Dodaj do ulubionych

Chwilami mam ciebie dosyć

02.11.23, 12:22
Tak powiedziała dzisiaj do mnie przyjaciółka. Przyjaciolka dużo biedniejsza ode mnie, która poprosiła mnie o kupno butów zimowych dla siebie, na co zgodziłam się bez wahania (inna sprawa, że ona nie chce butów z Vitkaca tylko zwykłe CCC/Deichmann). Butów jeszcze nie kupiłam, wszak jest chyba 15 stopni w cieniu. Do tego dochodzą odzywki typu "bo w dupie nie ma dżemu i marmoladą nie pachnie", "mam cię w dowodzie?" itp. To jak ma zły humor, bo innym razem jest czarująca i częstuje herbatką. Wkurzyła sie na mnie, bo wczoraj przyszłam do niej "przeziębiona" - według jej słów, bo nawet nie zaraziła się ode mnie, więc pewnie już nie zarażam (choruję tydzień).

Ale do brzegu: kupiłybyście jej te buty, czy nie?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 12:23
      Tylko w Greenpoincie.
      • daniela34 Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 13:20
        No nie. Forumka przerzuciła się z greeplnpointa na vitkaca 😊
        • borsuczyca.klusek Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 13:29
          daniela34 napisała:

> No nie. Forumka przerzuciła się z greeplnpointa na vitkaca 😊

Spory awans 🙄
          • wisniowy_sad Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 14:02
            borsuczyca.klusek napisała:

> daniela34 napisała:
            >
            > > No nie. Forumka przerzuciła się z greeplnpointa na vitkaca 😊
            >
            > Spory awans 🙄

W Greenpoint nie sprzedają już obuwia, nawet online. A buty z CCC i Deichmanna to badziewie. To gdzie mam kupować?
            • misiamama Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 14:08
              no w Vitkacu, to chyba oczywista oczywistość.
              • wisniowy_sad Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 14:22
                misiamama napisała:

> no w Vitkacu, to chyba oczywista oczywistość.

Ostatnio kupiłam tam buty i dałam 6 stów.(z kodem). To chyba niedużo za brak użerania się co ćwierć sezonu z reklamacjami itd.?
                • shule_aroon Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 14:33
                  Jeżeli znalazlas tam mega praktyczne i niezniszczalne np.sneakersy do codziennego chodzenia w PL warunkach przez poł-dwie-trzecie roku, to dobry zakup. Jeżeli i tak na co dzien nie zalozysz, to kwestia reklamacji co i rusz jest dyskusyjna. Zdziwiłabyś się, jakie buty można dostać w ccc (szczegolnie online). I na bank nie jest to asortyment z czasów Twojego dzieciństwa.
                  • wisniowy_sad Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 16:24
                    shule_aroon napisała:

> Jeżeli znalazlas tam mega praktyczne i niezniszczalne np.sneakersy do codzienne
                    > go chodzenia w PL warunkach przez poł-dwie-trzecie roku, to dobry zakup. Jeżeli
                    > i tak na co dzien nie zalozysz, to kwestia reklamacji co i rusz jest dyskusyjn
                    > a. Zdziwiłabyś się, jakie buty można dostać w ccc (szczegolnie online). I na ba
                    > nk nie jest to asortyment z czasów Twojego dzieciństwa.
                    >

Lepiej, w tej cenie znalazłam zimówki, wyglądają na baaardzo solidne. A jeśli kupię buty przyjaciółce, to miejmy nadzieję, że jej się szybko rozwalą. To nie pierwszy raz, kiedy mówiła do mnie coś złego (kiedyś, latem chyba, założyłam wątek "Starazolin" - też na ten sam temat). Polecam poczytać.
                    • shule_aroon Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 20:21
                      wisniowy_sad napisała:

> A jeśli k
                      > upię buty przyjaciółce, to miejmy nadzieję, że jej się szybko rozwalą

Szkoda że masz tak ubogie życie, że jedyni znajomi, jacy się w ogole ostali, są toksycznawi ze swoimi zachowaniami. I do tego jeszcze też chcesz być taka sama. Po co?

Ze znajomymi robiliśmy paczkę dla niezamoznej emerytki, mi przypadło kupno butów zimowych. Miały być praktyczne, wygodne, z bdb stosunkiem jakości do ceny -> Decathlon.

• memphis90 Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 16:30
                  Za 6 stow to niemal jak w ccc… Musi jakiś badziew…
                • emateczka Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 23:17
                  W życiu nie dałam za buty sześciu stów, a reklamowała przez prawie 50 lat tylko jedne sandałki...
    • krolewska.asma Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 12:28
      Spytałabym się najpierw mamy , czy mogę komuś robić takie drogie prezenty z kieszonkowego
    • magdallenac Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 12:31
      Z CCC?? Nie z Greenpointu??
    • kropkacom Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 12:35
      Ty nie możesz być prawdziwa.
      • alpepe Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 12:39
        Nie jest, to troll.
      • wisniowy_sad Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 12:41
        kropkacom napisała:

> Ty nie możesz być prawdziwa.

No ja wiem, że typowa ematka to asertywne zwierzę, ale to jedyna moja przyjaciółka. Bez żadnych widoków na inną. Ma niełatwy charakter, ale przez większość życia nie miałam nawet takiej.
        • kropkacom Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 12:43
          Idź na terapię i nie trolluj.
          • wisniowy_sad Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 13:03
            kropkacom napisała:

> Idź na terapię i nie trolluj.

Na terapii byłam, terapeutka powiedziała żeby poobserwować koleżankę i wtedy zadecydować, czy kupić czy nie. Kurcze, ona ma na serio mało kasy, buty byle jakie, nawet nieocieplane. Nie wiem czy może napisać o celówkę do MOPS, pewnie minimalnie przekracza dochód. Nie chcę jej mieć na sumieniu, jak będzie non stop chora.
            • magdallenac Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 13:10
              Super był wątek o Twoich dzieciach Ananiaszu i Izaaku, ten o tych ciuchach zabieranych spod śmietnika też super żarł. Ostatnio jest kiepsko, wróć do korzeni!
              • wisniowy_sad Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 13:26
                magdallenac napisała:

> Super był wątek o Twoich dzieciach Ananiaszu i Izaaku, ten o tych ciuchach zabi
                > eranych spod śmietnika też super żarł. Ostatnio jest kiepsko, wróć do korzeni!

Ostatnio się wydało, że Moradziecki ma syna Jeremiasza... Ufff, dobrze, że nie Izajasza, bo nie chciałabym być utożsamiana z tym panem 😜
              • homohominilupus Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 15:32
                Do brzegu niech wróci. Do brzegu!
        • malaperspektywa Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 12:50
          Jakieś głupoty wypisujesz.....
    • rosapulchra-0 Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 12:47
      Dlaczego jest dużo bieniejsza od ciebie? Ma męża, dzieci?
      • wisniowy_sad Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 12:54
        rosapulchra-0 napisała:

> Dlaczego jest dużo bieniejsza od ciebie? Ma męża, dzieci?
        >

Nie ma męża (rozwiodła się bardzo szybko). Dziecko jedno. Pełnoletnie.
    • borsuczyca.klusek Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 12:59
      Ty weź nam tu przedstaw jak wyglądał pełen dialog dotyczący zakupu dorosłej osobie butów przez nawet powiedzmy, że przyjaciółkę. Bo ja to sobie średnio wyobrażam.
      • wisniowy_sad Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 13:12
        borsuczyca.klusek napisała:

> Ty weź nam tu przedstaw jak wyglądał pełen dialog dotyczący zakupu dorosłej oso
        > bie butów przez nawet powiedzmy, że przyjaciółkę. Bo ja to sobie średnio wyobra
        > żam.

No normalnie, tak po prostu zapytała pewnego dnia, czy kupię jej buty na zimę. Ona jest bardzo prostolinijna. Potrafi przed sklepem zaczepić kogoś znajomego i zapytać, czy kupi jej np. piwo (bezalkoholowe, bo ona w ogóle nie pije). Nikt nie odmawia. Zgodziłam się, bo ja sobie kupuję buty w Vitkacu albo Modivo (inna sprawa, że nie mam ich jakoś mega dużo), więc dla mnie w sumie te buty z Deichmanna czy CCC to w sumie żaden cymes.
        • memphis90 Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 16:32
          >Potrafi przed sklepem zaczepić kogoś >znajomego i zapytać,. Nikt nie odmawia.

O, czyli musi być bardzo lubiana i mieć przyjaciół na pęczki…
        • shule_aroon Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 20:29
          wisniowy_sad napisała:

> borsuczyca.klusek napisała:
          >
          > > Ty weź nam tu przedstaw jak wyglądał pełen dialog dotyczący zakupu dorosł
          > ej oso
          > > bie butów przez nawet powiedzmy, że przyjaciółkę. Bo ja to sobie średnio
          > wyobra
          > > żam.
          >
          > No normalnie, tak po prostu zapytała pewnego dnia, czy kupię jej buty na zimę.
          > Ona jest bardzo prostolinijna. Potrafi przed sklepem zaczepić kogoś znajomego i
          > zapytać, czy kupi jej np. piwo (bezalkoholowe, bo ona w ogóle nie pije). Nikt
          > nie odmawia. Zgodziłam się, bo ja sobie kupuję buty w Vitkacu albo Modivo (inn
          > a sprawa, że nie mam ich jakoś mega dużo), więc dla mnie w sumie te buty z Deic
          > hmanna czy CCC to w sumie żaden cymes.

Modivo to to samo co eobuwie, i jak najbardziej mają buty najtanszych i najwujowszych marek wlasnych CCC. Jak jużb rollujesz, to wymyśl nastepnym razem jednak jakąś spójną fabułę. Ta dotychczasowa sie rozpada gorzej niż kiepskie buty 🤡
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: Chwilami mam ciebie dosyć 03.11.23, 16:49
          Ona jest upośledzona? Bo znam taką jedną osobę, która, tak sobie wyobrażam, że byłaby zdolna do czegoś takiego, jest natarczywa, głośna i przesadnie wylewna, ale , no właśnie, jest opóźniona lekko.
    • bazia_morska Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 13:21
      Nie wiem, moze agentom ostatniego rzędu Matuszka obciela pensje?
    • kot_filemon88 Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 13:37
      Nasi znajomi świadczą o nas. Opisałaś wystarczająco dużo jej wad, żeby usunąć taką osobę z życia.
      • m_incubo Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 16:28
        Skoro tak kategorycznie stwierdzasz, że jej znajoma świadczy o niej, to chyba nie powinna jej jednak usuwać?
    • wbka1 Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 15:36
      Przyjaciółka? Masz interesujacych znajomych!
    • m_incubo Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 16:27
      Kowbojki bym kupiła.
    • aqua48 Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 16:30
      Nie mam dużo biedniejszych przyjaciółek, a te które mam nie żebrzą pod sklepami, ani gdzie indziej.
      Polecam to rozwiązanie. Sprawdza się!
      • la_felicja Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 20:56
        Aquo, poważnie?
        A gdyby jednej z twoich obecnych zamożnych przyjaciółek coś się w życiu nie udało i stałaby się biedniejsza - to co wtedy? Wypad z grona przyjaciół?
        • aqua48 Re: Chwilami mam ciebie dosyć 03.11.23, 18:22
          la_felicja napisała:

> Aquo, poważnie?

La Felicio, poważnie nie zaliczam do grona przyjaciół roszczeniowych, chamskich i prostackich osób. I nie pozwalam by ktoś traktował mnie tak jak autorkę.

• szmytka1 Re: Chwilami mam ciebie dosyć 03.11.23, 16:11
        Z moich przyjaciółek to chyba ja jestem najbiedniejsza. Idę jutro pod sklep zebrać, tylko jeszcze się zastanowię o co 🤔
        • aqua48 Re: Chwilami mam ciebie dosyć 03.11.23, 18:04
          No jak o co, mów że na buty i piwo zbierasz...
    • anorektycznazdzira Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 20:38
      "kupiłybyście jej te buty, czy nie?"
      to zależy, czy oprócz tego, że jest biedniejsza to jest też brzydsza i chociaż trochę grubsza. Przyjaźń przyjaźnią, ale wiesz, Ty jej kupisz buty, a potem ona za Twoje pieniądze będzie się lansować w tych butach i może jeszcze faceta odbije albo sprzed nosa sprzątnie. Ogólnie weź to przemyśl, żebyś potem nie płakała.
      • wisniowy_sad Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 20:43
        No jest ładna, ale jeśli miałaby mi odbić faceta to już by mi dawno odbiła, gdyż regularnie lansowała się w moich ciuchach które regularnie jej oddaję wink Na szczęście większość jej się skurczyła w praniu (a pracowała kiedyś w pralni!)
        • kot_filemon88 Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 20:50
          Ta osoba nie jest twoją żadną przyjaciółką, tylko cię wykorzystuje.
    • gorzkie.nic Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 20:59
      Do jakiego znowu brzegu???
    • la_felicja Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 21:01
      Może jesteś trollem, a ja może jestem głupia i naiwna, ale jakbym coś obiecała, tobym dotrzymała.
      Najwyżej później zerwałabym kontakty, ale nie potrafiłabym nie dotrzymać obietnicy
      • wisniowy_sad Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 21:09
        la_felicja napisała:

> Może jesteś trollem, a ja może jestem głupia i naiwna, ale jakbym coś obiecała,
        > tobym dotrzymała.
        > Najwyżej później zerwałabym kontakty, ale nie potrafiłabym nie dotrzymać obietn
        > icy

No właśnie ja tez bym nie potrafiła. Choć jak widać w tym wątku, emateczki są za opcją pt: "żegnam ozięble"...
        • turbinkamalinka Re: Chwilami mam ciebie dosyć 03.11.23, 00:02
          Bo masz roszczeniową kolezankę. Co innego jest jak koleżance coś się w życiu posypało o prosi o nowe buty raz, a co innego jak wymaga kupna bo "ona nie ma" Dla mnie to nie jest kolezanka tylko harpia.
          Co innego jak kolezankę zaproszę na zakupy i mówię "chodź kupimy sobie buty" . Wiem jej nie stać ale stwierdzam że jej "postawie" jak kawę. A czym innym jest upominanie się.
    • emateczka Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 23:19
      O co chodzi z tym dżemem w dupie? 🤔
      • wisniowy_sad Re: Chwilami mam ciebie dosyć 02.11.23, 23:38
        emateczka napisała:

> O co chodzi z tym dżemem w dupie? 🤔

Kiedy ja pytam "czemu?", to ona tak odpowiada
        • steel.tape Re: Chwilami mam ciebie dosyć 03.11.23, 16:42
          to wulgarna odzywka.obrzydliwa.pasuje Ci to.Co fajnego jest w przyjaciolce ,ze utrzymujesz te relacje?
          mialam kiedys taka "kolezanke"...wykorzystywala ludzi /nie tylko mnie/ była nieporadna zyciowo oraz chorowała na CHAD.Byłam jedną z ostatnich,ktora ja opuscila.Wyjechala z kraju i postawiona pod sciana jakoś sobie chyba radzi .
    • pytajacakinga Re: Chwilami mam ciebie dosyć 03.11.23, 11:09
      Nie kupiła bym jej
    • tryggia Re: Chwilami mam ciebie dosyć 03.11.23, 11:14
      Nie powiem czy masz coś robić (kupić) czy nie, bo jesteś dorosła.
      Ale wątek poboczny - takie teksty zawsze wprawiały i wprawiają mnie w konsternację. Prostactwo słów jest jak smród, szczególnie kiedy pozostawiony przez kogoś znajomego - odpychający.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Chwilami mam ciebie dosyć 03.11.23, 16:44
      W życiu.
    • theafterlife Re: Chwilami mam ciebie dosyć 03.11.23, 21:25
      Z Covidem tez chodzisz po ludziach. ?

Kupiłabym Vitkaca w ramach przeprosin za roznoszenie wirusow.
      • wisniowy_sad Re: Chwilami mam ciebie dosyć 03.11.23, 22:03
        theafterlife napisała:

> Z Covidem tez chodzisz po ludziach. ?
        >
        >
        > Kupiłabym Vitkaca w ramach przeprosin za roznoszenie wirusow.

Spoko, spoko, przed wizytą u niej robiłam test na covid i nic nie wykazał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka