Dodaj do ulubionych

Terapia DDRR Kraków

01.01.24, 18:38
Drogie Panie, jest Was tu dużo i jesteście aktywne, a tak się składa, że pilnie szukam w Krakowie dobrego psychoterapeuty, który ma doświadczenie w pracy z DDRR albo z osobami, mającymi problem z budowaniem więzi i relacji. Czy mogłaby mi któraś kogoś polecić?
Obserwuj wątek
    • panna.nasturcja Re: Terapia DDRR Kraków 01.01.24, 20:05
      Dorosłe dzieci rozwiedzionych rodziców to są normalni ludzie i każdy profesjonalny psychoterapeuta z nimi pracuje, jeśli czują potrzebę terapii. Budowanie więzi i relacji to jest podstawa pracy psychoterapeutycznej, nie ma profesjonalnych terapeutów, którzy nie wiedzą jak się zająć takim problemem.
    • helka.na.zakrecie Re: Terapia DDRR Kraków 01.01.24, 20:50
      Szukasz dla siebie, of kors? Bo dla raczej dorosly syn nie ma z tym problemu, ze nie ma więzi ze swoim dzieckiem. A i więzi z wami tez luźne, skoro 5 lat nie wspomniał rodzicim, że ma dziecko. Wyobrazam sobie, ze Ty mozesz miec duze poczucia winy wobec swoich dzieci i ich losów
      • taki-sobie-nick Re: Terapia DDRR Kraków 01.01.24, 22:36
        Co do syna już ustalono - najpierw odwyk.
    • kotbieta Re: Terapia DDRR Kraków 01.01.24, 21:42
      Droga Pani, życzę Pani jak najlepiej, ale niestety DDRR, DDA, ustawienia helingerowskie i mnóstwo innych modnych wynalazków to pseudopsychologiczne bzdury nie mające poparcia w weryfikowalnych i wiarygodnych badaniach. Innymi słowy to hochsztaplerstwo nastawione na biednych i naiwnych ludzi. Proszę iść do psychiatry po leki, ewentualnie umówić się na terapię behawioralną prowadzoną przez klasycznego psychologa klinicznego, ale tylko jeśli psychiatra uzna to za stosowne. Proszę nie dać żerować na swoim nieszczęściu cwanym psychoterapeutom stosującym "psychologiczną homeopatię" - jak mawia mój znajomy psychiatra. Wszystkiego dobrego.
      • panna.nasturcja Re: Terapia DDRR Kraków 01.01.24, 22:56
        Do kogo ty to piszesz? Bo trochę Ci się w tym poście pojęcia pomieszały.
        • taki-sobie-nick Re: Terapia DDRR Kraków 01.01.24, 22:57
          Do autorki, a cytuje Witkowskiego.
        • panna.nasturcja Re: Terapia DDRR Kraków 01.01.24, 22:59
          Nie, ona nikogo nie cytuje, w jej poście nie ma cytatu, więc co najwyżej kradnie treść.
          Nadal jednak jest to stek bzdur i pomieszania pojęć.
          Dyskusji z tobą nie podejmę, piszę tylko żeby ktoś się na to nie nabrał.
          • taki-sobie-nick Re: Terapia DDRR Kraków 01.01.24, 23:02
            panna.nasturcja napisała:

> Nie, ona nikogo nie cytuje, w jej poście nie ma cytatu, więc co najwyżej kradni
            > e treść.
            > Nadal jednak jest to stek bzdur i pomieszania pojęć.
            > Dyskusji z tobą nie podejmę

A to nie podejmuj, ja też nie mam ochoty z tobą rozmawiać.
    • nammkha Re: Terapia DDRR Kraków 02.01.24, 00:13
      Polecam

www.hanuszkiewicz.info/o-nas/paula-hanuszkiewicz.html

psychoterapeutawkrakowie.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka