edytkus 17.11.04, 02:00 Czy slowo "zadupie" jest obrazliwe? Wydawalo mi sie ze jest raczej nieszkodliwym okresleniem ale wyglada na to ze sie pomylilam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anatemka Re: Zadupie 17.11.04, 02:37 jeśli powiedziałas komuś że mieszka na zadupiu...)) to obraźliwe jest. Chyba że ktos ma poczucie humoru Odpowiedz Link Zgłoś
s-y-l-l-a Re: Zadupie 17.11.04, 09:36 zależy w jakim kontekście się powie, ale ja czasami używam tego słowa i szczerze mówiąc nie pomyślałam, że kogoś mogłabym urazić. Odpowiedz Link Zgłoś
aog Re: Zadupie 17.11.04, 09:39 Obraźliwe? Zadupie już na dobre weszło do języka potocznego i nie obraźliwe to raczej nie jest ... tak myślę ale może dlatego, że mnie się marzy mieszkać na zadupiu a jakby do tego doszedł własny ogródek to możecie mi wyszyscy powtarzać, że mieszkam na zadupiu. Aj, takie tam marzenie Odpowiedz Link Zgłoś
ewis Re: Zadupie 17.11.04, 09:39 Ja myślę, że te same słowa usłyszane od osoby lubianej lub nielubianej mogą zabrzmieć i zostac usłyszane w różny sposób ))) Dla jednych będzie to określenie obraźliwe, a dla innych - po prostu stwierdzenie faktu. Ja do niedawna mieszkałam pod Warszawą i sama gdy miałam problemy z dotarciem do centrum wkurzałam się, że mieszkam na takim zadupiu )) kasia, mama Ewuni (ur.22.10.2001) i Ali (16.01.2004) Fotki Ewuni iAli Aktualne wakacyjne fotki Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Zadupie 17.11.04, 13:29 Jak poeci o zadupiu piszą... urtica.linuxnews.pl/~kbryd/lyrics/display_song.php?id=3408 Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Zadupie 20.11.04, 23:37 Mysle, ze zrodloslow jest taki : za dupą - wiec chyba jest obrazliwe. Albo i nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
moi_betti Re: Zadupie 22.11.04, 17:50 Oczywście, że jest obraźliwe dla kogoś kto ma kompleksy związane z mieszkanie w małym miasteczu, na wsi itp. Ja tam mieszkam na zadupiu i się tego nie wstydzę, bo ja małomiasteczkowa dziewczyna jestem i już Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: Zadupie 22.11.04, 21:17 Jak dla kogo ........... przy okazji jazdy drogami "trzeciej kategorii odśnieżania" widziałam mnóstwo wsi , długości jednego kilometra z jednym sklepem i ludźmi siedzącymi na ławce pod domem ,głównie nietrzeźwymi zresztą . Jak osobie mieszkającej w takiej wsi byś powiedziała że to zadupie ,pewnie by sie poczuła urażona , conajmniej .......... Inna sprawa człowiek który uciekł z miasta gdzieś pod ,i jego domek stoi w szczerym polu , czy samotnie pod lasem. On sie nie obrazi ,powie że tego chciał. Wszystko kwestia kompleksów. Odpowiedz Link Zgłoś