21mada 18.12.23, 11:26 Podręcznik savoir-vivru - uważa mnie za chama Perfumy - uważa że śmierdzę Mydło - uważa ze się nie myję Czekoladki - chce żebym się roztyła 😉 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
butch_cassidy Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 12:01 Szalik - chce żebym się powiesiła 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
piszaca.zza.swiatow2 Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 12:04 Czekoladki, bo jesteś zgorzkniała... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Symbolika prezentów 20.12.23, 00:07 A jak gorzka czekolada, to uważa, że jesteś przesłodzona, że aż mdli. Jak się nie obrócić, duda zawsze z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 12:10 Książka poradników - uważa że sobie nie radzę Książka kucharka - uważa że nie umiem gotować Kryminał - ukryta groźba! Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 12:19 Patelnia - uważa, że nie dbam o jej synusia i że powinnam gotować mu obiadki… Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 20:32 Czytaj - Twój mąż to odpad, przed którym będziesz musiała się kiedyś bronić… Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 21:35 Chyba nie czujesz klimatu wątku… 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Symbolika prezentów 19.12.23, 21:41 arthwen napisał(a): > Trzeba mi kupić klimatyzator? > Kupić klimatyzator- oznacza, że darczyńca sugeruje ci uderzenia gorąca i menopauzę Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 22:24 Dostałam patelnię, książkę kucharska i komentarz, ze ona wstawała o 4, żeby synkowi i mężowi przygotować ciepłe śniadanie, a nie jak teraz leniwe larwy Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 22:33 berdebul napisała: > Dostałam patelnię, książkę kucharska i komentarz, ze ona wstawała o 4, żeby syn > kowi i mężowi przygotować ciepłe śniadanie, a nie jak teraz leniwe larwy Ale nie dostałaś tu słowo - klucz budzika.. Ja bym reklamowała. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Symbolika prezentów 19.12.23, 19:04 Poczucie obowiązku powinno panią obudzić! („Księżniczka”, Zofia Urbanowska, 1991r) Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Symbolika prezentów 19.12.23, 21:46 Mam różne choroby, na szczęście na poczucie obowiązku nie choruję Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Symbolika prezentów 19.12.23, 22:56 Aj tam, aj tam po prostu jeszcze nie dostałaś odpowiedniego prezentu z podtekstem. Na przykład kalendarza biurowego z miejscem na notatki. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Symbolika prezentów 20.12.23, 00:10 Ja kiedyś od teściowej dostałam mopa, więc pewnie ma mnie za brudasa. Z prezentu się szczerze ucieszyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Symbolika prezentów 20.12.23, 07:48 To moja była mniej hojna - dała tylko nakładkę. Przekazałam psu do zabawy. Ucieszył się. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 12:22 Zabawki erotyczne- jesteś drętwa w łóżku Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 15:22 Książka - poćwicz czytanie analfabeto. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 20:29 Książki mają wiele opcji, coś jak język kwiatów…. „Chłopki” tudzież „Służące” - chętnie z tobą porozmawiam o twoich przodkach 365dni Greya - bo na więcej i tak cie nie stać… Ulisses/W poszukiwaniu zaginionego czasu/Stara baśń - ażebyś musiała tygodniami męczyć sie lekturą, tylko po to, by nie wyjść na głupka przed ofiarodawcą kiey zapyta „podobało się?” Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 15:24 Moja kolezanka zazwyczaj przywozi znajomym i rodzinie drobne upominki z podrozy. Ceramike, kosmetyki, slodycze i raz jednej znajomej podarowala ladnie opakowane mydelko z magnesem i kremem do rak, z Grecji. Znajoma spytala z oburzeniem: sadzisz, ze sie nie myje?!. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 15:35 No cóż, ludzie, którzy chcą się poczuć obrażonym zawsze znajdą pretekst. W tym przypadku wzmożenie godnościowe na tle higienicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 15:56 Alkohol- jesteś pijakiem i tylko to ci się spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
oldrena1 Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 16:39 Zegarek - przestań się spóźniać Odpowiedz Link Zgłoś
agiq_agiq Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 17:12 Skarpetki świąteczne- nie myślałem o prezencie dla Ciebie aż do Wigili Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 20:31 Skarpetki - jesteś tak nieciekawy, że po prostu nie da się wymyślić dla Ciebie bardziej oryginalnego prezentu… Odpowiedz Link Zgłoś
quendi Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 20:34 Patelnia/garnek - jestem nic nie wartą kurą domową, a on szowinistą Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 20:38 Haha, ale to ja mężowi garnek kupiłam 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 20:46 Przestałeś mnie interesować jako facet, miękka fajo. 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 21:06 No właśnie. Nie dość, że dostał patelnię/garnek, to jeszcze partnerka go nie kocha Żeby jeszcze jakiś scyzoryk. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Symbolika prezentów 20.12.23, 00:13 Scyzoryk - podetnij sobie żyły, bo i tak jesteś do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
login.na.raz Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 20:35 Zestaw kieliszków do wina/szampana - twoje dotychczasowe kieliszki są paskudne i niemodne. Ewentulyalnie (jeśli darczyńca nie widział wcześniej naszych kieliszków) jesteś beznadziejna panią domu, na pewno nawet kieliszków nie kupiłaś ty flejo i podajesz szampana w plastikowych kubkach Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 20:37 Albo podajesz białe wino w kieliszkach do czerwonego i darczyńca chce ci na to zwrócić uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 20:37 Gorzała - chce mnie upić i wykorzystać Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 20:38 Koszula do garnituru- ubrałbyś się raz porządnie, wyglądasz jak ochlapus Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Symbolika prezentów 27.12.23, 22:42 Ooooo, właśnie..już po świętach co prawda, ale czy przy takim podejściu nie lepiej istotnie NIC nie darowywać innym..? Żartuję, święta bez podarunków od serca byłyby smutne dla mnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 20:46 Weź, chłop mi właśnie lodówkę w prezencie wybiera 😜😂 Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 23:48 Ani musi też dobre! 😂 Miałam babcię z Lubelszczyzny, uwielbiam to musi przy każdej okazji! Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Symbolika prezentów 19.12.23, 20:15 Ha, na tej emigracji moja polszczyzna widocznie rdzewieje i budzą się jakieś atawizmy lingwistyczne. Ale skąd - nie wiem, przysięgam, że korzeni na Lubelszczyźnie nie mam (a przynajmniej o tym nic mi nie wiadomo) Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 21:32 U nas też mąż wybiera sprzęty domowe. Ja nie mam cierpliwości na grzebanie godzinami w internecie. Mąż wyszukuje, porównuje funkcje, ceny, czyta opinie itd. Mnie się nie chce, a on ma zabawę na kilka dni, aż w końcu wybierze najlepszą opcję. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Symbolika prezentów 20.12.23, 00:16 U mnie lodówkę też wybierał mąż i pralkę. Ja tylko powiedziałam, którą ma wybrać, a on potem wybrał, kupił, wniósł itd. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 23:47 Ja pitolę wybór agd, nie cierpię tego robić. Na mojej głowie były te wszystkie brodziki, wanny, syfony, ja się wypaliłam zawodowo, chętnie oddam stery! Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Symbolika prezentów 20.12.23, 00:14 trampki-w-kwiatki napisała: > Weź, chłop mi właśnie lodówkę w prezencie wybiera 😜😂 Może zdarza Ci się podawać nieświeże jedzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Symbolika prezentów 20.12.23, 04:04 Lodowka in the right size moze byc dobra na schowanie kochanka (lepiej niz po lozkiem!) - czyzby maz mial powody do podejrzliwosci? Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 21:06 Pościel- pewnie śpisz w barłogu Ręczniki- wycierasz się starą szmatą. Słodycze- zazdrości ci figury i chce żebyś się upasła. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 21:49 Obrus - przestań podawać na starej gazecie. Biżuteria - jesteś tak brzydka że musisz mieć coś ładnego Rękawiczki - masz paskudne łapy i nikt nie chce ich oglądać Torebka - ty stara torbo tylko to do ciebie pasuje! Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 22:51 Boskie. Biorę wszystko ❤ Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Symbolika prezentów 18.12.23, 23:23 He he Dostałam kiedyś gilotynę do sera, a rok później (albo wcześniej) mini tasaczek juz nie wiem do czego. Od tej samej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Symbolika prezentów 19.12.23, 20:10 A w przyszłym roku skalpel do usuwania odcisków 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Symbolika prezentów 19.12.23, 21:43 Elektryczna szczoteczka do zębów- masz żółte, brudne zęby! Komplet poduszek na kanapę- masz źle urządzony salon i niewygodną kanapę Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Symbolika prezentów 27.12.23, 22:44 Patrz.. a ja bym tam soniczną przytuliła.. (bo elektryczną mam od lat, chce mi się odmiany ) Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Symbolika prezentów 19.12.23, 21:43 Karnet do teatru- odchamiłabyś się Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Symbolika prezentów 19.12.23, 22:00 Mąż mi kupił ostatnio w prezencie nową płytę główną do kompa, ale nie wiem jak w takim razie powinnam to zinterpretować Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Symbolika prezentów 19.12.23, 22:03 Jesteś niezorganizowana i nie panujesz nad rzeczywistością, więc potrzebujesz atrapy Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Symbolika prezentów 19.12.23, 22:12 Eee, słabe. Co ma wspólnego jedno z drugim? Przecież kompa i tak mam, to tylko upgrade. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Symbolika prezentów 19.12.23, 22:24 No upgrade, żeby Cię do pionu postawić. Płyta główna organizuje rzeczywistość, widocznie nie panujesz nad nią teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Symbolika prezentów 19.12.23, 22:30 Nadal się nie składa Gorzej, bo on ode mnie dostał słuchawki bezprzewodowe i spieniacz do mleka do kawy na indukcję - Ma słuchać w ciszy jak bije pianę? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Symbolika prezentów 19.12.23, 22:41 Pff, a tak się starałam... >Gorzej, bo on ode mnie dostał słuchawki bezprzewodowe i spieniacz do mleka do kawy na >indukcję - Ma słuchać w ciszy jak bije pianę? Bingo! Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Symbolika prezentów 27.12.23, 22:45 arthwen napisał(a): > Nadal się nie składa > Gorzej, bo on ode mnie dostał słuchawki bezprzewodowe i spieniacz do mleka do k > awy na indukcję - Ma słuchać w ciszy jak bije pianę? > Zależy JAK bijesz tę pianę.. LOL Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Symbolika prezentów 20.12.23, 00:20 Nie zaprzątaj sobię główki poważnymi zakupami, bo i tak się na tym nie znasz. Ty możesz kupić ser czy masło, to dasz radę. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Symbolika prezentów 27.12.23, 22:38 Ale ja mu linka podesłałam do tej płyty, że tę konkretną chcę Odpowiedz Link Zgłoś