Dodaj do ulubionych

Grób Grzegorza Borysa

17.12.23, 12:52
kto go tak kocha? Morderca i ma tak zadbany grób

www.fakt.pl/wydarzenia/polska/trojmiasto/bylismy-na-grobie-grzegorza-borysa-to-co-zobaczylismy-jest-bardzo-wymowne/31rqvp7
Obserwuj wątek
    • wisniowy_sad Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:09
      Ja myślę, że tu może działać mechanizm wyparcia - nikt nie wierzy w pierwszym odruchu, że ten Grzesiek, kolega z pracy, to w rzeczywistości bestia - zwłaszcza, jeśli nic nie zwiastowało tej tragedii

Z drugiej strony szkoda, bo wielu dobrych ludzi nie może liczyć nawet na symboliczny znicz kupiony raz do roku...
    • katiemorag Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:16
      Ale to był kogoś syn, brat, kuzyn. Fakt, że coś poprzestawiało mu się w głowie nie zmienia faktu, że kiedyś ktoś był z nim blisko. Matka go przytulała do snu, ojciec kopał z nim piłkę. Oni to pamiętają i opłakują jako takiego człowieka przed tą tragedią. Może być psychopata, może miał schizofrenię, może jakieś inne zaburzenie ale zdrowy psychicznie człowiek nie robi takich rzeczy. Współczuję rodzinie. A czy jak by to był Twój brat to byś go wymazała całkowicie z pamięci?
      • midge_m Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:18
        Bardzo mądrze napisane.
      • danka88 Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:19
        Może po prostu nie wierzą w tą wersję którą przedstawiły nam media. Ta sprawa jest grubymi nićmi szyta.
      • septembra Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:28
        Generalnie obrzędy pogrzebowe służą wyłącznie tym którzy stracili bliską osobę. To nie jest jakaś nagroda dla zmarłego. Mnie w ogóle nie dziwi że ktoś płacze po mordercy. Ból musi być nawet większy biorąc pod uwagę okoliczności śmierci
        • borsuczyca.klusek Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:31
          Jeszcze trzeba pamiętać, że pozostali przy życiu członkowie rodziny to są prywatne osoby, które mają prawo do świętego spokoju i do przeżywania żałoby po swojemu.
    • borsuczyca.klusek Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:23
      Fotografowanie cudzych grobów i robienie z tego artykułów ku uciesze gawiedzi to jakiś wyższy poziom hienizmu cmentarnego.
      • septembra Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:25
        Mnie najbardziej zdziwiło że ktoś się pod tym artykułem podpisał nazwiskiem i nawet zdjęciem. Zwykle taki podpis brzmi "abcxyz" bo jednak wstyd.
        • borsuczyca.klusek Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:31
          Jak widać granica wstydu niebezpiecznie się przesuwa
    • septembra Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:23
      OJP, artykuł o grobie mordercy szczegółowo analizujący treść standardowych napisów na wieńcach pogrzebowych
    • m_incubo Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:27
      A kto rozpowszechnia tak idiotyczne materiały?
    • irma223 Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:27
      Chyba miał jakichś krewnych? Może nie wierzą, że to on zabił?
      Nawiasem mówiąc nienawidzę wędrówek dziennikarzy po grobach, by naszczuć na tych, którzy o owe groby dbają. Albo tym dziennikarzom nie dość zadbany grób, albo im źle, że właśnie zadbany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka