Dodaj do ulubionych

Starsze babcie

07.10.23, 12:36
Czy zauważacie, że starsze panie, takie na oko 65-80 dziwnie na was patrzą? Trudno mi powiedzieć, czy to zazdrość, ale często zauważam jak idą z naprzeciwka i się gapią na to jak jestem ubrana, a potem na twarz. Nie wiem o co chodzi. I nie, nic na twarzy nie miałam, ciuchy czyste, normalne. Ale jestem oczywiście znacznie młodsza.

Czy ktoś ma również podobne doświadczenia??
Obserwuj wątek
    • la_felicja Re: Starsze babcie 07.10.23, 12:39
      Tak się zaczynają zaburzenia psychiczne.
      Idź do lekarza teraz, bo jak zaczniesz słyszeć głosy, to może już być za późno.
      • turbinkamalinka Re: Starsze babcie 07.10.23, 12:41
        Oj tam zaburzenia. Może strasznie brzydka jest smile
        • borsuczyca.klusek Re: Starsze babcie 07.10.23, 12:44
          Ale wredne jesteście 🙄
          • nick_z_desperacji Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:36
            Ale jeśli absolutnie wszystkie się na nią gapią, to: a) jest zniewalająco piękna, b) zniewalająco brzydka, c) ma coś nietypowego (np. cycek na wierzchu), d) zaczyna jej odbijać. W przypadku a gapiliby się również mężczyźni, o b by pewnie wiedziała, przy c gapiliby się wszyscy, bez względu na wiek i płeć. Zostaje jeszcze d.
          • alewcale Re: Starsze babcie 07.10.23, 14:40
            Są wrednie albowiem: jak świat światem nigdy stara baba nie będzie młodej bratem. Dziękuję za uwagę.
            • misterni Re: Starsze babcie 07.10.23, 17:05
              Bzdura. Znam mnóstwo starszych pań, które bardzo życzliwie patrzą na młode kobiety.
          • la_felicja Re: Starsze babcie 09.10.23, 16:26
            Dlaczego wredne? naprawdę paranoja tak się własnie niewinnie zaczyna
            Jakby mówiła, że faceci/starsi panowie się na nią gapią to bym odpisała co innego - że albo jest naprawdę atrakcyjna, albo może nieświadomie ma w sobie coś wyzywającego, co przyciąga uwagę płci przeciwnej

Ale starsze panie? To brzmi jam mania prześladowcza
    • kk345 Re: Starsze babcie 07.10.23, 12:44
      Zdradzę ci tajemnicę: jak się do nich uśmiechniesz, one uśmiechną się do ciebie. Nie dziękuj.
      • mgla_jedwabna Re: Starsze babcie 07.10.23, 12:47
        Tak, to jest ten rodzaj ludzi, do których trzeba się uśmiechać, żeby nie potraktowały cię chamsko. Musisz im się przypodobać, inaczej licz się z krytyką wyrażoną conajmniej lustrującym spojrzeniem.
        • kk345 Re: Starsze babcie 07.10.23, 12:50
          Przykro mi, ze twój świat tak wygląda. Serio.
          • lella_two Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:36
            Mnie też, też serio. Jako starsza osoba podzielę się z tobą doświadczeniem: widząc kogoś, kto się na mnie gapi(być może, aby sprawdzić, czy ja się gapię😎), pierwsze, co robię, to przeszukuję pliki, żeby odkryć, czy powinnam tę osobę skądś znać, bo nie chcę być nieuprzejma. Nie wiem, jaki mam wtedy wyraz twarzy, w każdym razie dobrym odczytaniem jest skupienie, nie zazdrość. Nigdy też nie kłaniam się/ nie odpowiadam na ukłon osobie, która siedzi w aucie, po prostu jej nie rozpoznam. To tak na przyszłość, gdybyś uznała, że starsze osoby olewają cię z przyrodzonej podłości😘
            • babcia47 Re: Starsze babcie 07.10.23, 14:43
              Dokladnie, tym bardziej, że te cudze dzieciaki tak szybko rosna.. ostatnio sama lampiłam na jedną bo jak się zorientowałam niedawno biegała po podwórku ze skakanka a tu idzie dorosła kobieta ta akurat się ukłoniła wiec się upewniłam ze to osoba ze stadka dzieci rodziny ktora mieszka na sąsiedniej uliczce
            • kk345 Re: Starsze babcie 07.10.23, 16:04
              Ty na pewno do mnie chciałaś to napisać?
              • babcia47 Re: Starsze babcie 07.10.23, 21:44
                Nie wiem po czym to wnosisz bo odpowiadam leilli, w w sumie popieram jej wypowiedź.
                • kk345 Re: Starsze babcie 08.10.23, 22:07
                  babcia47 napisała:

> Nie wiem po czym to wnosisz bo odpowiadam leilli, w w sumie popieram jej wypowi
                  > edź.
                  >
                  A skad pomysł, że piszę do ciebie?
            • mgla_jedwabna Re: Starsze babcie 07.10.23, 16:28
              To i ja się podzielę doświadczeniem: często takie lustrujące spojrzenie kobiety 60+ ma wyraźną wymowę "do czego by się tu przyczepić?", często owo przyczepienie się zresztą następuje. Za to nigdy mi się nie zdarzyła pomyłka w rodzaju "o, Kasia? Jaka ty do mamy podobna! Nie Kasia? A to przepraszam!".
              • lella_two Re: Starsze babcie 07.10.23, 16:35
                Ależ, mgło, ludzie nie stają się identyczni wraz z osiągnięciem pewnego wieku🤷‍♀️ Niektórzy są wredni przez całe życie i ja nie walczę z faktami, po prostu uważam ich za mniejszość, a nie reprezentację.
              • leanne_paul_piper Re: Starsze babcie 07.10.23, 17:23
                mgla_jedwabna napisała:

> To i ja się podzielę doświadczeniem: często takie lustrujące spojrzenie kobiety
                > 60+ ma wyraźną wymowę "do czego by się tu przyczepić?", często owo przyczepien
                > ie się zresztą następuje. Za to nigdy mi się nie zdarzyła pomyłka w rodzaju "o,
                > Kasia? Jaka ty do mamy podobna! Nie Kasia? A to przepraszam!".

Ja tak miałam kiedyś z gostkiem po 60tce w sklepie. Dochodziliśmy razem do kasy i pan się oczywiście przede mnie wepchnął. Później zaczął rzucać koszykami, coś tam mamrotać, że się nie składają, szukając przy tym mojego wzroku. Był niepocieszony, bo nie zaszczyciłam go ani jednym spojrzeniem, a on ewidentnie liczył na awanturę. No co poradzisz, nawet awanturę trzeba umieć wywołać.
              • cosmetic.wipes Re: Starsze babcie 07.10.23, 18:52
                mgla_jedwabna napisała:

> często takie lustrujące spojrzenie kobiety
                > 60+ ma wyraźną wymowę "do czego by się tu przyczepić?", często owo przyczepien
                > ie się zresztą następuje.

Ale ze idzie po ulicy obca kobita, gapi na ciebie złowrogo i mijając cię nagle jeb, syczy do ucha obelżywe słowa?
                • mgla_jedwabna Re: Starsze babcie 07.10.23, 22:47
                  Mijając to nie. Ale czasem wystarczy, że znajdzie się w pobliżu mnie w komunikacji miejskiej, w kolejce w sklepie itp. Takie miejsca, gdzie obcy ludzie muszą przystanąć w miarę blisko siebie.

Niektóre dziewczyny mają tak, że robotnicy za nimi gwiżdżą. Niektóre są uwielbiane nawet przez obce dzieci. A mnie nienawidzą baby 60+. Takie już łapiące się na określenie "stare baby", ale którym jeszcze wiele brakuje do bycia niedołężnymi staruszkami (takie stareńkie staruszki są wobec mnie albo neutralne albo wręcz pozytywnie nastawione). Takie babsztyle dość młode na to, by mieć tupet i siły, a jednocześnie dość stare, by uważać, że należy im się "szacunek" I przywileje, jak tym staruszkom.

Co ciekawe, doświadczałam takiego traktowania chyba od czasów nastoletnich aż do teraz - zawsze od tej grupy wiekowej. Tylko kiedyś to była różnica wieku "mogłabym być twoją babcią", a teraz czasem podejrzewam, że niejedna nawet na moją matkę byłaby za młoda. Inna sprawa, że jako typowa ematka, na swój wiek nie wyglądam.

• bona.sforza Re: Starsze babcie 09.10.23, 12:52
                  Mnie się zdarzyło, mnie! Popatrzyła na mnie i powiedziala: "nic ci to nie da, skoro mleko z krwią pijesz".
                  Ale to była okoliczna wariatka, a ja, jak Boginię kocham, nie piję mleka.
                  🤣🤣🤣
            • muszebosieudusze Re: Starsze babcie 10.10.23, 00:51
              > Mnie też, też serio. Jako starsza osoba podzielę się z tobą doświadczeniem: widząc kogoś, kto się na mnie gapi(być może, aby sprawdzić, czy ja się gapię😎), pierwsze, co robię, to przeszukuję pliki, żeby odkryć, czy powinnam tę osobę skądś znać, bo nie chcę być nieuprzejma

Ha! Może autorka jest bohaterką czegoś w rodzaju „Truman show” i wszyscy ją znają a ona nie wie, skąd?!
      • komunia23 Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:09
        To nie działa! Wypróbowane.
        • kk345 Re: Starsze babcie 07.10.23, 16:04
          U mnie działa! Wypróbowane.
          • bona.sforza Re: Starsze babcie 09.10.23, 12:57
            U mnie też!
      • alewcale Re: Starsze babcie 07.10.23, 14:41
        napisała ta, co się uśmiecha big_grin
        • kk345 Re: Starsze babcie 07.10.23, 16:05
          Następna frustratka? na ciebie też się masowo gapią?
    • krwawy.lolo Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:14
      Na mnie patrzą się lubieżnie.
    • 71tosia Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:19
      Hmm nie nigdy nie miałam takich objawów smile
      I czego ci te kobiety tak zazdroszczą?
      • komunia23 Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:21
        Może braku zmarszczek, nie wiem, trzeba ich zapytać.
        • mdro Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:23
          A może właśnie masz zmarszczki i dziwi je to u uczennicy podstawówki?
          • komunia23 Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:30
            Chyba widzę się codziennie w lustrze i doskonale wiem czy mam zmarszczki, czy nie.
            • po_godzinach_1 Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:33
              komunia23 napisała:

> Chyba widzę się codziennie w lustrze i doskonale wiem czy mam zmarszczki, czy n
              > ie.

Może nie masz zmarszczek, ale masz wyjątkowo niskie czółko.
            • rozwiane_marzenie Re: Starsze babcie 07.10.23, 14:20
              No to pewnie gapią się na strój, doznają szoku, i potem gapią się na lico, żeby zobaczyć co to za kreatura się tak ubrała XD. Innych pomysłów ematka już nie ma smile
              • komunia23 Re: Starsze babcie 07.10.23, 14:36
                Boziu jaka frustracja 😂 omodlę cię dzisiaj
                • rozwiane_marzenie Re: Starsze babcie 07.10.23, 16:35
                  Pytałaś, to dostałaś odpowiedź. To nie ja mam problem z akceptacją samej siebie. Spokojnie, jestem stara, sama się omodlę smile
        • galaxyhitchhiker Re: Starsze babcie 07.10.23, 14:54
          A, jeśli zmarszczki, to za blisko podchodzisz. Też bym się dziwnie patrzyła.
        • hanusinamama Re: Starsze babcie 07.10.23, 14:56
          Kochanie one dobrze wiedzą ze w ich wieku...będziesz mieć zmarszczki. Moze im ciebie szkoda.
          • komunia23 Re: Starsze babcie 07.10.23, 15:01
            Ale to jeszcze nie dzisiaj. I cieszę się chwilą!
            • mallard Re: Starsze babcie 07.10.23, 15:19
              komunia23 napisała:

> Ale to jeszcze nie dzisiaj. I cieszę się chwilą!

Nie obejrzysz się złociutka, a z takim podejściem do życia, to będziesz starym koczkodanem! 😉
            • rozwiane_marzenie Re: Starsze babcie 07.10.23, 16:38
              Gdybyś się cieszyła, to byś stała przed lustrem, a nie dowartościowywała się na forum. Ach, tak komunio, tylko Ty żeś taka piękna, że wszyscy się na ciebie patrzą i zazdroszczą... no przecież takiej odp oczekiwałaś XD
              • komunia23 Re: Starsze babcie 07.10.23, 16:43
                Ty masz jakiś problem. Tak, młodość przemija, też już jestem w prawie średnim wieku, może będę tak nieszczęśliwa jak ty za 20 lat, ale na razie jest mi dobrze. Skup się na wnukach i nie płacz.
                • alewcale Re: Starsze babcie 07.10.23, 16:46
                  popatrz, jak tu miło: ta ci przy...rała, tamta przygadała. Same ideały.
                  Ja się gapię jak widzę ładną kobietę albo fajnie ubraną, ale z reguły to albo jestem tak zapatrzona w przestrzeń, żeby mnie nie stratowali, bo naród idzie jak święte krowy albo obczajam, żeby nie podejść pod rower/wózek/kogoś (patrz jw)
                  • komunia23 Re: Starsze babcie 07.10.23, 17:00
                    No nie? Żadnego miłego komentarza, ewidentnie uderzyłam w stół.
                    • ardzuna Re: Starsze babcie 07.10.23, 17:53
                      Przecież ci życzliwie radzimy, jak uzyskać skierowanie do odpowiedniego specjalisty. Można iść też bez skierowania i zapłacić za wizytę.
    • mdro Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:22
      Komunia w 23? Czyli obecnie czwarta klasa podstawówki? Nic dziwnego, że nie odróżniasz, czy ktoś ma 65, czy 80 lat big_grin
      A jak jesteś ubrana?
      • komunia23 Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:30
        Na sportowo, albo na luzie.
    • angazetka Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:28
      Nie. Obsesje się leczy.
    • aqua48 Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:28
      Ja jestem taką starszą babcią po 60. Mam zwyczaj patrzyć dziwnie na Komunię23. A dlaczego? Bo mogę!
      • homohominilupus Re: Starsze babcie 07.10.23, 15:19
        aqua48 napisała:

> Ja jestem taką starszą babcią po 60. Mam zwyczaj patrzyć dziwnie na Komunię23.
        > A dlaczego? Bo mogę!

Oj tam. Na pewno zazdrościsz.

Ps. Komunia. Twoje babcie? Bo jeśli nie twoje to wypadałoby wyrażać się o nich 'starsze panie'.
        • aqua48 Re: Starsze babcie 08.10.23, 11:10
          homohominilupus napisała:

> Oj tam. Na pewno zazdrościsz.

Nie znasz się, hobby takie mam. Czymś w końcu trzeba wypełnić żywot starszej babci, przecież nie będę szydełkować bo to nudne.
          • asia_i_p Re: Starsze babcie 09.10.23, 16:01
            Takie hobby imiennie celowane się nazywa stalking. Używasz jak nordic walking - np. "Kochanie, w sobotę idę pouprawiać stalking, wybierzesz się ze mną" albo "Muszę sobie kupić okulary do stalkingu". big_grin
    • po_godzinach_1 Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:31
      Patrzą się na ciebie, bo bardzo brzydko wyglądasz.
      • komunia23 Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:34
        Nawet mnie nie znasz, a już mi zazdrościsz.
        • po_godzinach_1 Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:35
          komunia23 napisała:

> Nawet mnie nie znasz, a już mi zazdrościsz.

Przedstawiłaś nam sie przecież, głupota zawsze objawia sie na twarzy
    • komunia23 Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:32
      Dziewczyny, nie spinajcie się tak, tylko podczas kolejnego spaceru do lidla, tak jak ja dzisiaj, zwracajcie uwagę na gapiące się babcie. Jak chodzicie na spacery, to na pewno na drodze jakieś napotykacie.
      A w ogóle będąc już przy tym temacie, to dziadkowie są jeszcze gorsi. Tu nie mam wątpliwości, że patrzą się na mnie ze złością w oczach.
      • nick_z_desperacji Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:41
        Dam Ci radę, idąc na spacer nie obserwuj innych jak jakiś BardzoTajnySzczpieg z filmu klasy, której nawet nasz alfabet nie przewidział,. Może oni się gapią na Ciebie, bo ty gapisz się na nich. A że nikt nie lubi, jak się go lustruje wzrokiem, to gapia się ze złością.
      • chococaffe Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:44
        zwracajcie uwagę na gapiące się babcie

dzięki za ostrzeżenie!
      • babcia47 Re: Starsze babcie 07.10.23, 14:47
        Dzięki za ostrzeżenie. Zacznę zwracać uwagę na bezczelnie przyglądające mi się smarkule. Ciekawe czemu gapią się na starsze babcie skoro nie mają czego zazdrościć?
      • hanusinamama Re: Starsze babcie 07.10.23, 14:57
        Nie spaceruję do lidla...przykro mi.
      • komorka25 Re: Starsze babcie 07.10.23, 15:04
        A mogę się przespacerować do Kaufa? Bo bliżej mam.
      • homohominilupus Re: Starsze babcie 07.10.23, 15:20
        komunia23
        > A w ogóle będąc już przy tym temacie, to dziadkowie są jeszcze gorsi. Tu nie ma
        > m wątpliwości, że patrzą się na mnie ze złością w oczach.

🤣🤣🤣
        No jakaś nawiedzona...
      • ardzuna Re: Starsze babcie 07.10.23, 16:14
        komunia23 napisała:

> A w ogóle będąc już przy tym temacie, to dziadkowie są jeszcze gorsi. Tu nie ma
        > m wątpliwości, że patrzą się na mnie ze złością w oczach.

Może masz usta glonojada i nie mogą uwierzyć, że ktoś mógł to sobie zrobić? Też się czasem gapię na takie. Jestem młodszą babcią, jeszcze bezwnuczą (ale mogłabym już mieć wnuki).

Jeśli to nie to, to skierowania do psychiatry wystawia lekarz pierwszego kontaktu, ale na wizytę na NFZ trochę się czeka.
        • ardzuna Re: Starsze babcie 07.10.23, 16:15
          (Gapię się dyskretnie - raczej spozieram ukradkiem).
        • komunia23 Re: Starsze babcie 07.10.23, 16:44
          Nigdy nie powiększałam ust, cenię sobie naturę.
      • mondaymorning1987 Re: Starsze babcie 09.10.23, 12:12
        A niech sie patrzą, co będę im żałować, przecież mi nie ubędzie.
    • ophelia78 Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:47
      Prawdopodobnie myśląc bezwiednie poruszasz ustami. Myślisz, myśli nie wypowiadasz na głos ale ustami poruszasz.
      To się wbrew pozorom zdarza wielu osobom. Ale dla idących z naprzeciwka wygląda to dziwnie. Wiec się patrza
    • septembra Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:49
      A skąd wiesz gdzie się gapią, gapisz się na nie?
    • igge Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:52
      Zupełnie nie. A byłam niedawno na koncercie gdzie było mnóstwo starszych nobliwych pań.
      Na młodzież też się nie wgapiać.
      • igge Re: Starsze babcie 07.10.23, 13:52
        Nie wgapiały
    • mama_duzych_dzieci Re: Starsze babcie 07.10.23, 14:21
      mi tyci tyci brakuje żeby być w przedziale 65-80, kurde zacznę się dziwnie patrzeć na młode, może trafię na komunie23 smile a tak naparwdę to większość patrzy się żeby jemu było ok, widzi siebie. Moę masz babciowe ubranie? i chcą podglądnąc stylówę?
      • galaxyhitchhiker Re: Starsze babcie 07.10.23, 14:47
        Jak wejdziesz w ten przedział, to ona już będzie za stara, żeby się na nią gapić smile
    • seeview Re: Starsze babcie 07.10.23, 14:31
      Ja tak mam, kiedy się odstawię, zwłaszcza gdy wyeksponuję ekstra nogi. Tylko że obserwatorki to jest wiek 40+.
      Z resztą takie oceniające lustrowanie ludzi na ulicy to polska/wschodnioeuropejska przypadłość.
      • komunia23 Re: Starsze babcie 07.10.23, 14:37
        Bzdura, niemieckie babcie mają identycznie.
        • seeview Re: Starsze babcie 07.10.23, 14:40
          Zapytam koleżanki z Niemiec. Koleżanka z UK potwierdza tezę o tym, że to polska przypadłość.
          • chococaffe Re: Starsze babcie 07.10.23, 14:57
            najma?
          • komunia23 Re: Starsze babcie 07.10.23, 14:59
            Akurat byłam na brytyjskim cruisie z moją byłą teściową i Brytyjki strasznie ją lustrowały. Więc to nie polska przypadłość, tylko przypadłość ludzi lubiących się gapić. A była tesciowa to Niemka.
            • seeview Re: Starsze babcie 07.10.23, 15:06
              Hmm, mnie tam zgadza się teoria wschodnioeuropejska, gdzie kobietę ocenia się za wygląd, a później za to, czy dziecko ma czapeczkę. A na tzw. zachodzie mniej wypada się gapić. No chyba, ze tzw. babcie rzeczywiście mają inaczej, wszędzie. Ale pisałam o kobietach w średnim wieku.
          • konsta-is-me Re: Starsze babcie 10.10.23, 16:34
            Zapytaj kolezanke czy była w Niemczech i jak zniosła to niemieckie gapienie się.
      • baatexja Re: Starsze babcie 07.10.23, 14:50
        Jedyna prawidłowa odpowiedź miała brzmieć: zazdroszczą ci.
        • seeview Re: Starsze babcie 07.10.23, 15:08
          Kilku rzeczy pewnie tak. Ale ja i tak jestem już "stara", gorsze gapienie się występuje w przypadku bardzo młodych i ładnych kobiet.
      • zona_glusia Re: Starsze babcie 07.10.23, 17:01
        >to polska/wschodnioeuropejska przypadłość.
        Czy ja wiem? Amerykanie narzekają, że ogólnie Europejczycy się gapią i im bardziej na wschód, tym podobno intensywniej. Chociaż widziałam Włoszkę na YT, która się tłumaczyła, dlaczego Włosi się też mocno gapią.
        • seeview Re: Starsze babcie 08.10.23, 11:34
          Nie wiem, może i tak jest.
          Zabawne jest zacietrzewienie większości komentujących w tym wątku, bo ktoś śmiał dobrze o sobie pomyśleć.
          • lella_two Re: Starsze babcie 08.10.23, 13:32
            A może to zacietrzewienie wynika w większości z tego, że ktoś myśli żle o innych🤔
            • seeview Re: Starsze babcie 08.10.23, 14:44
              > A może to zacietrzewienie wynika w większości
              > z tego, że ktoś myśli żle o innych🤔

Znając ematkę, nope.
      • majenkirr Re: Starsze babcie 08.10.23, 15:13
        seeview napisała:
        > takie oceniające lustrowanie ludzi na ulicy to polska/wschodnioeuropejska przypadłość.

😂 Potwierdzam!
    • kontonagazetazajete Re: Starsze babcie 07.10.23, 14:47
      Ja tam nie wiem. Ja jestem starsza, ale oglądam się za kobietami, a nie facetami. Ale tylko jak są ładne.
      • komunia23 Re: Starsze babcie 07.10.23, 15:00
        To pewnie ten przypadek. Ale skoro już widzą atrakcyjną osobę, to mogłyby mieć milszy wyraz twarzy.
        • figa_z_makiem99 Re: Starsze babcie 07.10.23, 15:02
          Może wydaje ci się, że jesteś atrakcyjna? Na ładne kobiety miło popatrzeć.
          • komunia23 Re: Starsze babcie 07.10.23, 15:42
            Jak może mi się to wydawać? Mam lustro, jestem obiektywnie ładna.
            • rozwiane_marzenie Re: Starsze babcie 07.10.23, 17:47
              Już ci dziewczyny napisały - obsesje się leczy. Twoje stwierdzenia brzmią coraz śmieszniej. Rozumiem, że wątek to podpucha. W przeciwnym razie - to się leczy.
    • figa_z_makiem99 Re: Starsze babcie 07.10.23, 15:00
      Patrzo i zazdroszczo, obsesje się leczy.
    • komunia23 Re: Starsze babcie 07.10.23, 15:04
      Ok, może inaczej. Forumowe koleżanki 35-40 patrzcie, czy babcie gapią się na was, może kiedyś któraś założy podobny wątek.
      • figa_z_makiem99 Re: Starsze babcie 07.10.23, 15:26
        Może masz rzęsy szczotki, doczepy, karpie usta i obnażasz się niepotrzebnie?
        • komunia23 Re: Starsze babcie 07.10.23, 15:43
          Nie maluję się w ogóle, jedynie róż. Rzęs doczepianych nigdy nie miałam. Cera bez widocznych porów, nie ziemista.
          • kk345 Re: Starsze babcie 07.10.23, 16:11
            > jedynie róż.
            To może nie trafiasz tym różem w policzek i nie wiedzą, jak ci powiedzieć, ze wyglądasz groteskowo?
            • komunia23 Re: Starsze babcie 07.10.23, 16:45
              Wzrok idealny, więc raczej to nie to.
              • kk345 Re: Starsze babcie 07.10.23, 19:23
                Każdej dziwnie umalowanej się tak wydaje...
      • 71tosia Re: Starsze babcie 07.10.23, 15:32
        Naprawdę? A ty dlaczego tak uważnie obserwujesz starsze, nieznane osoby na ulicy, inaczej raczej nie zauważyłabyś ze ktoś się „gapi”?
    • bi_scotti Re: Starsze babcie 07.10.23, 15:28
      Patrza sie na Ciebie, mowisz? Hmmm ... a nie wydaje Ci sie, ze ktos Cie podsluchuje przez kaloryfer albo wpuszcza proszek przez ventilation system? Zapytaj Maszyny Google co znacza takie objawy - I'm sure you will get your answer. Cheers.
      • komunia23 Re: Starsze babcie 07.10.23, 15:43
        Cheers!
    • szarmszejk123 Re: Starsze babcie 07.10.23, 15:37
      Nie, starsze panie nie gapią się na mnie z zazdrością. Może nie ma czego zazdrościć:p
    • arwena_111 Re: Starsze babcie 07.10.23, 16:13
      Może patrzą z politowaniem, że nie umiesz się ubrać stosownie do wieku i udajesz nastolatkę a twarz temu przeczy?
      • komunia23 Re: Starsze babcie 07.10.23, 16:45
        Jeansy, sweterek, kurtka, więc bez przesady.
    • pytajacakinga Re: Starsze babcie 07.10.23, 16:16
      Może już nie dowiedzą i muszą się przyglądać.
    • panna.nasturcja Re: Starsze babcie 07.10.23, 18:09
      Paranoję można leczyć.
    • longina84 Re: Starsze babcie 07.10.23, 22:12
      Hm, a może Ty na nie patrzysz i przyciągasz ich wzrok, żeby doceniały i wpadały przy Tobie w kompleksy? Bo z Twoich wypowiedzi wynika, że lubisz, gdy na Ciebie patrzą i ktoś się czuję brzydziej, gorzej. Ktoś, kto nie lubi, nie zwraca uwagi na gapienie się innych.
      • komunia23 Re: Starsze babcie 08.10.23, 07:37
        Nie jestem typem wgapiającym się w chodnik, jak kogoś mijam i czuję wzrok na sobie, to również się patrzę. Jeżeli dana starsza pani wgapia się dalej, to również nie spuszczam wzroku. Ale nie chodzi mi o to, żeby ktoś się gorzej poczuł, bo niby dlaczego.
    • suki-z-godzin Re: Starsze babcie 08.10.23, 11:19
      Moze jestes otyla, takie niechetne, ociekajace krytyka patrzenie na grubych to podobno plaga.
      • komunia23 Re: Starsze babcie 08.10.23, 12:30
        O 25 kilo szczuplejsza od ciebie, hihi.
        • suki-z-godzin Re: Starsze babcie 08.10.23, 13:47
          Wtedy bylabys martwa, dorosli ludzie nie waza 28 kilo.
          Tak pytam, bo w innym watku pusza, ze grubi nie chodza na silownie bo tam sie na nich inni gapia krytycznie i to jest absolutna prawda, ale jak ty piszesz, ze sie na ciebie gapia krytycznie to to jest nieprawda. I juz nie wiem jak to jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka