szarmszejk123 18.07.23, 17:22 Łabądź chciał spuścić wprdl mojemu psu🤣 ja spusciłam oprdl jakimś ludziom, którzy pozwalali ganiać psu pisklęta Łyski 😡 Taki spacer wśród ptaków Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heca7 Re: Dziś ptasio 😊 18.07.23, 17:42 Nie mam zdjęcia ale dosłownie w tej chwili córka przysłała mi filmik z Arnhem gdzie para łabędzi z młodymi stoi, na trawniku przed wielką szybą, taką do ziemi i wali w nią dziobami. Młode spokojnie się wygrzewają a stare z zacięciem godnym bullterriera walczą z własnym odbiciem Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Dziś ptasio 😊 18.07.23, 17:43 🤣 no my musieliśmy się oddalić, bo groźba wpdlu dla psa była całkiem realna, już zaczął wyłazić na brzeg a wcześniej nas śledził na moście :p Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Dziś ptasio 😊 18.07.23, 17:54 Kiedyś na Mazurach, na plażę koło pola namiotowego przypływała para z młodymi. Zwykle wczesnym wieczorem. Ludzie rzucali im jedzenie. Ona spokojna, grzecznie jadła, zerkała na pisklaki. Samiec ogromny, nabuzowany syczał głośno, żarł na potęgę. A jak już się ludziom jedzenie skończyło to wychodził na brzeg i naprawdę szybko ganiał ich po plaży Myśmy mieli namiot na skarpie i stamtąd widok na ten spektakl Raz udało mi się odczytać numery na jego obrączce (samica nie miała). Okazało się, że urodził się kilka lat wcześniej na Zalewie Wiślanym. Odpowiedz Link Zgłoś
geigo Re: Dziś ptasio 😊 18.07.23, 19:53 U mnie dziś taki mały, ale miły, szczygieł żerujący na nasionach driakiewników: Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Dziś ptasio 😊 18.07.23, 21:37 Fajne zdjęcia 🙂 mam upierdliwą osę w ogrodzie, chyba jest na kacu bo stałe krąży wokół kranu ,siada i pije z kropli. Próby zrobienia jej fotki niedane🙁 Odpowiedz Link Zgłoś