Dodaj do ulubionych

służbowe smsy na zwolnieniu

17.10.23, 11:45
jestem na 2 dniowym zwolnieniu po zabiegu stomatologicznym. Czy w tym czasie mogę się skontaktować smsowo, aby ustalić dokładny termin i godzinę spotkania, z osobami z którymi muszę się spotkać służbowo w dzień po zakończeniu zwolnienia?
Obserwuj wątek
    • sueellen Re: służbowe smsy na zwolnieniu 17.10.23, 12:11
      Błueee. Już myślałam że będzie o wrednym szefie bombardujących smsami. Co za zawód.
      • szarmszejk123 Re: służbowe smsy na zwolnieniu 17.10.23, 12:15
        Też tylko po to weszłam 🙄
    • abria Re: służbowe smsy na zwolnieniu 17.10.23, 12:15
      Pracodawca może kontaktować się z pracownikiem przebywającym na zwolnieniu lekarskim, przy czym nie powinien wymagać od niego wykonania nawet najmniejszych obowiązków firmowych.

Ty tak samo.

Ustalanie dokładnego terminu i godziny spotkania, z osobami z którymi muszę się spotkać służbowo w dzień po zakończeniu zwolnienia może zatem zostać uznane za pracę - ale nie chce mi sie szukac wyroków sadow na to.
      • abria Re: służbowe smsy na zwolnieniu 17.10.23, 12:15
        natomiast możesz przelozonemu wyyslac nudesy, tylko jak wyciekna to beda na stronie dworczyka
      • fuertateneryfa Re: służbowe smsy na zwolnieniu 17.10.23, 12:30
        tylko, że to nie przełożony ode mnie wymaga, tylko jak się nie umówię to nie zarobię (praca na zleceniu)
    • kk345 Re: służbowe smsy na zwolnieniu 17.10.23, 12:27
      Prawda jest taka, ze przy dwudniowym zwolnieniu pies z kulawą nogą się tobą nie zainteresuje...
      • droch Re: służbowe smsy na zwolnieniu 17.10.23, 13:42
        A inna prawda - że jeśli zrobi to raz, prawdopodobnie będzie robić to zawsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka