24.10.23, 11:54
Kawa Gimoka aroma classico.
Kupiliśmy, z nadzieją że trafimy na smaczną kawę w markecie, i nie będzie trzeba zamawiać w internecie, czekać paru dni, i nie ukrywam, znacznie tańsza od tej, którą pijamy na codzien.
Nigdy w życiu nie piłam tak ohydnej kawy 🤢, nie dość że smak obrzydliwy, to jeszcze ten zapach sad
Czy ktoś jeszcze ma takie odczucia, czy tylko my będziemy się męczyć z kilogramem niesmacznej kawy?
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Kawa 24.10.23, 12:10
      Nie znam. To arabica?
      Przeznaczyłabym na peeling do ciała.
      • primula.alpicola Re: Kawa 24.10.23, 12:12
        40% arabica, 60% robusta, dla mnie wszystko jasne.
        Nie znoszę robusty.
        • znowuzapomnehasla92 Re: Kawa 24.10.23, 12:21
          To ziarnista, szkoda mi energii na mielenie tego
          Chłop twierdzi że śmierdzi obsikanym kocim żwirem 😆
    • iwoniaw Re: Kawa 24.10.23, 12:24

> Czy ktoś jeszcze ma takie odczucia, czy tylko my będziemy się męczyć z kilogram
      > em niesmacznej kawy?

Ale po co macie się męczyć? Jesli faktycznie ohydna, to nie pijcie tego, na kompost wywalcie i po temacie 🤷‍♀️
    • better.call.kim Re: Kawa 24.10.23, 13:16
      Po pierwsze, dziwnie tanie (kilogram pijalnej kawy to jednak koło 50 zł), po drugie mieszanka z robustą.
      • raczek47 Re: Kawa 24.10.23, 14:10
        Bo to najtańszy badziew ta Gimoka.
        W biedrze po 30 zł.
        Z tanich ale dobrych mogę polecić Wosebę.
        Potem już tylko od 60-u złotych w górę za kg.
      • danaide2.0 Re: Kawa 24.10.23, 14:33
        Do przelewu zawsze biorę coś z domieszką robusty. Bliżej 15-20%, ale jednak. Udaje się lepiej niż taki Pellini Top 100% arabiki. Ale niekoniecznie najtańszego z supermarketu.

Może po prostu do kiepskiej gimoki dorzućcie jakąś lepszą arabikę, niekoniecznie topową i ujdzie. Ja Lavazzę Rosę, (akurat miałam małą torebkę) mieszam z arabiką jamaica blue (dla mnie za delikatna) i fajnie to wychodzi.
        Albo po prostu zmęczcie tę kawę inną metodą parzenia, może się jakoś obroni.
    • chococaffe Re: Kawa 24.10.23, 14:15
      Nie powinno się kupować 1 kg nieznanej kawy. Chyba, że mamy pomysł co z nią zrobić w razie wpadki (fusy to też dobry nawóz do róż)
    • swinka-morska Re: Kawa 24.10.23, 14:15
      znowuzapomnehasla92 napisała:

> Kawa Gimoka aroma classico.
      > w markecie,
      > znacznie tańsza od tej, którą pijamy na codzien.

Zastanówmy się, co może pójść nie tak?
    • krwawy.lolo Re: Kawa 24.10.23, 14:26
      Niemieckojęzycznym smakuje.
      • krwawy.lolo Re: Kawa 24.10.23, 14:27
        Może miałaś po prostu pecha i kupiłaś trefną paczkę?
        • danaide2.0 Re: Kawa 24.10.23, 14:35
          A masz gwarancję, że na polski rynek idzie ten sam produkt? Przecież przy kawie nawet partia towaru może się różnić.
          • snakelilith Re: Kawa 24.10.23, 14:39
            Nigdy nie wierz sklepowi, gdzie nie ma przy produktach ani jednej negatywnej oceny. Nawet przy najlepszych produktach znajdzie się ktoś, komu coś tam się nie podoba, nawet jak chodzi o rzeczy wyciągnięte kompletnie z doody.
      • snakelilith Re: Kawa 24.10.23, 14:36
        Tę kawę oceniło tam tylko 10 osób. Klliknęłam tam zresztą w cztery różne kawy i ani jedna nie miała oceny niższej od "bardzo dobry". Sklep kasuje więc gorsze opinie.
        • borsuczyca.klusek Re: Kawa 24.10.23, 14:40
          Snejki stara wróblica nikt jej ciemnoty nie pociśnie 😉
          • krwawy.lolo Re: Kawa 24.10.23, 14:45
            Nie byłbym taki pewny. Ludzie częściej się skarżą, niż chwalą.
            • snakelilith Re: Kawa 24.10.23, 14:50
              krwawy.lolo napisał:

> Nie byłbym taki pewny.

To się upewnij. To wymaga tylko trochę pracy.
          • snakelilith Re: Kawa 24.10.23, 14:47
            Ja myślałam, że obcykanie z zakupami online, to coś, co młode wróbelki potrafią lepiej. wink
            Ale na końcu okazuje się, że narzędzia ogarniania rzeczywistości się wprawdzie zmieniają, ale wszystko inne zostaje jak zawsze.
            • borsuczyca.klusek Re: Kawa 24.10.23, 14:48
              Wątpię czy Lolo taki młodszy 😉
              • krwawy.lolo Re: Kawa 24.10.23, 14:54
                Sądzę, że Snejkowej tak kilka wiosen do mnie brakuje. Niemniej najwyżej pięć. A ja 19.12 obchodzę 62 urodziny. Możecie już ustawiać się w kolejce z życzeniami z okazji geburstaku, którego nie obchodzę.
                • snakelilith Re: Kawa 24.10.23, 15:00
                  krwawy.lolo napisał:

> A ja 19.12 obchodzę 62 urodziny.

I właśnie dlatego zadecydowałam 34 lata temu, że już nigdy nie zainteresuję się facetem starszym lub w równym wieku. Należysz do generacji facetów, która wychowała się na stereotypach i o kobietach ma zero pojęcia.
                  • krwawy.lolo Re: Kawa 24.10.23, 15:05
                    Jak już niejednokrotnie wspominałem, jesteś panią psycholog - amator. Wierzysz w przeczytane artykuły w "Zwierciadle", których lektura zapewnia Ci przeświadczenie o nieistniejących kompetencjach.
                    • snakelilith Re: Kawa 24.10.23, 15:11
                      Do czytania w tobie nie trzeba żadnego "Zwierciadła". Jesteś jak otwarta książka pełna klisz i sztywnych schematów.
                      • krwawy.lolo Re: Kawa 24.10.23, 15:21
                        Jakby nie było. Posiadam jakąś słabość do Ciebie. Może mam coś wspólnego z gościem, którego w Twojej niezmierzonej łaskawości puściłaś w trąbę. Mimo różnicy wieku.
                        • snakelilith Re: Kawa 24.10.23, 15:27
                          krwawy.lolo napisał:

> Jakby nie było. Posiadam jakąś słabość do Ciebie. Może mam coś wspólnego z goś
                          > ciem, którego w Twojej niezmierzonej łaskawości puściłaś w trąbę. Mimo różnicy
                          > wieku.

Na pewno. Tego mojego też masochistycznie ciągnęło do (za )inteligentnych i (za) silnych kobiet, bo myślał, że ma te same cechy.
                          • krwawy.lolo Re: Kawa 24.10.23, 15:30
                            smile
              • snakelilith Re: Kawa 24.10.23, 14:55
                Lolo przypomina mi jednego eksa, tego, którego puściłam w trąbę dokładnie 34 lata temu. Dziś facet, jeżeli żyje, ma prawie 60 lat. Dokładnie ten sam typ, któremu się wydaje, że jest inteligentny, zabawny i rozumie kobiety. Wszystko było tylko urojeniem.
                • krwawy.lolo Re: Kawa 24.10.23, 14:58
                  Jeśli go puściłaś w trąbę, na pewno żyje, szczęściarz. Chyba, że go przejechał autobus.
                  • snakelilith Re: Kawa 24.10.23, 15:02
                    O ile wiem, to się ożenił i laska puściła go w trąbę jeszcze szybciej ode mnie, robiąc sobie dziecko z innym. Więc nie sądzę, by był szczęściarzem. Raczej smutasem podglądaczem, tak ja ty.
                  • homohominilupus Re: Kawa 24.10.23, 15:41
                    krwawy.lolo napisał:

> Jeśli go puściłaś w trąbę, na pewno żyje, szczęściarz. Chyba, że go przejechał
                    > autobus.

Sorry ale 😆
    • dwa_kubki_herbaty Re: Kawa 24.10.23, 14:43
      Wszystkie ohydne kawy to robusty.
      Moje kubki smakowe mogą znieść domieszkę rzędu do 20 %.
      Ja widzę też po kolorze zmielonej kawy czy jest oki czy słaba.
      Nie lubię czarnych jak węgiel kamienny ani brunatnej jak węgiel brunatny.
      Jak widzę napis dolce gusto to wiem, że będzie dobra, a jak nie ma nic ciekawego to ma być 100% arabica i droga ;P
    • kanna Re: Kawa 24.10.23, 15:30
      Mamy w pracy miejsce, gdzie przynosimy nietrafione prezenty, nienoszone ubrania, tez zaczęte - nie pasujące - kosmetyki.
      Czasem tez ktoś przyniesie napoczęta przyprawę, lub oliwę. Świeżą, ale nie pasującą.

Tam by trafiła Twoja kawa smile
    • majenkirr Re: Kawa 24.10.23, 15:32
      znowuzapomnehasla92 napisała:
      > będziemy się męczyć z kilogramem niesmacznej kawy?

Wyrzuc, opłacz straty i już nigdy nie kupuj kilograma nieznanej kawy wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka