Dodaj do ulubionych

Co u Pań we wtorek?

19.09.23, 09:42
U mnie przeziębienie, najbardziej boli, że musiałam się że sportów wypisać na ten tydzień. Ale jeszcze sukces zawodowy, coś poszło bardzo dobrze ⭐
Żeby nie było zbyt dobrze, zepsuła się wieczorem moje maszynka do spania, mój somnox, dziś spałam ledwo 5 godzin 😰
Na obiad rosołek, bo choroba.
A u Was jak?
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 09:49
      Zdrowka!
      Pracuję, potem mam pedicure i już mogę odpoczywać.
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 09:56
        Taka to pożyje. Ja odeszłam od hybryd na rzecz klasyki. Przyjemności
        • mizantropka_20 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 13:05
          👌👍
        • areyoubetter Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 21:21
          Ale ładne masz stopy, idealne!
          • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 20.09.23, 17:30
            Mów do mnie jeszcze!
    • szarmszejk123 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 09:50
      Idę zaraz na mały szoping, bo potrzebuję nowych gaci a młoda kolejnych butów do szkoły, bo te kupione miesiąc temu już zdążyła zmasakrować 🙄
      Nie wdała się we mnie jeśli chodzi o buty, niszczy jak tatuś 😩
      • szarmszejk123 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 09:51
        A, na obiad gulaszowa,bo się zrobiło zimno z nagła. Jak ja nie lubię takich skoków temperatur... wczoraj 27, dziś 18 🙄
        • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 09:57
          Dobrych łowów
      • igge Re: Co u Pań we wtorek? 20.09.23, 02:45
        U mnie średnio co dwa tygodnie potrzebuję nowych butów dla progenitury. I nie, że się nudzą tylko po mniej więcej 2 tygodniach mają dziury.
        • szarmszejk123 Re: Co u Pań we wtorek? 20.09.23, 08:51
          U mnie bywa różnie, ale dłużej niż miesiąc nie pociągną...
          Wczoraj moje dziecko wróciło w takim stanie ze szkoły .. pod dziurą w rajstopach jest również plaster:p
          Wysyłam do szkoły księżniczkę, odbieram bezdomnego 🙄
    • ggrr.ruu Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 09:52
      U mnie poranny trening na siłowni
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 09:57
        Ale ze jakąś reklamę nagrywasz? Bo tak wygląda,
        • ggrr.ruu Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:02
          Hip thrusty dla trenerki nagrywałam smile
          • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:04
            Wykorzystaj to jakoś komercyjnie. To zdjęcie sprzedasz jak nic.
            • ggrr.ruu Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:17
              Na insta sobie wrzucę, a co big_grin Żeby nie było że tylko tyłek wypinam
              • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:23
                👍.
          • piataziuta Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:55
            ale że hip thrusty robisz opierając kolana o ziemię? suspicious
            • ggrr.ruu Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:18
              Nie, ale robię w tym miejscu i sprawdzałam, czy w ogóle mnie widać w telefonie z tego ułożenia
              • piataziuta Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:42
                Aa...
                Pytam, bo mnie hip thrusty standardowe wchodzą w lędźwia (mam dyskopatię w lędźwiowym) i szukam alternatyw.
                • ggrr.ruu Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:54
                  Ja coś nie tak z kolanami robię, stąd filmiki dzisiaj, żeby mi trenerka oceniła. W ogóle mam problem, żeby nie rotować kolana przy różnych ćwiczeniach
                  • piataziuta Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 12:12
                    jeśli rotują do środka, to możesz zakładać gumę na uda - ciut powyżej kolan, do hip thrustów i przysiadów, powinno pomóc
      • la_mujer75 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:13
        Kurczę, ja Ty to robisz? Mając trójke małych dzieci i pracując! Jak znajdujeszcz czas???
        Ja w tym okresie (z małymi i wiecznie chorymi dzieciakami) nie miałam kiedy po tyłku się podrapać! Fakt, że tyłek miałam mały wtedy smile
        Gratuluję, ale taki wygląd powinien być opadatkowany wink
        • ggrr.ruu Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:43
          Ale Ty, o ile nie mylę historii, to jak samotna matka byłaś... A u nas jest swoje tak samo zaangażowanych rodziców. Dzisiaj wstałam rano, odwiozłam na rowerach dwójkę do przedszkola, siłownia jest 500 metrów dalej. Zrobiłam trening, w tym czasie partner z najmłodszą wyszli na spacer z psem i poszli po drobne zakupy na śniadanie. Potem jest moja kolej na zajęcie się maluchem, a jak będzie miała drzemkę to zajmę się pracą.
          I część treningów robię, jak dzieci śpią - idę wieczorem, na przykład na 21. I fakt, że moje specjalnie nie chorują. Ale nie zawsze jest tak jednorożcowo - ostatnio byłam z nimi sama to musiałam treningi domowe robić, bo wtedy nie ma opcji, żeby wyjść.
          • la_mujer75 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 12:11
            Nie, samotna w teorii nie byłam, ale robiłam za samotną crying

Ale nie da się ukryć- mąż/parner, nianie, etc. nie pomogą, jak się samemu nie ma motywacji.
            Figurka super!
            • ggrr.ruu Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 12:53
              No to jest fundamentalna różnica... gdybym była sama, mogłabym ćwiczyć tylko w domu późnym wieczorem, byłoby dużo trudniej. Poza tym ja mam elastyczną pracę. Ale fakt, można mieć sprzyjające warunki i leżeć na kanapiesmile
          • beaucouptrop Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 14:27
            》a jak będzie miała drzemkę to zajmę się pracą.《
            To znaczy, że córka, albo ma bardzo długą drzemkę, albo ty pracujesz niewiele. Cudów nie ma. Doba nie jest z gumy i przy nawet najlepszej organizacji pewnych rzeczy się nie przeskoczy.
            • ggrr.ruu Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 14:40
              A czy napisałam, że pracuję tylko jak ma drzemkę? Pracuję około 4-5 godzin dziennie, tylko bez wolnych dni, ostatnio liczyłam i mniej więcej tak wychodzi. Drzemka trwa około 2-2,5 godziny
    • piataziuta Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 09:56
      >zepsuła się wieczorem moje maszynka do spania, mój somnox

łooooot???
      czego to się można dowiedzieć z forum 😲

na obiad cielęcina w sosie maślano-winno-borowikowym z kaszą, buraczkami i korniszonami
      a reszta pomidor: wyszłam z domu 8.40, wrócę koło 22...
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 09:58
        No już tuż się śmiały ze mnie. Ale Pepsi chyba kupiła i jej nie pasowało.A mnie bardzo bardzo!
        • ursydia Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:44
          Mnie niestety nie pasowało a takie miałam oczekiwania!
          • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:55
            A to chyba Tobie, przepraszam. Ale zwróciłaś bez problemu? Ja kocham to urządzenie, mogę teraz zasnąć na godzinkę w dzień czy tym bardziej w nocy bez problemu, a bywało z tym kiepsko. Już płaczę że przez okres naprawy będę miała problemy ze snem... Zobaczymy
    • beata985 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:02
      Godzina 7, kąpiel w morzu...
      Teraz żarełko sobie robię
      • primula.alpicola Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:04
        Tylko cebulę porządnie pokroj🤭
        • beata985 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:42
          Brakło cholercia
          ..problem z głowy bo nie chce mi się iść do sklepu
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:04
        No, pamiętam że ta Beata to zawsze we wrześniu szczęśliwa🥀
        • beata985 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:41
          ekstereso napisała:

> No, pamiętam że ta Beata to zawsze we wrześniu szczęśliwa🥀

3 tygodnie szczęścia
          Czas na kawę
          • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:42
            ♥️
          • primula.alpicola Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:48
            beata985 napisała:

>
            > 3 tygodnie szczęścia
            > Czas na kawę
            >
            Ty kiedyś nie wrocisz stamtąd.
            • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:50
              I to by nie było głupie
              • beata985 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 14:49
                ekstereso napisała:

> I to by nie było głupie

Fakt...🤣
                Tylko jak by mi tu przyszło mieszkać na stałe to nie wiem ilee dałabym radę...30 st na blacie, powietrze gęste..a ile można leżeć na plaży i pić zimne winko..🫣🤣
                • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 14:53
                  No spróbuj, ile i daj znać 😁
            • piataziuta Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:50
              co to za romans się tam rozgrywa? suspicious
              • beata985 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 14:47
                piataziuta napisała:

> co to za romans się tam rozgrywa? suspicious

Rozgrywa się...🤪
                • piataziuta Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 15:00
                  rozjaśnij me serce i opowiedz coś!
                  • beata985 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 16:10
                    piataziuta napisała:

> rozjaśnij me serce i opowiedz coś!

Hmm
                    Zadziało się w zeszłym roku jak pojechałam na hvar, mialam 15 min do promu i postanowiłam powłóczyć się po sucuraju...no i wystarczyło..wieczorem przyplynął na kawę, która trwała dosc długo...niestety prom odplynął🙄🤦‍♀️🤣.
                    Dzisiaj jestemy w splicie a w poniedziałek jadę do niego na 2 lub 3 dni...płynę znaczy..
                    Taka wakacyjna love 🤦‍♀️🤪
                    • piataziuta Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 16:26
                      ale fajnie! 😻
                      niech Ci urlop trwa jak najdłużej! smile
                      • beata985 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 16:29
                        piataziuta napisała:

> ale fajnie! 😻
                        > niech Ci urlop trwa jak najdłużej! smile

😊😘
                    • primula.alpicola Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 22:14
                      Mmm wspaniale❤️
          • majenkirr Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 13:30
            Ty tak wszędzie z tym kubkiem? 😅
            • beata985 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 16:05
              majenkirr napisała:

> Ty tak wszędzie z tym kubkiem? 😅
              >

Przeważnie
    • kropkacom Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:04
      Właśnie pije kawę. Potem muszę skoczyć na miasto po próbki perfum i zakupy na obiad. Mąż kończy pracę już po piętnastej więc planuje co z tym pozostałym czasem zrobić big_grin
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:05
        Idźcie na saunę jak zimno a nad jezioro jak gorąco.
        • kropkacom Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:12
          Myślałam raczej o winiarni big_grin
          • szarmszejk123 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:20
            😁
    • hanusinamama Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:26
      Pakowanko i jutro jesteśmy nad morzem.
    • pepsi.only Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:31
      WkurwPracowy.
      Choroba mi pomału mija. (chociaż głowa boli- ale to być może od wkurwupracowego? nie od choroby? to by było akurat lepiej)
      Dla relaksu porobiłam zmianę dekoracji- wyjęłam jesienne poduszki na kanapę, i jesienne kocyki, dyni dołożyłam tu i tam ...
      I dla relaksu mam górę rzeczy do uprasowania. Jak zajmę czymś ręce, to może mi minie wkurwpracowy...
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:35
        Ojojojojoji.a jaka istota wkurwu nowe obowiązki, współpracownik lebiega czy co
        • pepsi.only Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:27
          Zarządzanie ludźmi, istota problemu.

To nie do końca "niedogadanie" i problem z przepływem informacji,
          nazwę to : delikatne zignorowanie moich sugestii jak coś zrobić, by zrobić to sprawnie i bez zbędnej zwłoki (no i... zrobili, ale po swojemu... )
          No i się nie dało ukończyć prac w terminie..
          A jak dziś doszły kolejne czynniki, na które nikt nie ma wpływu, no to mamy mały klops.
          • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:31
            Mam nadzieję, że przynajmniej w tej sytuacji odpowiedzialność nie ma Tobie spoczywa.
            🥀
    • daniela34 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:44
      Właśnie wyszłam zza krat. I to jeszcze na gościnnych występach. Leje. Za godzinę mam rozprawę
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:47
        Atmosfera jak z kryminału.
        Szkice, że nie znam tytułu, poczytaloby się.
        • daniela34 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 10:50
          "Adwokat w deszczu" 😀
          Parasol musiałam zostawić na bramie, a potem jest duży dziedziniec do przejścia.
          • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:00
            Czyli w starym stylu. Bo w nowym byłoby adwokatka. Idę na publio szukać
            • daniela34 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:21
              😀uznałam, że krócej będzie lepiej.
              Teraz adwokatka w deszczu siedzi pod sądem i zbiera odwagę, żeby wyjść w tej ulewie.
              • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:26
                Niech tam pocieknie jej z włosów na sądowe marmury, może Wysoki się zlituje nad niebogą. Dobrego przebiegu rozprawy.
                • daniela34 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 12:35
                  Poszło po mej myśli, głównie dlatego, że przeciwnik nie grzeszy rozsądkiem - wnosił o pozbawienie matki władzy rodzicielskiej, mamy korzystną dla matki opinię, biegli nie znaleźli żadnych podstaw do pozbawienia a przeciwnik jednocześnie tej opinii nie kwestionuje i stwierdza, że się z nią zgadza i jednocześnie nadal wnosi o to pozbawienie. I zrozum to człowiecze 😀
                  A na koniec zatrzasnęła mi się szafka w sądzie I ochroniarz musial mnie ratować, bo zostałabym bez kurtki i bez parasola.
                  • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 14:55
                    Poszło dobrze a to grunt. Cieszymy się z t
                    Tobą!!! Choć fakt, że zrozumieć bieg myśli niektórych to łatwe nie jest.
                  • mizantropka_20 Re: Co u Pań we wtorek? 20.09.23, 17:58
                    Daniela, przepraszam, za of top, ale nie chcę zakładać wątku. Czy istnieje takie pojęcie jak "podejrzenie wykroczenia"?
                    • daniela34 Re: Co u Pań we wtorek? 20.09.23, 18:27
                      Tak jak każdego czynu zabronionego - może być podejrzenie, że doszło do popełnienia. Na przykład wykroczeniem jest kradzież do kwoty 500 zł. I ktoś zglasza: "panie mili...policjancie, siostra mi ukradła mikser za 495 zł." Zachodzi podejrzenie, że doszło do wykroczenia. Siostra, wezwana na policję, przychodzi z fakturą za mikser.
                      Zachodziło podejrzenie, lecz się nie potwierdziło.
                      Ale wiem, o jaką sytuację pytasz. Tam nie zachodziło. Podobnie zresztą jak w słynnej sprawie zakrewirowania dzieciom kredek - tam też nie zachodziło podejrzenie.
                      Policja najzwyczajniej naciąga pod "podejrzenie wykroczenia" sytuacje, w których oczywiste powinno być dla funkcjonariuszy, których nie napiszę jakim obowiązkiem jest znać przepisy kodeksu karnego jak i kodeksu wykroczeń, że wykroczenie nie ma miejsca.
                      • mizantropka_20 Re: Co u Pań we wtorek? 20.09.23, 18:46
                        Tak tez myślałam, ale chciałam się upewnić. Nie jestem oczywiście prawnikiem, lecz na chłopski rozum, skoro policjant (nawiasem mówiąc nie usłyszałam, żeby się przedstawił , podał stopień, ale nagranie nie było wyraźne, więc się nie upieram) widzi co się dzieje, to chyba nie ma tu miejsca na "podejrzenie". Zakładam, że policjant zna treść i wykładnie art. 51 KW (przynajmniej powinien), to albo uznaje konkretny czyn za wykroczenie, albo nie. Bardzo ci dziękuję i już się zmywam🤗
            • zla.m Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:47
              "Adwokat czy adwokatka?" Taki tytuł, na dodatek pozwala na (przewrotną oczywiście wink ) zabawę ze słowami. Bo może główną poszlaką będzie butelka adwokata? Albo teczka- adwokatka? A może ktoś powie, że to butelka adwokata i wszyscy pomyślą, że chodzi o alko, a to będzie zabytkowa butelka - własność pewnego mecenasa....

... żebym ja w robocie taka kreatywna była big_grin big_grin
              • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:56
                Rozwiń tezy, ubierz w jakieś morderstwo i publikuj
                • szarmszejk123 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 12:44
                  Prawda? Potencjał jest!
    • caponata75 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:07
      Mam jeszcze zakawasy z powodu zbyt forsownego treningu w niedzielę.
      Dziś wtorek, więc dzień plywania, ale waham się czy iść czy bo d*pa boli i nogi bolą. Co doradzą fitnesiary?
      • piataziuta Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:10
        Oczywiście, że iść. Basen pomoże rozbić zakwasy. Nie musisz przecież pływać sprintów. Do tego masaże wodne/sauna i będzie po zakwasach.
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:12
        Idź i wleź do jacuzzi.
        • caponata75 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:31
          Jacuzzi niestety trochę się brzydzęsad

To forum jest czasem lepsze niż trener personalny. Dzięki za motywację.
          • caponata75 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:34
            A, na tym basenie chcę ćwiczyć podwodne nawroty. To też dzięki Wam.
    • kaki11 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:08
      U mnie urlopik.Byliśmy na spacerze i małych zakupach, a może uda się trochę później wyskoczyć jeszcze na plażę ostatni raz, bo po 3 dniach słabej pogody, które przeznaczyliśmy na zwiedzanie, znowu się rozpogodziło, ale już jutro zmieniamy teren z wybrzeżowego na górski smile
      Dużo zdrowia, niech szybko ta choroba ucieka!
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:13
        Dziękuję. W niedzielę młody zachorował, dziś w nocy ja. Taki plus, że wczoraj pytał o rosołek i kupiłam produkty i już się robi
        Dobrej końcówki wakacji!!!
        • kaki11 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:30
          Dzięki smile zapowiada się fajnie
          tak to z tymi choróbskami w rodzinie bywa, jeden przyniesie a później się ustrojstwo na cały dom roznosi sad
    • draconessa Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:15
      Dyzur 24 godzinny. Na razie - tfu!tfu! - spokojnie. Uzeram sie pracodawca o wyplate nadgodzin i dodatkow, szykuje papiery dla prawnika, jakby co. Za dwa miesiace mi nie wyplacicli, wiec wicie, rozumicie.
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:23
        O ludzie. Ja jak ktoś zwleka jeden dzień to zaczynam bombardować. W sumie, przez 10 lat prowadzenia firmy mam 2 niezapłacone faktury, nie na duże kwoty, bo wprowadzilam płatność etapami, nie przechodzę do następnego bez wpłaty. Ale rozumiem że u Ciebie to nie ma zastosowania.
        Mój teść kończył pracę z niezapłaconymi fakturami na dziesiątki tysięcy, ja od razu stąd bardzo się obwarowałam.
        • draconessa Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:53
          U mnie wprowadzili nowy system liczenia wynagrodzen. Automatyczny i bezbledny. Skutek jest taki, ze wiekszosc osob dostalo neidoplaty i to grube. Wiec jest ogolnie wesolo. Ja tez ich bombarduje, a mam w planach zrobienie jeszcze wiekszej rozpier... . Trzymajcie kciuki.
          • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:57
            Trzymam
            • draconessa Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 12:41
              Dziekuje. smile
    • eglantine Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:22
      Siedzę na pedicurze. Zdejmuję hybrydę i teraz już tylko zwykłe lakiery, żeby dać paznokciom odpocząć.
      Nie mam koncepcji obiadowej dzisiaj… chyba zrobię fasolkę szparagową póki jeszcze jest z jajkiem sadzonym.
      Wkurzona jestem, bo rynny w bloku naprawiają i ciagle mi jacyś faceci po balkonie łażą i w okna zaglądają. Czuję się hak w akwarium. 😕 Kot tez sfochowany, że mu się ktoś obcy po balkonie kręci.
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:25
        No to rzeczywiście masz doznania 😁 jakbyś była Petarda byś fotę strzeliła, niby że do Ciebie po rynnie się wspinają. Pomyśl o tym, kto wie jak Ci odwali w przyszłości, materiał będzie czekał 😁
        • eglantine Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:35
          Zeby to jeszcze jakieś ciacha były, No ale niestety… 😂
          • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:57
            😁
    • la_mujer75 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:25
      U nas wszyscy lekko podziębieni. Mniej lub więcej. Najgorzej ma Młodszy, bo musi chodzić do szkoły (dzis dwie kartkówki- matma i chemia).
      Od jutra zaczynamy przeprowadzać Starszego.
      I, kurczę, jakos mi przykro. On się cieszy, ale ja jakoś nie. I Młodszy też lekko zasmucony. Ostatnio bardzo się zżyli, a długo krązyli na innych orbitach, które z rzadka się przecinały.
      Poza tym - byłam spokojna, jak wyjeżdżaliśmy sami z mężem na działkę, bo wiedziałam, że we dwóch wszystkiego dopilnują. No i spanie samemu w domu też nie jest do końca miłe...
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:29
        Ooo. U nas w zeszła niedziele była wyprowadzka średniej. Rozumiem Cię w pełni. Oczywiste, że przywykniemy, ale... Widzę już, że dynamika domu z jedynakiem jest totalnie inna. Trzymaj się.
    • aqua48 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:28
      U mnie leje. Robię pizzę i gotuję barszcz. Wizytę dzieci w związku z deszczem przełożyliśmy na jutro. I pożeram do kawy słodkości dane rano mężowi w prezencie urodzinowym smilesmile Dobry jest, podzielił się.
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:30
        Wszystkiego dobrego dla Solenizanta. Ekonomiczną żonę wybrał, farciarz.
        • aqua48 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 12:08
          ekstereso napisała:

> Wszystkiego dobrego dla Solenizanta. Ekonomiczną żonę wybrał, farciarz.

Dzięki w jego imieniu. Sam często mówi że raczej oszczędna jestem smilesmile
          • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 14:56
            W sumie fakt. prezent dany? Dany. Żona najedzona? Tak jest.
            • aqua48 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 14:58
              ekstereso napisała:

> W sumie fakt. prezent dany? Dany. Żona najedzona? Tak jest.

A wiadomo - szczęśliwa ( i najedzona) żona to szczęśliwy mąż. Czyli cel - uszczęśliwić jubilata, osiągnięty.
              • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 16:29
                😁
    • feniks_z_popiolu Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:40
      Poranna wizyta u dietetyka, zdrowie się letko sypie, trzeba wypracować nowe nawyki.
      Teraz mała pauza w pracy. Czekam na Klienta, który się spóźnia bo deszcz go dopadł.
      Po pracy jadę kupić na szybko buty sportowe, weekend mam wyjazdowy a buty niespodziewanie zakończyły żywot.
      Odebrać kurtkę męża od krawcowej, zmiana suwaka.
      Obiad dziś każdy z domowników je w swoim zakresie.
      Wieczorem zamierzam skończyć Infamię" na Netfliksie
    • millli40 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:50
      Właśnie sobie przerwę w robocie zrobiłam, i popijam kawę i zajadam francuskie ciastko z wiśniami.I zazdroszczę urlopowicze Beacie, ja nie miałam od 5 bodajże lat urlopu, więc z chęcią oglądam takie zdjęcia z plaży.
      A autorce wątku dużo zdrowia!
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 11:58
        Dziękuję.
    • malaperspektywa Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 12:39
      Pada.
    • mizantropka_20 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 13:02
      U mnie też choroba🤧, drugi tydzień... Na obiad bigos po mizantropsku zgotowany w niedzielę, w trakcie remisjii.
    • chococaffe Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 13:13
      Stoję przed wyborem: robić trochę więcej ale po swojemu czy mniej i mieć debaty nad każdą d...rela. Chyba wybiorę pierwsze.
      • szarmszejk123 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 13:29
        Ja z tych dwóch opcji zdecydowanie wybrałabym pierwszą.
        • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 14:56
          I ja
          • chococaffe Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 18:26
            I ja tak zrobię - to nie kwestia oznajmienia decyzji tylko poprowadzenia procesu przez najbliższe tygodnie.
    • auksencja15 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 13:31
      Jestem sobie dzisiaj leniwa ciazowa klucha i nic mi się nie chce. No, kawe pije big_grin
    • eliszka25 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 13:40
      U mnie zimno, mokro, ponuro i mgła, więc nagotowałam wielki gar flaków wołowych. Wszyscy domownicy z przyjemnością zjedli rozgrzewającą zupę. Poza tym jestem jakaś nie do życia, bez energii. Chyba przez pogodę, bo znów pada 😤.

Na popołudnie mam ambitny plan żeby dokończyć i zawiesić firanki na oszklony róg salonu. Trzymajcie kciuki 😄

A tobie zdrowia życzę. Zjedz rosołku i wyleż się pod kocykiem.
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 14:58
        Dzięki. Ja jestem maksymalistka,w łóżku leżę, wszystkie obowiązki na dwa dni odwołane. Nie mam gorączki ale gardło mnie boli i trochę łamie w kościach. Ani chybi jestem facetem.
    • ga-ti Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 13:54
      Chorobowo. Najstarsze dziecko przyniosło zarazę i tak pokolei chorujemy, drugie dziecko, wczoraj ja, dziś mąż. Ostało się najmłodsze.
      Głowa mi pęka, zatoki, katar zarkał zupełnie, trochę gardło, a dziś straciłam głos. Gorączki nie mam i się zaturlałam do pracy, buuu.
      Do tego deszczowo.
      I obiadu nie ma i nikt nie ma chęci by coś zrobić.
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 14:59
        Coś jest zjadliwe chyba w powietrzu.
    • heca7 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 13:57
      Przewracam się na drugi bok nad basenem w Grecji. Ponieważ wyspa ta jest nieszczególnie turystyczna i jest trochę po sezonie to w całym ośrodku jest tylko jedno dziecko. Za to dużo emerytów. Nikt nikomu leżaków nie wyrywa itd. Na 19 zamówiliśmy taksówkę do knajpy. Dziadki obok, z którymi dzielimy taras mówią że my mamy ładniejszy widok. Bo oni z okna widzą tylko palmy a my... też drogę 🤦‍♀️🤣
      • szarmszejk123 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 14:15
        Powiedz im że za widok zaplaciliscie ekstra :p
      • auksencja15 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 14:58
        Zazdro!
      • ekstereso Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 14:59
        Ja też zazdroszczę
      • kropkacom Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 18:21
        Leciałaś samolotem? big_grin
        • heca7 Re: Co u Pań we wtorek? 19.09.23, 23:30
          kropkacom napisała:

> Leciałaś samolotem? big_grin

Tak wink I odkryłam, że przy lądowaniu mam chorobę lokomocyjną wink Poza tym nie zrobiło to na mnie żadnego wrażenia, jakoś tak bez efektu wow! było... Greckie linie, ciasno, mało miejsca na nogi i nic nie widać przez miniaturowe okienka. Z tyłu grupka psiapsiółek na babskim wyjeździe, cały samolot miał ochotę je udusić. W czasie lotu wszyscy żeśmy się zaznajomili z ich problemami pracowymi tongue_out Lot bez szału, dwie godziny. Ale transfer się przedłużył bo zgubiono aż cztery walizki.
          • kropkacom Re: Co u Pań we wtorek? 20.09.23, 20:28
            Czyli pierwsze koty za płoty. smile

Ja źle zniosłam ostatni lot. Myslałam już, że będę wracać pieszo big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka