Dodaj do ulubionych

Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail

13.07.23, 12:53
To się nie dziwię, że mnie wywalili po 4 dniach.
Pomocy.
Otwieram oferty pracy na stronie oferty.praca.gov.pl
Czyli powiatowy urząd pracy a tam klikam w adres e-mailowy pracodawcy i otwierają się ikonki:

Dodaj konto:
Outlook.com
Office365
Google
Yahoo
iCloud
Inne konto POP, IMap

No to chcę wysłać CV i wchodzę w Google. Tam wpisuję adres mojego e-maila i hasło... i co dalej ??? I nic się nie dzieje.
Jak mam odpowiedzieć na e-mail pracodawcy ??
Ktoś pomoże?
Obserwuj wątek
    • jkl13 Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 13.07.23, 13:06
      Nikt ci nie pomoże. Ludzie to wilki...
      • dane.90 Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 13.07.23, 13:09
        Wpisalam adres gmaila i haslo. I co dalej...?
        • 35wcieniu Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 13.07.23, 13:10
          Dalej pisz: swoje oceny z technikum i czy masz prawo jazdy.
          • georgia.guidestones Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 13.07.23, 13:13
            35wcieniu napisał(a):

> Dalej pisz: swoje oceny z technikum i czy masz prawo jazdy.
            >
            Nie zapomnij o obwodzie brzucha na wys.pępka i BMI.
          • irma223 Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 05:46
            Ja zrozumiałam, że ma nowe (dla niej) oprogramowanie i nie jest w stanie się zalogować na konto w Google czy czymkolwiek innym, by dostać się do swojej poczty.
            Ja, kiedy zmieniam sprzęt i oprogramowanie na nowe, to też przez kilka pierwszych dni jestem kompletnie bezradna i nie radzę sobie, bo oprogramowanie mnie "nie słucha". Dopiero po tygodniu śmigam, jakbym to robiła od zawsze.
            • okruchlodu Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 08:27
              Myślę, że każdy tak ma. W dwóch firmach wdrażałam nowych pracowników, samo oswojenie się z nowym oprogramowaniem, interfejsem wymagało dla większości trochę czasu a nie były to jakieś nieogary.
        • jahelena Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 13.07.23, 13:12
          Szakszuka.
    • szafireczek Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 13.07.23, 13:11
      Jak już się zalogowałaś do swojej poczty to w polu do: (odbiorca) wklejasz mail pracodawcy (możesz go przepisać, jeśli nie potrafisz skopiować), dołączasz załącznik z cv.
      W treści maila napisz, że w odpowiedzi na ofertę nr ... z dnia ... załączasz cv, podajesz ewentualnie nr telefonu do kontaktu.
      Tytuł maila - wpisz: Kandydatura na ofertę pracy nr... z dnia...

Powodzenia!
      • dane.90 Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 13.07.23, 13:16
        Dzięki ogromne ale nie wiem jak dołączyć swoje cv ...
        Ok, chyba odnalazłam: wstawianie...
        sad
        • iwles Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 13.07.23, 13:21
          dane.90 napisała:

> Dzięki ogromne ale nie wiem jak dołączyć swoje cv ...

To cv, w którym napisałaś "biegła obsługa komputera"? 🤣

• szafireczek Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 13.07.23, 13:24
            Iwles, no proszę Cię, tu nie Finlandia, lepiej zachęcać, niż zniechęcać...
            • iwles Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 06:14
              szafireczek napisała:

> Iwles, no proszę Cię, tu nie Finlandia, lepiej zachęcać, niż zniechęcać...

Może lepiej zapobiec kolejnym rozczarowaniom?
              • okruchlodu Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 07:59
                To się nazywa 'podcinanie skrzydeł'.
        • szafireczek Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 13.07.23, 13:22
          Tak - załącznik po prawidłowym dodaniu będzie widać, jako dołączony plik.
        • malaperspektywa Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 13.07.23, 15:22
          Brawo. Robisz postępy i szybko się uczysz. Jak nie miałaś wcześniej do czynienia z pracą na komputerze to nic dziwnego, że się gubisz. Za to widać, że jesteś zdeterminowana i zależy ci na pracy. Nie poddajesz się łatwo. I jesteś odważna (np pisząc tutaj). Tak trzymaj. Powodzenia.
          • leosia-wspaniala Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 13.07.23, 18:29
            >Jak nie miałaś wcześniej do czynienia z pracą na komputerze to nic dziwnego, że się gubisz.

Jakim cudem osoba w wieku 40+ miałaby nie mieć wcześniej do czynienia z komputerem? Halo, mowa o wysłaniu maila!
            • sueellen Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 13.07.23, 21:32
              Miałam raz znajomego któremu kilka lat założyłam Gmaila. Serio. Koleś miał 40 lat i uchował się bez adresu email. Jak on zdołał przeżyć tyle lat pojęcia nie mam.
              • alewcale Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 13.07.23, 22:02
                Logowanie na każdej stronie z ofertami może wyglądac inaczej.
              • jednoraz0w0 Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 02:17
                myślę że tak bywa, ale ta osoba ogarnęła zarejestrowanie się na portalu gazety i zalogowanie się na forum, więc w tym wypadku to faktycznie trochę dziwne.
                • panna.nasturcja Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 02:20
                  I twierdzi,że jej poprzednia praca polegała na obsłudze jakiegoś programu komputerowego.
                  • georgia.guidestones Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 19:44
                    panna.nasturcja napisała:

> I twierdzi,że jej poprzednia praca polegała na obsłudze jakiegoś programu kompu
                    > terowego.
                    Może rekrutacja nie była elektronicznatongue_out

A zwolnili m in dlatego, że przy pracy w arkuszu kalkulacyjnym cisnęła w opór "Enter" w pustych komórkach, zamiast wpisać liczbę. O nieznajomości klawisza "tab" nie wspominając.
              • rosie Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 08:42
                Kurczę, ja mam dwa adresy e-mail ale prawie nie używam, ostatnio był potrzebny żeby zgłosić stłuczkę, wzięli adres, naprzysyłali niepotrzebnych wiadomości, żebym jakies konto aktywowała (żeby łatwiej sprawdzać polisy). Tylko po co jesli nie mam u nich żadnej polisy. Ostatecznie okazało się, że szkodę trzeba było zgłosić przez link do formularza, który przyslali w smsie. Ja się pytam, po co im mój email był? Wszystkie sytuacje, gdzie trzeba podać email, można ogarnąć bez czytania wysyłanych wiadomości (np.zakupy na alle, olx...)
                • panna.nasturcja Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 11:58
                  Jak widac nie wszystkie.
            • premeda Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 08:06
              Mnie już teraz nic nie zdziwi. Ostatnio do mojego urzędu gminy przyszła na staż dziewczyna lat 36, która nie potrafi Worda obsłużyć.
              • kura17 Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 12:09
                > Mnie już teraz nic nie zdziwi. Ostatnio do mojego urzędu gminy przyszła na
                > staż dziewczyna lat 36, która nie potrafi Worda obsłużyć.

mam 50+ i tez nie umiem worda obsluzyc. nigdy nie uzywalam windowsow, korzystam glownie z linuxa i oprogramowania open source. mysle, ze cos bym tam w tym wordzie dala rade zrobic za pierwszym razem, ale byloby to powolne i mozolne i pewnie wygladalabym jak kretynka ...
                • alpepe Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 12:11
                  Bez przesadyzmu kura, jak open source to pewnie i open office, czy nie? A jak tak, to jakbyś obsługiwała worda.
                  • kura17 Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 12:20
                    open office tak (teraz to libre office jest) - ale tez nie na jakims super zaawansowanym poziomie.
                    i mozliwe, ze word by mnie pokonal tongue_out
                    • alpepe Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 12:31
                      Ta, umniejszaj sobie, pewnie.
                      • kura17 Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 12:48
                        nie chodzi o umniejszanie, tylko o pokazanie, ze nieznajomosc worda (wg mnie) duzo o czlowieku nie mowi ...
                    • premeda Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 12:48
                      Edytory tekstu są z gruntu takie same. Nic przełomowego nie wymyślono.
                      • kura17 Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 12:49
                        > Edytory tekstu są z gruntu takie same. Nic przełomowego nie wymyślono.

no nie do konca - taki latex jest bardzo (bardzo) rozny od worda.
                        a akurat tego sie najczesciej uzywa w "mojej bance".
                        • premeda Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 13:02
                          Kura ale mówimy o zwykłym małym wiejskim urzędzie, który ma najpopularniejsze programy. Poza tym czego może chcieć urząd? No pisania i rozumienia tekstu pisanego i przepisów. Jeśli ktoś idzie na staż,
                          a i doswiadczenie życiowe jakieś posiada to powinien sobie poradzić. Jakoś z zakupami przez internet świetnie sobie radzi, tylko kurierzy z paczkami się zmieniają. Ostatnio miała problem z akapitem w piśmie.
                          • georgia.guidestones Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 14:18
                            premeda napisała:

> Kura ale mówimy o zwykłym małym wiejskim urzędzie, który ma najpopularniejsze p
                            > rogramy. Poza tym czego może chcieć urząd? No pisania i rozumienia tekstu pisan
                            > ego i przepisów. Jeśli ktoś idzie na staż,
                            > a i doswiadczenie życiowe jakieś posiada to powinien sobie poradzić. Jakoś z za
                            > kupami przez internet świetnie sobie radzi, tylko kurierzy z paczkami się zmie
                            > niają. Ostatnio miała problem z akapitem w piśmie.
                            >
                            Znam nauczycielkę po 2 awansach zawodowych. Zleca mi korekty dokumentów/podsumowań, ktore ma przedstawić przy okazji ww.formalności. Wyrównanie tekstu, interpunkcja i inne szczegóły żyją swoim życiem, a niby edytor tekstu jest jednym z narzędzi pracy w takim zawodzie.
                        • midge_m Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 16:23
                          kura17 napisała:

> > Edytory tekstu są z gruntu takie same. Nic przełomowego nie wymyślono.
                          >
                          > no nie do konca - taki latex jest bardzo (bardzo) rozny od worda.
                          > a akurat tego sie najczesciej uzywa w "mojej bance".
                          >
                          >
                          Ale Latex to się chyba używa do dłuższych tekstów i tekstów naukowych, a nie do CV?
                    • ayelen40 Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 13:13
                      A starasz się o stanowisku typu asystentko-sekretarka?
                    • georgia.guidestones Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 16:32
                      kura17 napisała:

> open office tak (teraz to libre office jest) - ale tez nie na jakims super zaaw
                      > ansowanym poziomie.
                      > i mozliwe, ze word by mnie pokonal tongue_out
                      >
                      >
                      Interfejs jest podobny, w razie czego masz pomoc i samouczki.
                    • jednoraz0w0 Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 16:54
                      kura17 napisała:

> open office tak (teraz to libre office jest) - ale tez nie na jakims super zaaw
                      > ansowanym poziomie.
                      >
                      wrzuciłbyś w YouTube „word how to coś tam tutorial” i miałabyś palcem pokazane jak zrobić a nie zakladalabys wątku na ematce, chyba.
                    • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 19:39
                      kura17 napisała:

> ansowanym poziomie.
                      >
                      >

Offtop: Kuro, masz mejla na poczcie gazety smile
          • panna.nasturcja Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 02:01
            malaperspektywa napisała:

> Brawo. Robisz postępy i szybko się uczysz. Jak nie miałaś wcześniej do czynieni
            > a z pracą na komputerze to nic dziwnego, że się gubisz.

Pracą na komputerze?
            ona pisze o wysłaniu maila z załącznikiem.
            I ma 40 lat, nie 4.
        • zalamana_50 Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 02:21
          Litości .
      • memphis90 Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 13.07.23, 15:58
        Szafirku, niezwykle dobry z Ciebie człowiek…
    • alpepe Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 13.07.23, 13:19
      Ja się dziwię, że cię nie wywalili po jednym dniu.
      • ayelen40 Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 06:49
        Że też w ogóle przyjęli...
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 08:29
      Czytałam Twoje wcześniejsze wątki oraz ten, i na Twoim miejscu - to nie jest złośliwość - poszukałabym pracy fizycznej, tzn nie z komputerem.
      • alpepe Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 12:01
        I gdzieś bez spożywki w ladach chłodniczych i zamrażarkach.
      • okruchlodu Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 13:01
        Nie ma to jak planować komuś ścieżkę kariery po przeczytaniu kilku postów...
        • iwles Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 13:08

Może przejdz z autorką na priv?
          Pomożesz jej w ścieżce kariery.
          I dziewczynie ulatwisz zycie, i forum odpocznie, i sama się zrealizujesz.
          • okruchlodu Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 13:54
            Przecież nikt nie każe Ci czytać postów autorki jak to takie męczące jest. A ja dokładnie wiem jak chce się realizować i gdzie, więc za radę podziękuję.
    • natalyaxx Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 15:12
      Ok nie powinnam, ale napiszę, bo jak czytam Twoje wątki, to się zastanawiam: jesteś trollem czy jesteś opóźniona w rozwoju? Sorry, nie wierzę w to, że jesteś prawdziwa.
      • nutella_fan Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 16:09
        Dokładnie 😂
      • wapaha Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 18:03
        natalyaxx napisała:

> Ok nie powinnam, ale napiszę, bo jak czytam Twoje wątki, to się zastanawiam: je
        > steś trollem czy jesteś opóźniona w rozwoju? Sorry, nie wierzę w to, że jesteś 
        > prawdziwa.

a to nie jest ta dusia czy jak jej tam ?
        co pierdylion swoich zdjęć wstawiała i pytała czy jest gruba?
    • nutella_fan Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 16:08
      🙈
    • princesswhitewolf Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 19:45
      Czy w Polsce w urzedach pracy czy gdzie tam sa jeszcze kursy z podstaw obslugi komputera?
      Idz pani na kilka takich.
      • princesswhitewolf Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 19:46
        W ramach UE funduszy powinno byc za darmo
        • georgia.guidestones Re: Nie potrafię odpowiedzieć na E-mail 14.07.23, 20:14
          princesswhitewolf napisała:

> W ramach UE funduszy powinno byc za darmo
          Od jesieni 2022 uwalili fundusze z powodu samowolki w pisim sądownictwie.
          Na szczęście są np darmowe samouczki na youtube i może dzięki forum ematka wątkodajka dowie się o ich istnieniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka