Dodaj do ulubionych

Praca Julce plus

25.08.23, 12:01
Witam dziewczyny ! Chciałam was zapytać o prace w juice plus bo bardzo mnie to intryguje kuzynka mojego męża , matka 3 dzieci pracuje w juice już 3 lata - roztacza na internecie wspaniałe wizje diety , w ogóle jak to wyjeżdża do Turcji , kupuje iphony i wszystko z tej pracy jaka ma wolność finansowa , czas dla dzieci itp..oglądam te produkty i się zastanawiam kto to kupuje , ja osobiście nie znam nikogo kto by coś takiego ( jakieś witaminy , Shake , kapsułki) kupił . I tak sie zastanawiam z czystej ciekawości kto to kupuje ? Ludzie to kupują na podstawie story w necie i kopiowanych postów ?? Może ktoś pracował i mi wytłumaczy ?
Obserwuj wątek
    • leosia-wspaniala Re: Praca Julce plus 25.08.23, 12:15
      Nie wiem, co to jest, ale mam jedną dalszą znajomą, która też sprzedaje jakieś cuda na kiju na zasadzie piramidy. To chyba działa jak sekta, bo też roztacza wizje własnego BIZNESU, awansu, niezależności, pracy z każdego zakątka świata i innych cudowności. Jednocześnie wiem, że pracuje przy sprzątaniu (wyemigrowała do Skandynawii) - nie żeby to było coś złego, ale jak ktoś ma biznes znoszący złote jaja to raczej nie musi tego robić.

Więc nie wytłumaczę, ale dołączę się do pytania - kto to kupuje? Na logikę, jeśli firma X robi świetne produkty, to powinna postawić sobie sklep internetowy, znaleźć kanały sprzedaży wśród sklepów stacjonarnych, a nie sprzedawać przez przedstawicieli jak jakiś Avon w latach 90.
      • madame_rita Re: Praca Julce plus 25.08.23, 12:26
        To dlaczego Thermomixy są sprzedawane wyłącznie przez przedstawicieli?
        Żeby stworzyć złudną "elitarność" produktu?
        Bo jakości to chyba nie muszą się wstydzić ( w odróżnieniu od ceny wink )
        • alpepe Re: Praca Julce plus 25.08.23, 12:48
          Nie wiem, jak w Polsce, ale w Niemczech możesz kupić tm online. Właśnie sprawdziłam. www.vorwerk.com/de/de/c/home/produkte/thermomix/tm6 Oczywiście, możesz też zamówić prezentację.
          • ichi51e Re: Praca Julce plus 25.08.23, 14:10
            Nie wiem jak w DE ale w Austrii te wszystkie sprzedaże są zakazane. Nawet Tupperware tu się kupuje online
      • abidja Re: Praca Julce plus 25.08.23, 12:41
        Oni sami to kupuja. Wciagaja rodzine, znajomych.
        Jedyny podmiot ktory ma zyski to producent.
    • primula.alpicola Re: Praca Julce plus 25.08.23, 12:18
      Nie wiem o czym ty mówisz🤷‍♀️
      • daniela34 Re: Praca Julce plus 25.08.23, 12:23
        Jest nas dwie 🤷‍♀️
        • ichi51e Re: Praca Julce plus 25.08.23, 12:28
          Schemat Ponziego /sprzedaż bezposrednia
        • bene_gesserit Re: Praca Julce plus 25.08.23, 12:35
          Pewnie ten wątek powstał po to, żeby osoby, które nie wiedzą o co chodzi wrzuciły to w przeglądarkę, poklikaly na stronach i zachwyciły się.

Tak się domyślam i nie zamierzam.
          • milva24 Re: Praca Julce plus 25.08.23, 23:31
            Też tak sądzę i nie szukam. Tym bardziej, że witaminy gdy potrzebuję kupuję w aptece a nie w jakichś szemranych miejscach.
            • eliszka25 Re: Praca Julce plus 26.08.23, 09:33
              Kupowanie witamin czy tam innych pseudo leków od jakichś szarlatanów z piramidy, to już chyba wyższy stopień zidiocenia. Najgorsze, że są tacy, którzy to kupują 🤦🏼‍♀️
          • eliszka25 Re: Praca Julce plus 26.08.23, 09:34
            Też tak pomyślałam. Nigdy nie słyszałam o tym czymś z postu startowego, nie wiem co to i ta wiedzą nie jest mi potrzebna zupełnie do niczego.
    • ichi51e Re: Praca Julce plus 25.08.23, 12:27
      No ktoś kupuje pewnie tacy ludzie jak ta kuzynka…
    • bene_gesserit Re: Praca Julce plus 25.08.23, 12:33
      A film o Amwayu "Witajcie w zyciu" nadal objęty cenzurą. Szkoda. To jest kapitalny portret epoki i przerażający film o praniu mózgów prze piramidowy korpo.
      • silenta Re: Praca Julce plus 26.08.23, 11:14
        Napisałaś Amway, ciekawe czy wpadnie zaraz Skory, czy i on już przejrzał na oczy?
    • jdylag75 Re: Praca Julce plus 25.08.23, 13:33
      Jeżu, myślałam, ze jest jakiś nowy program: "Julka +" dający pracę w spółkach skarbu państwa młodym laskom z kręgów wiadomych.
      • heca7 Re: Praca Julce plus 25.08.23, 14:05
        Like it!
      • ichi51e Re: Praca Julce plus 25.08.23, 14:09
        Ja tez!
      • angazetka Re: Praca Julce plus 25.08.23, 14:19
        Ja też! A że "praca Julce" - na Podlasiu tak się hiperpoprawnie mówi, wszystko mi pasowało.
      • lilia-anna Re: Praca Julce plus 25.08.23, 15:38
        O rany, nie tylko ja miałam takie skojarzenie! big_grin
      • suki-z-godzin Re: Praca Julce plus 26.08.23, 11:08
        ja myślałam, że ktoś się pyta o pracę w sieci Jula, tylko tak ją zdrobniale nazywa big_grin
      • sol_13 Re: Praca Julce plus 26.08.23, 11:17
        Ja myślałam, że to praca dla 30-latki. Julka (20+) z plusem i tak mi wyszło.
      • 1matka-polka Re: Praca Julce plus 26.08.23, 11:51
        A ja przeczytałam [dżus].
    • cisco1800 Re: Praca Julce plus 25.08.23, 13:56
      Mam znajomą która pracuje w jakimś takim kosmetycznym sektorze, i szczerze mówiąc mam wrażenie, że to jakaś sekta jest. Te złote myśli, te sukcesy, to dziękowanie sobie wzajemnie za wsparcie, ta radość należenia do grupy brrr
      • bene_gesserit Re: Praca Julce plus 25.08.23, 15:45
        Bo to jest organizowane na wzór sekty. Całkiem świadomie i naukowo. Jeden z członków mojej dalszej rodziny zaangażował się w Amway, trudno było z nim rozmawiać o jego zajęciu - jakby go ktoś przeprogramował, zero wątpiwości, zero dyskusji nt racjonalnych argumentów tylko 'zostanę milionerem, będę bogaty'. I tak w kółko, przerażające to było, w końcu tak się wyprztykał finansowo, że rzeczywistość dobiła się do jego mózgu, grubo za późno, ale jednak.
    • panna.nasturcja Re: Praca Julce plus 25.08.23, 14:09
      Strasznie słabo ta reklama wyszła, ja bym cię zwolniła.
      • kadfael Re: Praca Julce plus 25.08.23, 17:52
        😃 dokładnie to samo pomyślałam.
      • aga1979gan Re: Praca Julce plus 25.08.23, 21:03
        To nie reklama a tylko pytanie - ponieważ nie do końca się orientują jak działa net work marketing czy jak to tam się zwie i zastanawia mnie to czy rzeczywiście można tak wspaniałe zarobić nie wychodząc z domu …po prostu
        • aga1979gan Re: Praca Julce plus 25.08.23, 21:04
          Dziewczyny moim celem było dowiedzieć się czy rzeczywiście jest to taka wolność finansowa i można faktycznie tak super zarobić , myślałam ze znacie kogoś kto pracuje i powiecie mi po prostu realnie jak to wyglada z boku ..po prostu
          • milva24 Re: Praca Julce plus 25.08.23, 23:34
            Taaa... zarabiaj miliony nie wychodząc z domubig_grin
          • ichi51e Re: Praca Julce plus 25.08.23, 23:48
            Nie da się. Tzn da się ale zarabia założyciel piramidy reszta nie.
          • kk345 Re: Praca Julce plus 26.08.23, 11:11
            aga1979gan napisała:

> Dziewczyny moim celem było dowiedzieć się czy rzeczywiście jest to taka wolność
            > finansowa i można faktycznie tak super zarobić , myślałam ze znacie kogoś kto
            > pracuje i powiecie mi po prostu realnie jak to wyglada z boku ..po prostu

Jaaaasne- dlatego nowy nick wchodzi na forum i zadaje akurat to jedno pytanie o dziwną, nikomu nie znaną firemkę. Logiczne.
        • zalamana_50 Re: Praca Julce plus 25.08.23, 23:39
          Czyli po prostu jesteś głupia, a ostatnie 20 lat siedzialas w jaskini .
          • aga1979gan Re: Praca Julce plus 26.08.23, 09:27
            Miło mi ze tak uważasz - dzięki - a może po prostu nie interesowałam się tym nigdy ? Podobnie jak zarabianiem a akcjach , obligacjach ? Nie przyszło ci to do głowy ???zastanawiam się po prostu a powtarzam nie znam nikogo z bliżej który byłby czegokolwiek konsultantem .
            • 1matka-polka Re: Praca Julce plus 26.08.23, 12:09
              Źle używasz spacji, zacina się?
        • 1matka-polka Re: Praca Julce plus 26.08.23, 12:08
          Ago1979gan, ten post to twój gwoźdź do trumny. 😔
          • aga1979gan Re: Praca Julce plus 26.08.23, 13:29
            Trudno potraktuje poradnikowo smile)
            • 1matka-polka Re: Praca Julce plus 26.08.23, 13:39
              Testujesz tu swoj warsztat? Jest źle, ale nie beznadziejnie👍
              • aga1979gan Re: Praca Julce plus 26.08.23, 13:51
                Nie muszę smile ty pewnie tak - nie zajmuje się zawodowo dokuczaniem innym smile) w przeciwieństwie do ciebie - zreszta nikt cię do tego wątku nie zapraszał jeśli nie masz nic do powiedzienia -zapewne wiesz ze milczenie jest złotem smile
    • szmytka1 Re: Praca Julce plus 26.08.23, 11:04
      Nie wiem co to za wątek reklamujący jakiś shit, ale w takiej piramidzie znajoma próbowała robić karierę. Sprzedawała płyn, którym można podłączyć kwiaty, umyć podłogę a na koniec wypić 😆 i rozwój, biznes, kariera. Skończyła że 100 tys długu, komornikiem i story na fb postaw mi wirtualna kawę i linkami do zrzutki
    • sol_13 Re: Praca Julce plus 26.08.23, 11:19
      Nie znam nikogo, kto w ten sposób pracuje i nie wyświetlają mi się takie posty/reklamy.
      Myślałam, że Avony/Oriflame zakończyły się wraz z końcem lat 90-tych.
      • silenta Re: Praca Julce plus 26.08.23, 11:26
        Avon i Oriflame to jednak inna działalność. Nie niszczą psychiki, nie masz żadnego przymusu kupowania jako konsultantka.
        • nika_1985 Re: Praca Julce plus 26.08.23, 12:25
          Moja koleżanka niby pracuje w tym.Juice plus..ale dla mnie to.jakies.podejrzane. upublicznia fotki co gdzie jest, jakie ma rarytasy z tego Juice..bądźmy jedna wielka rodzina..jak sekta dosłownie.. nawet mi mówiła,żebym.w to weszła..że zdobędę Bóg wie co.
          Ona jest już jak nawiedzona..motywuje non stop z milion złotych myśli.
          Nie wiem z czym to się je i jak to się przekłada na te jej sukcesy,ale myślę ,że cudów tam nie ma.
          Namawiac kogoś i prosić żeby kupili ode mnie jakieś soki. Chore.
          • 1matka-polka Re: Praca Julce plus 26.08.23, 12:35
            Haha, do tego spamerka pomyliła nazwę🤭
          • 1matka-polka Re: Praca Julce plus 26.08.23, 12:40
            Ago, w tym poscie zdradziła cię twoja zacięta spacja oraz dwukropek. Popracuj nad umiejętnością zmiany stylu. Moze zacznij walić jeszcze większe byki?
          • aga1979gan Re: Praca Julce plus 26.08.23, 13:31
            A czy do tego zakłada się jakaś działalność ??
            • 1matka-polka Re: Praca Julce plus 26.08.23, 13:36
              I co, straciłaś zasięg? Dlaczego jeszcze sobie nie odpowiedzialas?
              • aga1979gan Re: Praca Julce plus 26.08.23, 13:46
                Lepiej ci ze komuś nawrzucasz? Masz fajniejszy dzień przez to ??to miłego dnia za tem , może ktoś się napatoczy jeszcze żebyś sobie wieczór poprawiła jeszcze smile)
                • 1matka-polka Re: Praca Julce plus 26.08.23, 13:50
                  Z kad klikash? U nas dopiero po południu jest...
            • aga1979gan Re: Praca Julce plus 26.08.23, 13:44
              Dziękuje wszystkim dziewczynom które odpowiedziały w sposob normalny , mój nowy nick wynika stad ze nie było mnie tu z 10 lat i tamto konto na Gazeta nie istnieje już to jedno , po drugie gdybym mogła wygooglować sobie opinie na temat pracy tam to bym to zrobiła niestety są albo zachwyty albo głosy osób kupujących które poczuły się oszukane kupując te produkty , realnych opinii raczej nie ma , a spacje widzę normalnie być może dlatego , ze pisze z telefonu . Widzę ze nic tu się nie zmieniło dalej plucie jadem i obrzucanie błotem ,mimo wszystko dziękuje dziewczyna -które napisały normalna odpowiedz , niestety nigdzie nie jest napisane czy to jest na samozatrudnieniu czy umowie zleceniu czy czym tam jeszcze - a od kuzynki męża nie dowiem się niczego..
              • 1matka-polka Re: Praca Julce plus 26.08.23, 13:49
                "dziękuje dziewczyna"

l. p.
                Komu? Czemu? - dziewczynie

l. mn.
                Komu? Czemu? - dziewczynom

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka