Dodaj do ulubionych

Dziwna reakcja skóry

09.10.23, 22:11
Od paru dni mam dziwną reakcję skóry, a mianowicie boli przy dotyku, jakbym miała oparzenie słoneczne i głaskała się papierem ściernym. I tylko przy dotyku. Poza tym żadne inne oznaki czegokolwiek, zero wysypki, zaczerwienienia, temperatury, no czegokolwiek. Przedwczoraj miałam dodatkowo dziwne dreszcze, które po prostu bolały w tych miejscach. Zaczęło się od góry brzucha i powoli schodziło niżej, teraz najbardziej bolą biodra i góra wnętrza ud.
Nie zmieniłam płynu do prania / płukania, diety, nic.
Jedyne co w ostatnim czasie (od połowy czerwca) się zmieniło to waga - zrzuciłam 14 kg.

Co może powodować taką reakcję skóry?

Tak, wiem, powinnam iść do lekarza, ale jak tu w UK pójdę do GP (i tak pewnie będzie teleporada), to mi zaleci paracetamol i każe czekać i obserwować. Więc pytam, bo może któraś z was na coś nakieruje.
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Dziwna reakcja skóry 09.10.23, 22:16
      polpasiec?
      • backup_lady Re: Dziwna reakcja skóry 09.10.23, 22:34
        Też podejrzewałam, ale nie mam większości objawów - no i zeszło na nogi, a wszędzie jest napisane, że raczej kończyny nie, brak pęcherzy.
      • mamtrzykotyidwato5 Re: Dziwna reakcja skóry 09.10.23, 23:07
        Nie, to by ją bolało tylko po jednej stronie i to nie schodzi, tylko boli cały czas w tym samym miejscu.
    • nunia01 Re: Dziwna reakcja skóry 10.10.23, 01:00
      Reakcja polekowa. Jestem w trakcie leczenia i dopiero 3 kuracja daje jakieś rezultaty. I mnie była wysypka jak przy poparzeniu słonecznym i swedxialo jak cholera. Tak po mnie latz od środka do góry i dołu.
    • qwirkle Re: Dziwna reakcja skóry 10.10.23, 13:06
      W ciąży jak byłam, w końcówce, bolala mnie skóra na udach. Zdiagnozowano, o ile dobrze pamiętam, zapalenie żył powierzchniowych.
    • atenette Re: Dziwna reakcja skóry 10.10.23, 13:54
      Hiperstezja?
    • pytajacakinga Re: Dziwna reakcja skóry 10.10.23, 19:06
      Tak boli półpasiec

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka