malgosiagosia 16.12.23, 19:30 Reacher. Na Prime. Chyba warto, choc momentami mam watpliwosci. Lubicie Reachera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wunder-gaffe Re: Jest nowy... 16.12.23, 19:38 malgosiagosia napisała: > Lubicie Reachera? A kto to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Jest nowy... 16.12.23, 20:44 Moj tez. Przeczytalam wszystkie ksiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Jest nowy... 17.12.23, 10:33 malgosiagosia napisała: > Przeczytalam wszystkie ksiazki. Ja chyba też. Bardzo go lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Jest nowy... 16.12.23, 20:45 O facecie ktory bierze sprawiedliwosc w swoje rece. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Jest nowy... 16.12.23, 20:54 majenkirr napisała: > Jak Dexter? 😏 > Skad Dextera wzielas? To chyba cos starego, bo tytul znam, ale nie pamietam o czym to. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Jest nowy... 22.12.23, 01:08 Dexter był suuuper. Reacher to przy nim takie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Jest nowy... 16.12.23, 20:48 Raczej lapy, nie rece. I nikt mu nie podskoczy. Jest sprawiedliwy, prawy i szlachetny. Maly tylko problem. Zlych ludzi bez;litosnie zabija. Nie dla wszystkich taka sprawiedliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jest nowy... 17.12.23, 10:53 O bardzo nieekologicznym facecie, który wędruje po Ameryce i jak ubrania mu się ubrudzą to je wyrzuca do kosza i zakłada nowe. Poza tym wygląda tak, że Rambo mu zazdrości, jest one man army, kobietę bzyknie i odejdzie bez słowa, a ona jest przeszczęśliwa, że dostąpiła zaszczytu służenia za darmową bazę noclegową dla głównego bohatera. Ogólnie całkiem przyzwoity serial akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Jest nowy... 17.12.23, 11:15 I ta szczena. Tyson połamałby na niej sobie łapę. Dorosły syn Cher z filmu "Maska". Hyperchad. Wolałem w tej roli Cruisea. Ten brzmiał wiarygodniej gdy mówił dlaczego spin wpływa na lot kuli. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Jest nowy... 17.12.23, 12:06 Reacher nie ma domu ani samochodu. myślę, że kupowanie trzech sztuk tanich ubrań co parę dni śmiało można mu wybaczyć. Żadna z kobiet, z którymi wchodził w układy łóżkowe nie miała zamiaru zakładać z nim rodziny. Z przynajmniej dwoma sam Reacher chcial się związać, ale one wybrały życie, w którym nie było dla niego miejsca. Żadna niczego dla niego nie poświęcała, każda żegnała go z sentymentem, lecz bez żalu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Jest nowy... 17.12.23, 12:17 lauren6 napisała: > O bardzo nieekologicznym facecie, który wędruje po Ameryce i jak ubrania mu się > ubrudzą to je wyrzuca do kosza i zakłada nowe. Poza tym wygląda tak, że Rambo > mu zazdrości, jest one man army, kobietę bzyknie i odejdzie bez słowa, a ona > jest przeszczęśliwa, że dostąpiła zaszczytu służenia za darmową bazę noclegową > dla głównego bohatera. A to już rozumiem czemu triss taka nim zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Jest nowy... 17.12.23, 12:59 lauren6 napisała: > O bardzo nieekologicznym facecie, który wędruje po Ameryce i jak ubrania mu się > ubrudzą to je wyrzuca do kosza i zakłada nowe. Najczesciej kupuje w second hand . Czasem pierze w publicznych pralniach.Nie ma domu, nie ma samochodu, nie zuzywa duzo pradu. Zywi sie w Diners. Porusza sie okazja lub srodkami komunikacji publicznej - autobusami. Nie ma bardziej ekologicznego czlowieka na swiecie. > Ogólnie całkiem przyzwoity serial akcji. Wole ksiazki, ale co zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jest nowy... 17.12.23, 13:09 > Wole ksiazki, ale co zrobic. Ktoś pytał? To jest wątek o SERIALU. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Jest nowy... 17.12.23, 13:16 Pytanie czy lubicie Reachera, to pytanie czy lubicie bohatera. Jednoczesnie zawiadamiam, ze sa nowe odcinki serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Jest nowy... 17.12.23, 13:15 malgosiagosia napisała: > Wole ksiazki, ale co zrobic. Trudno. Jesteś przez to taka zajebista, ale jakoś będziemy musieli z tym żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Jest nowy... 17.12.23, 13:20 ewka.n napisał(a): > > Trudno. Jesteś przez to taka zajebista, O, dziekuje. Nigdy bym nie pomyslala. Dzieci z Bullerbyn tez wole czytac niz ogladac film. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Jest nowy... 17.12.23, 14:26 A co jest złego w lubieniu książek a nie filmu? Dla mnie rzadko która książka daje się dobrze zekranizować, na pewno nie te. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Jest nowy... 17.12.23, 14:25 Oczywiście, że ma dom. Odziedziczył po swoim byłym dowódcy. Tyle, że tam nie mieszka. Ale ma. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Jest nowy... 21.12.23, 13:30 Odziedziczyl, ale stalego adresu jednak nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Jest nowy... 21.12.23, 13:53 Pisałaś o ekologii, nie o stałym adresie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Jest nowy... 21.12.23, 14:35 Jesli tam nie mieszka, to jest to bardzo ekoligiczne. Nie pali w piecu, nie produkuje smieci, nie w takiej ilosci jakby w domu mieszkal, nie uzywa pradu itd Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Jest nowy... 22.12.23, 01:04 Obawiam że się mylisz. Poprawność polityczna dotarła i tu Reacher Season 2 Clip - "Why Did We Never Happen?" (2023) Alan Ritchson Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Jest nowy... 17.12.23, 11:10 Hobo. To taki Bob Dylan pięści. Bob Dylan grał i śpiewał a on jest artystą tłuczenia ludzi. Ale zawsze tych złych. Hobo to zjawisko typowe dla ameryki - taki włóczęga który ciągle szuka pracy. Stworzyli nawet własny rodzaj sztuki. Dryga kategoria która go definiuje to badass. Po polski złodupiec. Czyli ktoś kto czyni dobro złem. Odpowiedz Link Zgłoś
emateczka Re: Jest nowy... 17.12.23, 09:42 Nie warto. Chwilami zastanawiałam się, czy to normalny film, czy pastisz... Odpowiedz Link Zgłoś
lady.madrugada Re: Jest nowy... 17.12.23, 09:49 Książkowego Reachera uwielbiam, a jedno z jego mott przyjęłam za swoje (Miej nadzieję na najlepsze, ale bądź przygotowany na najgorsze - może to nie jest dosłowny cytat, nie mam pod ręką książki, sens oddaje). Serial może kiedyś obejrzę, choć nie chcę sobie psuć wyobrażeń o Reacherze Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Jest nowy... 17.12.23, 10:38 lady.madrugada napisał(a): > Serial może kiedyś obejrzę, choć nie chcę sobie psuć wyobrażeń o Reacherze No właśnie. Tom Cruise był hmm... raczej taki śmiesznawy w tej roli bo to raczej mikry, gadatliwy facecick, a Reacher miał być milkliwy, zwalisty i duży, więc Ritchson ze swoją posturą dużo bardziej mi odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Jest nowy... 17.12.23, 12:43 aqua48 napisała: > No właśnie. Tom Cruise był hmm... raczej taki śmiesznawy Właśnie dlatego mi się w tej roli podobał. Ale ja oglądałam to jak lekką komedię, a przynajmniej jako naigrywanie się z tego typu filmu o super bohaterach kina klasy b samotnie wymierzających sprawiedliwość itp. Miałam wrażenie, że sam Cruise świetnie się tam bawił i z mocnym przymrużeniem oka świadomie przerysowywał przezajebistość odtwarzanej postaci igrając z własnym emploi z serii "Mission impossible" itp. Niestety druga część była zrobiona już bez tego autodystansu i przymrużenia oka i przez to totalnie nijaka. Piszę o filmach kinowych, książek i serialu nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Jest nowy... 17.12.23, 13:17 Hope for the best, prepare for the worst zgadzam się, że jako motto to bardzo dobre Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia_is_back Re: Jest nowy... 17.12.23, 13:06 Książki pożerałam, w oryginale dobra nauka angielskiego, jako wartość dodana. Nie oglądałam serialu na primę, ale z reklam obsadowo aktor jest zdecydowanie lepiej dobrany aparycyjnue niż Cruise, który w ogóle był od czapy , jeśli chodzi o fizjonomię i przez to zupełnie nie do przełknięcia dla mnie jako czytelnika tych książek Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Jest nowy... 17.12.23, 15:53 hermenegilda_zenia_is_back napisała: > aktor jest zdecydowanie > lepiej dobrany aparycyjnue niż Cruise, który w ogóle był od czapy , jeśli chodz > i o fizjonomię i przez to zupełnie nie do przełknięcia dla mnie jako czytelnika > tych książek Dla mnie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Jest nowy... 17.12.23, 13:25 Mam go odwłoku. Można oko zawiesić, gorsze widziałam, ale ogólnie schematyczny, historia jak 100 innych. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Jest nowy... 17.12.23, 14:31 I dlatego to się nie nadaje na film. Bo to nie są książki o tym CO zrobi główny bohater (zawsze to samo) tylko JAK to zrobi, jakim torem pobiegnie jego myśl, by dojść prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Jest nowy... 21.12.23, 14:40 panna.nasturcja napisała: tylko JAK to zrobi, jakim torem pobiegnie jego myśl, > by dojść prawdy. Dokladnie tak. Dlatego wole ksiazki. A serial, to takie poluczyny, ale jakas tam jednak atrakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Jest nowy... 17.12.23, 15:50 Typowy Rearcher www.youtube.com/shorts/zZTlfJ_Pj5c?feature=share Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Jest nowy... 21.12.23, 13:01 Mam na półce, jeszcze nie czytałam, ponieważ wzięłam się za inne serie. Ale mam! I widzę, że dużo czytania przede mną. To lubię Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Jest nowy... 21.12.23, 13:23 Milego czytania i Wesolych Swiat. Odpowiedz Link Zgłoś