Dodaj do ulubionych

Jest nowy...

16.12.23, 19:30
Reacher. Na Prime. Chyba warto, choc momentami mam watpliwosci.smile

Lubicie Reachera?
Obserwuj wątek
    • wunder-gaffe Re: Jest nowy... 16.12.23, 19:38
      malgosiagosia napisała:
      > Lubicie Reachera?

A kto to jest?
      • bywalec.hoteli Re: Jest nowy... 21.12.23, 17:08
        przeciwieństwo Marka R
    • triss_merigold6 Re: Jest nowy... 16.12.23, 19:51
      My hero 😍
      • malgosiagosia Re: Jest nowy... 16.12.23, 20:44
        Moj tez.
        Przeczytalam wszystkie ksiazki.big_grin
        • aqua48 Re: Jest nowy... 17.12.23, 10:33
          malgosiagosia napisała:

> Przeczytalam wszystkie ksiazki.big_grin

Ja chyba też. Bardzo go lubię.
    • pani_tau Re: Jest nowy... 16.12.23, 19:54
      Jestem zaprzysięgła fanką.
    • majenkirr Re: Jest nowy... 16.12.23, 20:19
      A o czym to?
      • malgosiagosia Re: Jest nowy... 16.12.23, 20:45
        O facecie ktory bierze sprawiedliwosc w swoje rece.
        • majenkirr Re: Jest nowy... 16.12.23, 20:46
          Jak Dexter? 😏
          • malgosiagosia Re: Jest nowy... 16.12.23, 20:54
            majenkirr napisała:

> Jak Dexter? 😏
            >
            Skad Dextera wzielas? To chyba cos starego, bo tytul znam, ale nie pamietam o czym to.
            • sueellen Re: Jest nowy... 22.12.23, 01:08
              Dexter był suuuper. Reacher to przy nim takie nic.
        • malgosiagosia Re: Jest nowy... 16.12.23, 20:48
          Raczej lapy, nie rece. I nikt mu nie podskoczy. Jest sprawiedliwy, prawy i szlachetny. Maly tylko problem. Zlych ludzi bez;litosnie zabija. Nie dla wszystkich taka sprawiedliwosc.
      • lauren6 Re: Jest nowy... 17.12.23, 10:53
        O bardzo nieekologicznym facecie, który wędruje po Ameryce i jak ubrania mu się ubrudzą to je wyrzuca do kosza i zakłada nowe. Poza tym wygląda tak, że Rambo mu zazdrości, jest one man army, kobietę bzyknie i odejdzie bez słowa, a ona jest przeszczęśliwa, że dostąpiła zaszczytu służenia za darmową bazę noclegową dla głównego bohatera.

Ogólnie całkiem przyzwoity serial akcji.
        • tanebo001 Re: Jest nowy... 17.12.23, 11:15
          I ta szczena. Tyson połamałby na niej sobie łapę. Dorosły syn Cher z filmu "Maska". Hyperchad. Wolałem w tej roli Cruisea. Ten brzmiał wiarygodniej gdy mówił dlaczego spin wpływa na lot kuli.
        • pani_tau Re: Jest nowy... 17.12.23, 12:06
          Reacher nie ma domu ani samochodu. myślę, że kupowanie trzech sztuk tanich ubrań co parę dni śmiało można mu wybaczyć.

Żadna z kobiet, z którymi wchodził w układy łóżkowe nie miała zamiaru zakładać z nim rodziny. Z przynajmniej dwoma sam Reacher chcial się związać, ale one wybrały życie, w którym nie było dla niego miejsca.
          Żadna niczego dla niego nie poświęcała, każda żegnała go z sentymentem, lecz bez żalu.

• tanebo001 Re: Jest nowy... 17.12.23, 12:18
            Prawdziwy sigm man...
        • ewka.n Re: Jest nowy... 17.12.23, 12:17
          lauren6 napisała:

> O bardzo nieekologicznym facecie, który wędruje po Ameryce i jak ubrania mu się
          > ubrudzą to je wyrzuca do kosza i zakłada nowe. Poza tym wygląda tak, że Rambo
          > mu zazdrości, jest one man army, kobietę bzyknie i odejdzie bez słowa, a ona
          > jest przeszczęśliwa, że dostąpiła zaszczytu służenia za darmową bazę noclegową
          > dla głównego bohatera.

A to już rozumiem czemu triss taka nim zachwycona big_grin
        • malgosiagosia Re: Jest nowy... 17.12.23, 12:59
          lauren6 napisała:

> O bardzo nieekologicznym facecie, który wędruje po Ameryce i jak ubrania mu się
          > ubrudzą to je wyrzuca do kosza i zakłada nowe.

Najczesciej kupuje w second hand . Czasem pierze w publicznych pralniach.Nie ma domu, nie ma samochodu, nie zuzywa duzo pradu. Zywi sie w Diners. Porusza sie okazja lub srodkami komunikacji publicznej - autobusami. Nie ma bardziej ekologicznego czlowieka na swiecie. wink

> Ogólnie całkiem przyzwoity serial akcji.

Wole ksiazki, ale co zrobic.

• lauren6 Re: Jest nowy... 17.12.23, 13:09
            > Wole ksiazki, ale co zrobic.

Ktoś pytał? To jest wątek o SERIALU.
            • malgosiagosia Re: Jest nowy... 17.12.23, 13:16
              Pytanie czy lubicie Reachera, to pytanie czy lubicie bohatera. Jednoczesnie zawiadamiam, ze sa nowe odcinki serialu.
          • ewka.n Re: Jest nowy... 17.12.23, 13:15
            malgosiagosia napisała:

> Wole ksiazki, ale co zrobic.

Trudno. Jesteś przez to taka zajebista, ale jakoś będziemy musieli z tym żyć.
            • malgosiagosia Re: Jest nowy... 17.12.23, 13:20
              ewka.n napisał(a):
              >
              > Trudno. Jesteś przez to taka zajebista,

O, dziekuje. Nigdy bym nie pomyslala.
              Dzieci z Bullerbyn tez wole czytac niz ogladac film.
            • panna.nasturcja Re: Jest nowy... 17.12.23, 14:26
              A co jest złego w lubieniu książek a nie filmu? Dla mnie rzadko która książka daje się dobrze zekranizować, na pewno nie te.
          • panna.nasturcja Re: Jest nowy... 17.12.23, 14:25
            Oczywiście, że ma dom. Odziedziczył po swoim byłym dowódcy. Tyle, że tam nie mieszka. Ale ma.
            • malgosiagosia Re: Jest nowy... 21.12.23, 13:30
              Odziedziczyl, ale stalego adresu jednak nie ma.
              • panna.nasturcja Re: Jest nowy... 21.12.23, 13:53
                Pisałaś o ekologii, nie o stałym adresie.
                • malgosiagosia Re: Jest nowy... 21.12.23, 14:35
                  Jesli tam nie mieszka, to jest to bardzo ekoligiczne. Nie pali w piecu, nie produkuje smieci, nie w takiej ilosci jakby w domu mieszkal, nie uzywa pradu itd
      • tanebo001 Re: Jest nowy... 17.12.23, 11:10
        Hobo. To taki Bob Dylan pięści. Bob Dylan grał i śpiewał a on jest artystą tłuczenia ludzi. Ale zawsze tych złych. Hobo to zjawisko typowe dla ameryki - taki włóczęga który ciągle szuka pracy. Stworzyli nawet własny rodzaj sztuki. Dryga kategoria która go definiuje to badass. Po polski złodupiec. Czyli ktoś kto czyni dobro złem.
    • emateczka Re: Jest nowy... 17.12.23, 09:42
      Nie warto.
      Chwilami zastanawiałam się, czy to normalny film, czy pastisz...
    • lady.madrugada Re: Jest nowy... 17.12.23, 09:49
      Książkowego Reachera uwielbiam, a jedno z jego mott przyjęłam za swoje (Miej nadzieję na najlepsze, ale bądź przygotowany na najgorsze - może to nie jest dosłowny cytat, nie mam pod ręką książki, sens oddaje).

Serial może kiedyś obejrzę, choć nie chcę sobie psuć wyobrażeń o Reacherze wink

• aqua48 Re: Jest nowy... 17.12.23, 10:38
        lady.madrugada napisał(a):

> Serial może kiedyś obejrzę, choć nie chcę sobie psuć wyobrażeń o Reacherze wink

No właśnie. Tom Cruise był hmm... raczej taki śmiesznawy w tej roli bo to raczej mikry, gadatliwy facecick, a Reacher miał być milkliwy, zwalisty i duży, więc Ritchson ze swoją posturą dużo bardziej mi odpowiada.
        • ewka.n Re: Jest nowy... 17.12.23, 12:43
          aqua48 napisała:

> No właśnie. Tom Cruise był hmm... raczej taki śmiesznawy

Właśnie dlatego mi się w tej roli podobał. Ale ja oglądałam to jak lekką komedię, a przynajmniej jako naigrywanie się z tego typu filmu o super bohaterach kina klasy b samotnie wymierzających sprawiedliwość itp. Miałam wrażenie, że sam Cruise świetnie się tam bawił i z mocnym przymrużeniem oka świadomie przerysowywał przezajebistość odtwarzanej postaci igrając z własnym emploi z serii "Mission impossible" itp. Niestety druga część była zrobiona już bez tego autodystansu i przymrużenia oka i przez to totalnie nijaka.

Piszę o filmach kinowych, książek i serialu nie znam.
      • jottka Re: Jest nowy... 17.12.23, 13:17
        Hope for the best, prepare for the worstsmile zgadzam się, że jako motto to bardzo dobresmile
    • bei Re: Jest nowy... 17.12.23, 12:26
      Lubię!
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: Jest nowy... 17.12.23, 13:06
      Książki pożerałam, w oryginale dobra nauka angielskiego, jako wartość dodana. Nie oglądałam serialu na primę, ale z reklam obsadowo aktor jest zdecydowanie lepiej dobrany aparycyjnue niż Cruise, który w ogóle był od czapy , jeśli chodzi o fizjonomię i przez to zupełnie nie do przełknięcia dla mnie jako czytelnika tych książek
      • malgosiagosia Re: Jest nowy... 17.12.23, 13:22
        Mam dokladnie takie samo zdanie.
      • aqua48 Re: Jest nowy... 17.12.23, 15:53
        hermenegilda_zenia_is_back napisała:

> aktor jest zdecydowanie
        > lepiej dobrany aparycyjnue niż Cruise, który w ogóle był od czapy , jeśli chodz
        > i o fizjonomię i przez to zupełnie nie do przełknięcia dla mnie jako czytelnika
        > tych książek

Dla mnie tak samo.
    • anorektycznazdzira Re: Jest nowy... 17.12.23, 13:25
      Mam go odwłoku. Można oko zawiesić, gorsze widziałam, ale ogólnie schematyczny, historia jak 100 innych.
      • panna.nasturcja Re: Jest nowy... 17.12.23, 14:31
        I dlatego to się nie nadaje na film. Bo to nie są książki o tym CO zrobi główny bohater (zawsze to samo) tylko JAK to zrobi, jakim torem pobiegnie jego myśl, by dojść prawdy.
        • malgosiagosia Re: Jest nowy... 21.12.23, 14:40
          panna.nasturcja napisała:

tylko JAK to zrobi, jakim torem pobiegnie jego myśl,
          > by dojść prawdy.

Dokladnie tak. Dlatego wole ksiazki. A serial, to takie poluczyny, ale jakas tam jednak atrakcja.
    • tanebo001 Re: Jest nowy... 17.12.23, 15:50
      Typowy Rearcher

www.youtube.com/shorts/zZTlfJ_Pj5c?feature=share
    • rosapulchra-0 Re: Jest nowy... 21.12.23, 13:01
      Mam na półce, jeszcze nie czytałam, ponieważ wzięłam się za inne serie. Ale mam! I widzę, że dużo czytania przede mną. To lubię smile
      • malgosiagosia Re: Jest nowy... 21.12.23, 13:23
        Milego czytania i Wesolych Swiat.
        • rosapulchra-0 Re: Jest nowy... 21.12.23, 16:53
          Wzajemnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka