Dodaj do ulubionych

Ziiiiimno i weekend

18.11.23, 14:57
Siadła sobie wczoraj wieczorem pompa grzewcza w mojej wspólnocie.
Mamy weekend więc żaden technik nie zamierza się ruszać w celu naprawy.
W chacie 16 st. I nadal spada.
Wychodzi ze chyba mam tak przetrwać do poniedziałku.

Dziadostwo
Tak sobie musiałam ponarzekać.
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Ziiiiimno i weekend 18.11.23, 15:01
      Ty nie jesteś e- matką, weź popracuj nad sobą, 16°C zapewnia całkowity komfort termiczny🤪
      • berber_rock Re: Ziiiiimno i weekend 18.11.23, 15:19
        smile
        Przy całkowicie zimnych kaloryferach w pon będę miała 12
    • alina460 Re: Ziiiiimno i weekend 18.11.23, 15:18
      Weź się kopsnij po jakąś farelkę!
      • berber_rock Re: Ziiiiimno i weekend 18.11.23, 15:19
        Tutaj Belgia. Chyba nie znają takiego wynalazku
        • mayaalex Re: Ziiiiimno i weekend 18.11.23, 15:35
          znaja!
        • mayaalex Re: Ziiiiimno i weekend 18.11.23, 15:36
          kurcze, za szybko wyslalam - jedz do jakiegos brico i kup taki przenosny kaloryfer olejowy, one sa naprawde niezle.
        • gryfna-frelka Re: Ziiiiimno i weekend 21.11.23, 16:09
          Tutaj tez Belgia - mam dmuchajacy, podluzny ogrzewaczo-wentylator (zaleznie od ustawien) z Lidla, latem chlodzi, zima moze podgrzac, dmucha az milo. smile
    • heca7 Re: Ziiiiimno i weekend 18.11.23, 15:19
      Kiedyś w grudniu na jednym osiedlu padło ogrzewanie. Wyłączył się piec. To był piątek, mróz, tydzień przed świętami. Konserwator z administratorem całą noc spędzili na zmianę wciskając ręcznie włącznik żeby piec choć trochę działał. Rano w sobotę przyjechał serwis. Stwierdzili, że jedna z części padła i oni jej... nie mają, mogą zamówić, to potrwa z 5 dni tongue_out Ale jak zdobędziemy to przyjadą i założą. Więc administrator spędził kilka godzin przy telefonie szukając po całej Polsce tej części i żeby wydali ją w niedzielę. Znalazł w ... Krakowie. My z Wawy. O świcie w niedzielę wyjechał do Krakowa, część odebrał przywiózł i wieczorem serwis łaskawie założył i piec odpalił. Ogólnie jak coś ma się zes.rać to zawsze w weekend.
      • szmytka1 Re: Ziiiiimno i weekend 18.11.23, 15:22
        Mam nadzieję, że jakaś premie za zaangażowanie dostal
        • heca7 Re: Ziiiiimno i weekend 18.11.23, 15:57
          Nie. Bo to współwłaściciel firmy wink
    • daniela34 Re: Ziiiiimno i weekend 18.11.23, 15:23
      Pierniki zrób. Czy inne tam ciastka, które się piecze partiami. Po pierwsze - piekarnik trochę nagrzeje mieszkanie, po drugie - będziesz się ruszać, więc będzie ci cieplej, po trzecie - będzie ci pachniało.
    • piszaca.zza.swiatow2 Re: Ziiiiimno i weekend 18.11.23, 15:31
      Pamiętam jak córka miała 6 miesięcy, był luty, mąż na dłuższym wyjeździe, a tu siup padł nam piec (jeszcze wtedy olejowy). Oczywiście była sobota. Mąż miał tylko adres mailowy do kolesia od pieca, tak więc gwarancja, że on tego maila przeczyta była raczej znikoma. Na szczęście przeczytał i jeszcze w sobotę wieczorem przyjechał. Ja już miałam 13 stopni w domu...

Idź do jakiegoś Bauhausa czy innego obi i tam będą mieli elektryczne grzejniki.
      • jkl13 Re: Ziiiiimno i weekend 18.11.23, 15:47
        Gdy mój młodszy syn miał kilka miesięcy, padł prąd we wsi. Tym razem była to dłuższa awaria, czas.naprawy kilkanaście godzin. Kuchenka oczywiście na prąd, czajnik elektryczny, a dziecko głodne - karmiłam butlą. Wodę na mleko grzałam w kominku, w metalowej miseczce... Po tej awarii zaopatrzyłam się się turystyczną kuchenkę na naboje gazowe smile
    • kropkaa Re: Ziiiiimno i weekend 18.11.23, 15:42
      Jak jest zimno, zapodaję pyrolizę - w domu ciepło, a piekarnik jak nowy. Ewentualnie można coś upiec.
    • aankaa Re: Ziiiiimno i weekend 18.11.23, 15:45
      jak masz klimę to przełącz ją na grzanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka