Dodaj do ulubionych

Hybrydy _ manicure - ile płacicie?

30.07.23, 16:20
Czy są opcje tańsze/ droższe? Na co zwrócić uwagę aby hybryda nie zniszczyła paznokci?
Zaczynam przygodę z hybrydami, na razie jestem zachwycona bo wkoncu moje paznokcie przypominają...paznokcie po latach obgryzania sad
Teraz kiedy " inwestuje" nie chciałabym zrobić jakiegoś fakapu.
Na co zwrócić uwagę.
Pytałam Panią która robi manicure czy bardzo zeszlifowuje płytkę i mówiła że stara się tylko do bazy...to chyba dobrze? Tej bazy nie musi za każdym razem usuwać i kłaść na nowo?
Robię manicure w małym mieście, podczas wizyt u rodziców. Place 90zl wypasiony ..na oko salon, franczyza.
Obserwuj wątek
    • niebieskalimonka Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 30.07.23, 16:21
      Mnie hybryda okrutnie niszczy paznokcie sad
      Szkoda, bo to wygodna opcja.
      • antykaa Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 30.07.23, 16:46
        Moje paznokcie takze wygladaja tragicznie po hybrydzie.
        Ja polecam inna opcję - bezposrednio na paznokcie utwardzacz - cieniutka warstwę, potem 1 warstwa lakieru a na koniec top coat - calosc trzyma sie jakies 4-5 dni, tylko warto zamalowywac krawedzie paznokci, zeby sie lepiej trzymal lakier.
        Bez top coatu lakier trzymal sie max 1 dzien, bez utwardzacza paznokcie lapaly kolor lakieru i byly mega miekkie.
        • pani_pelagia78 Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 30.07.23, 19:56
          Czy mogłabyś polecić konkretne produkty, których używasz? Baaaardzo proszę i z góry dziękuję.
          • antykaa Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 30.07.23, 21:24
            Ostatnio chyba w Hebe kupilam taki komplet:
            - utwardzacz NailTek
            - lakier Sally Hansen instadri
            - catrice top coat

Drugi raz pomalowalam tym zestawem, super sie trzyma!

• pani_pelagia78 Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 30.07.23, 22:05
              Dziękuję, jutro biegnę do Hebe i dam znać czy u mnie dzialasmile
    • kocynder Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 30.07.23, 17:10
      Ja hybrydą byłam zachwycona... Przez trzy miesiące. Potem zaczęło się: płytka paznokcia pękająca "wzdłuż" palca, ropiejące, paskudzące się kąciki paznokci... Pół roku bólu całych dłoni nim się wszystko wygoiło. Podziękuję!
      A, i nie robiłam manicure w jakimś pokątnym gabineciku - krzaku, a w dobrym salonie, używającym tylko markowych produktów, dbającym o higienę... Dla mnie gra nie warta świeczki.
      • little_fish Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 30.07.23, 21:48
        U mnie na szczęście nic się nie dzieje. Bo już się mocno przyzwyczaiłam do manicure i ładnych paznokci, a sama nie umiem sobie zrobić 😐
        • little_fish Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 30.07.23, 21:49
          Aaa, i płacę 80 zł. Chyba że jakieś zdobienia to wtedy 10 zł więcej. Małe miasto, a właściwie sąsiadująca z nim wieś.
    • pepsi.only Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 30.07.23, 17:14
      U nas są po 75zł.
      Aktualnie mam fazę i sama sobie robię. Nie mam jeszcze dużej wprawy, nie zawsze wyjdzie mi tak idealnie i ładnie, i z trwałością trochę gorzej (najwyżej na 12-14dni, i koniecznie muszę zdejmować), ale mam sporą frajdę.
      • premeda Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 30.07.23, 22:09
        U nas Świdnica 100-120 zł, też robię sama sobie i mamie. Coraz lepsze wychodzą.
    • paniusiapobuleczki Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 30.07.23, 19:53
      To nigdy nie jest tak, że zostaje cała baza i nie trzeba nakładać. Moja zawsze nakłada normalnie cztery warstwy. Jbc to te resztki bazy i odrośnięty paznokieć można malować zwykłym lakierem, wyglada normalnie.
      • paniusiapobuleczki Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 30.07.23, 19:55
        A, u mnie powyżej 100 w Warszawie, ile dokładnie nie pamietam bo zawsze jeszcze robię pedi plus zwykły lakier.
        • grey_delphinum Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 30.07.23, 22:00
          Okrągłe zero, bo córka robi mi hybrydę (jest w tym naprawdę niezła).
          No dobra, zazwyczaj przynoszę francuskie rogaliki do kawy 😉
    • czarna_kita Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 30.07.23, 22:09
      Kiedyś robiłam w salonie na różne imprezy (wesela, komunie, urodziny) kosztowało mnie to ok 70-100 zł zależy w jakim salonie. Stwierdziłam że to kupa kasy jakby się chciało chodzić często i zainwestowałam w pakiet startowy. Robię sobie sama już jakiś czas i jestem bardzo zadowolona. Robię wtedy kiedy chce, kiedy mam czas, wiem że się niczym nie zarazę bo nikt inny z tego nie korzysta ( w salonie nie masz pewności jak i czy są dezynfekowane przyrządy). Nie mam zniszczonych paznokci ale to przyszło z wprawą przy zdejmowaniu hybryd. Na początku jak nie potrafiłam to faktycznie było średnio, teraz zdejmuje tylko kolor- baza zostaje.
      Finansowo jestem mocno do przodu i to mnie przekonuje.
    • extereso Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 30.07.23, 22:18
      Ja robię tylko pedi,150.
    • princesswhitewolf Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 30.07.23, 23:13
      >Na co zwrócić uwagę aby hybryda nie zniszczyła paznokci?

nie wierze ze taka istnieje. za boga ojca nie wierze
      • alfa36 Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 30.07.23, 23:23
        U mnie 80 zł. Po 1,5 roku zribilam wakacyjną przerwę. Moje paznokcie wyglądają źle. Mam nadzieję, że jak je pomaluję, to jakoś wytrwam. Ale we wrześniu znów zrobię.
    • nutella_fan Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 08:21
      Warszawa, 160
    • nutella_fan Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 08:26
      Aha, ponoć lepsze o niebo są lampy led, a nie uv (czerniak podpaznokciowy, nie chcę straszyć, ale chyba słyszałyście) ale gdzie nie pójdę mówią, że mają lampy uv. Chyba zacznę dzwonić i pytać, bo za każdym razem jak robię to myślę, że jednak to nie za zdrowe jest.
    • obrus_w_paski Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 08:50
      Każda hybryda niszczy paznokcie. Panie które twierdzą, ze nie pewnie nie robią regularnych i długich przerw. Wystarczy przestać robić hybrydę ba miesiąc- paznokcie są jak papier, popękane, brzydkie. Zawsze jak widzd babkę z piękna hybryda to zastanawiam się co się tam dzieje pod spodem
      • evening.vibes Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 09:25
        obrus_w_paski napisała:
        > Każda hybryda niszczy paznokcie. Panie które twierdzą, ze nie pewnie nie robią
        > regularnych i długich przerw. Wystarczy przestać robić hybrydę ba miesiąc- pazn
        > okcie są jak papier, popękane, brzydkie.

Mnie się zdarzają przerwy i nic się nie dzieje.
      • thea19 Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 11:25
        nic się nie dzieje pod spodem a co ma się dziać? Jak się zmienia hybrydę, to przecież wszystko się zdejmuje i widać płytkę. Na uszkodzoną kosmetyczka nie nałoży hybrydy. Ja bez hybrydy mam bardzo cienkie i pękające w połowie paznokcie, jestem więc skazana, jesli chcę mieć długość za opuszek.
    • klaviatoorka1 Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 09:18
      Kiedyś miałam fantazję i kilka razy zrobiłam. Płaciłam ok 100, średnie miasto.
      Paznokcie wydawały mi się za długie, bo manikiurzystka usilnie namawiała mnie na zapuszczenie poza opuszek palca.
      Kolory miałam zwykle neutralne, french i raz szarości, nie dałam się przekonać do neonów ani zdobień.
      Po trzykrotnym zdjęciu ( z całą dbałością, profesjonalizmem i narzędziami wyjmowanymi przy mnie z jednorazowych opakowań) nie chciałam już nigdy więcej.
      Paznokcie dochodziły do pierwotnego stanu przez ok pół roku.

Teraz sama dbam o swoje pazy.
      Skórki robię albo zmiękczaczem Sally H. , albo frezami zakupionymi na allegro, zależnie ile mam czasu i fantazji,
      a co wieczór wcieram w skórki olejki z wieczornej rutyny do twarzy.
      Maluję bezbarwną odżywką z drogerii, co w moim przypadku daje efekt eleganckiego "natural look" i pozwala zabłysnąć kilku delikatnym pierścionkom, które uwielbiam.
      • apallosa Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 09:33
        U mnie na Warmii w wypasionym spa manicure klasyczny ( nie hybryda) jest po 110 zł. Pedicure klasyczny jest po 160 zł. No i zafundowałam sobie jeszcze rytuał na stopy- przeboska rzecz.
        Z racji pracy w służbie zdrowia nie mogę mieć kolorowych paznokci na rękach, więc albo lakier bezbarwny,albo odżywka.
        • nutella_fan Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 09:50
          Dlaczego służba zdrowia nie może mieć kolorowych paznokci? Czym to jest uzasadnione?
          • apallosa Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 10:26
            Kiedyś na szkoleniu było to uzasadniane tym,że kawałek odprysnietego lakieru może np.wpasc pacjentowi do jedzenia ( przy karmieniu), lub przy podawaniu leków - są tacy pacjenci, którym lek podaje się w kaszce lub w owsiance na śniadanie.
            Ale to jest UK i niektórym nie przetłumaczyć, że przy hybrydzie to raczej niemożliwe. Nie, nie wolno i już😱
            • alicjamagdalena Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 11:04
              A jak wpadnie bezbarwny to jest ok?
              • apallosa Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 11:39
                Czego nie widać i nie słychać, tego ni ma🤪
                Ważne to, co w papierach a nie w rzeczywistości.
                Najlepszy jest bezbarwny manicure japoński.
    • zerlinda Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 09:33
      Zrobiłam raz, kilka lat temu. Nigdy więcej. Po zdjęciu lakieru płytka musiała odrosnąć, była podniszczona. Salon wypasiony, wszystko jednorazowe. Robiłam hybrydę na stopy ale w tym roku zaczęłam robić zwykłym lakierem. I tak zostanie.
      • clara.burgund Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 11:03
        Ja w Wawie robiłam na stopy- 119zł. Manicure tyle samo. Teraz jestem na wakacjach na Warmii i tu stopy kosztują 80-100, rece- 130.
        • apallosa Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 11:40
          To bardzo grzeczne ceny,jak na Warmię.
          To jest ciekawa kraina... albo salony mają obłożenie na maksa,albo pustki. Tylko SPA mają wzięcie przez cały rok.
    • imponderabilia22 Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 11:43
      Prawie każda tu robi hybrydę, a z innego wątku o dbaniu o wygląd, masa ematek twierdzi, że one są zadbane, ale niezrobione (bo to fuj i one mają lepsze rzeczy do roboty - mhm) i z dumą prezentują swoje niepomalowane, krótko obcięte paznokcie. Jak to jest?
      • 1012ja Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 13:28
        Weszłaś w wątek hybrydach i dziwisz się, że wypowiadają się te co robią. Ja robię tylko latem na stopy. Wychodzi 4 razy. U rąk w ogóle.
    • nena20 Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 11:53
      Robić samemu, najtańsza opcja. Dla mnie cena 100 zł za pazury jest z kosmosu.
      • little_fish Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 11:57
        Ja sama nie umiem, niestety.
      • waleria_bb Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 12:06
        Nie jest z kosmosu, hybrydę mam robioną w 1,5h i spokój na 3 tygodnie. Sama w życiu nie zrobiłabym hybrydowych paznokci, bo mam dwie lewe ręce do starannego malowania.
        • nutella_fan Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 15:17
          To tak jak ja. Jak ostatnio byłam na hybrydzie to klientka siedząca obok zwierzała mi się, że u niej starcza na 6 tygodni 🤔 No u mnie to jest zwykle max miesiąc.
    • gaskama Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 13:05
      Robiłam z 15 lat temu, kilka razy. Nic się złego nie działo z paznokciami. Po przestaniu zero problemów. Może dlatego, że mam grube, zdrowe, niepękające? Teraz zaczęłam ponownie. Robię od dwóch miesięcy. Nie wiem, czy będzie mi się chciało zawsze. Pedi tylko zwykłym lakierem, bo u mnie trzyma się i 4 tygodnie bez jakichkolwiek zadrapań. Płacę na mani i pedi 270 zł. Warszawa, nie wiem czy dużo czy nie. A i jeśli chodzi narzędzia, to u mnie w salonie przy mnie otwierane są zestawy hermetycznie wysterylizowanych narzędzi a pilnik dostaję zawsze w prezencie na zakończenie.
    • triismegistos Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 13:20
      Płacę 110 i 120 jeśli życzę sobie zdobień. Oczywiście że hybryda niszczy płytkę, ale dopóki masz na niej hybrydę to nie ma znaczenia. Mam naturalnie sama z siebie słabe paznokcie, a moja praca wybitnie nie sprzyja dbaniu o nie, więc robię hybrydę i się nie przejmuję.
      Niestety mam przerwę bo uszkodziłam sobie kilka paznokci 🙄 i czekam aż odrosną.
      • malwanika Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 13:37
        Robiłam hybrydę przez kilka ostatnich lat.
        Teraz mam przerwę bo przyplątała się bakteria, wcześniej pisałam o tym.
        Paznokcie mam w takim samym stanie jak przed robieniem hybrydy. Natomiast skórki mam w fatalnym stanie bo mam kurwicę i gryzę. Przy hybrydzie nie ruszałam. Czekam aż mi ten syf zejdzie bo wyglądam koszmarnie...
        • malwanika Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 13:39
          A, okolice Warszawy.
          Stówka i więcej, w zależności od ewentualnych zdobień. Poniżej stówki się nie da zrobić.
        • alicjamagdalena Re: Hybrydy _ manicure - ile płacicie? 31.07.23, 15:09
          Dziś pytałam kosmetyczkę o ewentualne zakażenia.
          Mówiła że jak są jakieś banku powietrza, uszkodzenia to lepiej zeszlifowac na płasko i gładko jeśli nie mam zamiaru w ciągu tygodnia pojawić się w salonie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka