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Pościeli szukam na prezent 11.07.23, 16:08 Wisan: mieli pościel z muślinu, nie wymagającą prasowania lub z satyny bawełnianej, o ile pamiętam gładkie, bez wzorów. Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Pościeli szukam na prezent 11.07.23, 19:25 Muślinowa niedawno kupiłam sobie. Bardzo fajna. Odpowiedz Link Zgłoś