Dodaj do ulubionych

prezent na ślyb - kasa

20.07.23, 13:15
czy spotkałyście się z jakimś eleganckim "opakowanie" pieniędzy w ramach prezentu na ślub?
jakoś nie przemawiają do mnie zwykłe kartki dostępne w sklepach.
młodzi chcą tylko pieniążki. jakiś drobiazg dodać, tylko co?
Obserwuj wątek
    • lalkaika Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 13:19
      Tyrt
    • ilewazy.cie Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 13:30
      Chyba chodziło ci o pieniądze.
    • dreg13 Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 13:33
      Po uj im drobiazg? Do zasilenia śmietnika?
    • szmytka1 Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 13:36
      Chcą pieniądze, to kupuję kartkę okolicznosciową, która mi się podoba, mężowi zlecam kupno kwiatów I na tym się kończy moje myślenie o tej sprawie. Kasę, która chcesz przeznaczyć na niepotrzebny im drobiazg, dołóż do koperty.
    • magda_lena_muc Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 13:40
      ja dalam kolezance drzewko szczescia (takie z kamykami) ozdobione baknotami (poskladanymi w harmonijke i przymocowanymi w polowie - nie wiem jak to opisac, ale mysle ze wiesz o co chodzi)
      • panna.nasturcja Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 13:56
        O matko sciana
        • magda_lena_muc Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 15:17
          nikt nie musi tego powtarzac, ale ja jestem z tych co nie daja samych kopert wiec albo kupuje prezent albo daje kase w innej postaci niz koperta
      • nick_z_desperacji Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 16:22
        Jezu...
        • gama2003 Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 16:44
          Dostałam takie na 18-tkę od chrzestnej.
          Tylko to było przed ostatnim zlodowaceniem, wydawało mi się piękne i oryginalne.
          • nick_z_desperacji Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 17:34
            Tobie zostały miłe wspomnienia, bo wtedy to było oryginalne, dał Ci to ktoś bliski itd.. podarowane obecnie, przez ciotkę piata woda po kisielu wywoła pewnie ciary żenady.
    • panna.nasturcja Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 13:45
      Pieniążki? A nie lepiej dać im prawdziwe pieniądze zamiast pieniążków z zabawki dla dzieci?
    • magdallenac Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 13:50
      Nie wygłupiaj się tylko kup zwykłą kartkę okolicznościową i wsadź tam kasę. Te wszystkie „drobiazgi” z reguły albo zagracają dom, albo lądują na śmietniku. Nie zapomnę też kiedy przyjaciółka od pomysłowych gości dostała tysiąc złotych w małych nominałach i każdy banknot był misternie poskładany w jakieś origami. Pół nocy to rozwijałyśmy😤
      • szarmszejk123 Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 13:52
        magdallenac napisała:
        . Pó
        > ł nocy to rozwijałyśmy😤

Pomyśl sobie ile oni to zwijali!
        • panna.nasturcja Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 13:57
          smile
        • zalamana_50 Re: prezent na ślyb - kasaby 20.07.23, 14:05
          szarmszejk123 napisał(a):

> magdallenac napisała:
          > . Pó
          > > ł nocy to rozwijałyśmy😤
          >
          > Pomyśl sobie ile oni to zwijali!

🤣 wyobraziłam sobie
      • iwoniaw Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 13:56
        Dokladnie. "Mile drobiazgi" to zazwyczaj się nadają wprost na śmietnik, jeśli mają nie zagracać komuś szuflady. Już lepiej dołożyć do prezentu albo sobie lepszy krem na pięty za to kupić. Jak daję pieniądze w prezencie, to kupuję karnet, jaki mi się wydaje najstosowniejszy, wpisuję życzenia i tyle.
      • kamire12 Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 13:58
        w sumie racja. kwiatów też nie chcą....
        myślałam chociaż o jakiś czekoladkach....ale chyba możne jednak racja. pewnie wszsytko wywalą.
        choć ja mam kartki ze ślubu
        • gryzelda71 Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 16:13
          Kartki łatwiej przechować, niż świeczniki, rameczki, filiżaneczki.
    • scarlett74 Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 13:55
      Nie dostałam i nigdy nie dawałam dziwnych durnostojek z kasą. Była kartka z życzeniami i kasą oraz-wedle życzeń- kwiaty/kupony lotka/alko/wino/książka/karma dla piesełów schroniskowych/wpłata na podaną fundację.
    • szara.myszka.555 Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 13:58
      Może nie na temat, ale mi się przypomniało:
      Dawno, dawno temu, mój kuzyn chciał kasę na urodziny.

Kopertę zapakowałam w wielkie pudło wypełnione... sianem. Na wierzchu pudełka (tzn. widoczne tuż po otwarciu pudełka, po otworzeniu wieka) była karteczka z instrukcją "Szukaj igły w stoku siana!").

Było to więc pudło z sianem, z... podwójnym sianem big_grin
      • szara.myszka.555 Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 14:07
        Jeszcze mi się przypomniało:
        dostałam w prezencie nieduże (ale piękne, drewniane) pudełko cygar. Pomyślałam: WTF? Każde cygaro było obwinięte banknotem o sporym nominale. Do tej pory mam to pudełko, choć cygara wypalone smile
      • eriu Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 15:43
        Pomysł fajny. Ale dla alergika dramat.
      • szara.myszka.555 Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 15:55
        tfu, stogu oczywiście.
    • zamyslona_ona02 Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 14:00
      Drobiazg sobie daruj, a jak nie chcesz kartki to są takie ozdobne koperty np. w kwiaciarniach.
    • malia Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 14:05
      Po co drobiazg? kup ładną kartkę, wpisz życzenia i włóż pieniądze, dodaj wino i/lub kwiaty i gotowe. Gdyby każdy z gości chciał dodać pseudo śmieszne opakowanie, to co potem z tym robić?
    • autumna Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 14:14
      Jest mnóstwo ludzi robiących spersonalizowane kartki, można pewnie zamówić przewidzianą specjalnie na banknoty, coś jak to: https://svgnation.com/wp-content/uploads/2022/08/money-holder-svg.jpg
      • turbinkamalinka Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 14:32
        Co za koszmar. Niech Bogowie mnie chronią przed ludźmi chcącymi podorawować mi takie "cudo". Gorsze są chyba tylko laurki i własnoręcznie zdobione kubki od rodzinnych dzieci.
        • autumna Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 15:22
          Jak dla mnie lepsza taka kartka niż jakiś zagracacz zupełnie nie w moim guście, można przynajmniej bez wyrzutów sumienia wyrzucić. Te ze zdjęcia to może faktycznie bardziej na urodziny nastolatka, ale pewnie w bardziej ślubnej stylistyce i z dyskretniej umieszczoną kasą też by się dało zrobić.
      • malia Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 15:46
        przecież te kartki są zwyczajnie tandetne
      • nick_z_desperacji Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 16:28
        Jeszcze miejsce na kasę powinno być podświetlone, żeby było lepiej widać....No i niezaprzeczalne walory artystyczne tych kartek, może chociaż są odpowiednio drogie.
    • nuka_2 Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 14:17
      Ja dawałam w drewnianym pudełku, czasem z decoupagem, w zależności od gustu obdarowywanych. Chyba byli zadowoleni, bo takie pudełko się potem przydawało na drobiazgi,.
    • kaki11 Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 14:35
      Karta+koperta, może być jakaś bardziej eleganca. Do tego możesz dodać kwiaty, wino lub czekoladki, też zależnie co młodzi sobie życzą. Nie szła bym w żadne pierdółki, bo jak parę osób wyżej napisało, one w sumie się nie przydadzą i będą albo kurzołapką albo zagraczaczem szuflady albo wylądują na śmietniku. Tylko niepotrzebnie wydasz kasę. Chyba, że bardzo dobrze znasz młodych, i wiesz co im się spodoba i co lubią, wtedy ma sens kupić np. zestaw ślubnych kubków, album ze zdjęciami czy coś podobnego, ale to musisz wiedzieć, ze to będzie dla nich w punkt smile jak ich na tyle nie znasz, to zrezygnuj.
    • extereso Re: prezent na ślyb - kasa 20.07.23, 16:33
      Jeśli dajesz kasę to niech wygląda na kasę, nie ma co dorabiac uszu. Kartka i finito.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka