Dodaj do ulubionych

Farbowanie włosów dzieciom

20.08.23, 13:00
Niedawno widziałem młodą kobietę z kilkuletnią dziewczynką, zapewne matka z córką. Dziecko miało włosy ufarbowane na coś w rodzaju różowawego blondu. Nie była to maskarada na kinderbal.
Zrobiłybyście to swojej córce? Rozumiem malowanie paznokietków, czy zakładamie matczynych szpilek, ale farbowanie włosów?
Obserwuj wątek
    • jowita771 Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 13:11
      Moja dwunastolatka ma ufarbowane włosy. Na rudo. Sama jej nakładam farbę. Ale chyba to przemyślę, bo na ryżych trzeba uważać podobno
      • nick_z_desperacji Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 13:47
        Rude to wrednie i nie mają duszy tongue_out
      • milva24 Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 14:24
        Moja też ma na rudo, zmywalną. Niby miała być 15 myć ale już chyba z 10 za nią a tu jeszcze kolor trzyma.
    • alicia033 Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 13:19
      ale wiesz, że ludzkość już parę dekad temu odkryła zmywalne szamponetki do koloryzacji?
      Tak, pozwalam dzieciom ich używać i miewały czasem bardzo fantastyczne kolory na głowie. I to nie tylko córki. Syn, mocno małoletni, kiedyś sobie zażyczył, z powodu konkursu na przebranie na 1 czerwca (gdybyś tego też nie wiedział - to Dzień Dziecka) wykonanie mu na głowie irokeza w kolorze flamingo pink. Zgarnął, niestety, tylko drugą nagrodęcrying.
      • krwawy.lolo Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 14:07
        Wydawało mi się, że te szamponetki to jakaś wściekła zieleń, błękit, żółć. Takie zmywalne. Właśnie na kinderbal. Kolor włosów dziewczynki wyglądał na profesjonalne farbowanie u fryzjerki, za "milion monet".
        • hanusinamama Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 14:12
          Bo się znasz...
          • krwawy.lolo Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 14:16
            No nie znam się. Tak mi się wydawało.
        • nick_z_desperacji Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 14:14
          Jeśli kolor był zachcianką dziewczynki, to nic nikomu do tego. Poza tym, dlaczego szokuje Cię nieinwazyjne malowanie włosów, a przekłuwanie uszu nawet niemowlakom już nie?
          • krwawy.lolo Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 14:19
            Skąd wiesz, że nie? Wątek wydaliłem, bo podobno farbowanie niszczy włosy na dłuższą metę. Dlaczego więc zaczynać to niszczenie tak wcześnie?
            • nick_z_desperacji Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 14:31
              Bo włosy rosną i za 10 lat po obecnych nie będzie śladu? Bo szamponetka może być delikatna? Bo lepiej mieć fajne wspomnienia niż ich nie mieć, za to do trumny zabrać piękne włosy?
              • krwawy.lolo Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 14:35
                Wspomnienia to jest argument. Aczkolwiek dziewczynka była w tym wieku, że za dziesięć lat najpóźniej zapomni. smile
                • krwawy.lolo Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 14:38
                  Generalnie można by założyć wątek o matkach traktujących córki, jak erzac laleczki, którą stroją i czeszą, żeby się nią pochwalić przed koleżankami.
                  • krwawy.lolo Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 14:40
                    Miałem taką znajomą, posiadaczkę córki i yorka dla ozdoby.
                  • borsuczyca.klusek Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 14:51
                    Lolo nie bądź zgredem 🙄
    • borsuczyca.klusek Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 13:28
      A dlaczego malowanie paznokietków tak a włosów nie? 🙄
      • kk345 Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 14:23
        Celne!
    • fibi00 Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 13:46
      Jeśli kolor zmywalny to nie widzę problemu.
    • hanusinamama Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 14:12
      Prędzej włosy bym pokolorowała ( bo to zazwyczaj nie jest farba a jakaś zmywalna pianka czy płukanka)...
    • ggrr.ruu Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 14:18
      Odżywka truskawkowa only bio na jasnych włosach?
      • milva24 Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 14:22
        A ona tak podziała? Moja młodsza ma włosy średni blond. Aktualnie właśnie jej się zmywa zielony, chciała różowy.
        • em_em71 Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 14:45
          Na jasnych będzie widoczna, na średnich nie wiem. Ja ten szajs kupiłam fioletowy do tonowania refleksów i wychodziły mi sine pasma. Dodam też, że jak rzadko na coś reaguję źle, tak tu swędziała mnie skóra. Wywaliłam dziadostwo i ogólnie nie polecam.
          • milva24 Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 14:49
            Ok, dzięki.
        • hanusinamama Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 14:54
          U nas była jakaś płukanka z rossmanna też truskawkowa. Na ciemnych włosach starszej wyszedł pożadny kolorek (sprał się po 2 myciach), na jasnych blond młodszej cudny truskawkowy (taki chciała). Tu spierał się do 4 myć ale my mamy takie włosy
        • ggrr.ruu Re: Farbowanie włosów dzieciom 20.08.23, 14:55
          Na średni nie. U mojej barwi na różowo kosmyki najbardziej rozjaśnione od słońca, a na reszcie daje taki jednorozcowy blaskwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka