Dodaj do ulubionych

Buty w góry

24.08.23, 12:04
Podczas wędrówek po górach bolały mnie nogi w kostkach. Czy buty wyższe, powyżej kostek będą lepsze? Możecie polecić jakiś model?
Obserwuj wątek
    • kaki11 Re: Buty w góry 24.08.23, 12:17
      Ja używam obecnie tych : zalewy Mountain Trainer Mid GTX i u mnie się sprawdzają, wcześniej miałam ecco (nie pamiętam modelu) i też były fajne, musisz poszukać takich które by dla ciebie były wygodne
      • kaki11 Re: Buty w góry 24.08.23, 12:17
        *Salewa
        • wiosennedni5 Re: Buty w góry 24.08.23, 12:29
          Czyli za kostkę
          • kaki11 Re: Buty w góry 24.08.23, 14:04
            Tamte tak. Niskie mam regatty i ja sobie wybieram zależnie od pogody, pory roku i rodzaju trasy ale mnie akurat nie dokuczają kostki.
    • edor67 Re: Buty w góry 24.08.23, 13:53
      Ja pomykam w salomonach ( nie pamiętam modelu) przed kostkę. Jest ok. 1,5 numeru większe.ale Salomony generalnie mają zaniżoną romiarówkę .
    • samaasma Re: Buty w góry 24.08.23, 14:01
      Nie wiem o jakich „górach „piszesz ale w każdych większych górach buty wysokie, ciasno zasznurowane Koniecznie ze sztywnymi jsk kamień czubkami i podeszwa Vibram to podstawa

Ale Jeśli Tatry to inne wymogi - na ponad 2000 M widzislam crocsy i miękkie tenisówki Nike
      I obowiązkowo pies przy boku
    • jola_ep Re: Buty w góry 24.08.23, 14:38
      But powinien stabilizować stopę. W tym celu nie musi być nad kostkę. Ja wiosna-jesień noszę niskie Zamberlany (podejściówki, podeszwa vibram, są już niedostępne więc modelu nie polecę). Mam też niskie zwykłe trekkingowe i choć wygodne, czuję, że stopy mi "nie trzymają".
    • alexis1121 Re: Buty w góry 24.08.23, 14:51
      Ja też polecam buty Salewy, jeżeli będziesz kupować przez internet to sprawdzaj ceny, na amazonie jest o wiele taniej niż gdzie indziej.
      • wiosennedni5 Re: Buty w góry 24.08.23, 16:33
        Miał ktoś do czynienia z Salewa wildfire leather?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka