Dodaj do ulubionych

Celebryci i reklama

15.10.23, 09:17
Wiadomo, na reklamie się zarabia niemałe pieniądze. Tyle że na razie część naszych celebrytek i celebrytów ma problem z reklamowanie alkoholu. A teraz to: reklama leków- na zdjęciu od razu aktorka i jej córka- to nie powinno dopuszczalne.
Reklama kosmetyków, ubrań itp.- czemu nie, ale % i leków- nie.
Obserwuj wątek
    • roks30 Re: Celebryci i reklama 15.10.23, 09:28
      To nie aktorka to Wendzikowska 🤪. Leki nie na receptę póki co można reklamować, ale czy w taki sposób to nie wiem. Inflencerzy nie mają problemu z reklamowaniem alko 🤦‍♀️, po prostu nie mogą tego robić bo to nielegalne.
      • marzeka11 Re: Celebryci i reklama 15.10.23, 09:46
        Dlatego wpisałam "celebryci", w ich gronie i aktorzy/aktorki - to jak p. Magdalena Cielecka- mówiła o swoim ojcu alkoholiku, o domu, gdzie to był problem i co robi? Reklamuje wódę.
    • mid.week Re: Celebryci i reklama 15.10.23, 09:32
      Bogaty kraj w którym ludziom nie żal kasy na suplementy.
    • kocynder Re: Celebryci i reklama 15.10.23, 09:34
      Jeśli ktoś serio wierzy, że aktorka stosuje na dziecku leki "od Goździkowej" zamiast pójść do lekarza to jest głupszy niż ustawa przewiduje! Mnie takie reklamy ani nie śmieszą ani nie drażnią (w każdym razie nie bardziej niż inne), ale cóż... Pani Wendzikowskiej mogę tylko powiedzieć, że jakoś mnie nie zaskoczyła. Biorąc pod uwagę jej filmografię, składająca się głównie z "M jak Miłość" i epizodów typu hostessa, szatniarka czy pracownica lotniska reklamowanie czegokolwiek staje się w pełni zrozumiałe: "pecunia non olet" a żyć trzeba...
      • alicia033 Re: Celebryci i reklama 15.10.23, 11:08
        kocynder napisała:

> Jeśli ktoś serio wierzy, że aktorka stosuje na dziecku leki "od Goździkowej" zamiast pójść do lekarza to jest głupszy niż ustawa przewiduje!

Głupi to są akurat ci, co z każdym lekkim przeziębieniem latają do lekarza.
        A normalny człowiek zaczyna od samodzielnego podania leków OTC.
        • kocynder Re: Celebryci i reklama 15.10.23, 11:15
          To inna kwestia. Mi chodziło o to, że jeśli ktoś wierzy, iż aktorka stosuje to akurat a nie co innego, bo to ich... Jak to określiła? Wybawienie? To jest kretynem. Bo jasne, że Wendzikowska dostała za to jakąś kasę i za tą kasę pokazała słitfocię z dziecięciem i reklamowanym g... na pierwszym, planie. I o ile reklamowanie g... nawet jeśli etycznie wątpliwe zakazane nie jest, o tyle wykorzystywanie dziecka w reklamie - już karalne być powinno.
          • ga-ti Re: Celebryci i reklama 15.10.23, 20:55
            Jeśli miałaby reklamować specyfik dla dzieci z obcym dzieckiem to w sumie czemu nie ze swoim? Cała kasa w rodzinie zostanie wink
    • marta.graca Re: Celebryci i reklama 15.10.23, 09:47
      Reklamy "wyrobów medycznych" nie są zabronione.
    • mania_222 Re: Celebryci i reklama 15.10.23, 20:49
      Celebrytka, aktorka, youtuberka reklamująca cokolwiek - jest niewiarygodna, bo dostaje za to pieniądze, a sama może nawet nie mieć przekonania do towaru i nie używać go
      .
      Dlaczego ktoś miałby jej wierzyć? Za kasę zachwala. I czym taka reklama różni się od reklamy w tv z nieznanym lektorem?
      Miałabym coś kupić, bo zachwala to za pieniądze znana osoba?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka