Dodaj do ulubionych

Komunikat RCB

16.07.23, 18:37
Dostałam taki komunikat.

"Uwaga! Dziś i jutro prognozowany upał (pow. 30 st. C). Unikaj słońca, wysiłku fizycznego i odwodnienia organizmu. W przypadku pogorszenia zdrowia dzwoń pod 112.

Po dzisiejszym alercie dla idiotów zablokowałam I wszystkim myślącym zalecam to samo.

.
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Komunikat RCB 16.07.23, 18:45
      Eeeee? To bardzo rozsądny komunikat.
      • marietta0z Re: Komunikat RCB 16.07.23, 18:51
        angazetka napisała:

> Eeeee? To bardzo rozsądny komunikat.
        >

Dla idiotów, którym trzeba mówić wdech wydech wdech bo inaczej nie będą oddychać z pewnością!
      • joyce_byers Re: Komunikat RCB 16.07.23, 18:52
        To niech rozsyłają tam gdzie naprawdę są upały. U mnie na Pomorzu dzisiaj od rana 23 stopnie. Po co alerty? Niech wysyłają dla południowej części Polski.
        • marietta0z Re: Komunikat RCB 16.07.23, 18:55
          joyce_byers napisał(a):

> To niech rozsyłają tam gdzie naprawdę są upały. U mnie na Pomorzu dzisiaj od ra
          > na 23 stopnie.

U mnie 26, siedzę na tarasie i cieszę się cudowną pogodą. Przepieknie...kwiaty pachną, cieplutko, piję kawę z lodami
        • angazetka Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:00
          W Warszawie 34 i można oszaleć.
          • marietta0z Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:17
            angazetka napisała:

> W Warszawie 34 i można oszaleć.
            >

Pewnie tak jest w betonowych studniach.
            • angazetka Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:31
              Zielony Żoliborz.
            • hanusinamama Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:36
              U mnie na zielonej wsi 36 ...A i tak mam masę drzew i krzaków, trawa nie jest koszona od maja. Upał taki, ze z domu nosa nie wyściubisz do 18.
              Poza tym...wiesz niektorzy musza mieszkać w miastach bo tam mają np pracę.
              • marietta0z Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:46
                hanusinamama napisała:

> U mnie na zielonej wsi 36 ..

podasz region?
              • marietta0z Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:49
                [img]https://meteo.pl/um/metco/mgram_pict.php?ntype=0u&fdate=2023071612&row=436&col=181&lang=pl

nawet we Wrocławiu nie ma 36 stopni

https://meteo.pl/um/metco/mgram_pict.php?ntype=0u&fdate=2023071612&row=436&col=181&lang=pl
                • droch Re: Komunikat RCB 17.07.23, 16:43
                  nawet we Wrocławiu nie ma 36 stopni

Well, podana temperatura jest mierzona w cieniu, a nie każdy ma komfort przebywać w takich warunkach...
                  • kamin Re: Komunikat RCB 17.07.23, 19:44
                    Tak się mierzy temperaturę, właśnie w cieniu.
              • lella_two Re: Komunikat RCB 17.07.23, 08:17
                U mnie wczoraj 37 stopni i wilgotność ze 100 %. Jak najbardziej wieś a nawet las. Pomorze zresztą😜
          • dreg13 Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:29
            Co? Gdzie?
            Jestem wlasnie na spacerze. Cieplo, wietrzyk, chmury
            • angazetka Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:32
              Byłam na spacerze po 15, ledwo żyliśmy.
              Są granice absurdu - upieranie się, że nie ma upiornego upału w najgorętsze dni lata jest poza nimi.
              • panna.nasturcja Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:58
                Dokładnie, w Warszawie był dziś koszmar.
            • snajper55 Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:58
              dreg13 napisała:

> Co? Gdzie?
              > Jestem wlasnie na spacerze. Cieplo, wietrzyk, chmury

Nie patrz w górę! Jest miło i cieplutko. Żadnych upałów. Żadnej suszy. Wieje chłodny wietrzyk.

S.
              • droch Re: Komunikat RCB 17.07.23, 16:44
                W pełni kontrolujemy sytuację! smile
          • rannala Re: Komunikat RCB 16.07.23, 20:12
            Chciałam trochę tego ciepła. Właśnie kończę urlop spędzony w domu i szczerze to nie nacieszyłam się szczególnie latem. Trójmiasto.
            • hanusinamama Re: Komunikat RCB 17.07.23, 15:50
              Nie wiem jak się mozna cieszyć latem przy upałach sięgających 36 stopni?? Do 18 w dimu cżłowiek siedzi, na spacery wychodziłam przed 6.
      • memphis90 Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:34
        Bo tam wcięło wyraz. Miało być:

Po dzisiejszym alercie dla idiotów zablokowałam I wszystkim „myślącym inaczej” zalecam to samo.
      • profes79 Re: Komunikat RCB 16.07.23, 21:31
        Tak, szczególnie jak dotarł do mnie koło południa jak już było 30 stopni w cieniu. Ktoś w rcb pewnie za okno wyjrzał.
    • chococaffe Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:00
      Dlaczego marietto zachęcasz ludzi do zablokowania numeru RCB?

To kontynuacja twoich wczesniejszych wątków?smile
      • panna.nasturcja Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:36
        Bo jest głupia.
        • marietta0z Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:51
          panna.nasturcja napisała:

> Bo jest głupia.

A ty nawet głupia nie jesteś.
          • panna.nasturcja Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:59
            Aha.
          • zalamana_50 Re: Komunikat RCB 17.07.23, 19:01
            marietta0z napisała:

> panna.nasturcja napisała:
            >
            > > Bo jest głupia.
            >
            > A ty nawet głupia nie jesteś.

To jest szczyt twoich możliwości? Brawo 🤣
      • hanusinamama Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:37
        Bo to tępy troll
        • marietta0z Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:52
          hanusinamama napisała:

> Bo to tępy troll
          >

a ty jesteś szafa bez drzwi

• beneficia Re: Komunikat RCB 16.07.23, 20:17
            Co poeta miał na myśli...?
            • memphis90 Re: Komunikat RCB 16.07.23, 20:21
              Jesteś otwarta na innych i masz ciekawe wnętrze 👍
              • jkl13 Re: Komunikat RCB 17.07.23, 07:44
                😂
      • livia.kalina Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:57
        W następnym wątku konsekwentnie zacznie zachęcać do czerpani9a infromacji tylko z Russia Today
        • laurielle Re: Komunikat RCB 17.07.23, 11:02
          Chyba z pravda.ru, znacznie lepsza niz RT. RT to chociaz jakies pozory dziennikarstwa jeszcze stwarzala, a pravda to taki kabaret, ze onion i aszdziennik do piet nie dorastaja. Poziom absurdu przebija sufit nawet jak na normy propagandy. Teraz sie uspokoili, ale pierwsze pol roku wojny to lałam po gaciach ze smiechu.
      • snajper55 Re: Komunikat RCB 16.07.23, 20:00
        chococaffe napisała:

> Dlaczego marietto zachęcasz ludzi do zablokowania numeru RCB?

Po co się denerwować? Lepiej nie wiedzieć. [sarkazm].

S.
    • lalkaika Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:04
      Rozdzielczość hukowa as usual,42,5 stopni o 14 . Ty Janusz jeszcze upałów nie widziało.
      • beneficia Re: Komunikat RCB 16.07.23, 20:40
        Następna...
        Serio ludzie zaczynają pić tak wcześnie?
    • jahelena Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:04
      A ty myślisz?
    • no_name33 Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:26
      marietta0z napisała:

> Dostałam taki komunikat.
      >

>
      > Po dzisiejszym alercie dla idiotów zablokowałam I wszystkim myślącym zalecam t
      > o samo.
      >
      > .
      Dzięki. Jednak nie skorzystam. Raczej chcialabym w przyszlosci otrzymac alert o sytuacjach bezpośrednio zagrażających zdrowiu i życiu.
      • marietta0z Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:37
        no_name33 napisała:
        Raczej chcialabym w przyszlosci otrzymac alert o
        > sytuacjach bezpośrednio zagrażających zdrowiu i życiu.

Jak dla mnie alert RCB stracił już swoją szansę.
        • marietta0z Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:40
          Alert o pieknej pogodzie to jakaś farsa. U mnie obecnie jest 29 stopni. Jeżeli będzie prawdziwe zagrożenie, np. radioaktywne, nie sądzę, bym się czegoś dowiedziała. Dowiem się prędzej z inych zródeł
          • memphis90 Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:46
            Dopiero co rzewnie jeczalas, ze cierpisz, jak w lipcu jest >15 stC….
            • marietta0z Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:54
              memphis90 napisała:

> Dopiero co rzewnie jeczalas, ze cierpisz, jak w lipcu jest >15 stC….
              >
              A ty rzewnie nie pomyślałaś, że to byla IRONIA. Jestes w spekrum.?
              • memphis90 Re: Komunikat RCB 16.07.23, 20:20
                >A ty rzewnie nie pomyślałaś,
                Oj, polska trudny język..? Powinni wybrać pracownikow bardziej obeznanych w języku, w którym mają trollowac…

>że to byla IRONIA.
                Jakoś mało ewidentna ta Twoja ironia. Inne wątaski - te o wojnie nuklearnej tudzież ksenofobiczne to tez ironia była? Bo to by wiele tłumaczyło…

>Jestes w spekrum.?
                To miało być obraźliwe? Bo taki wpis więcej mówi o Tobie niż o mnie…
      • merces Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:42
        Zauważyłam, że Ci blokujący alerty, to ta sama opcja, co każe włączyć myślenie, połączyć kropki, covid to spisek
        • marietta0z Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:56
          [i]Zauważyłam, że Ci blokujący alerty, to ta sama opcja, co każe włączyć myślenie, połączyć kropki,

A ja zauważylam, ze ci nie blokujący alertów, nie właczają myślenia i nie łaczą kropek.
          • panna.nasturcja Re: Komunikat RCB 16.07.23, 20:00
            Nie muszą, po prostu myślą.
            • marietta0z Re: Komunikat RCB 16.07.23, 20:11

> Nie muszą, po prostu myślą.

No nie. Nie chcą myśleć. Czekają na wytyczne z alertu.
          • merces Re: Komunikat RCB 16.07.23, 20:11
            I słusznie zauwazylaś🙃
    • dwa_kubki_herbaty Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:39
      No patrzaj .... a są tacy co tv nie maja, radia nie sluchają, tylko filmy na disney + czy netflix ogladają a tam pogody nie ma. Na portale informacyjne też nie wchodza tylko na youtube jedyna prawdę ogladają.
      No fakt pogoda w telefonie jest ;P
    • ida_listopadowa Re: Komunikat RCB 16.07.23, 19:56
      Alert dostalam w poludnie, siedzialam w swetrze, bylo 20 stopni, wiatr i pelne zachmurzenie.
      Az sprawdzilam prognoze - maks 24 st.

Poszaleli juz chyba
      • panna.nasturcja Re: Komunikat RCB 16.07.23, 20:01
        Tak, tak, mróz był dzisiaj w Polsce, wcale nie był to jeden z najgorętszych dni tego lata.
        Czapkę i rękawiczki Ci wysłaćz.
        • ida_listopadowa Re: Komunikat RCB 16.07.23, 20:07

> Tak, tak, mróz był dzisiaj w Polsce, wcale nie był to jeden z najgorętszych dni
          > tego lata.

o to mi chodzi - nie w CAŁEJ Polsce. W Trojmiescie bylo chlodno/umiarkowanie cieplo.

Aby ludzie traktowali te alery powaznie, powinny byc wysylane tam, gdzie ma to sens.
          • szare_kolory Re: Komunikat RCB 17.07.23, 10:14
            Są wakacje, myślę, że całkiem śmiało można zakładać, że ludzie się przemieszczają. Nic złego nie ma w tym, jeśli dowiesz się, że tam, dokąd planujesz jechać panują inne - zwłaszcza trudne - warunki atmosferyczne.
      • marietta0z Re: Komunikat RCB 16.07.23, 20:03
        U mnie wtedy bylo 19. , obecnie 25.
      • snajper55 Re: Komunikat RCB 16.07.23, 20:04
        ida_listopadowa napisała:

> Alert dostalam w poludnie, siedzialam w swetrze, bylo 20 stopni, wiatr i pelne
        > zachmurzenie.

W swetrze? To musiało być minus 20 stopni. Jakaś chłodnia? Zazdroszczę.

S.
        • droch Re: Komunikat RCB 17.07.23, 16:46
          Może podziemia kredowe w Chełmie?
      • hanusinamama Re: Komunikat RCB 17.07.23, 15:51
        20 stopni i siedziesz w swetrze? Jak się ubierasz jak jest -5?
    • kaki11 Re: Komunikat RCB 16.07.23, 20:03
      Ten sam komunikat był wczoraj, i bardzo dobrze zresztą. RCB to całkiem rozsądny system, ostrzega też przed załamaniami pogody - jakimiś gwałtownymi wiatrami czy opadami, co czasem może się przydać, a dostanie jednego smsa chyba nie boli.
    • demono2004 Re: Komunikat RCB 16.07.23, 20:23
      marietta0z napisała:

>
      > "Uwaga! Dziś i jutro prognozowany upał (pow. 30 st. C). Unikaj słońca, wysiłku
      > fizycznego i odwodnienia organizmu. W przypadku pogorszenia zdrowia dzwoń pod 1
      > 12.
      >
      >

>
      > Po dzisiejszym alercie dla idiotów zablokowałam I wszystkim myślącym zalecam t
      > o samo.
      >
      > .

Po co blokować? Ostrzezenie mialo sens. Było bardzo gorąco. Nie dało się oddychać.
      • marietta0z Re: Komunikat RCB 19.07.23, 16:14
        demono2004 napisała:

>
        > Po co blokować? Ostrzezenie mialo sens. Było bardzo gorąco. Nie dało się oddych
        > ać.

Sens zależy od miejsca zamieszkania.
        Nienawidzę spamu.
    • katriel Re: Komunikat RCB 16.07.23, 20:24
      No jakoś pogoda nie chce się dostosowywać do granic państw i jednostek podziału administracyjnego. Nie ma tak, że jak upał, to w całej Polsce, a jak burza, to w całym województwie (a w sąsiednim już nie). Prognozy pogody też nie są tak precyzyjne, żeby było wiadomo, że grad spadnie dokładnie w tych trzech powiatach i w żadnym innym. Jedyne sensowne wyjście to wysyłać alerty z zapasem, tak żeby na pewno objęły wszystkich, którym grozi dane niebezpieczeństwo. Wtedy oczywiście część ludzi dostanie smsa niepotrzebnie, ale większość jest myśląca i rozumie, że należy je czytać jako ostrzeżenia właśnie: uwaga, dziś może być upał/burza/itd (niepotrzebne skreślić). Jeśli im akurat się upiecze - tylko się cieszyć. Zawsze jednak znajdzie się paru idiotów, którzy będą się kategorycznie domagać obiecanego kataklizmu.
      • szarmszejk123 Re: Komunikat RCB 17.07.23, 08:01
        " Zawsze jednak znajdzie się paru idiotów, którzy będą się kategorycznie domagać obiecanego kataklizmu."

😂 W punkt.
        Zamiast się cieszyć, że to nie u nich, czują się oszukani 🤷🤦🤦🤦
    • alchemy_alice Re: Komunikat RCB 16.07.23, 21:17
      Ten wątek jest właśnie przykładem szkodliwego trollingu. Bądź braku myślenia autorki.

U nas było w dzień 34 stopnie, nie szło oddychać. Także tak, u mnie alert rcb się sprawdził.
      • suki-z-godzin Re: Komunikat RCB 17.07.23, 06:59
        I potrzebujesz, zeby Ci SMS mowil, ze jak termometr pokazuje 34 stopnie to lepiej nie wychodzic z chlodnego miejsca, duzo pic i porzucic intensywne aktywnosci fizyczne?
        Bo mnie w takie dni wlasny organizm mowi, ze jest za goraco na kozakowanie. W zasadzie nawet termometru nie potrzebuje, a tym bardziej SMSa.
        • evening.vibes Re: Komunikat RCB 17.07.23, 07:06
          suki-z-godzin napisała:
          > I potrzebujesz, zeby Ci SMS mowil, ze jak termometr pokazuje 34 stopnie

SMS przychodzi wcześniej, na tym polega ostrzeżenie.
          • suki-z-godzin Re: Komunikat RCB 17.07.23, 08:07
            Wow, ematka waska specjalistka przed zaplanowaniem jakiejkolwiek aktywnosci poza domem na godziny, kiedy w lipcu przypadaja najwyzsze temperatury, nie sprawdza prognozy pogody w internecie?

Czyli faktycznie, w tym przypadku mamy do czynienia z alertem dla idiotow.
            • evening.vibes Re: Komunikat RCB 17.07.23, 08:18
              suki-z-godzin napisała:
              > Wow, ematka waska specjalistka przed zaplanowaniem jakiejkolwiek aktywnosci poz
              > a domem na godziny, kiedy w lipcu przypadaja najwyzsze temperatury, nie sprawdz
              > a prognozy pogody w internecie?

Prognoza w piątek rano pokazywała u mnie upał tylko w sobotę. O 14 miasto wysłało alert, sprawdziłam była zmiana prognozy z przedłużeniem upału do poniedziałku.

Nie - nie mam obsesji i normalnie nie sprawdzam prognozy co parę godzin.
              • suki-z-godzin Re: Komunikat RCB 17.07.23, 08:22
                Z tego co piszesz wystarczy raz dziennie. Poza tym w lipcu, jak powszechnie wiadomo, bywaja popoludniowe burze, a ostatnio bywaja bardziej, tym bardziej mozna pomyslec o wlasnym bezpieczenstwie przed wyjsciem z domu. To nie obsesja, to instynkt samozachowawczy polaczony z doswiadczeniem zyciowym.
                • evening.vibes Re: Komunikat RCB 17.07.23, 08:24
                  suki-z-godzin napisała:
                  > Z tego co piszesz wystarczy raz dziennie.

Widać nie umiesz czytać - rano sprawdziłam, po południu była inna.

• anorektycznazdzira Re: Komunikat RCB 17.07.23, 08:05
      Ematki się dziwują dlaczego wam wątkodajka każe blokować.
      Bo ma za to rubelki, przecież to trollisko piszące na zamówienie, widziałyście inne wątki.
      • suki-z-godzin Re: Komunikat RCB 17.07.23, 08:19
        Wiemy, wiemy, ale fajnie sie czyta jak nagle wszystkie dorosle kobiety potrzebuja SMSka bo nie wiedza, ze w lipcu w poludnie moze byc goraco i warto sprawdzic prognoze zanim sie cokolwiek zaplanuje big_grin
        • memphis90 Re: Komunikat RCB 17.07.23, 10:43
          Czyli zupełnie nie dociera do Ciebie, ze alerty ostrzegają nie tylko o milym ciepełku i słoneczku w lipcu, ale tez innych zagrożeniach? I ze nawet jeśli alert o sloneczku tudzież lipcowym popołudniowym deszczyku są nam zbędne, bo mamy prognozę pogody, to inne alerty mogą być przydatne, dlatego wyłączanie ich to głupota?
          • suki-z-godzin Re: Komunikat RCB 17.07.23, 11:09
            A pokazesz gdzie napisalam, ze inne alerty sa zbedne, czy sobie to po prostu wymyslilas?
            • laurielle Re: Komunikat RCB 17.07.23, 11:24
              Alerty nie sa wysylane tylko do ematek! Ematka waska specjalistka poradzi sobie bez rzadowej troski. Alw niech ematka wyjrzy poza czubek wlasnego dumnie zadartego nosa, to moze zobaczy osoby starsze, ktore gorzej sobie radza z ocena rzeczywistosci, nie maja neta ani smartfonow i dla ktorych rzad to autorytet. Moze gdyby babcia mojego meza dostala taki alert, to by z powodu upalu nie umarla po polrocznej spiaczce spowodowanej zatrzymaniem krazenia wskutek odwodnienia w niezbyt jeszcze sedziwym wieku.
              • suki-z-godzin Re: Komunikat RCB 17.07.23, 11:57
                Alez ja nie zaprzeczam, ze sa takie osoby, a sadzac po doniesieniach prasowych jest ich mnostwo. Niektore z nich nawet dzieci zostawiaja w samochodach w upal i pomimo alertow
                Mowie tylko, ze w tym przypadku istotnie jest to "alert dla idiotow". I dla araceli. Co na jedno wychodzi.
                • laurielle Re: Komunikat RCB 17.07.23, 20:11
                  Starsi ludzie nie sa idiotami. Sa po prostu starzy. Tez kiedys bedziesz stara, jesli Twoja arogancja nie zabije cie wczesniej.
                  • suki-z-godzin Re: Komunikat RCB 17.07.23, 20:18
                    Nie no, jak dla kogoś aktualny rząd jest autorytetem, to jest idiotą, niezależnie od wieku.
                    • laurielle Re: Komunikat RCB 18.07.23, 00:04
                      Powiedzialam "rzad", a nie "ten rzad". Jakikolwiek rzad, ze wzgledu na autorytet instytucjonalny, a nie wrodzone przymioty czlonkow rzadu. Wiekszosc starszych powaznie podchodzi do instytucji - pism, urzedow, tytulow etc. Zwykle wykorzystuje sie to, by ich skrzywdzic. W tym przypadku - by ich chronic. To naprawde jest potrzebne, bo nie kazdy starszy czlowiek ma rodzine tak w ogole albo pod reka.
            • memphis90 Re: Komunikat RCB 17.07.23, 18:55
              Skoro tak ochoczo kibicujesz Marietce i tak zajadle bronisz jej wypocin - to chyba nie dlatego, ze zupełnie się z nia nie zgadzasz..?
              • suki-z-godzin Re: Komunikat RCB 17.07.23, 19:14
                Ach, czyli sobie wymyśliłaś. Nic nowego.

P.S. W dupie mam kim jest marietka, na tym forum w tej chwili 50% wątków to wątki trolli, jak chcę sobie pierdoły popisać to jest mi naprawdę wszystko jedno, czy autorka jest trollem czy starą ematką.
                • memphis90 Re: Komunikat RCB 18.07.23, 08:10
                  Uuuu, próbujemy kopać po kostkach... Szkoda, że jednak boisz się pod stałym nickiem...
                  • suki-z-godzin Re: Komunikat RCB 18.07.23, 08:48
                    wez idz pofantazjuj o swoim zawodzie lekarza
                    • memphis90 Re: Komunikat RCB 18.07.23, 14:53
                      Serio…? 😂😂😂
                      I nadal nie pod swoim nickiem… Odważna jesteś!
                      • suki-z-godzin Re: Komunikat RCB 20.07.23, 07:01
                        Serio to jeszcze raz: POKAZ MI, GDZIE NAPISALAM, ZE WSZYSTKIE ALERTY RCB SA BEZ SENSU.
                        Dopoki tego nie zrobisz, biore za klamstwo wszystko co dotychczas napisalas na forum.
                    • laurielle Re: Komunikat RCB 18.07.23, 15:45
                      suki-z-godzin napisała:

> wez idz pofantazjuj o swoim zawodzie lekarza

Od memphis to ty sie odstosunkuj. Nie znam jej osobiscie, ale na podstawie meritum wypowiedzi dotyczacych medycyny nie mam najmniejszych podstaw podejrzewac, ze nie jest tym, za kogo sie podaje.
          • hanusinamama Re: Komunikat RCB 17.07.23, 15:52
            Nie dociera do niej.
        • hanusinamama Re: Komunikat RCB 17.07.23, 15:52
          Nie o to chodzi w tych alertach.
          • suki-z-godzin Re: Komunikat RCB 17.07.23, 16:45
            O, hanusina z musztardą, jak zwykle 😅
        • suki-z-godzin Re: Komunikat RCB 19.07.23, 11:01
          suki-z-godzin napisała:

> Wiemy, wiemy, ale fajnie sie czyta jak nagle wszystkie dorosle kobiety potrzebu
          > ja SMSka bo nie wiedza, ze w lipcu w poludnie moze byc goraco i warto sprawdzic
          > prognoze zanim sie cokolwiek zaplanuje big_grin
          >

tylko chciałam zaznaczyć, że JA (🤡) lubię te alerty. był taki moment, że dojeżdżałam do pracy pociągami, i kiedy trzeba było uważac na silny wiatr i ulewne deszcze, parę razy upiekła mi się dniówka.
          chociaż jeśli chodzi o rozwiązania dotyczące wysokich temperatur, to powinno byc jak w londyńskim metrze, komunikaty przypominające o butewlce wody. byliśmy w stanie zorganizować coś takiego w tramwajach w pandemii, w upały krysia czubówna mogłaby nappomykac o ochronie przed gorącem 🤡🤡🤡
    • kochamruskieileniwe Re: Komunikat RCB 17.07.23, 08:16
      A mnie takie alerty nie przeszkadzają. Te alerty wprowadzono po tragicz nej nawałnicy w Suszku. Gdyby były wcześniej, może nikt by nie zginął. Lepiej żeby były, niż gdyby miała być powtórka.
    • mid.week Re: Komunikat RCB 17.07.23, 09:38
      Gdyby nie te ostrzeżenia to nie wiedziałabym czy mi ciepło, zimno czy gorąco. Jak piszą że jest 30*C to zakladam coś cienkiego, jak zapowiadają mrozy to wyciągam z szafy merynosy. Najgorzej jak nic nie wysyłają, człowiek nie wie czy mu ciepło czy zimno, w co się ubrać i czy pic wodę czy nie sad
      • madami Re: Komunikat RCB 18.07.23, 13:13
        mid.week napisała:

> Gdyby nie te ostrzeżenia to nie wiedziałabym czy mi ciepło, zimno czy gorąco. J
        > ak piszą że jest 30*C to zakladam coś cienkiego, jak zapowiadają mrozy to wycią
        > gam z szafy merynosy. Najgorzej jak nic nie wysyłają, człowiek nie wie czy mu c
        > iepło czy zimno, w co się ubrać i czy pic wodę czy nie sad
        >
        prawda? dobrze, że mamy rząd i państwo, które za nas myślą i nad nami czuwają!
    • marietta0z Re: Komunikat RCB 17.07.23, 09:58
      marietta0z napisała:

>
      > "Uwaga! Dziś i jutro prognozowany upał (pow. 30 st. C). Unikaj słońca, wysiłku
      > fizycznego i odwodnienia organizmu. W przypadku pogorszenia zdrowia dzwoń pod 1
      > 12.

> .

Ten komunikat miałby większy sens, gdyby napisano

Dziś i jutro prognozowana jest piękna i słoneczna pogoda. Może być upalnie pow. 30 stopni.. Aktywność fizyczną dostosuj do warunków, pamiętaj o zapasach wody

Ale unikaj wysiłku fizycznego/aktywności fizycznej i słońca?!!!?

I po co to straszenie cudowną, letnia pogodą? To teraz jest armagedon?
      • jahelena Re: Komunikat RCB 17.07.23, 10:06
        Akurat dzisiaj komunikat RCB o gwałtownych burzach mi się przydał, bo zostawiliśmy otwarte okna dachowe na poddaszu. Byłoby nieciekawie, gdyby nas zalało.
        • marietta0z Re: Komunikat RCB 17.07.23, 10:12
          jahelena napisała:

> Akurat dzisiaj komunikat RCB o gwałtownych burzach mi się przydał, bo zostawili
          > śmy otwarte okna dachowe na poddaszu. Byłoby nieciekawie, gdyby nas zalało.

Ja akurat sprawdzam meteo
          można mieć prognozę dla konkretnej miejscowości z dokładnością co do godziny

https://www.meteo.pl/um/metco/mgram_pict.php?ntype=0u&fdate=2023071700&row=335&col=192&lang=pl
          • angazetka Re: Komunikat RCB 17.07.23, 10:16
            I nie umiesz ich odczytywać, co udowodniłaś wcześniej.
            • marietta0z Re: Komunikat RCB 17.07.23, 10:20
              angazetka napisała:

> I nie umiesz ich odczytywać, co udowodniłaś wcześniej.
              >

trudno nawet skomentować twoją idiotyczną wypowiedz
              • angazetka Re: Komunikat RCB 17.07.23, 11:26
                Zabolało? Ojej. Wyżej zignorowałaś temperaturę odczuwalną, wiesz? tongue_out
                • marietta0z [...] 17.07.23, 12:04
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • marietta0z Re: Komunikat RCB 17.07.23, 10:24
              angazetka napisała:

> I nie umiesz ich odczytywać, co udowodniłaś wcześniej.
              >

No chyba, że o sobie się piszesz w drugiej osobie.

Czego nie rozumiesz z tych wykresów? Chętnie pomogę. Może się czegoś nauczysz i alert RGB z jego informacjami dla idiotów nie bedzie ci juz potrzebny
              • jahelena Re: Komunikat RCB 17.07.23, 10:28
                A ja nie sprawdzam co do godziny, bo nie mam na to czasu, natomiast zdarza mi się zostawić uchylone okno.
                • marietta0z Re: Komunikat RCB 17.07.23, 10:40
                  jahelena napisała:

> A ja nie sprawdzam co do godziny, bo nie mam na to czasu, natomiast zdarza mi s
                  > ię zostawić uchylone okno.

Ja sprawdzam przed pracą.
          • kochamruskieileniwe Re: Komunikat RCB 17.07.23, 12:47
            ale wiesz, że podałaś swoją lokalizację smile
            • marietta0z Re: Komunikat RCB 17.07.23, 12:50
              kochamruskieileniwe napisała:

> ale wiesz, że podałaś swoją lokalizację smile

Oj, podałam tylko Łebę. A to nie jest moja lokalizacja.
    • laurielle Re: Komunikat RCB 17.07.23, 11:15
      Zapomnialas napisac o: szczypawkach, srowidzie, Upa(dl)inie, komiku, zydach, satanistach, masonach, NWO, wielkim resecie, Schwabie, Bilderbergu, rzadzie swiatowym, czipach i znaku bestii.
      • marietta0z Re: Komunikat RCB 17.07.23, 11:27
        laurielle napisał(a):

> Zapomnialas napisac o: szczypawkach, srowidzie, Upa(dl)inie, komiku, zydach, sa
        > tanistach, masonach, NWO, wielkim resecie, Schwabie, Bilderbergu, rzadzie swiat
        > owym, czipach i znaku bestii.

Gruby odlot. Przedawkowałaś BOOSTERY i cię ostatnia prosta dopadła?
        • laurielle Re: Komunikat RCB 17.07.23, 12:37
          Tworczosc artystyczna kacapskich pacholkow obserwuje od wczesnych lat 90., dlatego znam ja lepiej niz najemnik najnizszego poziomu, ktorego wtedy widocznie nawet jeszcze na swiecie nie bylo.
          • marietta0z Re: Komunikat RCB 17.07.23, 12:42
            laurielle napisał(a):

> Tworczosc artystyczna kacapskich pacholkow

Z. Feund by powiedzial, że marzy ci się bolec.

• marietta0z Re: Komunikat RCB 17.07.23, 12:46
              Miało być Zygmunt Freud, gdybyś nie znała tej postaci, to taki austriacki lekarz.
            • beneficia Re: Komunikat RCB 17.07.23, 20:35
              Ochłoń, dziewczyno.
              Trzeba było jednak czytać tę alerty, nie rzuciłby ci się upał na głowę.
        • hanusinamama Re: Komunikat RCB 17.07.23, 15:54
          Nie strasz, nie strasz bo się...
          Te boostery ( nie wiem czemu capslockiem piszesz) miały nas wykonczyć dawno.
          Obiecnki cacanki
      • hanusinamama Re: Komunikat RCB 17.07.23, 15:53
        Poczekaj, poczekaj..napisze. Pannie brakło kasy na wyjazd wakacyjnie i tłucze te troll-wątki hurtowo
    • a23a23 Re: Komunikat RCB 18.07.23, 08:07
      Ale wiesz myśląca istoto, że tego się nie da zablokować?
      • marietta0z Re: Komunikat RCB 18.07.23, 13:00
        a23a23 napisała:

> Ale wiesz myśląca istoto, że tego się nie da zablokować?

Ależ da się, myśląca istoto.
        Nauczyć cię?
        • a23a23 Re: Komunikat RCB 19.07.23, 06:04
          marietta0z napisała:

> Ależ da się, myśląca istoto.
          > Nauczyć cię?

Poczekaj do następnego komunikatu.
          • laurielle Re: Komunikat RCB 19.07.23, 07:25
            Telefony innych ludzi są CUDZE. Cudze to znaczy: NIE TWOJE. Tak dla przypomnienia, bo kacapy mają trudności mentalne z ogarnięciem pojęcia własności. To nie twoja sprawa co przychodzi na CUDZY telefon.
            • laurielle Re: Komunikat RCB 19.07.23, 12:26
              To bylo ofc do trolla opatrzonego symbolem kacapskiej inwazji, model marietta, wersja zero
          • marietta0z Re: Komunikat RCB 19.07.23, 16:12
            a23a23 napisała:

> marietta0z napisała:
            >
            >
            > > Ależ da się, myśląca istoto.
            > > Nauczyć cię?
            >
            > Poczekaj do następnego komunikatu.

16tego dostałam ostatni.

Następnych nie było.
            • marietta0z Re: Komunikat RCB 19.07.23, 16:13