amanda.5 17.12.23, 12:52 kto go tak kocha? Morderca i ma tak zadbany grób www.fakt.pl/wydarzenia/polska/trojmiasto/bylismy-na-grobie-grzegorza-borysa-to-co-zobaczylismy-jest-bardzo-wymowne/31rqvp7 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wisniowy_sad Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:09 Ja myślę, że tu może działać mechanizm wyparcia - nikt nie wierzy w pierwszym odruchu, że ten Grzesiek, kolega z pracy, to w rzeczywistości bestia - zwłaszcza, jeśli nic nie zwiastowało tej tragedii Z drugiej strony szkoda, bo wielu dobrych ludzi nie może liczyć nawet na symboliczny znicz kupiony raz do roku... Odpowiedz Link Zgłoś
katiemorag Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:16 Ale to był kogoś syn, brat, kuzyn. Fakt, że coś poprzestawiało mu się w głowie nie zmienia faktu, że kiedyś ktoś był z nim blisko. Matka go przytulała do snu, ojciec kopał z nim piłkę. Oni to pamiętają i opłakują jako takiego człowieka przed tą tragedią. Może być psychopata, może miał schizofrenię, może jakieś inne zaburzenie ale zdrowy psychicznie człowiek nie robi takich rzeczy. Współczuję rodzinie. A czy jak by to był Twój brat to byś go wymazała całkowicie z pamięci? Odpowiedz Link Zgłoś
danka88 Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:19 Może po prostu nie wierzą w tą wersję którą przedstawiły nam media. Ta sprawa jest grubymi nićmi szyta. Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:28 Generalnie obrzędy pogrzebowe służą wyłącznie tym którzy stracili bliską osobę. To nie jest jakaś nagroda dla zmarłego. Mnie w ogóle nie dziwi że ktoś płacze po mordercy. Ból musi być nawet większy biorąc pod uwagę okoliczności śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:31 Jeszcze trzeba pamiętać, że pozostali przy życiu członkowie rodziny to są prywatne osoby, które mają prawo do świętego spokoju i do przeżywania żałoby po swojemu. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:23 Fotografowanie cudzych grobów i robienie z tego artykułów ku uciesze gawiedzi to jakiś wyższy poziom hienizmu cmentarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:25 Mnie najbardziej zdziwiło że ktoś się pod tym artykułem podpisał nazwiskiem i nawet zdjęciem. Zwykle taki podpis brzmi "abcxyz" bo jednak wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:31 Jak widać granica wstydu niebezpiecznie się przesuwa Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:23 OJP, artykuł o grobie mordercy szczegółowo analizujący treść standardowych napisów na wieńcach pogrzebowych Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:27 A kto rozpowszechnia tak idiotyczne materiały? Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: Grób Grzegorza Borysa 17.12.23, 13:27 Chyba miał jakichś krewnych? Może nie wierzą, że to on zabił? Nawiasem mówiąc nienawidzę wędrówek dziennikarzy po grobach, by naszczuć na tych, którzy o owe groby dbają. Albo tym dziennikarzom nie dość zadbany grób, albo im źle, że właśnie zadbany. Odpowiedz Link Zgłoś