Dodaj do ulubionych

Zatykaj dziób

19.12.23, 19:32

Nie wiem, może jeżdżę jakimiś dziwnymi trasami i bywam w nietypowych miejscach, ale od paru miesięcy obserwuje rosnącą tendencje do niezaslaniana ust podczas publicznego kaszlenia. Siedzi taki, otwiera dziób i kaszle. Zero odruchu choćby pozoru zasłonięcia otworu ręką, ramieniem czy chusteczką.

Ludziom chyba brak odruchu zasłaniania twarzy podczas kaszlenia został po maseczkach, ale teraz przecież prawie nikt ich nie nosi.
Obserwuj wątek
    • chatgris01 Re: Zatykaj dziób 19.12.23, 19:36
      U mnie od zawsze (tzn. jeszcze przed pandemią, przy sezonach grypowych) zalecają kaszleć w łokieć (są spoty w TV).
    • wunder-gaffe Re: Zatykaj dziób 19.12.23, 20:38
      Dzioby to mają pingwinki.
    • biala_ladecka Re: Zatykaj dziób 19.12.23, 20:47
      Niestety, prawda. Wczoraj w sklepie pomyślałam, ze gdybym miała maseczkę, chętnie bym nałożyła.
      • bene_gesserit Re: Zatykaj dziób 19.12.23, 21:50
        Po tym, jak mnie obkaszlało dwoje kaszlących w autobusie, a potem jeden w metrze - wszystko w ciągu 20 minut, noszę maseczkę, Myślenie magiczne czy nie, wolę z maseczką niż bez.
    • ga-ti Re: Zatykaj dziób 19.12.23, 20:54
      Ja się nie mogę nauczyć by zasłaniać buzię, nos łokciem, ciągle odruchowo kaszlę, czy kicham w dłoń, kaszlę zwykle w grzbiet dłoni. Całą pandemię się uczyłam i guzik.

Nie sądzę, że to pokłosie maseczek, raczej niewychowanie.
    • no_name33 Re: Zatykaj dziób 19.12.23, 21:13
      Ludzie chamieją. Nie zasłaniają siebpodczas kaszlu czy kichania. Palą pety w miejscach publicznych, nie sprzątają po psach. Niedługo pomyje będą wylewać z okien uncertain
      • wunder-gaffe Re: Zatykaj dziób 19.12.23, 21:17
        no_name33 napisała:
        > Niedługo pomyje będą wylewać z oki
        > en uncertain

Dopóki nie zaczną wylewać zawartości nocników, to nie jest tak źle.
        • no_name33 Re: Zatykaj dziób 19.12.23, 22:59
          wunder-gaffe napisał:

> no_name33 napisała:
          > > Niedługo pomyje będą wylewać z oki
          > > en uncertain
          >
          > Dopóki nie zaczną wylewać zawartości nocników, to nie jest tak źle.

Nie jest źle? Uważam, ze jest tragicznie. Obrzydza mnie ten naokólny syf. Ze tez ludziom nie przeszkadza brodzenie w psiej kupie.
          • wunder-gaffe Re: Zatykaj dziób 19.12.23, 23:46
            no_name33 napisała:
            > Nie jest źle? Uważam, ze jest tragicznie. Obrzydza mnie ten naokólny syf. Ze te
            > z ludziom nie przeszkadza brodzenie w psiej kupie.

Gdzie ty mieszkasz?!
      • figa_z_makiem99 Re: Zatykaj dziób 19.12.23, 23:05
        Wyrzucają z okien resztki jedzenia, miałam bigos na masce samochodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka