Dodaj do ulubionych

Co u Pań we wtorek?

• marusia_ogoniok_102 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 14:47
      Devyzje zostały podjęte - zżarłam prawie całą tabliczkę czekolady.
      Decyzje zapewne były błędne i będę ich żałować.
    • szeptucha.z.malucha Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 14:51
      Znów IP w szpitalu z dorosłym dzieckiem z Nuncertain
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 15:00
        Trzymajcie się szeptucha. Przesyłam najserdeczniejsze myśli.
        • szeptucha.z.malucha Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 15:04
          Dziękismile Na usg czekamy.
      • asia_i_p Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 16:14
        Przytulam, chyba że tego nie lubisz, to wtedy wysyłam tylko ciepłe myśli. Jak syn znosi poczekalnię na IP?
        • szeptucha.z.malucha Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 16:19
          W miarę. Już ma przydział na oddział i niebawem zabieg. Pół roku temu miał poprzedni. Wtedy jeszcze w dziecięcym. Mam nadzieję, ze będę mogła towarzyszyć mu jako osobie wymagającej stałej pomocy. Na razie jest Ok.
          • asia_i_p Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 16:25
            To trzymam kciuki, żeby dalej było w miarę OK. Dzielny chłopak, jako fobik szpitalny szczerze podziwiam każdego, kto tam daje radę.
            I przede wszystkim kciuki za dobre wyniki badania.
        • szeptucha.z.malucha Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 16:19
          I przede wszystkim: dzięki ♥️
          • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 16:30
            Dawaj znać co i jak.
      • livia.kalina Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 22:40
        Trzymajcie się oboje!
    • atoness Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 15:19
      Od kilku dni jadę na rowerze. Okoliczności przyrody zmienne, ale przeważnie piękne.
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 16:30
        Rzeczywiście!
    • asia_i_p Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 16:13
      U mnie popełniony wczoraj wieczór czyn nierozsądny, które wciąż nie żałuję. Zamówiłam akwarelkę lapis lazuli aphgan Romana Szmala, seria limitowana (800 sztuk zrobił). Zapłaciłam 60+ złotych za 3,5 mililitra farby i nie zamierzam się tego wstydzić. wink
      W pracy za to wczoraj osiągnęłam coś, co odebrałam jako dno pracowniczego przyzwolenia na złe warunki pracy - weszłam do klasy, otworzyłam na oścież wszystkie okna, żeby przez folię ochronnę założoną na czas tynkowania przedarł się choćby wiew świeżego powietrza, wypróbowałam internet szkolny, odpaliłam komórkowy, a kiedy nie poszedł, doładowałam sobie telefon, żeby przedłużyło pakiety, na których mam internet, żeby go sobie udostępnić, sprawdzić obecność i wyświetlić, co dla uczniów przygotowałam. Dla mnie to niestety odpowiednik pennsylwańskiego "każdy nauczyciel musi przynieść wiadro wody i wiadro węgla dziennie" i sama się przed sobą wstydzę.
      Pewnie bym się tym bardziej przejmowała, gdyby nie to, że akwarelka powoli i nieuchronnie się zbliża do mojego paczkomatu i jutro pewnie będzie.
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 16:31
        Trochę Cię rozumiem bo jednak stoisz przed tymi młodymi ludźmi i szyjesz jak możesz, ale fakt, że dennie.
      • kura17 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 16:36
        > Zamówiłam akwarelkę lapis lazuli aphgan Romana Szmala, seria limitowana

czy pigmentem do tych farb jest caly czas prawdziwe lapis lazuli?
        wiem, ze Vermeer sam sobie swoj niesamowity niebieski wlasnie z lapis lazuli robil - oraz ze wiekszosc lapis lazuli (kamienia) pochodzi obecnie z dokladnie tego samego zrodla, co mniej wiecej 5000 lat temu - z gor w Afganistanie. miasto Ur sprowadzalo lapis lazuli z Afganistanu, Vermeer tez - moze Asiu Twoja farbkarz tez? smile
        • asia_i_p Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 17:02
          Bardzo możliwe, bo facet raczej uczciwie robi mineralne z minerałów. Ale nie wiem, jak Vermeer uzyskiwał taki intensywny niebieski z lapis lazuli. Być może farba olejna zachowuje się inaczej, ta akwarela to jest średniej intensywności szarobłękitny, tylko rzeczywiśccie piękny w odczieniu.
          • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 17:06
            Asia jak przyjdzie to wklej. Ja bawiłam się akwarelami fioletem i żółcią teraz planuję wiśnie zabawę turkusami
            • asia_i_p Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 17:17
              To ogólnie wkleję turkusy, bo Szmal ma kilka fajnych.
              • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 18:25
                Super czekam
    • awf-33 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 16:25
      Obudziłam się z potwornym bólem gardła. Mąż tez. Dziecko jeszcze się trzyma, ale 3/4 klasy kicha i kaszle. W piątek mają wycieczkę integracyjną i bardzo mu zależy…
      Eh… pogoda jak latem, a choróbska jesienne.
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 16:32
        To u nas to samo .. Może znów jakiś wirus opanowuje cichcem świat
    • andace Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 16:48
      Udało się ogarnąć pracę, spakować i wyjechać na zasłużone wakacje. Dziś na kolacje będą sery i szampan 😂

W pracy u mnie sporo sposób chorych (Covid) i mam nadzieję że się nie zaraziłam bo nie planowałam wakacji w łóżku.

Zdrowia życzę ☺️
    • joasia33 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 17:03
      Zazdroszczę Chorwacji. Grecji takoż. Treningu. Figury. Od 7.00 siedzę w szpitalu, dopiero teraz wypiłam kawę i zjadłam kanapkę, bo wcześniej rozmaite badania na czczo. I długo czekałam na łóżko. Mam nadzieję, że tym razem spędzę tu mniej, niż 7 tygodni, jak latem. Badania do przeszczepu dają w kość. Jutro najgorsze, czyli gastroskopia, kyrieelejson 🙄 Ogólnie nastrój minorowy. Jak wyjść z kryzysu finansowego, gdy zleceń jak na lekarstwo, choroba i wszystko na opak...
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 17:08
        Joasia, trzymaj się... Mam nadzieję, że są ludzie wokół Ciebie nas których możesz liczyć. Jeśli tak to klucz nas nich i tyle, taki czas.
      • magdallenac Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 23:03
        Trzymaj się Joasia😞😞😞
      • livia.kalina Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 23:14
        o , matko, faktycznie poważna sytuacja. Trzymam kciuki, żeby się wszystko rozwiązało pomyślnie.
    • brenda_bee Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 18:30
      Wróciłam z pracy i leżę. Nogi tak mnie bolą, że byłabym wdzięczna za odrąbanie ich w pachwinach. Bardzo, bardzo chciałabym mieć już diagnozę i wdrożone leczenie ale jeszcze trochę muszę wytrzymać.
      Póki co 5 dni wolnego a potem chyba pójdę na zwolnienie, bo nie mam siły funkjonować.
      I jeszcze byłam dziś u ginekologa - tu na szczęście wszystko cacy. W nagrodę zjadłam kawałek tarty że śliwkami, który jakimś cudem przetrwał od niedzieli.
      • akseinga1975 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 18:46
        Joasiu, sciskam i sle moce. Porozczulaj sie nad soba bo nie zawsze trzeba byc silnym. Bylam dzisiaj w szpitalu onkologicznym i pomimo poznej pory duzo ludzi.
        • banicazarbuzem Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 22:33
          W pracy miałam ciężki dzień. Pojechaliśmy do zwłok znalezionych w mieszkaniu, a tam "niespodzianka", mój kolega ze studiów znalazł ciało swojego ojca.
          Nie lubię takich sytuacji. Chociaż i tak najgorsze są dzieci i nastolatki 😒.
    • livia.kalina Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 22:46
      u nas bobry narozrabiały, w załączeniu dokumentacja. No i nowa kocia piękność się zadomawia wink
    • beata985 Re: Co u Pań we wtorek? 20.09.23, 09:07
      Żeby nie otwierać nowego wątku to zostawię to tutaj z życzeniami miłego dnia i idę na plażę...
      A do plaży mam aż tyle..
      • livia.kalina Re: Co u Pań we wtorek? 20.09.23, 14:04
        cudnie!
    • czekolladamientowa Re: Co u Pań we wtorek? 20.09.23, 20:21
      Gownianie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka